Oğlu aklını çalıştırmamış..!!!

ben de seni anlamadım :KK53:
Kayinvalidesi biraz paracı galiba..Komşularının bir kızı varmış bunun ailesinin evi,tarlası varmış bu kızın da bir sevgilisi varmış sevgilisi bir yerlerde demiş ki ben bu kızla malı-mülkü için beraberim demiş konu sahibi'nin kaynanası da keşke benim oğlumda öyle para yeseydi demiş:KK53:
Gelin kızımız da buna ćok alınmış. ..:deli:

Bazen insan gerçekten hayret ediyor. Bu sitede olduğumuza göre internet şu anda elimizin altında. Bu internet aracılığıyla kilometrelerce uzaktaki insanlarla anlık iletişim kurabilir, japonca öğrenebilir, binlerce yıl önceki medeniyetler hakkında sayısız bilgiye ulaşabilir, dünyadaki tüm gelişmeleri takip edebilir ve daha bir çok şey yapabiliriz. Sene 2018.
Peki bunda beni hayrete düşüren şey ne?
İnternete ulaşmasında bir zorluk olmadığını anladığım ve 20’li yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim bu bacılarım.
Kardeşim evlenmişsiniz, yakında çocuk doğurursunuz, belki doğurmuşsunuzdur bile. Yeni nesilleri siz yetiştireceksiniz. Üzerinizdeki sorumluluğun hiç mi farkında değilsiniz de konuştuğunuz dili bile doğru düzgün yazamamak, kendinizi ifade edememek rahatsız etmiyor sizi?

Konuya gelince; kaynanaya o konuda ben de çok kırgınım.

Bazen insan gerçekten hayret ediyor. Bu sitede olduğumuza göre internet şu anda elimizin altında. Bu internet aracılığıyla kilometrelerce uzaktaki insanlarla anlık iletişim kurabilir, japonca öğrenebilir, binlerce yıl önceki medeniyetler hakkında sayısız bilgiye ulaşabilir, dünyadaki tüm gelişmeleri takip edebilir ve daha bir çok şey yapabiliriz. Sene 2018.
Peki bunda beni hayrete düşüren şey ne?
İnternete ulaşmasında bir zorluk olmadığını anladığım ve 20’li yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim bu bacılarım.
Kardeşim evlenmişsiniz, yakında çocuk doğurursunuz, belki doğurmuşsunuzdur bile. Yeni nesilleri siz yetiştireceksiniz. Üzerinizdeki sorumluluğun hiç mi farkında değilsiniz de konuştuğunuz dili bile doğru düzgün yazamamak, kendinizi ifade edememek rahatsız etmiyor sizi?

Konuya gelince; kaynanaya o konuda ben de çok kırgınım.
kusura bakmayin. sinirle aceleyle düzgün yazamamisim

kizlar kusura bakmayin anlasilir yazamamisim galiba. yani kaynana benim oglum aklini calustirmayik diyo. kizla parasi icin beraber ya o dedigim oglan
Çalıştırmayık ne ya,yöresel konuşsa da siz "çalıştırmadı"yazabilirsiniz, bu kadar zor mu?

Kayıvalidenin komşusu varmış.
Komşunun da bir kızı varmış.
Kız 18 yaşındaymış, evlatlık olarak alınmış- Gereksiz ve ilgisiz bilgi.
Neyse efendim, kızın serseri bir sevgilisi varmış.
Serseri sevgili diyormuş ki kızla parası için birlikteyim.
Oysa kızın çok da malı mülkü yokmuş.
Bunun üzerine kız da çocuktan ayrılmış
Konu sahibinin kayınvalidesi bu hareketi likelamış sonra da yorum yapmış "Benim oğlan da akıl yok ki"
Alt metin: Benim oğlum da akıllıca davranıp senden ayrılmalıydı.
:9::9::9: :şampiyon:

Anlamıyorum. İnternet denen zıkkımı kullanıp okuma yazması olup düzgün bir kelime basıl kurulamaz.
Israrla söyleniyor ısrarla aynı saçma kelimeler. Dalga mı geçiyorsunuz allah aşkına yahu.
Şimdi bu sinirle konuya uygun bir cevabım ama ya sabır diyorum.

oglunu hep bnden ustun gorur. oysa ben calisiyorum oglu rahatina duskun hep icki icer. bekar gibi kendo basina takilir. kendmi ovmeyi sevmem cevremde hep ornek gosterilirim. kaynanamin sanki kendi zengin gibi. utanmadan insan nasil soyler
Kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş,ver cevabını,hiç canını sıkma.
.

daha oncede oglum neden evlendin diyordu. oglu calisiyordu. yoruluyormus. evlenmeseydin calismazdin diyo. oglu terslemisti o zanan. saka yaptm diyodu
Ayy bu nee,ben çocuklarıma şimdiden öğütlüyorum,çalışıp kazanacaksınız,ailenize bakacaksınız diye,o nasıl anne,yazıkmış yavrusuna,elin kızına yazık değil mi,o öyle derse oğlu az bile yatıyor

kizlar merhaba az once kaynanadan geldim. soyledigi bi laf sinirlerimi bozdu. komsunun kizi tek cocuk evlatlik aldi ailesi 18 yasinda sevgilisi varmis. serseri tipli bi oglan, parasi icin beraberim demis. bana kalck mallari demis. oyle cok zengin degller kiz tarafida evleri kendlernn koyde oturuyolar. biraz bahceleri var. simdi kiz birakmis cocugu. benim kaynana oba akilli aklini calistiriyo. benim oglan aklini calistirmayik dedi. bnde dogru akil yok oglunda calistrmayik dedim
Pardon konuyla alakasiz ama mersinli kisin siven benziyor :)

Arkadaşlar herkesin şivesi olabilir de Türkçe, şiveyle yazılıyor da haberimiz mi yok? Konuşurken şiveli konuşabilirsin ama yazarken doğrusunu yazman gerekiyor zira herkes aynı memleketten değil.
Kalkıp da “Tahtıyaağalesicesinin gızı!” desek hangimiz anlar? Ben anlamam mesela ama Amasya şivesi işte. Yazarken normal yazarız. Şiveyle değil.

bayanlar tekrar yaziyorum. evliyim bir kizim var. kayinvalidem bugun giybet yapiyordu. bnde bosver herkesin kendi sorunu dedim. bizi ilgilendirmez dedim. komsunun kizi bi oglanla sevgiliymis. oglan evin tek kizi oldugu icin mallar bana kalacak ondan sevgili oldum demis. bunun uzerine kaynslanam, oglan akilli,benim oglan aklini calistirmadi dedi

Back
X