Oğlum babaannesine Anne diyor?

Gamzeli-Yarimm

Boncukkk
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2016
385
82
13
Selam arkadaşlar.. 2 buçuk yaşında oğlum var eşimin ailesiyle birlikte oturuyorum 4 senedir ve oğlum babaannesine dedesine amcalarına cok düşkün.. kv oğlumu torunu gibi değilde kendi oğlu gibi seviyor kendi doğurmuş gibi.. benden uzaklaştırıyor oglumu bana anne demesini istemiyor. mesela bişey veriyor eline git şunu gamzeye götür gamzeye ver falan diyor.. kendiside anne kurban falan diyo oğluma işte sen kimin oğlusun diyo oğlumda annenin oğluyum diyor ona sürekli anne diyor bana gamze... ilk başlarda küçük diye ciddiye almadım ev kalabalık herkes adımla cağırıyor beni diye oda öyle duydugu için adımı söylüyor dedim ama zaman geçtikçe hiç düzelmedi arkadaşlar oğlum 3 yaşına gircek ve bana cok ilgisiz hiç anne demiyor hep ona anne diyor dedesine baba diyor eşimi benden çok seviyor ama bana bi uzak nedenini bilmiyorum gerektiğinden çok birlikte vakit geçirmeye calısıyorum sevgimi gösteriyorum seni seviyorum diyorum.. benimle birlikteyken bana sevgi gösteriyo ama babaannesi çağırdıgı zaman beni unutuyo resmen pabucum dama atılıyor... hastaneye götürdüğümüz zaman benim kucağıma hiç gelmiyor vs başka bir yere. herkes beni ablası onu annesi sanıyor.. bişey verirken al annesi şöyle yap annesi falan diyolar beni hiç görmüyolar ve cok zoruma gidiyor ne yapmam lazım oglumu kendime alıştırmam için bana taktik verin arkadaşlar..

Ne münasebet yahu,
her en olursa olsun annesi olduğunuzu sık sık vurgulayın.
Büyüklerin yanında da yapın çekinmeyin.
Oğlunuz ona anne dediğinde oğlum senin annen benim o babaanen yani babanın annesi deyin.
Sıkılmadan sinirlenmeden her defasında vurgulayın.
Kayınvalidenize de söyleyin, çocuğu yanıltmayalım deyin.
Hastane de herkes onu annesi sanıyorsa sizde annesi benim deyin, ve ne olursa olsun siz kucağınıza alın babanesi değil.
Sizden güç alsın, size dayanasın.

Siz kaynana kaynata elti kayın görümce sülalecek birlikte yaşıyordunuz değilmi ?
Keyfinize göre çocuğunuzu büyütemiyorsunuz bu çok acı ...
Herkesin içinde, o senin babannen oğlum annen benim diceksin bukadar basit !
Bunu devamlı tekrar ediceksin ısrarla ..
Ya ayrı eve çıkamazmısınız

onun yaptığının tersini de siz yapın, eşiniz de destek olsun sürekli babaannesi diye vurgulayın, kendiniz için de annem, annesi kelimelerini kullanın.
eşim de böyleymiş küçükken, babaannesi büyütmüş ona anne dermiş, gerçek annesi bişey yapınca babaanneye şikayet edermiş, biyeri ağrıyınca falan babaanneye gidermiş.
sonuç olarak yetişkinlikte ikisine de düşkün değildi. babaannesini kaybettik ben ondan çok üzüldüm.
annesini de 1 yıl görse umursamaz, ayda bir kere aramaz.

Surekli babaanne nerde , dede nerde, al bunu babaanneye ver , aaaa babaannesinin küçük torunu vs. diye vurdu yapın siz de. Aynı şekilde sizin için de geçerli. Maalesef siz kuralları koyarken babaanne hiç kural vs koymadığı için o daha cazip geliyor. Oyun alternatiflerini cogaltin, birlikte gezin siz kendinizi daha cazip hale getirin. Babaanneye diyecek lafım yok. Benim babaannemde anneme ben senden daha gencim diye söyleyip dururmuş.

Geniş ailede yaşıyorsun...
Bunlar onun sonucu...

Evde kaç baş var?
Çocuk kime ne desin?

Anneye ismi ile hitap edilmesi yerine gelin kızım desin babaanne...
Sizde çocukla zaman geçirin

Senin işin çok zor eski konunada yorum yapmıştım hatırlıyorsan hangi taktiği yaparsan yap çocuğun yine babaanneye anne der.

İstemsiz güldüm çünkü kendimi gördüm bir an 2.5 yaşında oğlumu babanne bakıyor, sağolsun kayınvalde de bir ara böyle idi ve ben tahammül edemiyordum oğlum anne diyordu cıldırıyordum bir yere gitsek benden önce atılıyordu eşim bir kez bozdu onu annesi burda dedi hatta bir akrabamız bayan sağolsun durumu farketti sen kendini geri çek biraz kadın zaten hafta sonu görüyor dedi hiç sesi çıkmadı, özellikle onların yanında bak oğlum o anne değil babanne dedim, babanne yi söyleyemediği için bende nene demeyi öğrettimşimdi nene diyor anne demesinden iyidir.
Tavsiyem kv nize bu durumdan rahatsız olduğunuzu ısrarla söyleyin tavrınızı koyun

benim bir yakınımın oğlu da annesine bu yaşlarda yenge demeye başlamıştı sonra zamanla alıştı ama çok can sıkıcı bir durum gerçekten. yakınım da zoruma gidiyor artık diye ağlamıştı Allah kolaylık versin..

Zaten dediginiz gibi yapiyorum cocuguma surekli soyluyorum iste o senin babaannen ben annenim diyorum surekli annecigim diyorum ama onun yaninda soyleyemiyorum esim biraz anneci oldugu icin soyleyince uyarinca bana kiziyor desin ne olcak daha kucuk diyor ama annesi ben oldugum icin zoruma cok gidiyor... kufur bile ogretiyolar cocuguma uyaramiyorum o derece haliyle ccugumda ona duskun oldu hasta olsa onun kucagina kosar disari gidince anneee diye pesine aglar eltimde beni dolduruyo sinir ediyo iste ben bukadar babaannesine duskun cocuk gormedim kiskanmiyonmu falan diyor..bu yuzden yuzune diyemiyorum ama taktik verseniz iyi olcak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…