- 3 Kasım 2016
- 385
- 82
- 13
- Konu Sahibi Gamzeli-Yarimm
-
benim bir yakınımın oğlu da annesine bu yaşlarda yenge demeye başlamıştı sonra zamanla alıştı ama çok can sıkıcı bir durum gerçekten. yakınım da zoruma gidiyor artık diye ağlamıştı Allah kolaylık versin..
Surekli babaanne nerde , dede nerde, al bunu babaanneye ver , aaaa babaannesinin küçük torunu vs. diye vurdu yapın siz de. Aynı şekilde sizin için de geçerli. Maalesef siz kuralları koyarken babaanne hiç kural vs koymadığı için o daha cazip geliyor. Oyun alternatiflerini cogaltin, birlikte gezin siz kendinizi daha cazip hale getirin. Babaanneye diyecek lafım yok. Benim babaannemde anneme ben senden daha gencim diye söyleyip dururmuş.
Ya sorun şu aslında muhtemelen sen ev işleriyle uğraşırken bir başka arkadaşında dediği gibi babaanne çocukla ilgileniyor. Dolayısıyla çocuk ona yöneliyor ister istemez. Eminim işin gücün çoktur ama yinede oğlunla oyun oynamaya çalış. Ev işi yaparken onuda dahil et mesele. Süpürge makinesini kullansın yada birlikte bulaşık yıkayın diyeceğim ama oda bir sürü iş çıkartır sana. Zamanla düzelir canım merak etme.surekli annecigim annem askim canim oglum derim hep.. cagirinca adiyla cagiriyorum. canim
Arkadaşım neden susuyorsun yahu? neden sesiniz çıkmıyor? bu kaçıncı "bir şey yapamıyorum" konusu.. sen yapamıyorsan çağır biz gelip yapalım..
K.validenin çocuğu annem diye sevmesinde sıkıntı yok, ben kedime bile annem diyorum.. ama çocuğun yanında sana ismiyle hitap etmesine nasıl izin veriyorsun.. ağırlığını koy, o evden taşın yoksa çok özür dileyerek söylüyorum; çocuğun ezik görünümlü bir anneye sahip olduğunun bilinciyle büyüyecek..
çok bozuk bir aile düzeniniz var.Aynen canim babaannesi aglamasin diye her istedigini yapiyor cok simarttigi icin ona daha duskun diye dusunuyorum insallah okula baslayinca flan duzelir cok uzuluyorum bazen kiskancimdan odaya salmiyorum cocugumu benim yanimda dursun oyun oynayalim istiyorum :) ama oglum odadan iceriye bagriyo babaanne kapi kilitli gelemiyorum gamze birakmiyor diyo.. kv de soyle acsin gel diyor karsi gelmeyide ogretiyo cok seviyesiz insanlar ya. ben kizinca sen pissin diyor bana annenin ogluyum diyoresimin gozu onunde bunu diyor ve esim hic bsey demiyor
Zaten dediginiz gibi yapiyorum cocuguma surekli soyluyorum iste o senin babaannen ben annenim diyorum surekli annecigim diyorum ama onun yaninda soyleyemiyorum esim biraz anneci oldugu icin soyleyince uyarinca bana kiziyor desin ne olcak daha kucuk diyor ama annesi ben oldugum icin zoruma cok gidiyor... kufur bile ogretiyolar cocuguma uyaramiyorum o derecehaliyle ccugumda ona duskun oldu hasta olsa onun kucagina kosar disari gidince anneee diye pesine aglar eltimde beni dolduruyo sinir ediyo iste ben bukadar babaannesine duskun cocuk gormedim kiskanmiyonmu falan diyor..bu yuzden yuzune diyemiyorum ama taktik verseniz iyi olcak :)
Onlarada ediyor canim merak etme :) onlara edince daha cocuk ne anlar oluyor bize edince guluyorlar esimde bu sacmaliga son vermiyor cok yuz veriyor.. yeni yeni ogluma unutturdum kufur etmeyi afedersin anani ..... diyordu co sukur unuttu simdilik ins bidaha alistirmazlar.. susmazsam evde cok buyuk kavga cikar ne yapcam sasirdimki tatli dillede birsey soylenmiyor cok geri kafalilar..Küfür mü öğretiyorlar
aklı başına gelince ilk küfürü onlara ederse görürler o zaman.gerçi nbu yaşta çocuğa bunu öğrettiklerine göre duyuncada hoşlarına gider.
öğretilecek hiçbirşey kalmadı çünkü hayatta.sayı öğretsinler,renk öğretsinler.bu ne cahillik yaa.
ama siz susmaya devam edin.kocanızda kızıyormuş zaten.böyle susun hep.
Ayri eve cikma gii bi durumumuz yok be canimmesela ornek vereyim sana .. benim en kucuk kaynim 12 yasinda daha oglum yeni dogmustu 2 aylik falandi kaynanamin yaninda cocugu oglumun kolunu isirdi hic ses etmedi.. bende gordum kozdim nie isiriyon dedim kaynanam 2 gun knusmadi benimle. ve kucucuk cocuguda arkamdan konusturdu
Ayri eve cikma gii bi durumumuz yok be canimmesela ornek vereyim sana .. benim en kucuk kaynim 12 yasinda daha oglum yeni dogmustu 2 aylik falandi kaynanamin yaninda cocugu oglumun kolunu isirdi hic ses etmedi.. bende gordum kozdim nie isiriyon dedim kaynanam 2 gun knusmadi benimle. ve kucucuk cocuguda arkamdan konusturdu
hok canim baskin tarafim yok benim pasif biriyim ailenin icindeİşte hatanın büyüğü eşinizde ve tabiki birlikte oturmanızında etkisi çok dediğim gibi açık açık konuşucaksınız ama yazdıklarınızdan çok baskın bir tarafınız yok gibi geldi bana
Onlarada ediyor canim merak etme :) onlara edince daha cocuk ne anlar oluyor bize edince guluyorlar esimde bu sacmaliga son vermiyor cok yuz veriyor.. yeni yeni ogluma unutturdum kufur etmeyi afedersin anani ..... diyordu co sukur unuttu simdilik ins bidaha alistirmazlar.. susmazsam evde cok buyuk kavga cikar ne yapcam sasirdimki tatli dillede birsey soylenmiyor cok geri kafalilar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?