Oğlum babaannesine Anne diyor?

Diğer konunuzu da okumuştum. Zaten yola çok büyük bir hatayla çıkmışsınız. Bedelini ödemişsiniz, ödüyorsunuz. Eşinizin sizi copla dövmesi, annesini dövmesi onlara bıçak çekmesi...sürekli psikolojik baskı...böyle birinden kurtulmaktan başka yolunuz yok. Ayrı ev olayını zaten istemiyormuş, istese bile maddi olarak yetemeyeceği ortada. Ki böyle biriyle ayrı eve çıksanız ne olur Allah korusun çok tehlikeli. Burda size çok mantıklı çıkış yolları gösterildi, lütfen ama lütfen dikkate alın uygulayın. Çocuğumu düşünüyorum diyorsunuz ama bu şekilde o da ziyan olur. Cesaretinizi toplayın güçlü olun tepkinizi belirtin başka çözümü yok.

Ya nasıl rahatlıkla ayrı ev önerisinde bulunuyorsunuz?
Nerede yaşıyor, maddi imkanları nasıl? Bunları bilmeden sorgulamadan nasıl söyleyebiliyorsunuz ayrı eve çıkın diye?

Konu sahibi sen gerektiğinden fazla ilgilen oğlunla ve mümkünse eşinle bi şekilde konuş. Kvnin anneliği tattığını ve seninde tatmak istediğini oğlunun ağzından anne kelimesini duymak istediğini va söyle güzel bir dille.

Zaten gibi ceza yaptırımları dedim . O sadece bir örnek . anlatmak istedigim ödül ceza yöntemiydi.

Ek olarak çocuk psikolojisinde fiziksel siddet , psikolojik siddetten daha hafif kabul edilir .Çünkü çocuğun bilinci fiziksel şiddeti hatırlamaz yada hayal meyal hatırlar ancak cocuk söylenilen herşeyi bir kayıt cihazı gibi kaydettiği için psikolojik şiddeti kolay kolay unutmaz . Buna örnek olaraksa bir cocuga bağırmak şiddet olarak tokat atmaktan daha agır kabul edilir . O yüzden psikojik şiddettense ceza yaptirimini tercih ederim .

Burada beni uyarabileceğiniz veyahut düzeltebileceğiniz tek nokta aci biber kısmı olabilir . 3 yadindaki bir cocuga uymayacagi vs . Orada da gibi edatini kullandim zaten bastada söyledigim gibi bu sadece bir ornekti ne yapacagi anneye kalmis.

Benim kisiligimi , anneligimi veyahut sabrımı düsünmek yerine okudugunu anlayabilmek icin calissaniz daha iyi olur bence ...
Umuyorum kendimi daha iyi ifade edebilmisimdir.
Zaten aci biber sürmek konusunda . Böyle bi öneri olamaz. Ayrica ceza yontemiyle terbiyede olmaz. Ödul kismi bile cok tartismali. Bilgin varmis gibi anlatmissin da anlatmissin ama bildiklerin dogru degil. Ben seni uyariyorum sadece anne olmadan once ac oku ogren ;)

Zaten gibi ceza yaptırımları dedim . O sadece bir örnek . anlatmak istedigim ödül ceza yöntemiydi.

Ek olarak çocuk psikolojisinde fiziksel siddet , psikolojik siddetten daha hafif kabul edilir .Çünkü çocuğun bilinci fiziksel şiddeti hatırlamaz yada hayal meyal hatırlar ancak cocuk söylenilen herşeyi bir kayıt cihazı gibi kaydettiği için psikolojik şiddeti kolay kolay unutmaz . Buna örnek olaraksa bir cocuga bağırmak şiddet olarak tokat atmaktan daha agır kabul edilir . O yüzden psikojik şiddettense ceza yaptirimini tercih ederim .

Burada beni uyarabileceğiniz veyahut düzeltebileceğiniz tek nokta aci biber kısmı olabilir . 3 yadindaki bir cocuga uymayacagi vs . Orada da gibi edatini kullandim zaten bastada söyledigim gibi bu sadece bir ornekti ne yapacagi anneye kalmis.

Benim kisiligimi , anneligimi veyahut sabrımı düsünmek yerine okudugunu anlayabilmek icin calissaniz daha iyi olur bence ...
Umuyorum kendimi daha iyi ifade edebilmisimdir.
+ kötü niyetle uyarmadım. Biraz asabi yazmısim sonradan farkettim. Ama ceza odul yontemi dogru degil. Hele ki ceza yontemi.

Çok sinir bozucu bir durum ya.
Benim oglumda oyle bir durum olmadı ( beraber oturuyorum o zamanlar) ama kvmin hamileligimde böyle bir teklifi olmuştu bana anne desin sana gave anne diye. Onun verdiği endişeyle daha anlamadigi dönemde başladım bunu vurgulamaya. Sürekli onunla ilgilenirken 'ben' yerine 'anne' dedim. 'Anne geldi, anne x i yakaladı, anne x in suyunu getirdi, annesinin oglusu cok mu acikti' gibi. Ve bunu kv üzerine de uyguladim. Her sesleniste babaannesi diye seslendim. Artik anne demeyi bile unutmuştum. 'Babaannesi çayını tazeleyeyim mi?' gibi. Oğlum daha 1 buçuk yaşında bile değilken cok düzgün bir şekilde babaanne demeye başlayınca. Kv de çok mutlu olmuştu

Zaten aci biber sürmek konusunda . Böyle bi öneri olamaz. Ayrica ceza yontemiyle terbiyede olmaz. Ödul kismi bile cok tartismali. Bilgin varmis gibi anlatmissin da anlatmissin ama bildiklerin dogru degil. Ben seni uyariyorum sadece anne olmadan once ac oku ogren :KK66:

bakın yazdıklarım dergi , gazete veya netten okuduğum şeyler . Onlara dayanarak bu tür şeyleri yazdığımı genellikle belirtiyorum zaten http://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/bsemerci/2005/06/27/ceza-odul_sistemi_ve_cocuk
Mesela okuduğum bir yazı ...

O evliligin içinde çözüm aradıgınız sürece dibe batarsınız. Çocugunuzu da kendinizi de kurtarın artık.

Banlısınız ama okursunuz diye yazıyorum, daha fazla ertelemeyin artık bir avukata gidin.

Selam arkadaşlar.. 2 buçuk yaşında oğlum var eşimin ailesiyle birlikte oturuyorum 4 senedir ve oğlum babaannesine dedesine amcalarına cok düşkün.. kv oğlumu torunu gibi değilde kendi oğlu gibi seviyor kendi doğurmuş gibi.. benden uzaklaştırıyor oglumu bana anne demesini istemiyor. mesela bişey veriyor eline git şunu gamzeye götür gamzeye ver falan diyor.. kendiside anne kurban falan diyo oğluma işte sen kimin oğlusun diyo oğlumda annenin oğluyum diyor ona sürekli anne diyor bana gamze... ilk başlarda küçük diye ciddiye almadım ev kalabalık herkes adımla cağırıyor beni diye oda öyle duydugu için adımı söylüyor dedim ama zaman geçtikçe hiç düzelmedi arkadaşlar oğlum 3 yaşına gircek ve bana cok ilgisiz hiç anne demiyor hep ona anne diyor dedesine baba diyor :KK43: eşimi benden çok seviyor ama bana bi uzak nedenini bilmiyorum gerektiğinden çok birlikte vakit geçirmeye calısıyorum sevgimi gösteriyorum seni seviyorum diyorum.. benimle birlikteyken bana sevgi gösteriyo ama babaannesi çağırdıgı zaman beni unutuyo resmen pabucum dama atılıyor... hastaneye götürdüğümüz zaman benim kucağıma hiç gelmiyor vs başka bir yere. herkes beni ablası onu annesi sanıyor.. bişey verirken al annesi şöyle yap annesi falan diyolar beni hiç görmüyolar ve cok zoruma gidiyor ne yapmam lazım oglumu kendime alıştırmam için bana taktik verin arkadaşlar.. :KK43:
Yine mi.aynı konu yine mi yine mi yine miiii:kızgın: ay bu babane ler cok merakliysa kendileri bi tane peydahlasinnnnnn bu ne yaaaaa? Gelininin cocugunu sahiplenmek.neee yaşadığım icin anlıyorum cok sinir bozucu

Selam arkadaşlar.. 2 buçuk yaşında oğlum var eşimin ailesiyle birlikte oturuyorum 4 senedir ve oğlum babaannesine dedesine amcalarına cok düşkün.. kv oğlumu torunu gibi değilde kendi oğlu gibi seviyor kendi doğurmuş gibi.. benden uzaklaştırıyor oglumu bana anne demesini istemiyor. mesela bişey veriyor eline git şunu gamzeye götür gamzeye ver falan diyor.. kendiside anne kurban falan diyo oğluma işte sen kimin oğlusun diyo oğlumda annenin oğluyum diyor ona sürekli anne diyor bana gamze... ilk başlarda küçük diye ciddiye almadım ev kalabalık herkes adımla cağırıyor beni diye oda öyle duydugu için adımı söylüyor dedim ama zaman geçtikçe hiç düzelmedi arkadaşlar oğlum 3 yaşına gircek ve bana cok ilgisiz hiç anne demiyor hep ona anne diyor dedesine baba diyor :KK43: eşimi benden çok seviyor ama bana bi uzak nedenini bilmiyorum gerektiğinden çok birlikte vakit geçirmeye calısıyorum sevgimi gösteriyorum seni seviyorum diyorum.. benimle birlikteyken bana sevgi gösteriyo ama babaannesi çağırdıgı zaman beni unutuyo resmen pabucum dama atılıyor... hastaneye götürdüğümüz zaman benim kucağıma hiç gelmiyor vs başka bir yere. herkes beni ablası onu annesi sanıyor.. bişey verirken al annesi şöyle yap annesi falan diyolar beni hiç görmüyolar ve cok zoruma gidiyor ne yapmam lazım oglumu kendime alıştırmam için bana taktik verin arkadaşlar.. :KK43:
canım öncelikle Allah saabrini fazlasıyla artırsın Allah o kadinada akıl fikir versin doymamış mi anne olmaya gerçekten bu bazı kaynanalari hiç ama hiç anlayamıyorum Allah islah etsin seni üzdgne değer mi yani....ya o koca diye gezen müsvettelere ne demeli...hiç üzülme şimdi dese bile ilerde dönüp dolaşıp sana gelecek sen annesisin tabiki seni herkesten çok sevecek benim de esim beni anneme gondermezdi haftanın 5 günü anasigildeydik tabiki doğal olarak kizim onlara alıştı sürekli kaynanama gitti annemin kucagindan ona gidince çok üzülürdüm aglardim resmen şimdi 2 bucuk yasinda konuşması duyguları çok güzel bir cocuk herkese anneannemi çok seviyorum diyo annemin ku cagindan inmiyo kayinvaldmlere gidince eve gidelim diyo 1 saat sonra Allah çok büyük yani sen merak etme arkdslrn söylediklerinde kkatılıyorum sende sürekli onun babaanne olduğunu vurgula arada oyunlar oynat bununla ilgili hadi ben cocuk olayim sen anne felan diye sonra şarkılar soyle anne çocukla ilgili emin ol kafasında yer edecektir birde yigenimde bir takım sorunlar çıkmıştı sevgi eksikliği il3 ilgili babasından dolayı bir uzman bize şunu tayvesiye etmişti cocuk uyudufunda tam dalmadan kulağına annen baban seni çok seviyo sen bizim için çok degerlisin vs gibi şeyler fisilda içinden ne geliyosa yani ama mutlaka sevgi ve değer sözcükleri olsun bu gerçekten baba cocuk arasındaki mesafeyi kapattı inşallah güzel haberler verirsn bize

kV ile aram iyi olmasına rağmen oğluma bişey için kızarken alıp gotururum ben buyuturum böyle kizacaksaniz falan demişligi olmuştur.ama o an o dakika net tavrımı koyup sakin öyle bir cümle bir daha söyleme.o benim oğlum ister kizarim ister doverim.kimseyi ilgilendirmez.ben onun annesiyim sen babaannesi..herkes yerini ve haddini bilmeli dedim eşimin yanında.eşimde onayladı isterse onaylamasin genede tavrimdan vazgecmezdim.sizde bİran önce net tavrinizi koyun.yoksa ilerde siz ikinci planda kalacak gibi gözüküyorsunuz.

Çok yanlış bir durum.Kesinlikle uyarmalısın.Kırılan kırılır.Gücenen gücenir.Çocuğunu bir an evvel kazanman gerek.Arana mesafe girmesin.Bakmak ilgilenmek bir yere kadar.Herkes haddini bilsin.

bakın yazdıklarım dergi , gazete veya netten okuduğum şeyler . Onlara dayanarak bu tür şeyleri yazdığımı genellikle belirtiyorum zaten http://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunaydin/bsemerci/2005/06/27/ceza-odul_sistemi_ve_cocuk
Mesela okuduğum bir yazı ...
Tamam gel opusup barisalim :))) anne olunca hassas oluyoruz biraz. Hele şu zamanda çocuklarin basina gelenleri gore gore siyirdim ben :( sen oyle coxuga siddete karsiyim ama diye baslayinca hani klasik bi soz vardir ya karsiyim ama bu dovulur gibi oyle hissettim niyeyse :) yanlis anlamisim demek.

Back
X