Oğlum babaannesine Anne diyor?

çaresizliğini hissedebiliyorum
çünkü 16 yaşında evlenmişsin
belki hiç çalışmamışsın
paran pulun yok
ailen yok
bunlar senin elini kolunu bağlıyor
çünkü benide bağlayan şeyler var böyle
ben artık cesaretimi toparladım hadi sende toparla ki benim yaşadığım böyle şeyler bile değil
çok zor gerçekten Rabbim yardımcın olsun

çaresizliğini hissedebiliyorum
çünkü 16 yaşında evlenmişsin
belki hiç çalışmamışsın
paran pulun yok
ailen yok
bunlar senin elini kolunu bağlıyor
çünkü benide bağlayan şeyler var böyle
ben artık cesaretimi toparladım hadi sende toparla ki benim yaşadığım böyle şeyler bile değil
çok zor gerçekten Rabbim yardımcın olsun
cocugumu gerçekten alıp gidemem buna hiç cesaretim yok hiççç :(

Ve gördüğü hep şiddet olduğu için, annesinin şefkatinden sevgisinden uzakta olduğu için, terk edildiği için hırçınlaşacak.

Bi kere benim yavrum bana durduk yere demisti ki, anne sana dünyadaki en kötü sey ne söyleyim mi, söyle dedim, terk edilmek dedi. Nerden cikti diye sordum, yuvada Hensel ve Greteli okumuslar, anne baba cocuklari ormanda terk ediyor ya, ordan kalmis aklinda. 4 yasindaki cocugun icine dert olmustu masaldaki terk edilis..... ben konu sahibine daha bisey demiyorum.... Sevmem zaten miy miy passif insanlari, kendi kendine aciyanlari....

lütfen zorlamayın çok çaresiz hissediyorum kendimi yapamam çocugumu alıp gidemem :KK43:

Evet zorlamayalim artik, zorlama degilde akil vermeyelim, kizimiz cocuksuz rahat bi hayat istiyo iste. Cocuk coguk dogurursa böyle olur iste...... Rezil, sende anne olacaksin öyle mi......

Çocuğunu bırakır gidersen sana ne olacağını söyleyeyim mi?
Şiddet bu kez ne yazık ki oğluna yönelecek. Her aklına geldiğine anan seni bıraktı gitti diyecek, anne şefkatinden uzakta babası tarafından itilerek büyütülecek. Ve gördüğü hep şiddet olduğu için, annesinin şefkatinden sevgisinden uzakta olduğu için, terk edildiği için hırçınlaşacak. Ve hırçınlaştıkça gördüğü şiddeti kendi de uygulamaya başlayacak.
Bunu mu istiyorsun?
Oğlun ileride büyüsün ve aynı babası gibi biri olsun mu istiyorsun?
Yada kocan sana sinirlendikçe hırsını ondan mı alsın istiyorsun?
Sürekli annesinin terk ettiğini düşünerek mi büyüsün istiyorsun?
Eğer dünyaya savunmasız bir varlığı getirdiysen sorumluluğunu canın pahasına da olsa alman lazım.

elvan, yorumlarının yüzde 90 ına katılırım normalde, ama buna katılamadım.
sence annesi gerçekten iyi bakabilecek mi bu çocuğa?
gerçekten anneyi yerden yere vurmak için söylemiyorum bunu ama 16 yaşında kocaya kaçmış, 20 yaşına kadar şiddet görüp susup oturmuş, dayak yerken ağlamaya utanıyorum diyecek kadar kendini savunmaktan aciz bir kadın annelik yapabilir mi? zaten gözü yemiyor, o çocuğu tek başına büyütemeyeceğiini düşünüyor, bizim dememizle alsa 3 gün sonra pes edip o eve geri dönecek her şey çok daha kötü olacak, hani konu ne olursa olsun, yapamam dediğimiz anda kaybetmişizdir ya, baştan yapamam diyip kaybetmiş bir insan var karşımızda.
anladığım kadarıyla çocuk zaten babannesini anne gibi benimsemiş, babanne de çocuğa düşkün, bence annesinden iyi bakarlar ona.
konu sahibi önce bi kendini kurtarsın da... sonra düzenini kurunca isterse alsın çocuğunu.

Çaresiz değilsin, bak çözümler var. ihbar formunu doldurup fotolari gönderdin mi. belali en psikopat insanlardan kurtulan o kadar çok kişi var ki yeter ki insan cesaretli olsun...polisi kim nasil dinlemiyor. sığınma evine çocugunla neden gitmiyorsun. yeni bi hayat kurmuş olacaksın kendin için oğlun için

Seninki artık cesaret değil,ayakbağı olacak modunda..
Kusura bakma o kadar akıl verdik sana karar senin evlat...

Bunu tek düsünen ben degilim degil mi :D Bi an kendimi sorguladim ama bu kadar akil verildikden sonra, hala ve hala tek care evlandini terk etmek olamaz degili mi :D

gerçekten anneyi yerden yere vurmak için söylemiyorum bunu ama 16 yaşında kocaya kaçmış, 20 yaşına kadar şiddet görüp susup oturmuş, dayak yerken ağlamaya utanıyorum diyecek kadar kendini savunmaktan aciz bir kadın annelik yapabilir mi? zaten gözü yemiyor, o çocuğu tek başına büyütemeyeceğiini düşünüyor, bizim dememizle alsa 3 gün sonra pes edip o eve geri dönecek her şey çok daha kötü olacak, hani konu ne olursa olsun, yapamam dediğimiz anda kaybetmişizdir ya, baştan yapamam diyip kaybetmiş bir insan var karşımızda.
anladığım kadarıyla çocuk zaten babannesini anne gibi benimsemiş, babanne de çocuğa düşkün, bence annesinden iyi bakarlar ona.
konu sahibi önce bi kendini kurtarsın da... sonra düzenini kurunca isterse alsın çocuğunu.

Aslinda cok haklisin, konu sahibi dogurmakdan baska bisey yapmamis, gercekden de insallah babaannesi annesinin yerini aratmaz. Allah o yavrununun yardimcisi olsun

Aslinda bu yorum cok mantikli fakat babaanne amca baba dede hepsi tirlatmis islah olunamaz insanlar belli ki. Onlarin yaninda buyuyecek cocuk da kayip olacak maalesef.

Hak veriyorum. Kendine güvensiz ve güçsüz bir anne o çocuğa bakamaz. Ama o babanne, gamze'nin eşini büyüten kişi. Burada da bir çıkmaz var malesef... Yavru kurtulabilse keşke aralarından...

Dogru soyluyorsunuz bu yasima kadar hic biseyi dogru duzgun yapamadim ne evlilik yapabildim ne karilik ne annelik.. bu ailede en cok ezilen oglum oldu zaten :'( kavgalardan piskolojisi bozuldu cocugumun... ben rahatina duskun biri degilim eger oyle olsaydim arkadaslar daha hamileyken dayak yemeye basladigimda gider aldirirdim cocugumu. boyle seylere gelemem katlanamam derdim. oldu iste bi hata ettik oldu bu cocuk geri donusu yokki hayatim hatalardan ibaret zaten... ben burda sadece yasadiklarimi snlattim arkadaslar size ama gorunen o ki alay konusu olmusum.. anne olsmadim dogru duzgun bunlarida aglayarak yazihofum size cogunuz yapmacik buldunuz beni insnmadiniz ben bu dunyada hic kimseye garanamadim hic bi zaman anlasilamadim iyi niyetimden kaybettim hep. simdi duygu somurusu yapma dersiniz... benim konusma derdimi anlatma yetenegim yok yazma yetenegim var bu yuzden burda sinirlenince kiziyorum istedigimi yaziyorum kendimi anlatabiliyorum. ama yuz yuze olsak konusamam asla.. beni esim oldurse gikim cikmaz aglamaya bile utanirim yapim bu cunku. hep bu yuzden kaybettim ya zaten.. 16 yasimda evlenmeye kalktim hayirsizin birine kactim 17de anne oldum anneligi anlayamadim kendim cocuktum.. suan 20yim ogluma iyi bi anne olamadim kv deme iyi bi gelin ve kocama iyi bi es. hala kucugum. bazi srylerden cok korkuyorum psikolojik baski var ustumde. kendime guvenim yok. hayat guvencem yok suan cebimde 3 kurusum yok altinim yok.. telefonum yok yanimda duran ailem akrabalarim yok. sadece bu hayatta benim icin bi cocugum vardi bundan sonra oda yok... gercekten agzi olan konusuyor derler ya sizdekide o hesap. ben bunlari soluyorum ama karsimdaki ne hisseder derdi yok sizde. burdaki insanlari gercekten insan sandim bi konu actim. ama bi agzima edilmedigi kaldi. yok orda olsam seni pataklarim yok soyle yaparim yok boyle.. bi tekmede siz vurun diye konu acmadim ben be. destek olursunuz hosgoruyle knusuruz sanmistim ama cogunuz insanliktan nasibini almamis insanlarsiniz dunya sizin etrafinizda donuyo saniyosunuz... belki benim yasadiklarimin yarisini yasayamazfiniz ama uzaktan akil vermek cok kolay bende baskalarina veririm burdan akil. Cocugumu alamam vermezler dihorum size bu keyif meselesi degil allahin hanzolari polis kanun tanirmi sizce. Hadi aldim zorla diyelim. Hersey unutulduktan sonra cikmazlarmi karsima? Almazlarmi eninde sonunda elimden cocugumu? Gercekten yasamayan bilmezmis halden anlamazsiniz hep birilerine laf sokma cabasindasiniz. Ama artik ben yokum. allah razi olsun hepinizden saolun ya baska ne diyimki.
Bu tavrin hic hosuma gitmedi.
Burdakileri insan sandim ne demek.
Dencek bisey yok sana daha fazla.
Istedin mi ne guzel savunuyosun kendini.

Back
X