- 24 Haziran 2016
- 7.511
- 26.533
- 548
- Konu Sahibi Dolunay2018
-
Goturdum dinlediler hıc bı onerı vermediler malesefPsikologa götürün. Bu bukadar zor olmamali. Kimse burdan cözemez. Aksine burdan alicaginiz fikirle zarar bile verebilirsiniz.
İste gidip gelısı sorun Dedigim gibi Esimde cok evhamlıdır okb var o yuz den izin vermiyor yazın futbola yazdırmıstım kendim goturup getirdim sonrasında dogumuma uc hafta kala dustum ayagımı kırdım araya dogum falan girdi kaldı zaten yazlıktı futbolda. Amin sagolun bu aradaÇocuk kulüpleri falan oluyor ya da kurslar onları deneyebilirsiniz.Allah yardımcınız olsun.
Evet cok sımardı hep kendi dedıgı olsun istiyor ızın vermeyince catısıyoruzOğlunuzun disipline ihtiyacı var. Bir sorunu yok anladığım kadarıyla sadece fazla şımartılmış. Birinin dizginleri ele alması gerekiyor.
Baska doktora götürün . Bi doktorla sabit kalmayin.Goturdum dinlediler hıc bı onerı vermediler malesef
Amin sagolun cok zorlanıyorum. Babası daha net aslında o sadece kural koyar ilgi sıfır.e sızın otorıtenızı sarsanlar varken ılgılenmeyen bır baba varken tek basına nereye kadar sırtlanacaksınız bu mevzuyu
babanın evdekı rolu de cok onemlı allah yardımcınız olsun
Aslında bizde eksik olan disiplin soz gecırememe illaki sesimi yukseltmem gerekiyor. Onlarda yasak koymayı onerıyor koyuyorum bu sefer cıldırıyor. Yine bı tane arastırmlıyım.Baska doktora götürün . Bi doktorla sabit kalmayin.
Konuyu okudukca devamlı birşeyleri dikte eden, kendisine saygı gösterilmesini isteyen, kendisinin her sözünün yapılmasını isteyen, kendisinin kural koyan olmasını isteyen bir anne ve ergenlige yeni girmiş, kafası karışık, 10 yıldan sonra sülalesinin gözdesi olmayı bırakmak zorunda kalmış bir ergen erkek görüyorum.Bi seferde Dedigim an yapmıyor.
bısey soyledim yapmadı bende sildim oyunları
Bende bagırdım artık sureklı karsılık veriyor.
Asagıya ıncektı gıtmıceksın dedim gidip bizi sikayet ediyor. Bu sefer onlarla tartısma yasıyoruz.
Odasına yolladım bagırdı cagırdı Kendısıne kufurler edıyor hıc girmedim sakınlesmesı ıcın simdi uyumuş.
Bu arada esim hıc ilgilenmez
Konuyu okudukca devamlı birşeyleri dikte eden, kendisine saygı gösterilmesini isteyen, kendisinin her sözünün yapılmasını isteyen, kendisinin kural koyan olmasını isteyen bir anne ve ergenlige yeni girmiş, kafası karışık, 10 yıldan sonra sülalesinin gözdesi olmayı bırakmak zorunda kalmış bir ergen erkek görüyorum.
Bence önce kendiniz değiştirin. Çocuğu rehber öğretmene vs taşımayın da önce bir kendiniz görüşün pedagoglarla, kendisinizi sorgulayin 'ben doğru iletişim kurabiliyor muyum?' diye.
Tabii ki sizi tanımam ama buradan görünen kesinlikle iletişim kurmayı bilmemeniz, eksi usul 'ben dedim yapsin' şeklinde,ona tepeden bakıp cümleler kurmanız.
İyi de yeni nesil sizin zamaninizdaki gibi ezik değil ki, vur kafasına al lokmasina olsun,emirlerinize biat etsin.
Onlar artık bir doguyorlar, etraftan sonsuz ozguven- sonsuz şakşak- sonsuz ilgi üstlerinde... Anne karnında folik asite doymuşlar, ellerinde laptop bilgiye anında ulaşabiliyorlar...
Böyle bir çocuğu ikna etmeden 'şunu yap bunu yap' derseniz de o çocuk onu yapmaz.
Bunda şasacak şey yok
Ki zaten yapmak zorunda değil. Yaşı küçük diye niye sizin ağzınızdan her çıkan şeyi yapsın?
Siz birisi size 'şunu yap' dediğinde işi gücü,ya da o an izlediğiniz diziyi,içtiğiniz çayı bırakıp onun dediğini mi yapıyorsunuz?
Aşağı inecekti 'gidemezsin' dedim.
İyi de neden?
Neden kapıdan çıkan çocuğa bunu söylüyorsunuz, var mı mantıklı bir sebebiniz?
Mesela 'oglum şimdi inme, babaannen temizlik yapıyordur. Aksam baban gelsin cikariz' gibi bir alternatif mi sundunuz?
Bence herşeyden önce onun artik size ait bir varlık olmadığını, artık size eskisi kadar hayati ihtiyacı olmadığını, artık sizden başka bir dünyası olduğunu kabul edin. Ona emirler verip kendinize BAĞİMLİ hale getirmeye çalışmayın.
Onun evde aynı babaai gibi, siz gibi bambaşka bir birey olduğunu, onun da söz hakkı olduğunu kabul edin ve ona göre davranın. Ona emirler değil sorumluluklar verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?