artık onunla hiç biryere gidemez olduk şuan 19 aylık..herşeyi dağıtma karıştırma telaşı biliyorum bu dönemler hep böyle olurlar ama yapma etme desemde fayda etmıyor dinlemıyor ne yapmam lazım..evden çıkamaz oldum." HAYIR "nasıl öğreticem geç kalınmış bi durum değildir umarımlüften hanmlar bilgilerinze ihtycm var..ilk çocuğm acaba sorun bende mı ?eğitemıyormuyum
crazy two yu duydunuz mu? sanırım 3 yaşına kadar en deli zamanları. şimdi hayır ı anlamayacak o herşeye hayır diyecek. kolay gelsin. inatlaşmamak için bence boşuna hayır demeyin. sadece tehlikeli durumlarda gereken önlemleri alın. benim oğlum daha küçük ama arkadaşlarımda gördüğüm durum bu.
canım benim oğlumda halen karıştırıyor heryeri...biz çekmecelere dolaplara kilit taktık..sadece bir iki çekmeceyi açık bırakıp içine plastik kaşıklar koydum..bir iki de tencere...mutfakta karıştırıp duruyor onları...bi müddet sonra merakları azalıyor merak etme..HAYIR dan anlamaz daha..benim oğlum 27 aylık hala anlamıyor...hayırları azaltmak için evi onun kendine zarar vermeyeceği şekilde yeniden düzenleyin...
inanın ki ev sadece onun rahat edebileceği konumda..biz ayaklanmaya başladığında evin şeklinin şemalini değiştridik.hayır karıştırsın kendi evimzde yapsın ama başka biyere gittğimzde de aynı şeyi yapıyor..bu yuzden eve tıkılı kaldım..mesela;alışverişe gittik veya parka alışverişte istediği olacak olmazsa yeri göğü inleten o inatcı çocuklardan işte parkta salıncağa bindin mi inmeyenlerden işte anlayın halimi...çekmeceler kilitli sivri köşeler köpüklerle bantlı ...
''eğitemiyormuyum?'' demişsin.... ne eğitimi?????????????? 19 aylık daha mini minicik bir bebek o.... çekmecelerimi kurcalıyor... o zaman merak ettiği çekmeceyi açın sizin kontrolünüz altındayken merakını gidersin.... evde bunu yaşarsa dışarıda problem yapmayacaktır... çünkü şuan hem dünyayı keşfetme döneminde hemde annesinin hassas damarını bulup onunla oynama döneminde... kolay gelsin.................
''eğitemiyormuyum?'' demişsin.... ne eğitimi?????????????? 19 aylık daha mini minicik bir bebek o.... çekmecelerimi kurcalıyor... o zaman merak ettiği çekmeceyi açın sizin kontrolünüz altındayken merakını gidersin.... evde bunu yaşarsa dışarıda problem yapmayacaktır... çünkü şuan hem dünyayı keşfetme döneminde hemde annesinin hassas damarını bulup onunla oynama döneminde... kolay gelsin.................
o çekmecelerin yarsı kilitli yarısı kilitsiz sırf onun için..açıp bakıyor keşfetmesine tabii ki izin veriyorum o kadar gaddar değilim..bu bizim evde olduğu gibi başkaların ında evinde gereçkleşiyor tek problem bu ..eğitim derken yanlış anlaşıldım sanırım nasıl tuvalte eğitimi diye bir kural varsa benımde demk istediğm öyle bişey ..hayr öğrnmeli diye düşünüyorum çevremdeki hiç kimsnin çocuğu benım kı gibi değil anneleri hayır dedikleri an elini çekıyorlarama çocuktan çocuğada fark var işte bizimki fazla enerji dolu hızına yetişemiyorz daha bu yaşta daha geç doğursaydım halimi düşünmıyorum :44::44: