Oğlum evlenince benim evimde oturmayı düşünüyor.....

bence oğlunuz cok bencil ama eşinizin vefatından dolayı sizide yalnız bırakmak istemiyor sanırım önemli olan kızın düşünceleri bence .... ben olsam asla eşimin annesinin evine oturmazdım cünkü herkezin bir hayatı yaşam tarzı var mutfakta bile bardakların yerini farklı korsunuz çünkü zevkler bir deildir eğr aynı evde oturursanız mutlaka bi problem yaşarsınız çünkü ne o sizin öz kızınız nede o kızın öz annesisiniz mutlaka bi yerde bi tatsızlıklar cıkar .. boşu boşuna ağzınızın tadını bozmayın tatlılıkla anlatın oğlunuza kadınların tutumlarını yaşayabileceğiniz problemleri ayrı bi ev tutun ömür boyu mutlu muhabbetli olun saygılarımla...

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim,CALDİON evet haklısınız beni ve kardeşini bırakmak istemiyor,çünkü,eşim vefat etmeden önce onunla konuşup annen ve kardeşin sana emanet onlara her zaman sahip çıkacaksın demiş...Kendisini sorumlu hissediyor,kiraya çıkarsın ben ikinizden de (diğer oğlumu da kastediyorum)ayrı oturmak istiyorum diyorum istemiyor:59: sen ayrı oturursan hastalansan nasıl haberim olacak diyor...Niyeti ne anlayamıyorum...Kız arkadaşına gelince onlar aile apartmanında oturdukları için alışık kalabalığı seviyormuş....
Evimizin 2 ayrı kapısı var,yani girişler ayrı,aradaki merdiven kapatılınca 2 ayrı daire oluyor,yukarıda da mutfak ve banyo var çünkü,ayrıca 2 büyük oda var ama tavanlar çatı katı olduğundan çok yüksek değil ama aydınlık bir çatı katı aslında ve önünde büyük bir terasımız var...Yaz orada geçiyor zaten...
Oğlumla konuştum yukarıda oturmayı kabul ediyor kardeşim evlenince sen yukarı çıkarsın,ben aşağı inerim diyor,sonuçta sen tek kişi olacaksın çocuk falan olunca sığamayız yukarı diyor...düşünüyorum herşey yeniden yapılacak,yatak odası falan çift masraf olacak,küçük oğlum eşyalar sade seçilirse ben yukarıda otururum seviyorum diyor...Zamanı gelince konuşuruz bunları dedim,konuyu kapattım ama yine kafamdan gitmiyor bir türlü ,hep birşeyleri yerleştiriyorum....

Oğlunuz bencil değil, iyi niyetli.
Ama göz ardı ettiği şeyler var.

Biz gençler belli bir yaşın üzerindekileri kendimizden sonraya koyarız ya, onun gibi.
Bencillik değildir aslında, empati yoksunluğu ve düşüncesizliktir.

Gençler yaşar; orta yaşlılar ve taşlılar nasıl yaşarsa yaşar mantığı.
O yaşta, hem de tek başına her yere sığar nasılsa mantığı.
Ne kadar saçma olsa da daha genç olanın daha güzel yaşamaya hakkı varmış gibi...

İyi niyetli olsa da sizin eviniz hakkında böyle planlar yapması hoş değil.
O evde rahat ve istediğiniz şekilde yaşamayı istemek önce sizin hakkınız.

Bunu ona gösterebilecek birine ihtiyacı var.

oglunuzun niyetini bilemem ama soyledikleri hos degil.tek basina oyle oturup karar veremez..
size ve kardesine saygisizlik.daha okul bitmemis,isi yok bu ne acele boyle?tavrinizi simdiden koyun.sanki oglunuz universitedeyken siz yalniz degil misiniz?
kizin yerine olsam kabul etmem,nasil kabul etmis hayret.
benimde kayinvalidemin evi var ve biz kendi cabamizla birseyler yapmaya calisiyoruz.hatta o duzenini bozup bizi yerlestirmek istedi biz istemedik.esim universiteyi bitirdi zamanda bize guvenme demisler.yani bbiz kimseye guvenip yola cikmadik..simdi herkes hazira konmayi seviyor.

lütfen sözlerimi yanlış anlamayın fakat dul kayınvalıde olunca bu işler bıraz karışık oluyor.
bu gelin nasıl kabul etmiş beraber oturmayı hayret.
gerçi siz beraber oturmak istemıyorsunuz bu çok güzel.
fakat bazı dul kayınvalıdeler oğullarından ayrılmak istemiyorlar.

benim yakın bir arkadasım nişanlı.mayısta düğünü var.
eşi tek kardeş üvey kardeşleri var aynı babadan fakat ayrı şehirdeler.
dul annesi var sadece.ve dubleks evlerı var yeni bina.
girişleri hep içten hem dıştan.
alt katta bunlar oturacaklar üst katta ise kayınvalıde.
(bu arada bu dubleks evde dıger uvey oocukların hakkı yok çünkü öncden paylaşmışlar yani hakları verilmiş.
bunlarada bu dubleks kalmış)
tek çoocuk olduğu için orda oturmak istıyor.kayınvalıdede ıstıyor.
çoocuk zaten herseyını yaptırmış hersey hazır.beyaz esyalrını almış.
bi tek gelin eksik.
sadece yatak odası ve mobıulyalar eksık.
onlarıda sonra sececekler.

fakat arkadasımın kaygıları var.o eve bır kere girdimi bi daha zor cıkar.kos koca ev.kiraya cıkması mantıksız gibi.
aşağı tukurse sakal yukarı tükürse bıyık.
baska bır kardesı olmuş olsa erkeğin yada kadının kocası olmuş olsa kirayada cıkabılirsin icabında..

siizn bir oğlunuzdaha varmış bence kabul etmeyin yanınıza..tatsızlık çıkar olmaz...
sorun yaşanır muhakkak..

bence oğlunuz hazıra konma fikrinde, sizi düşünerek hareket etse üstkatı isterdi sizden, tam yeni evli bir çiftin oturacağı bir tipte.
ama siz bunca yıldan sonra düzeninizi niye bozasınız.
bence ettiğiniz teklif makul. alt katı vermeyin. düzeninizi bozmayın.

Bu konuyla ilgili çevremde ve en yakınlarımda öyle örnekler gördüm ki ilerisi için gözüm açıldı desem yeridir.
Size bu örneklerin sonuçlarını anlatmayım inanın içiniz kararır.
Ama sakın bu teklifi kabul etmeyin,çünkü oğlunuzun tamamen masumane düşünmediğini şurdan anladım.
Önce ''biz evlenince sizi yukarı alalım,biz bu katta oturalım''dedi,ısrar etti,tavır yaptı.
Zannedersem kabul etmeyince''tamam ben yukarda da otururum,siz aşağıda oturursunuz,kardeşim evlenince sen yukarı çıkarsın,biz eşimle
alt kata ineriz''dedi.Yani bir alt kat hırsı var oğlunuz da.
İlla ki öyle ya da böyle alt kat benim diyor.
Neden ''kardeşim evlenince nerede oturacak''diye düşünmüyor.
ya kardeşi de onun o çok istediği alt katta oturmak isterse.
Olabilir yani,O'nun hakkı ne kadarsa kardeşininki de o kadar.
Daha az değil...
Ve siz şu an da bu duruma izin verir tarzda zemin hazırlarsanız,
o alt kat her zaman büyük oğlunuzun olarak kalacak.
Ve küçük oğlunuz mağdur olucak...
Bilemiyorum nasıl bir çözüm bulunur ama bence siz evinizden,düzeninizden olmayın.
Bırakın onlar genç,bir yolunu bulurlar.
İki kişinin maaşıyla gayet de güzel birikim yapıp ev alabilirler.
Sonuçta o size layık gördükleri üst katta otururlarsa kira sorunları olmuycak.
Sakın taviz vermeyin,nasıl başlarsa öyle devam eder.

Oğlumla konuştum yukarıda oturmayı kabul ediyor kardeşim evlenince sen yukarı çıkarsın,ben aşağı inerim diyor,sonuçta sen tek kişi olacaksın çocuk falan olunca sığamayız yukarı diyor...

bayadır bişey yazılmamış konuya ama yazmadan duramadım. bence oğlun plan yapmış şimdiden yerleşiyim, kardeşim evlenirse o gitmek zorunda kalır ev de bana kalmış olur diye.

Siz evlatlarınızı yönetebilirsiniz. Otoriter olun ve duygusal davranmayın.Onlar bebekken ve çocukken her istedikleri oldu zaten,bundan sonrada yaşamını kendisi çizecek.Sizde sağlayabileceğiniz en güzel imkanı sağlıyorsunuz.Çatı katında siz oturcaksınız oğlum.Kardeşinle ben burdayız.Bitti.

Son düzenleme:
siz bırakın dublex teklifini derim....oğlunuzla gelininiz direk başka ev alıyorlar kiramı kendileri çalışsın..kira istemiyorlarsa ,borç çeksinler ikiside ödesinler..baksınlar bakalım bir anneyi daracık yerlere sıkıştırmak neymiş...acımayın çalışsınlar kendi evlerini kendi dizsinler...sizin teklif etmeniz bile hata bence..

oğlunuzun yaptığı başka birisinin hayatını mani olmak oluyor bunu gelininiz olacak kişide düşünmesi lazım gençler sonuçta yanlız kalmak isticeklerdir hem ikiside çalışıcaklarmış kiraya çıkmaları daha makul bi davranış olur hem sizin hayatınıza mani olmazlar hemde kendileri daha rahat yaşarlar niye bu şekilde düşünmüşler anlamış değilim

daha üni öğrencisi... bitirir bitirmez evleneceğine biraz birikim yapıp evlenmesi çok daha doğru.

hem gelin hanım ya da ailesi kabul edecek mi acaba? ev üstüne ev olmaz. benim ailem de kayınvalidem ve kaynımla oturmamı istemezlerdi. haklılar da.

oğlunuz şimdiden planlar yapıyor ama evdeki hesap çarşıya uymayabilir.

mezun olurlar. askerlik biter. çalışırlar birikim yaparlar. kiraya çıkarlar. olmadı size yakın bir yerde... o da olmadı siz de evinizi kiraya verirsiniz onun geliriyle karşılıkda dairelerde oturursunuz.... alternatifler üretilebilir ama ev ev üstüne huzurunuz kaçar. eşiyle de arasında soğukluk olur. yeni evli iken aile ile aynı evde ne gerek var... ben 20günlük evliydim kayınvalidmeler görümcemler 1 hafta yatılı geldiler de eşimizle 1hafta el ele tutuşamadık utandık...

siz oğlunuzu güzellikle bu alternatiflere ikna edeibilirsiniz. ama çok erkenden planlar yapmış o iş resmiyete dökülmeden bakalım kız tarafı konu ile ilgili neler diyecek. kendi kendine hem sizin hem müstakbel eşinin hem kardeşinin hayatını etkileyecek kararlar alması yanlış.

bana okul biter bitmez evlenmek istemesi de yanlış geldi.

oğlunuz çok zeki açık gözmüş o ev sadece onun değil bunu açık açık söyleyin bencede düzeninizi bozmayın ha birlikte yaşarlarsa gelsin bi odayı yatak odası yapıp otursunlar sizi çatı katına atana kadar asla izin vermeyin sonra siz kötü olursunuz

Merhaba arkadaşlar,canım sıkkın sizlerle paylaşmak istedim,eşim 11 yıl önce vefat etti 2 oğlum var,kendimize ait dublex bir evim de var çok şükür,eşim babasının yanında çalıştığından ve bende hakkımı almadığım için geçinmemize yetecek kadar paramız var çok şükür,Sorunum şu büyük oğlum üniversite 3 te okuyor,kız arkadaşı da var,okul bitince evlenmek istiyor ama benim oturduğum eve gelmek şartıyla,ben ve küçük oğlumun yukarıda çatı katında yaşamamızı istiyor,yukarıda 2 oda biri karanlık,çok küçük bir mutfak ve banyo var,birde açık teras ...aşağısı 140 m2,Ben yukarıda yaşayamam gibi geliyor,eşyalarımı atmam gerekecek,bir odayı oğluma hazırlasam ki okuyor mecburum,diğer oda benim oturma ve yatak odam olacak nasıl olacaksa...
bİRDE bu eve 3 yıl önce taşındık,yeni bina herşey sıfırdı,şimdi burada oturunca mutfağı yıktırırım,banyoyu yeniden yaptırırım falan diyor,bizi düşündüğü yok...
Ben dedimki hiç masraf yapmadan yukarı sen yerleş,kız da çalışacakmış,zevkine göre döşe ama hiç bir yeri yıkmadan,evi ben geçindireyim burada yiyip için krediyle evini al,borcun bitince taşın neden boşyre borç ödeyeyim ev varken diyor,ama bu ev sadece onun değil ki yarısı kardeşinin hakkı...
Babam da kendi düzenini sakın bozma,onlar genç sen kolaylık teklif etmişsin kendi bilir diyor,şimdi oğlum bana tavırlı davranıyor,
ne olur bbana düşüncelerinizi söyleyin,ben yanlış mı düşünüyorum,yoksa oğlum mu çok bencil....:50:

durumlarımız o kadar çok benziyorki yazmadan geçemedim....bende nişanlıyım,eşim evin tek erkek çocuğuı 2 ablası evli barklı uzaktalar...eşimin babasının 4 katlı binası var yani şöyle dört kat,biri bodrum kat kirada küçük,biri zemin kat oda küçük,eşimin ailesyle otrduğu kat baya büyük 140 m2 bide üst kat yani çatı katı var aynı sizin anlattığınz gibi kapı grşleri ayrı..2 küçük oda amerkan mutfak banyo artı teras...ama çatı katı olduğu için o kadar dar ve boğucuki...
neyse ben şuan ailmn yanında 160 m2 dubleks bi evde otruyorum yani geniş evde yaşamaya alştım,melesğim öğretmen,ailem o çatı katnda kalamazsın kiraya çık dediler,eşimin ailesi istemedi yapamazsınz dediler...sonra eşim ailesne siz üste çıkın dedi,onuda ben istemedim annen baban yaşlı başlı insanlar orda yapazmazlar dedim engel oldum ama ynede kötü ben oldum.....şimdi iste birikm yapıp kendmze daire alana kadar çatı katnda kalıcam,bi oda yatak odam diğer oda çok küçük olduğu için çalşma oda olcak...salonumda eşimin alt kattaki odası olcak....genş oldğu için....eşimin annesi ona bile trp yapıor tamamen yukarı çıkın ben orayı temzleyemem vs...dedim orası benm odam olcak ben temzlıcem bi misafirm gelirse ağrlayabileceğim bi oda olsun ...çok sinirlerm bozuluyor bu duruma....ama inatla vazgeçmiorum kararmdan zaten cimriler...anlamıyorum gerçekten anlamıyorum...1 tane çocukları var o oda saolon olmazsa eğer boş kalıcak...nasıl bi anne bu...anlayacağınız eşime engel olduğum halde bi teşekkür beklerken gördüğüm muamele bu......sizde asla yukarı çıkmayın bi anne olrak....oğlunuz buna razı olmamalı...biraz zora gelip kendi dairelerini alsınlar...allah kolaylık versin

Son düzenleyen: Moderatör:
BENCE de oğlunuz haksız güvenmiyorsa kendine evlenmesin hadi evimi sonra alırım diye düşünüyor diyelim o zaman da sizi yukarı hapsedip masraf açıp evi yenilemeye hakkı yok kardeşi de var ayrıca
kendini düşünmüş bencillik yapmış ,ev ev üstüne olmaz sonra siz kötü olursunuz ,

oglunuz bence kız arkadasından dolayı boyle karar almıs olabılır .kız ev sahıbı olmadan evlenmem senınle dedıyse eger,oglunuzda buyuk ıhtımalle su an oturdugunuz evınızı,kendısıne aıt oldugunu soylemıstır .ve kendınce bellıkı boyle planlar yapmaya kalkmıs .

Back
X