oğlum grip

evli mutlu

oğluşum
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2014
39
4
13
Oğlum grip oldu arkadaşlar yaa burun akintisi ve hapsirik zor nefes alma. Evde ne yapsam gecer bi bilgisi olan varsa yazsin lütfen...... Ilac surup vb. Seyler vermek istemiyorum

Varsa, bir çay kaşığı tereyağına, 1-2 çorba kaşığı pekmez eritip içirin sıcak sıcak.. öksürüğüne, boğazına çok iyi gelir..
Ballı sıcak süt de boğaz için birebirdir..
İçebiliyorsa nane-limon kaynatırken içine karabiber ve tarçın da ekleyin.. ateşini alır, genizini açar.

Hapşırık ve burun akıntısı için; bir bardak ılık suda, bir çay kaşığı tuz eritip, tuzlu su ile burnunu yıkayın.. ferahlatır.
Ayrıca bir kase yoğurda, biraz pekmez katıp, karıştırıp yedirirseniz; hem yutma güçlüğü çekmez, hem de onu kuvvetlendirir, enerji verir.

Burun akıntısı çok ise veya tıkalı ise daha doğrusu tuzlu su vardı annem onu yapardı kardeşime, onu deneyebilirsiniz rahatlatır burnunu. Boğazını da sarın bence sıcak olsun, bal karabiber karışımı var ama o yastaki cocuk yemez sanırım onun yerine sadece bal veya sıcak sütle bal verebilirsiniz geçmiş olsun..

Müdahale etmeden duramadım, kusura bakmayın.. Ama boğazını kesinlikle sarmayın..
Çok bilinen ama çok yanlış bir yöntem.. Çünkü boğaz ısındıkça, mikroplar artarmış.. Doktor arkadaşımdan biliyorum.!

Bir de aklıma gelmişken; bize okulda boğaz için bir kaşık bala, biraz limon sıkıp yutun derlerdi, sesin açılması için..
Aklınızda bulunsun.!:KK66:

Bogazinda bi problem yok da burun akintisi hapsirik ve burundan nefes alamiyo ama bi tarafdan da burnu akiyo nasil bi virüs bilemedim :(((

Boğazda bir şey yoksa bir nebze iyi.. Mümkünse, ayakta dururken gözlerini kapatmasını ve dik durmasını söyleyin..
Eğer dik duramıyor ve sağa-sola sallanıyorsa ve gözlerini kapatırken gözleri acıyorsa griptir.
Değilse sadece nezle olmuştur. Bu durumda burnunun akması iyi..
Yüzüne sıcak havlu kompresi yapın.. Yumuşak bir havluyu yüzünü yakmayacak kadar ısıtın su buharında veya ütüde..
5 dk. yüzünde kalsın.. Günde bir kaç kere bunu yaparsanız burnu daha çabuk açılır.

Havlu olayini yaptirmaz ki nefes alamiyorum diye :KK43:(

Oyun gibi yaptırın siz de.. "hadi bir oyun oynayalım" deyin mesela..
"sen koltuğa uzan, eğer havluyu yüzünde 5 dakika tutabilirsen kazanırsın, istediğin bir şeyi yaparım;
ama tutamazsan yenilirsin ,ben kazanırım" derseniz yapabilir..

Müdahale etmeden duramadım, kusura bakmayın.. Ama boğazını kesinlikle sarmayın..
Çok bilinen ama çok yanlış bir yöntem.. Çünkü boğaz ısındıkça, mikroplar artarmış.. Doktor arkadaşımdan biliyorum.!

Bir de aklıma gelmişken; bize okulda boğaz için bir kaşık bala, biraz limon sıkıp yutun derlerdi, sesin açılması için..
Aklınızda bulunsun.!:KK66:
aa ben de sardigimda bogazim yumusuyor rahat konusuyorum derdim :( iyi oldu müdahale ettiğiniz teşekkür ederim :)

aa ben de sardigimda bogazim yumusuyor rahat konusuyorum derdim :KK43: iyi oldu müdahale ettiğiniz teşekkür ederim :)

Rica ederim, ben de arkadaşımdan öğrendiklerimi yazıyorum.
Mesela eskiden kışın grip olunca, insanlar kar yermiş boğazı iyileşsin diye.. kar mikropları öldürürmüş..
Ama tabi şimdi nerdeeee..? temiz kar bulacağız da yiyeceğiz..
Kışın bademciklerim şişince annem "1 kaşık dondurma ye" derdi bana..:KK49:

Back
X