- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.820
- 798
- Konu Sahibi audrey2016
-
Ben bir de 'diğer odada uyutuver' diyenlere çok kızıyorum. Niye bebeğim yatağında uyumak yerine düşme tehlikesi olan bir koltukta uyusun. Hem de benim keyfim için. Çok bencilce geliyor bana. Çok doluyum bu konuda bazı insanlara=) siz en doğrusunu yapıyorsunuz, değiştirmeyin düzenini çocuğunuzun.
Bende oyleyim, zaten tersini yaparsam hircinlasiyor, sonra kacta uyuyup kacta uyandığı belli olmuyor karman çorman huzursuz oluyor
Bana daha bebeğim 3-4aylıkken 'çok şımartmışsınız' diyen oldu ya. 3-4aylık bebeğin şımarıklığı mı olur=) Ben artık çooook da kibar olamıyorum bu yüzden =)
Biri 3,5 yaşında biri 1,5 yaşında 2 oğlum var. Aynı şekilde saat 1 uyku saatimiz ve çok nadir durumlar dışında şaşmaz kuralımız saat 1de yatakta olmak.
Gezme saatlerimiz sabah kahvaltı sonrası yada akşamüstü 4den sonrası olur
Bana da aynı şeyi söylüyolar bazen 'bugün de uyumayıversin' ben çocuğumun huyunu biliyorym uyumazsa huysuzlanıcak neden uyumayıversin ki? Boşverin takmayın kimseyi önemli olan çocukların düzeni
Ben ust komsuya bile cikmiyorum nerdeyse..amaann ne gerek var..oyle ev gezmesi yerine disari cikmayi tercih ederim..en azindan arabasinda uyur cocuk sende gezersin.
Komsuya ancak yasiti bir cocuk varsa gitmek guzel oluyor..hani sosyallesmek acisindan.
Benim oglumda hırçınlaşma yok mesela,
gündüz uyumadıysa akşam 21.30 da uyuyacaksa 20.30 da uyuyor sadece.
Birde akşam ister 20.00 de uyusun ister 22.00
sabah yine aynı saatte uyanıyor.
bu sebeple illa ki gündüz uyuyacak diye kasmaya biliyorum ben.
Bende benzer eleştiriler alıyorum. Benim anlamadigim bi insanlar ya kendileri çocuk buyutmediler yada unuttular veya çocuk sahibi olmayanlar. Çünkü çocuk büyüme aşamasında düzen ister gezmeyle tozmayla bozulan düzen sonradan anneye kulfet olarak döner. Uyku yemek duzeni değişen çocuk mutsuz oluyor.Ben gülüp geçiyorum cevap bile vermiyorum.cocuguma faydası olmayacak yerlere gitmiyorum
Õlün siz tamam mi desem mi ki acaba
Merhaba arkadaşlar, 2 yasında bir oglum var önceki konularımda da bahsetmistim, biz sadece KV lerin olduğu şehirde oturuyoruz ,esimin işi dolayisiyla yanımızda KV lerden başka ne esimin ailesinden nede benim ailemden kimse yok. Haliyle giden gelenimiz hiç yok gibi birşey ...
Bende kendime buna gore bir düzen kurdum ,oglum sabah en geç 8-9 da kalkar ,kahvaltı ,diğer işler filan derken öğlen olur 13:30-14:00 gibide öğle uykusuna yatar ,7-8 aylıktan beri ne şartta olursak olalım ,çok ciddi bir yere gitmem gerekmediği surece bu şekilde...
Ama gerek kv nin ( gerci ayni seyi onada anlata ,anlata birakti soylemeyi )gerekse komsularimin yorumlarından cevap verdiğim halde çok biktim inanilmaz hemde, mesela bugün kv ile bir komsumuza bebek gormeye gittik 13:00 gibi, ben 1 saat oturur kalkarim diye düşündüm ,karşı apartmanim zaten gittiğim yer yarım saat sonra oglum mizirdanmaya başladı çay filan getirilince ortaya hem oturmaktan hem uykusuzluktan sıkıldı ,TV filan acalim dediler yok dedim kalkayim uykusu geldi durmaz bu arada oglum itinayla kendini yere atıp ağlamakla meşguldü ...
Zaten lohusa bir kadın var ,uykusuz ,sancılı niye yarim saat fazla oturacagim diye hem milleti rahatsiz edip,hem çocuğumu aglata,aglata oturayim ki ...
Ve o sihirli cumle ; " Aaa çok kötü alistirmissin ,bu sekilde hicbiryere gidemezsinki sen ,birak ağlasın..."
Gayet normal bir sekilde "Çocuğumun uykusu benim gezmemden daha önemli abla " dedim ...
Ama artık dilimde tüy bitti insanlara anlatmaktan evet çok giden gelenimiz yok hatta senede 4-5 kere filan benim kendime gore duzenim var karismayin kardeşim ,ben size karışıyor muyum hayır o senin hayatın ,senin düzenin her gittiğim yerde aynı şey ne yapayim sabah 06:00 da kaldırıp 10:00 da mi yatirayim onu da denedim ama bu sefer haliyle 20:00 de ben uyutmasamda kendi uyuyor sonra sabah 05:00 te kalkıyor banada yazık,cocugumada bana en uyan saatler bunlar ...
Sizin dusuncelerinizide merak ediyorum ,o kadar çok sıkıldım ki artık birisinin istemeden kalbini kiracagim...
Çocuğumun uyku,yemek,oyun düzeni önemli kim ne derse desin. Öğle uykusu bitene kadarda ben ona uymaya devam ederim,gerekirse gezmem,evde otururum kimse kusura bakmasın.
Ben kapı kapı gezeceģim,1 bardak fazladan çay içeceğim diye çocuğumu uykusundan edemem.
2 yaşında diyorsunuz,gayette güzel bir düzeniniz var,kimseyi ilgilendirmez. Zaten şurada taş çatlasa 2 sene daha uyuyacak uyumayacak öğlen uykusu,düzen bozmaya gerek yok. Boşverin.
Akıl verme para ver diyesim var
Çok haklısın kulak asma kimsenin dediğine ,
Benimde 2 tane var ben çalışıyorum eve gelince benimde kurallarım var
O saatten sonra zorunlu birşey önemli olmadıkça gitmem veya misafir kabul etmem ,
Çocuğumun hayatı daha önemli
Bana derler biraz gazsız arsız ol rahatına bak !!
Ben asla yapamam bunu kendimden gitsin ama onların rahatlığından gitmesin .
Annelik bu değil mi ,küçücük çocuk o daha belli bir yere kadar sen ona uyacaksin 2 yaşındaki çocuğa oglum bak gezmeye gideceğiz ,huysuzluk edersen ağzını burnunu kirarim mi diyeceğim
İnsanlari anlamak çok zor işin kotusu bunlar 2-3 tane çocuk sahibi kadinlar.
sunu anlamadim ama lohusa kadinin evinde ne isiniz var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?