Oğlum Hakkinda...

Hayır efendim belli bir yasa gore ona gore olmak zorundasın , büyüyünce de okula gideceği için yatması gerekecek ,biz kucukken teyzemin kızı biz oturmaya gitsek bile ertesi gün okula gidecekse saatinde mutlaka yatirirdi kızını

Küçücük çocuk sanami uyacak hee annem babam misafilikte bu gece geç uyumaliyim diyecek hali yok , bende bildiğimi yapıyorum ama sinirlerin ziplamiyor değil .

Benim oglumda 25 aylık bu zamana kadar kimse geldi diye de asla uyandirmadim uyandirmam ...

Çok sevmek istiyorlarsa beklerler...

Sen bu düzenden memnunsan millet halt yesin. Bizim insanımız bayılır herşeye karışmaya yorum yapmaya, sen zaten cevabı sakınmayıp veriyosun. Hiiiççç kulak asmaaa

Oglumda ,bende çok memnunuz. Esimden dikkat eder saolsun ,gerekince oda verir cevabını saolsun.

Ben karisamam alınır ,yanlış anlar diye ama dediğiniz gibi millet bayılıyor ahkâm kesmeye ,akıl vermeye ...

Kirmamaya çalışarak veriyorum cevabımi sakinmam ama az kaldı bozacagim birgün birini...

En iyisi ne biliyor musun ,herkesi dinliyorum kendi bildiğimi yapıyorum ,bana cocuguma doğru olanini, kimsede umrumda değil ,çocuk benim,hayat benim.

Boşverin elaleme ne sizin çocuğun uyku düzeninden.Siz doğru olanı yapılması gerekeni yapiyorsunuz..Onlar lak lak çene gezme tozma derdin de.Bide size karışıyorlar.

Çocuklar için düzen çok önemli,o düzen bir kere bile bozuldu mu vay halimize. Bana da çok şey diyorlardı yok o saatte yatırma, böyle alıştırma şunu giydirme,kucağına alma fln fln çok takıyordum şimdi ise üzerinde bile durmuyorum çünkü çocuğumun derdini onlar çekmeyecek ben çekicem onun için kendi bildiğini yapmak en iyisi. Herkesin düzeni kendinedir.

bence siz doğrusunu yapıyorsunuz. ben de gezmem tozmam, illa bir yere gidilecekse gece, oğlum akşam 9 da uyuduğu için götürmüyorum, annemi çağırıyorum bir iki saat bekliyor bizde. çok şükür ilk 40 gününden sonra uyku sorunu düzensizliği yaşamadım oğlumda. gündüzleri de ona göre ayarlarım haftasonu bekleriz uyanır öyle gezeriz. kimseyi ilgilendirmez bu konu önemli olan çocuğun sağlığı ve uyku düzeni.

Ben zamanında çok duydum o ''sihirli cümleleri''

Şimdi oğlum 6 yaşında ; belli alışkanlıkları kazandı . O sihirli cümleler , ayyy ne güzel alışmış maşallah , bizim ki gece 2 lere kadar ayakta diye takdir cümlelerine dönüştü.

Hayatımıza , eski düzenimize yeni bir soluk katılıyor , elbette bazı düzenlerimiz değişecek .

Kreş zamanına kadar (4 yaş) öğlen uykusuna , akşam yatış saatine göre ayarladım her şeyi . İlla ki gitmek zorunda kaldığım durumlar olmadı mı , oldu elbet . Orada uyudu .

Merak etmesinler , bebeklik döneminden çocukluk dönemine geçince ; öyle öğle vakti uyku huysuzluğu falan tutmuyor Bana bu ne böyle , 10 yaşında da öğlen uyumak ister okulda başarısız olur bile demişti bir aklı evvel

Kim ne derse desin çocuğunun ne zaman neye ihtiyacı olduğunu en iyi sen bilirsin 2de uyumaya ihtiyacı varsa olay bitmiştir ki Bana göre çok güzel bir düzen oturtmussun... hiç bozma
Benim kızım 14 aylıkKen bıraktı öğlen uykusunu neler yaptım ama yok baykuş gibi otururdu bütün gün.... çok imreniyorum öğlen uykusu uyuyan çocuklara, gelişimleri için o kadar faydalı ki

Kesinlikle haklısın...iki çocuğumu da aynı şekilde büyüttüm...çocuğumun uykusu düzeni herşeyden önemli....ne misafir kabul ettim ne de kendim gittim...1-2 sene çok önemli olmayan şeyleri hep kendi saatimize göre ayarladım...bana da herkes abartıyorsun derdi ama ben gıcık oluyorum...kadın gelmiş 12 de gezmeye akşam 6 7 lere kadar lak lak...o çocuk perişan..alıyo ayağına bi yastık,yavrum saatlerce o ayaklarda bi sağa bi sola...bi sürü kadının cırt sesli konuşması kahkahaları da cabası...
Sonra yeni nesil agresif hiperaktif

Boşverin insanlarin ne dedigini.bildiginiz gibi devam edin .cocugu uyutup evinizdede icersiniz cayinizi

Mesele çay içmek değil... Normaldede çok sevmem gittiğim yerde bile nadirdir 2 bardak ictigim ... İnsanların bu kadar akıl vermeye kalkması sinirimi bozuyor.

Boşverin elaleme ne sizin çocuğun uyku düzeninden.Siz doğru olanı yapılması gerekeni yapiyorsunuz..Onlar lak lak çene gezme tozma derdin de.Bide size karışıyorlar.

Onlarında çocukları var dün bana bu lafı soyleyen komsumun 3 çocuğu var , çok mu rahatlar,ben mi çok kasiyorum kendimi anlamadim gitti...

Annemle bile saat 14:00 te konuşurken uyuttum desem erken uyutmussun der akşam konussak 22:00 de uyusa mesela erken uyumuş der ,bisey demiyorum anlatıyorum şöyle böyle annem diye ama ayni yine

KV Allah razı olsun yine asla hakkını yiyemem ogluma bu yaşına kadar belki 2 defa bakamam dedi hastaydı ,acil işi vardı vs. hasta olsa gelir geceleri yardımcı olur ama sabah evine gidince herkes yatıp uyuyor benim o sansimda yok öğlen uykusundayken ev işi yapıyorum e gece olunca günün yorgunluguyla bende yatiyorum hele hastaysa bitiyorum o gün bazen geceleri bile uyuyamadığı.zamanlar oluyor ,uyutmasamda olur anneyim.ben her anne gibi ,evladımin canı saolsun yeter.

Ama düzen karistimi sonuçlarını biz cekiyoruz ,insanlarda bunu dusunup konuşsa hiç sorun kalmayacak.

Duzen olunca en azından günlük rutininide ona gore duzenliyorsun ,çok katı kuralların yok yaptığımın doğru olduğunu dusunuyorum ,oglumda memnun ,bende seviyorum planlı programlı olmayı ,elalemi neden bu kadar ilgilendiriyor her seferinde cevap vermeme rağmen onu anlamiyorum sadece

Hiic kendinde kusur arama canim. Benim henuz cocugum yok ama Allah nasip ederse senin gibi bi duzen olusturup herseyi cocugumun rahatina gore ayarlamak niyetindeyim. Arkadaslarimin bebekleri var mesela bi araya geldigimzde bakiyorum. Bazilari gercekten cok umursamaz. Bi yere cikicamiz zaman bebegin uyku saatine denk getirmyelim cocuk sefil olmasin derim mesela amaan ben oyle hassas deilim vala bana ayak uydursun diyen var dusun :) ben tabi bi şok. Bazisi arkadas ortamindan soyutlanmamk icin onemsemiyo bu tarz seyleri. Ama sonra bazi arkadaslarinda soyledigi gibi sabahlara kadar uyumayan cocuklar cikiyo ortaya.belli bi yastan sonra zaten kendi duzenini olusturcak cocuk. Uyku saati geldimi battaniyesini biberonunu annesine getiren bi bebis olcak seninkide:) bebegin ve sen nasil huzurluysan oyle devam et canim

Hicbirseycik olmaz , sanki 4-5 yaşındaki çocuklar bayılıyor beni uyut diye...

Bende sizin gibi düzenli gitmek istiyorum çok hosuma gitti duzeniniz.

İşte o gece 02:00 de uyuyan çocuklar ozgur olan çocuklar ,hiçbir kısıtlama getirilmeyen çocuğun uyku saatinde karisamazsin.

Ben onu bunu anlamam çocuk dedigin belli bir düzeni ,sınırı bilecek.

Mutlaka sormussunuzdur yanlış anlamayin ama doktoruna danistiniz mi belki bir ilaç filan veriridi ,bayağı kucukmus

Yada sabah kacta kalıyorsunuz bilmiyorum ama mesela 07:00 de filan kaldirsaniz yemekten sonra filan biraz yorsaniz öğlen 13:30 -14:00 gibi mesela bilmiyorum ayağınızdami uyutuyorsunuz o şekilde deneseniz hatta yatirmadan yarım saat önce 1 bardak ayran verseniz uymu getirirmisya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…