• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oglum izinsiz baskalarinin...

yazdığıma tepki verenler olmuş ama bu benim fikrim arkadaşlar. çocuğunuzu dövün şiddetle korkuyla öğretin demedim. ama her şeye karşı korkusuz bir çocuk büyütme taraftarı da değilim. yanlış olan şeyleri yapmaktan çekinmeli,yeri geldiğinde de korkmalı bence. dediğim gibi bu benim fikrim,
çocuğuma güzel bir dille doğruyu yanlışı anlatırım ama fayda etmiyorsa bu tip yollara da başvururum. siz nasıl bir yol uygularsınız onu bilemem.

vallahi bu ifadeler beni dehsete dusurdu. Cocuklara korkuyla bisey ogretemezsiniz. Boyle manevi ahlaki degerler korkuyla degil yasayarak yasatarak ogretilir cocuga. Ayrica kafasina kazinmaz. Kisiligine enjekte edilir yavas yavas

hanımefendi ben çocuğu dövün bağırın çağırın demedim dehşete düşmenize şaşırdım. güzel dille çocuk öğrenmiyorsa ve yapmaya devam ediyorsa bir arkadaşın güvenlik görevlisi olsun vs şeklinde söylediği gibi bir durumun uygulanabileceğini destekledim. elbette ben de en başta kendim güzel bir dille çözmeye çalışırım başa çıkamazsam uzman yardımı alırım yine fayda etmiyorsa da bu tip bir yola gidebilirim.

Bir uzmandan yardım almalısınız. Korkutmak, kandırmak, yaptığının yanlış olduğunu sürekli tekrar esip durmak... Bunlar çok yanlış tavsiyeler. O daha çocuk. Aidiyet duygusu yok. Yaptığını oyun zannediyor. Lutfen çocuğa hasar verecek tavsiyeleri dikkate almayın. Bi uzmana başvurun.

hatırlıyorm bende 3-5 yas arası bakkaldan sakız alırdım.neden yapardım bılmıyorm annem veyaa babamdan ıstesem elbette alırlardı fakat kendı kendıne gectı bu huy.2 -3 kere anneme yakalandım sızın oglunuza anlattıgınız gıbı bana mantılı sekılde anlatmıstı bızde özür dıleyıp parasını vermıstık.çocukken olur boyle seyler ıns biran önce sizin oglunuzunda bu huyu bıter :)

Kucukken kardesimde yapmis aynisini, okuldan eve kucuk arabalardan getirmis. Annem once guzellikle yasak oldugunu soyleyip geri goturmesini saglamis sonraki gun, ikinci defa tekrarladiginda ise dayak cennetten cikmadir diyip belirli sinirlar icerisinde dovdukten sonra bidaha tekrarlamamis kardesim.

Bazen cocuk korkmali anneden babadan diye dusunuyorum. Bende temiz terlikler yemisimdir, ama ne piskolojim bozuk, ne bisii.

merhaba 5 yasina yeni girmis oglum son zamanlarda yeni bir huy edindi. izinsiz baskalarinin esylarini gizli sakli alip cebine koyuyor ve eve getiriyor.bu durum beni ciddi anlamda endiselendiiriyor . bunu ilk fark ettigim zaman gittigi ana okulundan getirdigi kucuk lego parcalarini gorunce fark ettim. annecim bunlaari eve getirmissin ama ogretmeninden izin alarak mi getirdin dedim evet annecim dedi. ustunde durmadim.

birkacgun sonra tekrar ayni lego parcalarindan getirdi bu sefer yine sordum oglum ogretmenden izin aldinmi bunlari alirken dedim hayir ama arkadasim sordu o aldi bana Verdi dedi. bende hayir annecim arkadasin degil ogretmenine senin gidip sorman gerekiyor ,eger ogretmenin izin verirse alabilirsin dedim. guldu gecti ustelemedim. ertesi sabah oglumu okuluna birakirken ogretmeniyle gorustum durumu anlattim eve hergun getirdigi lego parcalarini almak icin izin isteyip istemedigini sordum. ogretmeni haberi olmadigini habersizce almis oldugunu soyledi . oglum bunu baska bir sinif arkadasiyla birlikte yapiyor. ertesi sabah getirdigi butun lego parcalarini toplayip goturup ogretmenine geri iade ettik.

baska birgun alisveris yapmak icin bir alisveris merkezine gittik ordada pil paketini alip cebine koymus. tam arabaya binicez cebinden cikardi yaptiginin dogru birsey olmadigini parasi odenmeden hicbiseyi alamiyacagimizi anlattik ve pili goturup ozur diledik parasini odeyip oyle ciktik.

not:sunu da soylemeden gecmiyeyim odasi oyuncak dolu. ve istedigi herseyi aliyoruz yani herseyi var lego dahil.hicbirseyi eksik degil.neden boyle bir seye basladi anlayamiyoruz.

bugunde aynisini yapti goz muayenesi icin goz doktoruna gittik doktorun ofisindeki kalemleri alip cebine koymus eve gelince cikardi ortaya . cok uzuldum ve anlatiyorum insanlara sormadan esyalarini almamamiz gerektigini guluyor oyle soyledigim zaman .bunu yapmak hosuna mi gidiyor nedir anlamadim.

bir tavsiyeniz varmi ne yapmaliyiz bu gecici bir surec mi yoksa cocugum da bir anormallik omurboyu surermi. acaba calma hastaligi felan mi var.

sevdıgı bır esyasının ondan ızınsız baskasının alması durumunda ne hıssedecegını sorun.. bu konuyla ılgılı ders verıcı hıkayeler mutlaka vardır onlardan okuyun henuz bır psıkolojık vaka oldugunu dusunmuyorum cunku o yaslarda bunu heyecanlı bulduklarından da yapanlar olabılıyor. hala devam ederse ceza olarak ızınsız aldıgı her bır esya ıcın baska cocuklara sevdıgı oyuncaklardan dagıtacagınızı soyleyıp ve tekrarlarsa da gercekten yapabılırsınız bence.

yukarda bır tavsıye var bı guvenlık gorevlısı ya da calısann aldıgı bırseyı farkettıgını soylemesı fln. bence cok agır olur 5 yasındakı bır cocuk ıcın ve görulmesının degıl bunu yapmasının sorun oldugunu vermek daha etkılı olacaktır dıye dusunuyorum cunku bu defa da oyun gıbı gormeden bısı yapma heyecanında devam edebılır. ama boyle bısı sna ayapılsa sen ne hıssedersın ya da böyle bırsey gorsen sen naparsın dıye drama gıbı dusundurerek dogru sonuca ulastırılabılır hatta bu dramayı ogretmenden rıca edebılırsenız sınıf ortamında ogretmen rehberlıgında daha guzel sonuc verebılır ustelık sadece kendıne degıl genele anlatıldıgından daha rahat olur ve aynı zamanda kendı payına dusen dersı de alır..

Markette musteri hizmetlerinde çalışıyordum.Küçük bir kz devamli gelirdi okul uniformasi cantasi filan baya dolanir cikar giderdi.Birgun kasiyer arkadaş kizi takibe almış cantasina birseyler attığını görmüş tabi küçük kiza caktirmadan. Magaza müdürüne haber verdi geldi müdür küçük kiz tam cikacakken onu korkutmadan çantana bakabilirmiyiz dedi. Cantadan neler cikmadiki göz kalemi cikolata filan tabi ona anlattilar parasi odenmeden alamicagini anneni cagir gel dediler tabi küçük kiz gitti birdaha gelmedi. Umarim korkmamistir ama birdaha magazaya gelmemişti.

Back
X