- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Ben onuda sordum doktora ilerde karşısına cikarmi dedim .hayir dedi vericegimiz rapor zaten 1 yıllık 1 yıl sonunda iptal oluyor dedi
Ya şimdi siz öyle söyleyince ben korkuyorum konuşma eğitimi sonuçta .ilerde nasıl bı sorunla karsilasirki. Doktor yönlendirdi şimdi.uymasam da ilerde sıkıntı olabilirraporun süresi 1 yılda dolabilir. ama o raporu aldığı bilgisi kalır.
Ya şimdi siz öyle söyleyince ben korkuyorum konuşma eğitimi sonuçta .ilerde nasıl bı sorunla karsilasirki. Doktor yönlendirdi şimdi.uymasam da ilerde sıkıntı olabilir
Eğitim ailede başlar ... okulda değil . Yarın oğlunuzun başına hareketli olduğu için bir iş gelse direk öğretmeni suçlarsınız . Ama hareketli çocuklar kaşla göz arasında saniyeler içinde başlarına iş açabilirler okul ortamında maalesef . Allah korusun .Kızlar dünden beri okadar üzgün okadar mutsuzum ki anlatamam. Oğlum 3 yaş 7 aylık . Anaokulunda yaz etkinliği başlamıştı.bende yazdırdım hemen sadece 1 gün daha doğrusu 3 saat orda kaldı.yavrum okadar sevinmiştiki o oyuncakların içinde .hatta ben onu almaya gittiğimde gülümseyerek hoşgeldin dedi bana .sonra olan oldu .öğretmen istemedi çocuğumu çok yaramazmis. Bende biliyorum yaramaz ama bı gundede çocuğun uyum sağlamasını bekleyemezsinizki ? Kosturuyormus okul icinde alarma falan basmış .nekadar dil doktuysem banamisin demedi .şuan anlatırken bile bogazim düğüm düğüm oluyor..oğlum o bı günde bile çok sevmisti orayı .aynı gün psikiyatri ye götürdum durumu anlattım oğlum bı günde kovuldu dedim doktorda şaşırdı güldü falan. Aktivite ve dikkat bozukluğu tanısı koydu ve şurup yazdi.benimle benzer durumu yaşayan varmı .şimdi benim oğlum böyle diye hiçbir yerde barinamayacmi
Haklısınız yüzde yüz tabikide çocugumun sagligineden ileride karşısına çıkması sorun olsun ? herkesin bir sürü bedensel/psikolojik problemleri ile ilgili raporu olabiliyor.
neticede tedavisini olup toparlanacak. çocuğunuzun sağlığı için raporu alması mı önemli yoksa bilmemkaç yaşına gelince birilerinin öğrenmesi mi ?
Bilemedim doktorda ilgili biriydi güvendim acikcasi
Ya tamamda ben doktorada inanmayacaksam artık kime inanicam .ömürlerini vermişler bu meslek için .bı bildikleri var diye düşünüyorum.ha başka doktora elbette gösteririm ama o doktorda iyi bı doktordu.onu biliyorum .çocuğum yalan değil çok hareketli aşırı derece beni tanımayan insan bile yolda gorunce çocukla cebellestigimi .Allah yardımcın olsun hiperaktif heralde diyorlar .yedi yabancı insan bile ..Doktor hangi sekilde teshis koydu cocuga? Neler sordu?
Sorun inanip inanmamak degil, yani bir 3 yasindaki cocuk nasil bu kadar kolay surup veriliyor ya? Ates olsa neyse diyecegim daha. Nasil bir mantiga sigiyor ki psikolojik bir hastalik için hemen surup verilsin? Ki bu teshis dünyanin eeen eeen iyi doktoru verse dahi, yarim saatte teshis ko nul maz.
Yani bir yerden sonra normal mantik devreye girmeli. Lütfen beni inandirmak yerine o surubu çöpe at ve iyi bir psikolog arastir, eger gerekiyorsa. Ve baska bir okulu arastir.
Doğamızda falan yok. Kadına yüklenen sorumluluklar, öğrenilen çaresizlikler bu hale getiriyor kadını. Ayrıca erkek kadın farketmez, işini yapmaz istemeyen yapmıyor. Bu Çocuk bakmak olsun, hasta muayene etmek olsunÖğretmeni erkek ti bence erkek olduğu için ilgilenemedi .kadın olsa böyle olmazdı :) bizim dogamizda var çocuk bakmak
Bence üzülmeyin erkenden uyum sorunun farkına vardınız. Eğer 1. sınıfa başladıktan sonra bu durum yaşansaydı eminim dönüşü çok daha zor olurdu ve o yaştaki çocukların farkındalığı yüksek oluğu için oğlunuz travma bile yaşayabilirdi, akran zorbalığını saymıyorum bile. Şimdi oğlunuz daha küçük ve eminim kısa bir sürede kontrol altına alırsınız. Oğlunuza durumu hiç yansıtmayın yasaklar tekrar başladı gibi pembe bir yalanla durumu açıklayıp eğitimine başlayın. Belki enerjisini spora yönlendirebilirsiniz. Belediyelerin yüzme havuzları şuanda kayıt alıyor ücretsizlerde yer kalmadı ama ücretlilerde var, zaten 110 lira gibi bir ücret aylık ona da iyi gelir hem.Haklısın.ozel eğitim görecek bitek bu kaldı elimizde.randevular dolu sağlık kuruluna gidip cozger raporu almam gerekiyor bunun için. Her şerde bir hayır vardir .belki oğlum için en hayırlısı buydu .olsun
Bu şekilde teşhis konulabiliyor mu ya?Test değil .çocuğu serbest bıraktım hiç müdahale etmedim doktorun yanında .bı bilgisayar düğmelerine bastı bı sedyeye çıkıp hemsire butonuna basti .doktor ona parmağıyla beni gösterip bu kim dediğinde E E dedi uykusu geldiği için .bazen bana canii der bazende anne .o sekil oldu yani.doktor meraba falan dediginde meraba diye karşılık verdi falan vs
Ay canim ya. Oğretmenliyi herkes yapmasin ya. Merak etme ablamin çocuğu da oyleydi zamanla uyum sağladi. Bir firsat verseler çocuk uyum sağliycak ama neyseKızlar dünden beri okadar üzgün okadar mutsuzum ki anlatamam. Oğlum 3 yaş 7 aylık . Anaokulunda yaz etkinliği başlamıştı.bende yazdırdım hemen sadece 1 gün daha doğrusu 3 saat orda kaldı.yavrum okadar sevinmiştiki o oyuncakların içinde .hatta ben onu almaya gittiğimde gülümseyerek hoşgeldin dedi bana .sonra olan oldu .öğretmen istemedi çocuğumu çok yaramazmis. Bende biliyorum yaramaz ama bı gundede çocuğun uyum sağlamasını bekleyemezsinizki ? Kosturuyormus okul icinde alarma falan basmış .nekadar dil doktuysem banamisin demedi .şuan anlatırken bile bogazim düğüm düğüm oluyor..oğlum o bı günde bile çok sevmisti orayı .aynı gün psikiyatri ye götürdum durumu anlattım oğlum bı günde kovuldu dedim doktorda şaşırdı güldü falan. Aktivite ve dikkat bozukluğu tanısı koydu ve şurup yazdi.benimle benzer durumu yaşayan varmı .şimdi benim oğlum böyle diye hiçbir yerde barinamayacmi
Oğlunuz neden şuursuz bı öğretmen yüzünden ilaca maruz bırakılıyor.
O ne biçim doktor şaşırıyor gülüyor oha filan oluyor da geri de çocuğunuzu damgaliyor ilaç yazıyor ben anlayamadım.
Doktor gülmüş çok şaşırmış filan madem o zaman niye ilaç yazıyor diyorum.Çok garip gerçekten. Oğlanda sorun yok yıllarca bu işin eğitimini alan öğretmem şuursuz, doktor boşa doktor olmuş onca eğitimi yok yere almış ilaç yazıyor. Doktor iş bilmiyor, öğretmen iş bilmiyor. Bir siz biliyorsunuz galiba okuduğunuz tek konudan bu kadar bilgili gördüğünüze göre kendinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?