Oğlum kovuldu

hanimlar konu sahibi tam yazmadigi icin ogretmeni haksiz buluyorsunuz ama cocuk okula yazdirilmamis ki. su an butun okullarda telafi egitimi var, cocuklar kendileri gitmedikleri okullarda dahi aktivitelere katiliyorlar. ders falan yok sadece etkinlik var. cocuk okula gitmese bile gidebiliyor. o yuzden konu sahibi de boyle bir firsat varken yararlanmak istemis ama zaten max 1 hafta gidecekti cocugu yanlis bilmiyorsam. dramatik olmaya gerek yok, ogretmen profesyonel davranmis yol gostermis.

Ya şimdi siz öyle söyleyince ben korkuyorum konuşma eğitimi sonuçta .ilerde nasıl bı sorunla karsilasirki. Doktor yönlendirdi şimdi.uymasam da ilerde sıkıntı olabilir

neden ileride karşısına çıkması sorun olsun ? herkesin bir sürü bedensel/psikolojik problemleri ile ilgili raporu olabiliyor.
neticede tedavisini olup toparlanacak. çocuğunuzun sağlığı için raporu alması mı önemli yoksa bilmemkaç yaşına gelince birilerinin öğrenmesi mi ?

Eğitim ailede başlar ... okulda değil . Yarın oğlunuzun başına hareketli olduğu için bir iş gelse direk öğretmeni suçlarsınız . Ama hareketli çocuklar kaşla göz arasında saniyeler içinde başlarına iş açabilirler okul ortamında maalesef . Allah korusun .

Haklısınız yüzde yüz tabikide çocugumun sagligi

Ya evet üzücü bir durum haklısınız bu yönden anne olduğunuzdan da duygusalsınız
Okul eğitim öğretim yeri buna da tamam ama öğretmenin görevi çocuk eğer psikiyatrik tanılıysa onu iyileştirmek mi?
Sizin oğlunuz için konuşmuyorum genel konuşuyorum
Çünkü bu sefer öğretmen aman ona da yetişeyim derken sınıfın geri kalan kısmına yetişemiyor

sonra diğer öğrencilerin aileleri de sorun çıkarıyor
Kovması hoş değil ama sassy nin de dediği gibi zaten okula yazdırmamış anladığım kadarıyla

bunu tabiki çocuk psikiyastristler çözecek sadece ilaçla olmaz onu da zaten anlatırlar aslında geçmiş olsun

bir kaç dr ye daha gidip fikir alın

Bilemedim doktorda ilgili biriydi güvendim acikcasi

Doktor hangi sekilde teshis koydu cocuga? Neler sordu?

Sorun inanip inanmamak degil, yani bir 3 yasindaki cocuk nasil bu kadar kolay surup veriliyor ya? Ates olsa neyse diyecegim daha. Nasil bir mantiga sigiyor ki psikolojik bir hastalik için hemen surup verilsin? Ki bu teshis dünyanin eeen eeen iyi doktoru verse dahi, yarim saatte teshis ko nul maz.

Yani bir yerden sonra normal mantik devreye girmeli. Lütfen beni inandirmak yerine o surubu çöpe at ve iyi bir psikolog arastir, eger gerekiyorsa. Ve baska bir okulu arastir.

Ya tamamda ben doktorada inanmayacaksam artık kime inanicam .ömürlerini vermişler bu meslek için .bı bildikleri var diye düşünüyorum.ha başka doktora elbette gösteririm ama o doktorda iyi bı doktordu.onu biliyorum .çocuğum yalan değil çok hareketli aşırı derece beni tanımayan insan bile yolda gorunce çocukla cebellestigimi .Allah yardımcın olsun hiperaktif heralde diyorlar .yedi yabancı insan bile ..

Bu arada yazmayı unutmuşum genelde artık tek hastalıkla gelinmiyor
Biri diğerine eşlik ediyor resmen çünkü bazı hastalıkları aynı spektrumda ve risk faktörleri benzer hem çocuğunuz hem kendiniz hem de çevresi için bence bir kaç dr ile de görüşün

hatta bence bir üni hastanesine falan gidin
Size neler sordu vs vs bilemiyorum ama

bunu bu kadar yazıyorum çünkü babam öğretmen ve bir keresinde evde sinirden ağlıyordu
Dehb li bir çocuk vardı ve ilacını vs de sanırım zamanında almıyordu alsa bile (hani bilemiyorum almıyor olabilir) hem babamın hem sınıfın ruh sağlığını bozmayı başarmıştı

önce tabi çocuğunuz için davranışsal terapiler de uygulanıyor ama bu kadar küçük yaşta mı bilmiyorum bunları da araştırın

ergenlik,ilkokul vs vs hanı sırf bu yüzden akranları arasında bile sorun yaşayabiliyor bunu da yazıyorum ki tek dr ile yetinmeyin diye

Öğretmeni erkek ti bence erkek olduğu için ilgilenemedi .kadın olsa böyle olmazdı :) bizim dogamizda var çocuk bakmak
Doğamızda falan yok. Kadına yüklenen sorumluluklar, öğrenilen çaresizlikler bu hale getiriyor kadını. Ayrıca erkek kadın farketmez, işini yapmaz istemeyen yapmıyor. Bu Çocuk bakmak olsun, hasta muayene etmek olsun

Haklısın.ozel eğitim görecek bitek bu kaldı elimizde.randevular dolu sağlık kuruluna gidip cozger raporu almam gerekiyor bunun için. Her şerde bir hayır vardir .belki oğlum için en hayırlısı buydu .olsun
Bence üzülmeyin erkenden uyum sorunun farkına vardınız. Eğer 1. sınıfa başladıktan sonra bu durum yaşansaydı eminim dönüşü çok daha zor olurdu ve o yaştaki çocukların farkındalığı yüksek oluğu için oğlunuz travma bile yaşayabilirdi, akran zorbalığını saymıyorum bile. Şimdi oğlunuz daha küçük ve eminim kısa bir sürede kontrol altına alırsınız. Oğlunuza durumu hiç yansıtmayın yasaklar tekrar başladı gibi pembe bir yalanla durumu açıklayıp eğitimine başlayın. Belki enerjisini spora yönlendirebilirsiniz. Belediyelerin yüzme havuzları şuanda kayıt alıyor ücretsizlerde yer kalmadı ama ücretlilerde var, zaten 110 lira gibi bir ücret aylık ona da iyi gelir hem.
Şimdi siz çok üzülüp endişendiniz ama daha yaşı çok küçükmüş ben inanıyorum çok kısa sürede bu sorunu aşacaksınız.

Kusura bakmayın ben sizi haklı bulmadım. Ek olarak fazla dramatize edip duygusal yaklaşmışsınız. Tarafsız yorumlayamıyorsunuz. Eğitim hakkı yazılmış ama zorunlu eğitim döneminde değil bu çocuk. Tamamen isteğe bağlı olarak açılan yaz okulunda ve zorunlu eğitim olmayan bir yaş grubundan.

Çocuğunuzu ‘yaramaz’ diye nitelemişsiniz ve bu zamana dek üstüne düşmemişsiniz. Doktor hiperaktivite ve dikkat bozukluğu tanısı koymuş. Bunlar bir günde oluşmadı ya öncesi var ama çocuğum yaramaz demek kolayınıza gelmiş.

Öğretmeni anlıyorum yardımcısı yok tek başına bakıyor çocuklara. Çocuğunuz belli ki özel ilgi istiyor ve bu öğretmen diğer hem diğer çocuklarla hem sizin çocuğunuzla ilgilenemez. Öneriniz de doğru değil çünkü bu sefer diğer çocuklar neden annesiz duruyor? Zaten kendi çocuğunuzla siz ilgilenip başında siz duracaksanız evde de aynı etkinlikleri yapabilirsiniz.

Bundan sonrasında doktorun önerdiği bir çözüm şekliyle yol alırsanız daha iyi olur çocuğunuz için

Bu şekilde teşhis konulabiliyor mu ya?

Ay canim ya. Oğretmenliyi herkes yapmasin ya. Merak etme ablamin çocuğu da oyleydi zamanla uyum sağladi. Bir firsat verseler çocuk uyum sağliycak ama neyse

Tamam yaramaz çocukla uğraşmak zordur ama bence biraz sabredebilirdi 1 hafta mesela ol.adi deseydi alın diye ama ilk günden kovmak nedir hos olmamış

Ben diğer öğrenciler gözünden yazicam.Bizim okulda vardı böyle bir öğrenci gerçekten öğretmenler takibi yapmada zorlanirdi.

Ayrıca bize de rahatsızlık verirdi.Sizin dediğiniz gibi annesini çağırdılar ama annesi hep hep gelmezdi ve gelmedigi günler bize zehir olurdu.O geldi aklıma.

Kadın. Tek kişi olarak ugrasmada gözünde büyümüş olabilir.Siz kalicam diyorsunuz ama ya işiniz çıkarsa kadın buna nasıl güvensin.

Bence biraz daha büyümesini bekleyin ya da özele gönderin.

Oğlunuz neden şuursuz bı öğretmen yüzünden ilaca maruz bırakılıyor.

O ne biçim doktor şaşırıyor gülüyor oha filan oluyor da geri de çocuğunuzu damgaliyor ilaç yazıyor ben anlayamadım.

Çok garip gerçekten. Oğlanda sorun yok yıllarca bu işin eğitimini alan öğretmem şuursuz, doktor boşa doktor olmuş onca eğitimi yok yere almış ilaç yazıyor. Doktor iş bilmiyor, öğretmen iş bilmiyor. Bir siz biliyorsunuz galiba okuduğunuz tek konudan bu kadar bilgili gördüğünüze göre kendinizi.

Doktor gülmüş çok şaşırmış filan madem o zaman niye ilaç yazıyor diyorum.
Ayrıca sizin de çocuğunuz olsa önce bır değil iki doktora gösterirsiniz .

Komşunuz çocuğunuza iftira atsa ,lan seni filancanin oğluyla görmüşler mi diyeceksiniz çocuğunuzu karşınıza alıp.

Bir irdelenir herkesin lafına gidilmez
Ayrıca o yillardirr eğitim almış hoca eğitilmiş gibi davranacak o zaman.
Egitilememis gibi davranmayacak hemen çocuğu aforoz etmek ne demek ?
Eğitimsiz eğitimci işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…