- 3 Mayıs 2011
- 13.820
- 49.071
- 798
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
sakinlestirici vermıs
arkadaslar yorumda doktor ıkı dk bakarak nasıl teshıs yapmıs demıste okumus doktor olmus sonucta baktıgı yetmıstır ama ben yıne de ne olursa olsun her zaman 2 farklı doktordan fıkır alma taraftarıyım bırınden cıkıp dıgerıne gırıp okuldan boyle bır sıkayet aldık dıyerek durumu anlatırdım bakalım ıkı doktorunda bırbırınden haberı olmadan goruslerı ne olacak ona gore de kafamda netlesırdı
Doktor gülmüş çok şaşırmış filan madem o zaman niye ilaç yazıyor diyorum.
Ayrıca sizin de çocuğunuz olsa önce bır değil iki doktora gösterirsiniz .
Komşunuz çocuğunuza iftira atsa ,lan seni filancanin oğluyla görmüşler mi diyeceksiniz çocuğunuzu karşınıza alıp.
Bir irdelenir herkesin lafına gidilmez
Ayrıca o yillardirr eğitim almış hoca eğitilmiş gibi davranacak o zaman.
Egitilememis gibi davranmayacak hemen çocuğu aforoz etmek ne demek ?
Eğitimsiz eğitimci işte.
Bu şekilde teşhis konulabiliyor mu ya?
bir öğretmen olarak söylüyorum önce eğitimi kendi öğrensinValla baya kovuldu .getirmeyin dedi.ben tek kişiyim eğer burda kalırsa sadece onunla ilgilenmek zorunda kalırım diğer çocuklarla ilgilenemem dedi.toplam zaten 4 öğrenci vardı isterseniz ben başında beklerim dedi ozamn bu eğitim olmaz dedi
Biz Doktor degılız doktor olsak bile teshıs etmedıgımız bir hastaya bakan doktorun doktorlugunu sorgulayamayız haliyle ondan daha ıyı bilmiyoruz orada bulundugu sure boyunca gozlemıne ve tecrubesıne dayanarak yazmıstırAdhd tanısı bu şekilde konmaz ama
Mesela boğazı şişmiştir. 30 sn boğazına bakar teşhisi koyar
Ama şuramda Şişlik var dersin, belki biyopsi ister, onlarca tahlil yapar
Benim gebelik şekeri olup olmadığımın kesinleşmesi için bile endokrin doktoru şeker yüklemesi haricinde bir sürü test istedi.
1 haftada 2 kez gittik.
Kaldı ki adhd den bahsediyoruz
Korkacak bir şey yok okadar çok dil eğitimi alan çocuk varki rapor dil konuşma olarak çıkıyor zaten ihtiyaç bitince de yeni rapor verilmiyor ne diye cikicak karşısına ne zararı olucak kesinlikle alın gitsin eğitime ama yeterli değil hafta da iki saat eğitim yetmez öğretmen size ödev vericek bol bol çalışın başka ne yaparım diye sorun size destek olur öğretmen beraber çözersiniz sorununu çocuk konuşsa bukadar hareketli olmaz durulur zamanla zaten azalıyor hiperaktivite dikkat dağınıklığı kalıyor onun içinde ilaç veriyolar büyüdüğü zaman ben iki psikiyatriye gittim ilki bezmialem de doçentti kalas gibi zaten belli dedi çocuğuma cocukda yanımda onun yanında konuşuyor benimle çocukla ayrı görüşmüyor verdiği ilacı almadım meşhur bir doktor buldum ona geçtik ilaçları var takip ediyor orda dosyası var arayınca bilgi alıyorum asistanlar aracılığıyla iletişim kuruyorum doktorla çok memnunum yerinde durmuyor hiç bir şey ise yaramıyor diyodu öğretmeni şimdi uyumu çok iyi sorun yok genel durumundan memnun olduğumu iletin doktora diyo çok şükür geçen sene bana bir dosya yazdılar doktora götürün diye doktor bile şaşırdı bu çocuğun bire gittiğini biliyor dimi öğretmen dedi biz 5 yaşındaydı fark ettik futbol oynuyor tekvando yapıyor babasi sürekli ilgileniyor akşamları spor yapiyolar motor becerileri gelisti baya bisiklet öğrettik aldık sürekli sürüyor bunlarda faydalı oldu bizde ilk gittik futbolda oturuyodu sahaya siyah plastiklerle oynuyodu hiç alakası yoktu doktora gittik ilaca başladık herkes ne kadar değişti maasallah demeye başladı Özel eğitime gerek yok dedi doktor ben okul öncesi öğretmeniyim evde ilgileniyorum daha da iyi olucak inşallah eğitim ve tedaviye devam ediyoruz doktor ilerisi için şimdi tedavi olmalı ergenlik çağında çok zorlanırsınız dedi mutlaka götürün ihmal etmeyin bana da çok ilaç verme dediler öğretmen arkadaşlarım ama kimse yaşamadan bilemez malesef kimsede bayılarak ilaç vermez yavrusuna hala içim yanıyor keşke başka yolu olsaydı ilaçsız yapamadık biz Allah yardımcımiz olsun canları sağolsun napalimYa şimdi siz öyle söyleyince ben korkuyorum konuşma eğitimi sonuçta .ilerde nasıl bı sorunla karsilasirki. Doktor yönlendirdi şimdi.uymasam da ilerde sıkıntı olabilir
Biz Doktor degılız doktor olsak bile teshıs etmedıgımız bir hastaya bakan doktorun doktorlugunu sorgulayamayız haliyle ondan daha ıyı bilmiyoruz orada bulundugu sure boyunca gozlemıne ve tecrubesıne dayanarak yazmıstır
doktorlar kafasına gore ilac yazamıyor hatta doktor yıl ıcınde ne kadar ilac yazmıs bakılır sureklı ilac yazmıs gondermıs ise kotayı doldurmussa incelenir hastane işlemlerini sistemini ıyı bilirim doktorun 2 saniye bakıp al bu ilac deyip gonderecegını bu sebeple sanmıyorum
Bızım konu sahibine verdıgı ilac gereksiz diyebileceğimiz bir egıtımımız ve teshısımız yok belki ilac kullanmasın dersek daha kotuye sebebiyet vermıs olabiliriz en dogrusu baska doktora daha danısması
Ki kesinlikle her zaman konu ne olursa olsun 2 farklı doktordan gorus alınmalı
Doktor degılız diyorum egıtımımız yok derkenBizim eğitimimiz yok diye yazmışsınız hep ama sanırım tek kendinizden bahsediyorsunuz.
Ben bu konuyu daha fazla uzatmayacağım
Çocuk benim değil artık daha ne söyleyebilirim ki
Yeterince yönlendirmemi yaptım
Sadece ben değil, üstte başka bir üye de tanı aşamalarını yazmıştı.
Herkes kendi çocuğunu düşünsün napayım
goturmeseydin derler, cunku zaten cocugun egitimden falan mahrum kalmiyor. telafi egitimi bu. goturmek zorunda degildi. fena da olmamis gordu iste cocugunun kalabaliga uyum saglayamadigini, okul cagina gelene kadar onlemini alir cocuguyla ilgilenir.Milli eğitim bakanlığı ile görüşün.. Çocuk okuldan kovulamaz....
Yetişkin olduğu halde hala sorunlu mu ?Benım abim 81 dogumlu aramızda 5 yas var
Onda hıperaktıvıte ve dikkat dagınıklıgı var
Cocukken herkes abim ıcın bunda bir sorun var dediler hep psikologa gittiler o zamanlar sadece ankarada ozel egıtım vardı babam tum imkanlarını kullandı ne kadar zorlandık hani her ortamı karıstıran asla dinlemeyen cabuk sıkılan 5 dk dan fazla oturmayan evde tek basına filmdeki cocuk varya turlu tehlikeli seyler yapan abim oyleydı
6 yasındayken babamın semsıyesını (19 mayıs gosterılerı varmıs ondan esinlenmiş) parasut dıye acip sen tut kendini balkondan at... O zamanın sartları imkanlarıyla amerıkadan ozel ucakla ozel doktorlar getırılmıs kafatası komple dıkıs
Boyle bir cocukla bir sülale bas edemedik senelerdir gorusmuyorum kendisiyle gercekten ustune dusun ne gerekiyorsa yapın cok zor Allah kolaylık versin sabır versin yani tek ogretmen mumkun degıl ilgilenemez ımkansız
Maalesef evetYetişkin olduğu halde hala sorunlu mu ?
Dikkat eksikliğinin böyle ciddi sonuçları olacağını bilmiyordum, üzüldüm.Maalesef eveteskisi kadar olmasada hala cok zorluyor evlılıgı de bitti etrafında bu sebeple pek arkadası da yok kardesı olarak ben bile yoruldum dusunun...
Babam gercekten cok ugrastı hatta abim lise cagına geldıgınde ben doktora gitmeyeceğim dedi kımse ikna edemedi babam gitti Bı baba olarak ne yapmalıyım dıye danıstı buyuyunce ilac da almadı işler daha sarpa sardı
Öyledir belki ama o mesaja göre burda çoğumuzun çocuğu hiperaktif o zaman.Demek ki oluyormuş
En acısı da karpuzu buna ikna edemiyoruz
Hala doktoru savunuyor
Belki çocuğun problemi başka?
Belki sadece oyun terapisi ile düzelebilecek travmatik bir durum yaşıyor
Belki boşuna o r ile başlayan ilacı içiyor
Tek dikkat eksıklıgı olmuyormuş getırdıgı ve birbirine baglı baska sorunlar olabiliyormuş sanırım onunla ilgili...Dikkat eksikliğinin böyle ciddi sonuçları olacağını bilmiyordum, üzüldüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?