Oğlum kovuldu

Adhd tanısı bu şekilde konmaz ama
Mesela boğazı şişmiştir. 30 sn boğazına bakar teşhisi koyar
Ama şuramda Şişlik var dersin, belki biyopsi ister, onlarca tahlil yapar
Benim gebelik şekeri olup olmadığımın kesinleşmesi için bile endokrin doktoru şeker yüklemesi haricinde bir sürü test istedi.
1 haftada 2 kez gittik.
Kaldı ki adhd den bahsediyoruz

Okuduğunuzu anlamadınız sanırım. Doktor kovuldu bir günde cümlesine şaşırmış gülmüş. Sonra da teşhis koymuş.

Çocuğum var böyle bir durum yaşasam evet bir değil iki doktora gösteririm ama konuyla alakasını anlamadım. Sizin yazdığınız başka bir doktora daha göster emin ol değil ki. Olmayan tıp bilginizle doktor teşhisi eleştiriyorsunuz.

Verdiğiniz komşu örneği alakasız olmaktan öte saçma yalnız. Konu sahibi çocuğuna kendi kendine ‘yaramaz’ teşhisi koymuş ama bu işin eğitimini alan bir doktor diyor ki hiperaktivite ve dikkat bozukluğu var. Bunun için ikinci bir doktor tercih edilebilir ama sizin yazdığınız bu değil.

Çocuğun aforoz edildiğini de düşünmüyorum zira zorunlu eğitim yok ortada ve özel eğitim alması gereken bir çocuğu diğer çocuklarla yan yana koymak diğerlerine haksızlık. Kaldı ki konu sahibinin ihmalini ortaya çıkartmış öğretmenin tavrı.

Siz tipik kendi çocuğu yerine başkalarını suçlayan çocuğunu kusursuz gören anne modelisiniz, değilseniz bile öyle bir anne olacaksınız. Allah sizin gibi velilere karşı öğretmenlerin yardımcısı olsun

Milli eğitim bakanlığı ile görüşün.. Çocuk okuldan kovulamaz....

bir öğretmen olarak söylüyorum önce eğitimi kendi öğrensin
bir şey çıkmasa bile hemen her yere şikayet edin
asla sessiz kalmayın

Öğretmen haklıdır haksızdır yorum yapamam ama bunun gibi konularda hep öğretmeni şikayet etmeyi öneriyoruz. Yeterince ilgilenilmemiş, bir kitap bile okunmamış, dur denmemiş, argo kullansa gülünmüş, git vur ısır diye örgütlenmiş çocukların ebeveynlerini nereye şikayet edeceğiz peki.
Öğretmen dediğiniz şey uhrevi bir varlık değil ki mucizeler yaratamaz. İlk öğretmen annedir ve onun eğitemediğini bütün dünya toplansak eğitemeyiz.

Biz Doktor degılız doktor olsak bile teshıs etmedıgımız bir hastaya bakan doktorun doktorlugunu sorgulayamayız haliyle ondan daha ıyı bilmiyoruz orada bulundugu sure boyunca gozlemıne ve tecrubesıne dayanarak yazmıstır

doktorlar kafasına gore ilac yazamıyor hatta doktor yıl ıcınde ne kadar ilac yazmıs bakılır sureklı ilac yazmıs gondermıs ise kotayı doldurmussa incelenir hastane işlemlerini sistemini ıyı bilirim doktorun 2 saniye bakıp al bu ilac deyip gonderecegını bu sebeple sanmıyorum

Bızım konu sahibine verdıgı ilac gereksiz diyebileceğimiz bir egıtımımız ve teshısımız yok belki ilac kullanmasın dersek daha kotuye sebebiyet vermıs olabiliriz en dogrusu baska doktora daha danısması
Ki kesinlikle her zaman konu ne olursa olsun 2 farklı doktordan gorus alınmalı

Ya şimdi siz öyle söyleyince ben korkuyorum konuşma eğitimi sonuçta .ilerde nasıl bı sorunla karsilasirki. Doktor yönlendirdi şimdi.uymasam da ilerde sıkıntı olabilir
Korkacak bir şey yok okadar çok dil eğitimi alan çocuk varki rapor dil konuşma olarak çıkıyor zaten ihtiyaç bitince de yeni rapor verilmiyor ne diye cikicak karşısına ne zararı olucak kesinlikle alın gitsin eğitime ama yeterli değil hafta da iki saat eğitim yetmez öğretmen size ödev vericek bol bol çalışın başka ne yaparım diye sorun size destek olur öğretmen beraber çözersiniz sorununu çocuk konuşsa bukadar hareketli olmaz durulur zamanla zaten azalıyor hiperaktivite dikkat dağınıklığı kalıyor onun içinde ilaç veriyolar büyüdüğü zaman ben iki psikiyatriye gittim ilki bezmialem de doçentti kalas gibi zaten belli dedi çocuğuma cocukda yanımda onun yanında konuşuyor benimle çocukla ayrı görüşmüyor verdiği ilacı almadım meşhur bir doktor buldum ona geçtik ilaçları var takip ediyor orda dosyası var arayınca bilgi alıyorum asistanlar aracılığıyla iletişim kuruyorum doktorla çok memnunum yerinde durmuyor hiç bir şey ise yaramıyor diyodu öğretmeni şimdi uyumu çok iyi sorun yok genel durumundan memnun olduğumu iletin doktora diyo çok şükür geçen sene bana bir dosya yazdılar doktora götürün diye doktor bile şaşırdı bu çocuğun bire gittiğini biliyor dimi öğretmen dedi biz 5 yaşındaydı fark ettik futbol oynuyor tekvando yapıyor babasi sürekli ilgileniyor akşamları spor yapiyolar motor becerileri gelisti baya bisiklet öğrettik aldık sürekli sürüyor bunlarda faydalı oldu bizde ilk gittik futbolda oturuyodu sahaya siyah plastiklerle oynuyodu hiç alakası yoktu doktora gittik ilaca başladık herkes ne kadar değişti maasallah demeye başladı Özel eğitime gerek yok dedi doktor ben okul öncesi öğretmeniyim evde ilgileniyorum daha da iyi olucak inşallah eğitim ve tedaviye devam ediyoruz doktor ilerisi için şimdi tedavi olmalı ergenlik çağında çok zorlanırsınız dedi mutlaka götürün ihmal etmeyin bana da çok ilaç verme dediler öğretmen arkadaşlarım ama kimse yaşamadan bilemez malesef kimsede bayılarak ilaç vermez yavrusuna hala içim yanıyor keşke başka yolu olsaydı ilaçsız yapamadık biz Allah yardımcımiz olsun canları sağolsun napalim

Bizim eğitimimiz yok diye yazmışsınız hep ama sanırım tek kendinizden bahsediyorsunuz.
Ben bu konuyu daha fazla uzatmayacağım
Çocuk benim değil artık daha ne söyleyebilirim ki
Yeterince yönlendirmemi yaptım
Sadece ben değil, üstte başka bir üye de tanı aşamalarını yazmıştı.
Herkes kendi çocuğunu düşünsün napayım

Konuda doktoru savunan ve doktoru beğenmeyenler var :) benim de bu konuda söyleyeceklerim var.

Benim sıpa 34 aylıkken yaşına uygun dil gelişimi göstermediği ve dahi hiperaktivite belirtileri gösterdiği için devlet hastanesinin çocuk psikiyatri bölümüne götürdüm. Test yapmak mümkün değildi çünkü yerinde duramıyor ve kendini ifade edemiyordu. Ben çocuğumun otizmli olduğunu hiç düşünmedim mesela. Öyle bir şüphem de yoktu. Velhasıl on dakikada oğlumla iletişim kurmayı beceremeyen ve bunun için de çabalamayan doktor hanım bana "otizm olabilir belki ilaç da gerekebilir. Ama şimdilik bi kreşe yazdırın sonra bakarız yine" dedi. Ben de "on dakikada mı vardınız bu sonuca?" diyerek iyi günler dileyip çıktım. Bir daha da oraya gitmedim.

Sonrasında oğlumu yarım gün kreşe gönderdim. 4 ay içinde konuşmaya başladı ve diğer şikayetler de zamanla azaldı. Bu süreçte özel bir psikoloğa götürdüm. O ise asla otizm belirtileri olmadığını, bir ihtimal hiperaktivite olabileceğini ancak kesin teşhis koymanın bir ya da birkaç seansta mümkün olmayacağını, oyun terapisinin yeterli olacağını, beş yaşından sonra hala aynı davranışlar devam ederse o vakit kesin teşhis ve tedavi önerebileceğini söyledi.

Velhasıl o dönem var olan tüm sıkıntılar bitti. Azalmadı, bitti. Hiperaktivite de yok. Ben eğer o ilk gittiğim devletin doktoruna devam etseydim muhtemeldir ki moralim bozulmaya, olmayan şeylerin üzerinde konuşmaya devam edecektik.

Ve evet her psikiyatr alanında harikalar yaratan, her daim doğru tedavi ve teşhis uygulayandır demek biraz ütopik olur. Tek bir seansta teşhis koyup ilaç başlamak bana göre de yanlış. Tanıdığım, gittiğim hiçbir pedagog ve psikiyatr da bunu Önermez.

Size tavsiyem, bir başka mümkünse özel doktora götürüp ondan sonra aksiyon almanız. Yanılmak, doktorların hariç tutulduğu bir durum değildir :)

Doktor degılız diyorum egıtımımız yok derken ben iktisat mezunuyum siz ogretmensiniz almadığımız tıp egıtımıyle gormedıgımız hastaya bakan bılmedıgımız doktoru sorgulayamayız bu yuzden diyorum bence de uzamamalı bu konu tartısmaya bile kapalı cunku
Tek soyleyebılecegımız 2.doktor gorusune basvursun

Milli eğitim bakanlığı ile görüşün.. Çocuk okuldan kovulamaz....
goturmeseydin derler, cunku zaten cocugun egitimden falan mahrum kalmiyor. telafi egitimi bu. goturmek zorunda degildi. fena da olmamis gordu iste cocugunun kalabaliga uyum saglayamadigini, okul cagina gelene kadar onlemini alir cocuguyla ilgilenir.

Son düzenleme:
ayrica doktorun gulmesinin nesi problem pardon da? karsinizdaki de insan yani. film gibi olay el kadar cocuk daha gittigi ilk gunden yangin alarmini kirip ortaligi ayaga kaldirmis. doktor kahkahalara bogulmamistir eminim, gulup en fazla cocuga afacan falan demistir yani dalga gececegini hic zannetmiyorum.

babamin bir hastasi vardi ameliyat olmus, bir ay sonra adamin kafasina saksi dusmus. evdeydik telefon geldi babam telefonda baya guldu adama yani ameliyat oldun dikkat et dedik kafaya saksiyi indirmissin, normalde yapmazsin dikkat edersin falan dedi. ayni hesap yani konudaki doktor da insani bir tepki vermis. sanki hastanedeki herkesi cagirip evet hep beraber bu cocuga gulelim hadi demis gibi adamin gulmesine takilmissiniz cok garip ya.

Yetişkin olduğu halde hala sorunlu mu ?

Yetişkin olduğu halde hala sorunlu mu ?
Maalesef evet eskisi kadar olmasada hala cok zorluyor evlılıgı de bitti etrafında bu sebeple pek arkadası da yok kardesı olarak ben bile yoruldum dusunun...
Babam gercekten cok ugrastı hatta abim lise cagına geldıgınde ben doktora gitmeyeceğim dedi kımse ikna edemedi babam gitti Bı baba olarak ne yapmalıyım dıye danıstı buyuyunce ilac da almadı işler daha sarpa sardı

Dikkat eksikliğinin böyle ciddi sonuçları olacağını bilmiyordum, üzüldüm.

Öyledir belki ama o mesaja göre burda çoğumuzun çocuğu hiperaktif o zaman.

Odayı kurcaladı diye nasıl teşhis koymuş hayret.

İlaç verip göndereyim demiş belli ki.

Dikkat eksikliğinin böyle ciddi sonuçları olacağını bilmiyordum, üzüldüm.
Tek dikkat eksıklıgı olmuyormuş getırdıgı ve birbirine baglı baska sorunlar olabiliyormuş sanırım onunla ilgili...
Saglıklı ve sakin düsünemıyor davranışına sozune yansıyor dogrusu anlatılmak istendiğinde (mesela boyle yaptıgın ıcın ona zarar verdin dedıgımızde kırdın onu dedıgımızde) anlayamıyor hala dinlemiyor kac yasında insan hala ogrenmede gucluk yasıyor degısıme gelısıme kapalı ortama kolay ayak uyduramıyor her Hıperaktif boyle degıl tabıkı ama benım abimde boyle sonuclar oldu gecımsız zor laftan anlamayan bırı hala cocukken neyse o sekılde devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…