- 3 Ekim 2007
- 14.669
- 36.808
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Öğretmeni erkek ti bence erkek olduğu için ilgilenemedi .kadın olsa böyle olmazdı :) bizim dogamizda var çocuk bakmakOğlunuz şu an çok da okula gitme yaşında değil anladığım kadarıyla
Şahsen öğretmen çok yaramaz (ki bunu siz zaten biliyorsunuz) ve ilgilenemiyorum dese ben çocuğumun güvenliği için göndermek istemezdim
Sonuçta zorunlu eğitim değil bu gittiği şu an
Allah korusun öğretmen diğer çocuklarla ilgilenirken tehlikeli bi şey yapsa, başına bi şey gelse ilk öğretmenden hesap soracaksınız sonuçta
Bence de özel durumuna yoğunlaşıp oradan ilerlemeye kat etmeye çalışın
Öğretmeni şikayet et diyen arkadaşlara da anlam veremedim
Kadın açıkça söylemiş
Söylemeyip oyalasa daha mı memnun kalırdınız?
Çocuğun örgün eğitim yaşı değil sonuçta şu an
Test değil .çocuğu serbest bıraktım hiç müdahale etmedim doktorun yanında .bı bilgisayar düğmelerine bastı bı sedyeye çıkıp hemsire butonuna basti .doktor ona parmağıyla beni gösterip bu kim dediğinde E E dedi uykusu geldiği için .bazen bana canii der bazende anne .o sekil oldu yani.doktor meraba falan dediginde meraba diye karşılık verdi falan vs
Zaten açıkça getirme dedi bu sözün üstüne nasıl göturebilirimki.hiperaktif cocugumTam anlayamadım, oğlunuzun bazı sorunları var sanırım. Özel ilgi gereksinimi olan çocuklardan mı?
Öğretmen baş edemeyeceği, zorlanacağı için getirmeyin demiş ama yarın götürseniz istemiyorum diyemez, öyle bir hakkı yok. Ama çocuğunuza gereken ilgiyi gösterir mi? Muhtemelen hayır. Çocuğunuzun başına bir iş gelse ben zaten demiştim der çıkar işin içinden.
İnsanlar bunun eğitimini alıyorÖğretmeni erkek ti bence erkek olduğu için ilgilenemedi .kadın olsa böyle olmazdı :) bizim dogamizda var çocuk bakmak
Ben adana yasiyorum .doktorumuz ilgili biriydi güvendim ona açıkçası .ha gerekirse başka doktorada gosteririmBaşka doktora götürün
Devlet hastanelerinde çocuk gelişimi uzmanları oluyor. İstanbuldaysanız haseki de vs vardı en son. Bu şekilde dehb teşhisi koymak da ne bileyim...
Konuşması için dil terapisi ve konuşma bozukluğu bölümüne götürün. Özellikle özel üniversitelerde bu bölümler var ve öğrenciler (büyük sınıflar) çok fazla çocuk alıp hoca eşliğinde bu mesleği öğreniyorlar. Bu bölümün olduğu üniversiteleri arayıp sorabilirsiniz.
Şuan özel eğitim görmesi için ugrasicam .konuşma eğitimi alicak oğlum.ordada akranları olacak zaten..4 yaşa bir girsinde bakicaz artık çaresine .belki ozamana kadar oğlumda biraz uslanirDevlet okulu ise okul müdürü ile görüşün olmadı milli eğitim ile gidin görüşün. Okul illa alacaktır ama bence o okul yerine milli eğitime gidip durumu anlatıp başka bir okul için ricacı olun.
Ben de öğretmenim, ortamı bildiğim için net olarak söyleyebilirim bunu. İstemediğini belli ettiyse kesinlikle ilgilenmeyecek, hatta çocuğunuzda tamiri zor hasarlar bırakacaktır. Yaşı küçükmüş çocuğunuzun, devlet anaokulundaki öğretmenin bu yaş grubuyla alakalı fazla tecrübesi de olmayabilir, genelde 4 yaş ve üzeri alıyorlar. Çocuğunuz o öğretmenle üzülürdü emin olun. Mutlaka başka bir yer vardır. 4 yaşını doldurduğunda da biz almıyoruz deme gibi bir hakları yok, onun için de üzülmeyin hiç.Zaten açıkça getirme dedi bu sözün üstüne nasıl göturebilirimki.hiperaktif cocugum
Ben adana yasiyorum .doktorumuz ilgili biriydi güvendim ona açıkçası .ha gerekirse başka doktorada gosteririm
İşte bundan korkuyordum içimi rahatlattiniz teşekkür ederim .Ben de öğretmenim, ortamı bildiğim için net olarak söyleyebilirim bunu. İstemediğini belli ettiyse kesinlikle ilgilenmeyecek, hatta çocuğunuzda tamiri zor hasarlar bırakacaktır. Yaşı küçükmüş çocuğunuzun, devlet anaokulundaki öğretmenin bu yaş grubuyla alakalı fazla tecrübesi de olmayabilir, genelde 4 yaş ve üzeri alıyorlar. Çocuğunuz o öğretmenle üzülürdü emin olun. Mutlaka başka bir yer vardır. 4 yaşını doldurduğunda da biz almıyoruz deme gibi bir hakları yok, onun için de üzülmeyin hiç.
Bu arada arkadaşlar okul yaşı değil göndermeyin demişler ama özel çocuklarda (hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı da buna dahil) erken eğitim çocuğun zorunlu eğitime başlamasını oldukça kolaylaştıracak bir çok problemin önüne geçecek şeydir, en azından toplum içindeki kuralları öğrenir ve ileride yaşayabileceğiniz sıkıntıların önüne geçmiş olursunuz . Burda aslolan çocuğu kabul edebilecek, ilgilenebilecek öğretmeni bulmak. Evet öğretmenin seçme hakkı yok normalde ama bu konuda gönüllü olan bir öğretmen bulursanız çok daha verimli olur yazının basında da dediğim gibi bir an evvel milli eğitime gidip bir şube müdürüne ya da milli eğitim müd yrd.sına durumunuzu anlatın. Ben özel eğitim öğretmeniyim bu arada devlette çalışıyorum okul öncesi yaş gurubunda da (devlet anaokulu) çalıştım şayet çocuğunuzun raporu varsa sizi RAM aracılığı ile bir rehabilitasyona yönlendirirler orada konuşma eğitimi alabilir ama sadece hafif düzeyde dik ve hip bozukluğuna rehabilitasyon desteği vereceklerini ben sanmıyorum... En azından kaynaştırma öğrencisi yapıp okul döneminde 3 yaş sınıfına kaynaştırma öğrencisi olarak yollayabilirler onda da destek eğitim talep edersiniz bir özel eğitim öğretmeni ile haftada 4 ya da 6 ders saati çalışabilir.Şuan özel eğitim görmesi için ugrasicam .konuşma eğitimi alicak oğlum.ordada akranları olacak zaten..4 yaşa bir girsinde bakicaz artık çaresine .belki ozamana kadar oğlumda biraz uslanir
İnşallah ogretmenlerimizde bize yardımcı olurda bizde beraber atlatırız bu durumuDün annem de kızımı 4-6 yaş kuran kursa göndermiş
Orada ağlamış öğretmen aradı
Benim kızım eylülde anaokula gidecekti valla ortam onu korkutmuşannem almış geri de
Alışkın değildi ne bilim evde 4 duvar arasındaydı
Ah be ben ne yapacağımı bilmiyorumortama nasıl uyum sağlayabilirim !
Şikayet edebildigin yere et veya yine götür ..hocam çocuğa kuralları anlatıp bir oryantasyon aşamasından bile geçirmediniz diyebilirsin ... Yani 1 günde böyle yapması çok sinir bozucu..aradan 1 hafta geçse hala öyle olsa başka şeyler denenebilir düşünülür..Benim oğlum başka çocuklardan dayak yemiştir ama vurmaz onlara .hiç görmedim bı çocuğa vurduğunu .onun yaşına yakın yegenlerim var .yeğenlerim ona vurdu ama benim ogl um sadece bana şikayet etti
Oğluma o raporu sadece konuşma eğitimi almak için alicak . hiperaktif vs bunlar için değil doktor bunun için şurup verdi bizeBu arada arkadaşlar okul yaşı değil göndermeyin demişler ama özel çocuklarda (hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı da buna dahil) erken eğitim çocuğun zorunlu eğitime başlamasını oldukça kolaylaştıracak bir çok problemin önüne geçecek şeydir, en azından toplum içindeki kuralları öğrenir ve ileride yaşayabileceğiniz sıkıntıların önüne geçmiş olursunuz . Burda aslolan çocuğu kabul edebilecek, ilgilenebilecek öğretmeni bulmak. Evet öğretmenin seçme hakkı yok normalde ama bu konuda gönüllü olan bir öğretmen bulursanız çok daha verimli olur yazının basında da dediğim gibi bir an evvel milli eğitime gidip bir şube müdürüne ya da milli eğitim müd yrd.sına durumunuzu anlatın. Ben özel eğitim öğretmeniyim bu arada devlette çalışıyorum okul öncesi yaş gurubunda da (devlet anaokulu) çalıştım şayet çocuğunuzun raporu varsa sizi RAM aracılığı ile bir rehabilitasyona yönlendirirler orada konuşma eğitimi alabilir ama sadece hafif düzeyde dik ve hip bozukluğuna vereceklerini ben sanmıyorum. En azından kaynaştırma öğrencisi yapıp okul döneminde 3 yaş sınıfına kaynaştırma öğrencisi olarak yollayabilirler.
Öğretmenin çocuğunuzu getirmeyin deme lüksü yok. Lütfen sessiz kalmayın. Mücadele edin. Resmi kanallardan şikayet edin.Dün oldu .yaz etkinliği vardi heryere yazı asmislardi 3.6 yaş arası diye bende kayıt yaptım sonra böyle oldu iste
Hanımefendi o raporu aldığı zaman çocuğunuz sadece konuşma eğitimi alsın diye vermezler. Dikkat eksikliği için de çalışma yapılır. Sizin çocuğunuz anaokuluna gittiği zaman tanısı kalkmadıysa Kaynaştırma öğrencisi olarak devam eder. Keyfi olarak sadece konuşma eğitimi alsın demenizle olmuyor. RAM diye bir kurum var götürdüğünüzde çocuğunuza zeka testi yapılacak, orada çıkan sonuca göre rehabilitasyonda eğitim süreci belirlenecek. Alın bana inanmıyorsanız inceleyin https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2018_01/17234231_ram_kilavuzu_2018.pdfOğluma o raporu sadece konuşma eğitimi almak için alicak . hiperaktif vs bunlar için değil doktor bunun için şurup verdi bize
Sayın hocam, eğer yanlış okumadıysam çocuğun teşhisli bir sorunu yok şu an. Sadece konuşma gecikmesi var , bunun için okul önermiş dr. Bir de hareketli bir çocuk. Konu sahibinin anlattıklarına bakarak ilk gün öyle çok büyük bir olay da çıkarmamış çocuk aslında. Devamında gittiği doktor ise sadece o an gözlem yaparak ilaç vermiş, bu kadar kolay mı teşhis koymak acaba? Konunun uzmanı farklı doktorlardan görüş alması gerekiyor sanki ailenin.Bu arada arkadaşlar okul yaşı değil göndermeyin demişler ama özel çocuklarda (hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı da buna dahil) erken eğitim çocuğun zorunlu eğitime başlamasını oldukça kolaylaştıracak bir çok problemin önüne geçecek şeydir, en azından toplum içindeki kuralları öğrenir ve ileride yaşayabileceğiniz sıkıntıların önüne geçmiş olursunuz . Burda aslolan çocuğu kabul edebilecek, ilgilenebilecek öğretmeni bulmak. Evet öğretmenin seçme hakkı yok normalde ama bu konuda gönüllü olan bir öğretmen bulursanız çok daha verimli olur yazının basında da dediğim gibi bir an evvel milli eğitime gidip bir şube müdürüne ya da milli eğitim müd yrd.sına durumunuzu anlatın. Ben özel eğitim öğretmeniyim bu arada devlette çalışıyorum okul öncesi yaş gurubunda da (devlet anaokulu) çalıştım şayet çocuğunuzun raporu varsa sizi RAM aracılığı ile bir rehabilitasyona yönlendirirler orada konuşma eğitimi alabilir ama sadece hafif düzeyde dik ve hip bozukluğuna vereceklerini ben sanmıyorum. En azından kaynaştırma öğrencisi yapıp okul döneminde 3 yaş sınıfına kaynaştırma öğrencisi olarak yollayabilirler.
Oğluma o raporu sadece konuşma eğitimi almak için alicak . hiperaktif vs bunlar için değil doktor bunun için şurup verdi bize
Hayır kesinlikle değil tıbbi tanı içim farklı doktorlara gitmesi gerekli tıbbi olarak dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı koyulduktan sonra aile ramdan randevu alıp eğitsel tanı için orayla görüşmeli kaldı ki bazı çocuklarda eğitsel tanıda Ek eğitime ihtiyacı yok diye çıkıyor. Anne çocuğumda dik ve hip bozukluk var dediği için açıklama yaptım. Kaldı ki istemeyen bir öğretmenle çalışılmasını asla sağlıklı bulmuyorum ne yazık ki böyle öğretmenler de var. O yüzden anne bir an önce başka bir doktora gidip gerekirse tıbbi tanı alıp sonrasında RAM aracılığı ile eğitsel tanı alıp eğitim hayatına çocuğu başlatmalı. Ama ben sadece konuşma istiyorum yok şunu istiyorum diye keyfi bir durum söz konusu değil. İnsanlar bunun çocuğun özgeçmişinde hayatı boyunca kalacak bir şey olduğunu bilmeden keyfi uygulamalar sanıyorlar. Kaldı ki erken eğitim ileride çocuğun tanısının kalkmasında çok büyük rol oynuyor. Bu çocuk ilkokula başlayınca raporu/tanısı kalkabilir ama eğitim almazsa muhtemelen (eğer dik hip bozukluk varsa) o zaman tekrar doktor-RAM süreçlerini en baştan başlamak zorunda kalacaklar ve ne yazık ki geç kalacaklar.Sayın hocam, eğer yanlış okumadıysam çocuğun teşhisli bir sorunu yok şu an. Sadece konuşma gecikmesi var , bunun için okul önermiş dr. Bir de hareketli bir çocuk. Konu sahibinin anlattıklarına bakarak ilk gün öyle çok büyük bir olay da çıkarmamış çocuk aslında. Devamında gittiği doktor ise sadece o an gözlem yaparak ilaç vermiş, bu kadar kolay mı teşhis koymak acaba? Konunun uzmanı farklı doktorlardan görüş alması gerekiyor sanki ailenin.
Ve dediğiniz gibi çocuğun bir an önce eğitim alması gerekiyor ama buna gönüllü öğretmen gerekli. Öğretmen katlanamayıp bağırıp azarlayacaksa ( bahsi geçen okuldaki öğretmen öyle yapacak muhtemelen) okul çocuğa iyi gelmek yerine daha büyük travma yaratacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?