- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.305
- 528
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Sizin öğretmen bayağı ilginçmişBen de bu yıl çok enteresan bir durum yaşadım. Oğlum ilk okula başladı bu sene, sadece bir gün okula gitti.Onda da üç dört saat anca kaldı okulda.Çıkışta öğretmen beni durdurdu. Bu çocuk okumaz dedi.Çocuğum da yaramaz bir çocuk filan da değildir.Hayırdır hocam bir sorun mu yaşandı diye sordum. Yoo bariz bir şey söyleyemem şu yaşandı diye ama çocuğun yürüyüşü filan değişik, okula ilgisi de yok filan dedi en önemlisi de biraz ağlamış, öğretmen sorunca da annemi özledim demiş. Dedim hocam sırtındaki çanta ağır çocuk çelimsiz yürürken zorlanıyor üstelik daha bugün benden ayrı kaldı, pandemiden dolayı okula da alınmadık yalnız hissetmiştir filan dedim. Oysaki oğlum okula gitmeyi çok istiyordu ve hala istiyor. Ben de dilekçe verdim uzaktan eğitim için bu yılı böyle geçirdi. Hala neden öğretmenin böyle bir tavır takındığını bilmiyorum.Aynen sizin gibi ben de çok şaşkınım.
Eğer yine aynı öğretmenle okumak zorunda kalırsa çocuğa antipatik yaklaşır iyice diye korktum açıkçası. Oğlum hala ara ara soruyor anne bu yıl neden okula gitmedim tekrar diye, koronadan dolayı kimse gidemedi diyorum mecbur.Ama cidden çok üzüldüm, neden böyle bir şey söylediğine anlam da veremedim.Kendisine sordum tatminkar bir cevapta vermedi bana. Bu yıl yine aynı şeyi yaşarım diye çok korkuyorum.
Döner derdim ki siz bile öğretmen olmussaniz bir umut vardır bu hayatta .Ben de bu yıl çok enteresan bir durum yaşadım. Oğlum ilk okula başladı bu sene, sadece bir gün okula gitti.Onda da üç dört saat anca kaldı okulda.Çıkışta öğretmen beni durdurdu. Bu çocuk okumaz dedi.Çocuğum da yaramaz bir çocuk filan da değildir.Hayırdır hocam bir sorun mu yaşandı diye sordum. Yoo bariz bir şey söyleyemem şu yaşandı diye ama çocuğun yürüyüşü filan değişik, okula ilgisi de yok filan dedi en önemlisi de biraz ağlamış, öğretmen sorunca da annemi özledim demiş. Dedim hocam sırtındaki çanta ağır çocuk çelimsiz yürürken zorlanıyor üstelik daha bugün benden ayrı kaldı, pandemiden dolayı okula da alınmadık yalnız hissetmiştir filan dedim. Oysaki oğlum okula gitmeyi çok istiyordu ve hala istiyor. Ben de dilekçe verdim uzaktan eğitim için bu yılı böyle geçirdi. Hala neden öğretmenin böyle bir tavır takındığını bilmiyorum.Aynen sizin gibi ben de çok şaşkınım.
Yorumun alnı olsa öpeceğim.Öğretmen haklıdır haksızdır yorum yapamam ama bunun gibi konularda hep öğretmeni şikayet etmeyi öneriyoruz. Yeterince ilgilenilmemiş, bir kitap bile okunmamış, dur denmemiş, argo kullansa gülünmüş, git vur ısır diye örgütlenmiş çocukların ebeveynlerini nereye şikayet edeceğiz peki.
Öğretmen dediğiniz şey uhrevi bir varlık değil ki mucizeler yaratamaz. İlk öğretmen annedir ve onun eğitemediğini bütün dünya toplansak eğitemeyiz.
Siz ama konuyu başka yere cekiyorsunuz bilinirki klavye yanlis düzeltme yapiyor .Konuyu hiç gurbette olmaya bağlamayın bence
Bu biraz kullandığım dile saygı gibi bir şey benim için
İngilizce, Almanca yazarken de yine doğru mu yazıyorum diye dikkat ederim
Sizin gibi düşünürsem Türk okulunda okudum diye hepsini aklıma geldiği gibi yazmalıyım
Benim aklıma yatmıyor yani
Hayır bana dese ki şöyle bir sorun olabilir çocukta şunu şunu gözlemledim, şu yolları izleyin tamam deyip yine bir şeyler yapmaya çalışacaktım.Ama ısrarla ne gördünüz hocam diye sormama rağmen dudak büküp durdu. Net şu var diyemem ama çocuk bir garip filan dedi. Çok üzüldüm ve sinirlendim ama kendimi tuttum mecburen.Bu yıl başka bir öğretmene geçmeye çalışacağım ama o öğretmenle devam edersek ne olur bilmiyorum. oğlum arka sırada oturuyormuş tahtada öğretmenin yazdıklarını okuyamayınca kalkıp yakınlaşıp öyle yazmış.Gözlerinde sorun mu var dedi bilmiyorum hiç fark etmedim ama götüreyim doktora dedim. Ben götürene kadar tahtaya yakın bir yere oturamaz mı diye sordum.Olmaz öyle bir şey deyip kestirip attı.Bilmiyorum gerçekten neden böyle bir şey yaptı.Siz de haklısınız kendinizce. Ama yine de böyle bir densizliği tekrar ederse gerekirse sınıfını değiştirmeye çalışın. Bu çocuk okumaz ne demek ya, hem de bir günde. İşte üslup, iletişim kabiliyeti maalesef diploma ile kazanılmıyor.
Bence o öğretmeni değiştirinHayır bana dese ki şöyle bir sorun olabilir çocukta şunu şunu gözlemledim, şu yolları izleyin tamam deyip yine bir şeyler yapmaya çalışacaktım.Ama ısrarla ne gördünüz hocam diye sormama rağmen dudak büküp durdu. Net şu var diyemem ama çocuk bir garip filan dedi. Çok üzüldüm ve sinirlendim ama kendimi tuttum mecburen.Bu yıl başka bir öğretmene geçmeye çalışacağım ama o öğretmenle devam edersek ne olur bilmiyorum. oğlum arka sırada oturuyormuş tahtada öğretmenin yazdıklarını okuyamayınca kalkıp yakınlaşıp öyle yazmış.Gözlerinde sorun mu var dedi bilmiyorum hiç fark etmedim ama götüreyim doktora dedim. Ben götürene kadar tahtaya yakın bir yere oturamaz mı diye sordum.Olmaz öyle bir şey deyip kestirip attı.Bilmiyorum gerçekten neden böyle bir şey yaptı.
Hayır bana dese ki şöyle bir sorun olabilir çocukta şunu şunu gözlemledim, şu yolları izleyin tamam deyip yine bir şeyler yapmaya çalışacaktım.Ama ısrarla ne gördünüz hocam diye sormama rağmen dudak büküp durdu. Net şu var diyemem ama çocuk bir garip filan dedi. Çok üzüldüm ve sinirlendim ama kendimi tuttum mecburen.Bu yıl başka bir öğretmene geçmeye çalışacağım ama o öğretmenle devam edersek ne olur bilmiyorum. oğlum arka sırada oturuyormuş tahtada öğretmenin yazdıklarını okuyamayınca kalkıp yakınlaşıp öyle yazmış.Gözlerinde sorun mu var dedi bilmiyorum hiç fark etmedim ama götüreyim doktora dedim. Ben götürene kadar tahtaya yakın bir yere oturamaz mı diye sordum.Olmaz öyle bir şey deyip kestirip attı.Bilmiyorum gerçekten neden böyle bir şey yaptı.
Cocuklara hap vermek için uydurulmus bir hastalıktır hiperaktivite
Aynen gözden çıkarmak. Ben de tam olarak böyle düşündüm.Ama nedenini hiç anlamadım.Çocuk harfleri filan biliyor, basit toplama çıkarma işlemlerini yapıyordu okula başladığında.Anlattığınızı mı anlamıyor hocam dedim.Yoo sesleri filan tanıyor toplayıp çıkarıyor dedi.Hayır okumayacağını düşünmesi için nasıl bir neden var cidden anlayamadım. O öğretmenle devam etmek zorunda kalmam umarım.Bence o öğretmeni değiştirin
Ben taa buradan hiç iyi enerji almadım
Bu keskin önyargıyla çocuğunuza bir şey katacağını da düşünmüyorum doğrusu
Sanki sizin çocuğu en baştan gözden çıkarmış gibi
Iyi bir ögretmene denk gelmek ne büyük sanstir.Hayır bana dese ki şöyle bir sorun olabilir çocukta şunu şunu gözlemledim, şu yolları izleyin tamam deyip yine bir şeyler yapmaya çalışacaktım.Ama ısrarla ne gördünüz hocam diye sormama rağmen dudak büküp durdu. Net şu var diyemem ama çocuk bir garip filan dedi. Çok üzüldüm ve sinirlendim ama kendimi tuttum mecburen.Bu yıl başka bir öğretmene geçmeye çalışacağım ama o öğretmenle devam edersek ne olur bilmiyorum. oğlum arka sırada oturuyormuş tahtada öğretmenin yazdıklarını okuyamayınca kalkıp yakınlaşıp öyle yazmış.Gözlerinde sorun mu var dedi bilmiyorum hiç fark etmedim ama götüreyim doktora dedim. Ben götürene kadar tahtaya yakın bir yere oturamaz mı diye sordum.Olmaz öyle bir şey deyip kestirip attı.Bilmiyorum gerçekten neden böyle bir şey yaptı.
Cidden çok mu zor oluyor ? şimdi daha çok canım sıkıldı. Daha olmadı evi filan taşırım artık.Çünkü öğretmen cidden çok önyargılı ve ne kadar konuşursam konuşayım bu önyargıyı kırabilecekmişim gibi hissetmiyorum.Ya siz mutlaka öğretmeni değiştirmeye bakın ama öyle kolay olmuyor bilginiz olsun şimdiden düşün bu işin peşine.
Benim çalıştığım okulda okul içi sınıf değiştirme yapılmıyor çok ekstra bir durum olmadıkçaCidden çok mu zor oluyor ? şimdi daha çok canım sıkıldı. Daha olmadı evi filan taşırım artık.Çünkü öğretmen cidden çok önyargılı ve ne kadar konuşursam konuşayım bu önyargıyı kırabilecekmişim gibi hissetmiyorum.
Bu kötü oldu cidden.Bilmiyorum ne yapabilirim.Dediğim gibi evi taşırım olmazsa.Çünkü çocuğu sınıfında istemiyor zaten.Benim çalıştığım okulda okul içi sınıf değiştirme yapılmıyor çok ekstra bir durum olmadıkça
Cidden çok mu zor oluyor ? şimdi daha çok canım sıkıldı. Daha olmadı evi filan taşırım artık.Çünkü öğretmen cidden çok önyargılı ve ne kadar konuşursam konuşayım bu önyargıyı kırabilecekmişim gibi hissetmiyorum.
Isteyen çocuğuna bu ilacı doktor araciligiyla verebilir beni ilgilendirmez ben sadece kendi fikrimi soyledim çünkü gozumle gördüm konuşan her söze anında laf yapistiran ani espiriler yapan 8 yasindaki cocugu 6 ay gormedim karsilastigimda çocuk bildigin robottu soru sorunca konusuyordu 2 kelime anca ediyordu. Çok pişman oldu ailesi .
Eskiler kicinda kurt var derdi simdiler hiperaktif .
Bizi önce TV lere hapsettiler sonra hasta dediler
Ağzını kapa sinek girecek
Eğer yine aynı öğretmenle okumak zorunda kalırsa çocuğa antipatik yaklaşır iyice diye korktum açıkçası. Oğlum hala ara ara soruyor anne bu yıl neden okula gitmedim tekrar diye, koronadan dolayı kimse gidemedi diyorum mecbur.Ama cidden çok üzüldüm, neden böyle bir şey söylediğine anlam da veremedim.Kendisine sordum tatminkar bir cevapta vermedi bana. Bu yıl yine aynı şeyi yaşarım diye çok korkuyorum.
Duvarla konusmak gibi gercekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?