- 22 Ekim 2016
- 226
- 769
- 103
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Öncelikle TELAFİ EĞİTİMİ ne demek ve amacı ne onu öğrenin isterseniz.Milli eğitim bakanlığı ile görüşün.. Çocuk okuldan kovulamaz....
Umarım değiştirebilirim, başaramazsam okulu değiştireceğim. Üç saat içinde nereden anladı çocuğun okumayacağını cidden bilmiyorum. Oysa çocuk çok hevesli okula gitmeye. tüm yıl boyunca öğretmeni tekrar ne zaman görürüm, sınıfa tekrar ne zaman giderim diye sorup durdu.O sordukça ben de üzüldüm masumiyetine. Bu olayı da özellikle anlattım belki öğretmen arkadaşlardan biri çıkar ve oğlumda ne görmüş olabileceğini söyleyebilir bana diye. Teşekkür ederim desteğiniz için.Öğretmen değiştirin bemce şunu net yazıyorum bu öğretmen net dangalak. Müneccim mi ne nerden biliyor
Umarım değiştirebilirim, başaramazsam okulu değiştireceğim. Üç saat içinde nereden anladı çocuğun okumayacağını cidden bilmiyorum. Oysa çocuk çok hevesli okula gitmeye. tüm yıl boyunca öğretmeni tekrar ne zaman görürüm, sınıfa tekrar ne zaman giderim diye sorup durdu.O sordukça ben de üzüldüm masumiyetine. Bu olayı da özellikle anlattım belki öğretmen arkadaşlardan biri çıkar ve oğlumda ne görmüş olabileceğini söyleyebilir bana diye. Teşekkür ederim desteğiniz için.
Öğretmeni değiştirinBen de bu yıl çok enteresan bir durum yaşadım. Oğlum ilk okula başladı bu sene, sadece bir gün okula gitti.Onda da üç dört saat anca kaldı okulda.Çıkışta öğretmen beni durdurdu. Bu çocuk okumaz dedi.Çocuğum da yaramaz bir çocuk filan da değildir.Hayırdır hocam bir sorun mu yaşandı diye sordum. Yoo bariz bir şey söyleyemem şu yaşandı diye ama çocuğun yürüyüşü filan değişik, okula ilgisi de yok filan dedi en önemlisi de biraz ağlamış, öğretmen sorunca da annemi özledim demiş. Dedim hocam sırtındaki çanta ağır çocuk çelimsiz yürürken zorlanıyor üstelik daha bugün benden ayrı kaldı, pandemiden dolayı okula da alınmadık yalnız hissetmiştir filan dedim. Oysaki oğlum okula gitmeyi çok istiyordu ve hala istiyor. Ben de dilekçe verdim uzaktan eğitim için bu yılı böyle geçirdi. Hala neden öğretmenin böyle bir tavır takındığını bilmiyorum.Aynen sizin gibi ben de çok şaşkınım.
Umarım değiştirebilirim, başaramazsam okulu değiştireceğim. Üç saat içinde nereden anladı çocuğun okumayacağını cidden bilmiyorum. Oysa çocuk çok hevesli okula gitmeye. tüm yıl boyunca öğretmeni tekrar ne zaman görürüm, sınıfa tekrar ne zaman giderim diye sorup durdu.O sordukça ben de üzüldüm masumiyetine. Bu olayı da özellikle anlattım belki öğretmen arkadaşlardan biri çıkar ve oğlumda ne görmüş olabileceğini söyleyebilir bana diye. Teşekkür ederim desteğiniz için.
Bilmiyorum, çocuğu benim sınıfımdan alın demek istedi belkide.Doğrudan söylememek için de böyle bir yöntem mi buldu inanın bilmiyorum.Bu öğretmenlere sandiviç metodu gibi yöntemleri hiç mi öğretmiyorlar ben anlamıyorum
Çocuğun gerçekten bir problemi olabilir. Ama biz naparız? 2 olumlu özelliği arasına bir olumsuz özellik koyarız. Mesela "Çocuğunuz derslere karşı hevesli, ama arkadaşlarıyla iletişimde problem yaşıyor, bu sebeple bir psikolog ile görüşmeyi düşünebilirsiniz, bu arada matematik dersinde gerçekten başarılı"
Böylece ne olur? Hem veli söylediklerimize kulak verir çünkü salt çocuğu etiketleyen ve önyargılı bir öğretmen imajı çizmemiş oluruz.
Bir de ek olarak mutlaka delil toplarız. Bakın şu notu hayat bilgisi dersinden sonra yazdım. Derste çocuğunuz arkadaşı ile bu bu bu sıkıntıları yaşadı, siz de okuyabilirsiniz gibi gibi..
Bu saydıklarım onlarca yöntem ve teknikten, veli ile iletişim sürecinden sadece birisi
Yani bunlar her fakültede zorunlu ders. Öğretilmiyor mu? Ben anlamıyorum cidden
Daha birinci sınıftan çocuğun geleceği hakkında yorum yapmak imkansız endişelenmeyin. Ha ortaokul seviyesinde artık tahmin edebiliyoruz kim nasıl ilerler diye ama en basarısız çocuk için bile asla olumsuz bir yorumda bulunmadım. Onunda mutlaka öne çıkan baska güzel özellikleri vardır bu konuda ilerlemesi yönünde telkinde bulundum.Ben de bu yıl çok enteresan bir durum yaşadım. Oğlum ilk okula başladı bu sene, sadece bir gün okula gitti.Onda da üç dört saat anca kaldı okulda.Çıkışta öğretmen beni durdurdu. Bu çocuk okumaz dedi.Çocuğum da yaramaz bir çocuk filan da değildir.Hayırdır hocam bir sorun mu yaşandı diye sordum. Yoo bariz bir şey söyleyemem şu yaşandı diye ama çocuğun yürüyüşü filan değişik, okula ilgisi de yok filan dedi en önemlisi de biraz ağlamış, öğretmen sorunca da annemi özledim demiş. Dedim hocam sırtındaki çanta ağır çocuk çelimsiz yürürken zorlanıyor üstelik daha bugün benden ayrı kaldı, pandemiden dolayı okula da alınmadık yalnız hissetmiştir filan dedim. Oysaki oğlum okula gitmeyi çok istiyordu ve hala istiyor. Ben de dilekçe verdim uzaktan eğitim için bu yılı böyle geçirdi. Hala neden öğretmenin böyle bir tavır takındığını bilmiyorum.Aynen sizin gibi ben de çok şaşkınım.
İdrak görmüşken sorayım, oğlun ne durumda? Gereken pedagog desteğini sağlayabildiniz mi?Siz de haklısınız kendinizce. Ama yine de böyle bir densizliği tekrar ederse gerekirse sınıfını değiştirmeye çalışın. Bu çocuk okumaz ne demek ya, hem de bir günde. İşte üslup, iletişim kabiliyeti maalesef diploma ile kazanılmıyor.
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu bebek henüz anne karnındayken ortaya çıkan, sinir sistemi ve beyin gelişimi üzerinde etkili bir nörogelişimsel rahatsızlıktır üstelik biliyor musınuz bu farklılık GENETİK yani kalıtımsal bir rahatsızlıktır. Çocuğun sadece hareketli olması tanı için de yeterli değildir. Doktor aaaa bu çok hareketliymiş hemen ilaç yazalım demez. Sosyal-eğitim hayatını etkileyecek derecede dikkat bozukluğu, odaklanamama bir çok sorunu da yanında getiriyor. Ve bu hastalığın çözülmesinin temelinde de İLAÇ yoktur. Aile, öğretmen, çevre bilinci çocuğun davranışsal (başlarda pekiştireç temelli) eğitimi söz konusudur. Otizm+ dehp’e sahip bir çok çocukla çalıştım ki anneleri artık yılmıslardı çoğu da ilaç kullanmadılar ama temelde iyi bir aile eğitimi aldılar çocukta da uyguladılar. Siz kalkıp bir çocuğun hayatını bütünden etkileyen rahatsızlığa utanmadan UYDURULMUŞ nasıl dersiniz ya? Ne tuhaf insanlarsınız sizler. Hayret ediyorum. Kanseri olan, grip olan birine de aaaa uydurulmuş bu hastalık mı diyorsunuz? Bir de bilmeden nasıl biliyor ayağına yatıyorsunuz bu rahatsızlığın temel tedavisi ilaç değildir EĞİTİM ve ÖZENDİR.Isteyen çocuğuna bu ilacı doktor araciligiyla verebilir beni ilgilendirmez ben sadece kendi fikrimi soyledim çünkü gozumle gördüm konuşan her söze anında laf yapistiran ani espiriler yapan 8 yasindaki cocugu 6 ay gormedim karsilastigimda çocuk bildigin robottu soru sorunca konusuyordu 2 kelime anca ediyordu. Çok pişman oldu ailesi .
Eskiler kicinda kurt var derdi simdiler hiperaktif .
Bizi önce TV lere hapsettiler sonra hasta dediler.
TV den uzak saglikli beslenen hiçbir cocuk da bu hastalik yoktur .
Arkadaşıma cocuguna kitap oku diyorum e anlamiyorki ne okucam kitabi agzina katiyor yada atiyor vazgecme diyorum aman oof yapiyor iyi okula baslayinca aynı etiketten onada gelecek.
Cok duydum anne karnında cocuga bu cocuk hastalikli dogacak diyip aldirmaya yonlendirildigini kadin Annelik hissiyle doguruyor sapasaglam bebek.
Cocuk doktorum kizima otizim olabilir dedi ya düşün sapasaglam her dediğimi yapan tepki veren sadece geç konustu diye .düşün artik sonra sasir
Çok ilginç olan şu ki okullarda bazı öğretmenler bazı çocuklara gıcık oluyor. Kendilerince çocuk ayıklayıp en kolay en rahat çocukları bir sınıfta birleştirmek istiyorlar. Bu korkunç bir şey. Hele ki çocuğa en baştan böyle yaklaşması akıl karı değil. Çocuk farklı da olabilir ama bunun bile bir gözlem süresi olmak zorunda. Okul müdürü ile konuşup kendinizi anlatıp sınıf değişikliği talep edin.Ben de bu yıl çok enteresan bir durum yaşadım. Oğlum ilk okula başladı bu sene, sadece bir gün okula gitti.Onda da üç dört saat anca kaldı okulda.Çıkışta öğretmen beni durdurdu. Bu çocuk okumaz dedi.Çocuğum da yaramaz bir çocuk filan da değildir.Hayırdır hocam bir sorun mu yaşandı diye sordum. Yoo bariz bir şey söyleyemem şu yaşandı diye ama çocuğun yürüyüşü filan değişik, okula ilgisi de yok filan dedi en önemlisi de biraz ağlamış, öğretmen sorunca da annemi özledim demiş. Dedim hocam sırtındaki çanta ağır çocuk çelimsiz yürürken zorlanıyor üstelik daha bugün benden ayrı kaldı, pandemiden dolayı okula da alınmadık yalnız hissetmiştir filan dedim. Oysaki oğlum okula gitmeyi çok istiyordu ve hala istiyor. Ben de dilekçe verdim uzaktan eğitim için bu yılı böyle geçirdi. Hala neden öğretmenin böyle bir tavır takındığını bilmiyorum.Aynen sizin gibi ben de çok şaşkınım.
İdrak görmüşken sorayım, oğlun ne durumda? Gereken pedagog desteğini sağlayabildiniz mi?
Hayır bana dese ki şöyle bir sorun olabilir çocukta şunu şunu gözlemledim, şu yolları izleyin tamam deyip yine bir şeyler yapmaya çalışacaktım.Ama ısrarla ne gördünüz hocam diye sormama rağmen dudak büküp durdu. Net şu var diyemem ama çocuk bir garip filan dedi. Çok üzüldüm ve sinirlendim ama kendimi tuttum mecburen.Bu yıl başka bir öğretmene geçmeye çalışacağım ama o öğretmenle devam edersek ne olur bilmiyorum. oğlum arka sırada oturuyormuş tahtada öğretmenin yazdıklarını okuyamayınca kalkıp yakınlaşıp öyle yazmış.Gözlerinde sorun mu var dedi bilmiyorum hiç fark etmedim ama götüreyim doktora dedim. Ben götürene kadar tahtaya yakın bir yere oturamaz mı diye sordum.Olmaz öyle bir şey deyip kestirip attı.Bilmiyorum gerçekten neden böyle bir şey yaptı.
Devlet okulu böyle birşey yapamaz. Anayasa da eğitim hakkı yazar ilçe milli eğitim il milli eğitim vali kaymakama gidip üst düzey yetkililerle iletişim kurun. Çocukta çok büyük zekasal problem olsa bile kovamaz eğitim hakkı anayasal bir haktır, zekasal problemde de onlara uygun okula yönlendirme yapması gerekir. Şikayet edin cimere yazın MEB müfettişleri gelip araştırır. Ama elinizde belge olsun kamuda belge önemli ispat için.Yok oyle bişi görmedim .özel değildi zaten devlet okuluydu
Olayı eksiksiz mi anlatıyorsunuz acaba? Çünkü genelde başka çocuklara zarar veren çocuklar bir günde gönderilir anaokullarından. Eğer olayın bütünü anlattığınız gibi ise üzücü tabi. Deneyimli bir öğretmene emanet edin .Yeni mezunlar için bu tarz çocuklar ciddi sorun oluyor öğretmene ,öğretmen de bu çocuklara sorun oluyor. Anasınıfı değil branşım ama hiperaktif çocuklar konusunda ilk yıllarımda ben de çok zorlanıyordum deneyim kazanınca farkına vardım ki aslında kendim zorlanırken o çocukları da zora sokmuşum. Tabi ki çocuğunuz hiçbir yerde barınamayacak değil sizin aldığınız destekle hem o değişecek,hem de deneyimli bir öğretmenle daha iyi tolere edilecek. İlaç aldık Dr.a gittik diye düşünmeyin ama oyun terapisini şiddetle tavsiye ederimKızlar dünden beri okadar üzgün okadar mutsuzum ki anlatamam. Oğlum 3 yaş 7 aylık . Anaokulunda yaz etkinliği başlamıştı.bende yazdırdım hemen sadece 1 gün daha doğrusu 3 saat orda kaldı.yavrum okadar sevinmiştiki o oyuncakların içinde .hatta ben onu almaya gittiğimde gülümseyerek hoşgeldin dedi bana .sonra olan oldu .öğretmen istemedi çocuğumu çok yaramazmis. Bende biliyorum yaramaz ama bı gundede çocuğun uyum sağlamasını bekleyemezsinizki ? Kosturuyormus okul icinde alarma falan basmış .nekadar dil doktuysem banamisin demedi .şuan anlatırken bile bogazim düğüm düğüm oluyor..oğlum o bı günde bile çok sevmisti orayı .aynı gün psikiyatri ye götürdum durumu anlattım oğlum bı günde kovuldu dedim doktorda şaşırdı güldü falan. Aktivite ve dikkat bozukluğu tanısı koydu ve şurup yazdi.benimle benzer durumu yaşayan varmı .şimdi benim oğlum böyle diye hiçbir yerde barinamayacmi
Duvarla konusmak gibi gercektenne haliniz varsa gülün.
Ayyy baydi artik muhattap olmadikca yazmaya devam takildiniz herhalde siz gidin asinizi olun ilaclari dayayin colunuza cocugunuza banane yahu ben kendi inandigimdan memnunum az ilaç az tv az insan bol huzur bol saglik .Ben size katıldım. Hem ameriganın oyunları. Dış güçler şimdi de aşı ile uyutuyorlar bizi. Neymiş korona aşısıymış. Hiperaktif neymiş?Kitap okuyunca geçiyor halbuki. Korona falan hep yalan mesela. Aynı hiperaktivite gibi o da yalan. Eskiden korona mı vardı. Mesela kanserin ilacı bulundu bence. Vermiyorlar çünkü bunlar da hep büyük oyunun parçası. Zaten kanser diye bir şey de yok meselam. İnsanlar çok cahil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?