Oğlum kovuldu

Öğretmen değiştirin bemce şunu net yazıyorum bu öğretmen net dangalak. Müneccim mi ne nerden biliyor
Umarım değiştirebilirim, başaramazsam okulu değiştireceğim. Üç saat içinde nereden anladı çocuğun okumayacağını cidden bilmiyorum. Oysa çocuk çok hevesli okula gitmeye. tüm yıl boyunca öğretmeni tekrar ne zaman görürüm, sınıfa tekrar ne zaman giderim diye sorup durdu.O sordukça ben de üzüldüm masumiyetine. Bu olayı da özellikle anlattım belki öğretmen arkadaşlardan biri çıkar ve oğlumda ne görmüş olabileceğini söyleyebilir bana diye. Teşekkür ederim desteğiniz için.

Kızlar dünden beri okadar üzgün okadar mutsuzum ki anlatamam. Oğlum 3 yaş 7 aylık . Anaokulunda yaz etkinliği başlamıştı.bende yazdırdım hemen sadece 1 gün daha doğrusu 3 saat orda kaldı.yavrum okadar sevinmiştiki o oyuncakların içinde .hatta ben onu almaya gittiğimde gülümseyerek hoşgeldin dedi bana .sonra olan oldu .öğretmen istemedi çocuğumu çok yaramazmis. Bende biliyorum yaramaz ama bı gundede çocuğun uyum sağlamasını bekleyemezsinizki ? Kosturuyormus okul icinde alarma falan basmış .nekadar dil doktuysem banamisin demedi .şuan anlatırken bile bogazim düğüm düğüm oluyor..oğlum o bı günde bile çok sevmisti orayı .aynı gün psikiyatri ye götürdum durumu anlattım oğlum bı günde kovuldu dedim doktorda şaşırdı güldü falan. Aktivite ve dikkat bozukluğu tanısı koydu ve şurup yazdi.benimle benzer durumu yaşayan varmı .şimdi benim oğlum böyle diye hiçbir yerde barinamayacmi
Devlet ana sınıfı ise şu an yaz okulu var öğretmenler gönüllü açıyor sanırım. Uğraşmak istememişlerdir. Ben olsam biri yaramaz dedi diye çocuğu koşa koşa doktora götürmezdim. Kendim yolunda gitmeyen bir şeyler var diye düşünüp ardından böyle bir şey yaşasam götürürdüm.

Saçma sapan bir tip işte, hiç takılıp çocuğu üzmeyin boşuna. Sınıf/okul değiştirin hiç muhattap olmayın bile derim.

Öğretmeni değiştirin

Kesinlikle kabul edilemez bir hareket öyle bir yetkisi yok. Yapacaksa da bunun bir usulü var. Bu saatten sonra göndermeyin. Ama konuyu cimere yazın hemen. Onlar incelerler bilgilendirirler sizi.
Buarada konuşma sorununu halledebilseniz kendini ifade edememesi yüzünden de hareketli olabilir

Bu öğretmenlere sandiviç metodu gibi yöntemleri hiç mi öğretmiyorlar ben anlamıyorum
Çocuğun gerçekten bir problemi olabilir. Ama biz naparız? 2 olumlu özelliği arasına bir olumsuz özellik koyarız. Mesela "Çocuğunuz derslere karşı hevesli, ama arkadaşlarıyla iletişimde problem yaşıyor, bu sebeple bir psikolog ile görüşmeyi düşünebilirsiniz, bu arada matematik dersinde gerçekten başarılı"
Böylece ne olur? Hem veli söylediklerimize kulak verir çünkü salt çocuğu etiketleyen ve önyargılı bir öğretmen imajı çizmemiş oluruz.
Bir de ek olarak mutlaka delil toplarız. Bakın şu notu hayat bilgisi dersinden sonra yazdım. Derste çocuğunuz arkadaşı ile bu bu bu sıkıntıları yaşadı, siz de okuyabilirsiniz gibi gibi..

Bu saydıklarım onlarca yöntem ve teknikten, veli ile iletişim sürecinden sadece birisi

Yani bunlar her fakültede zorunlu ders. Öğretilmiyor mu? Ben anlamıyorum cidden

Bilmiyorum, çocuğu benim sınıfımdan alın demek istedi belkide.Doğrudan söylememek için de böyle bir yöntem mi buldu inanın bilmiyorum.

Daha birinci sınıftan çocuğun geleceği hakkında yorum yapmak imkansız endişelenmeyin. Ha ortaokul seviyesinde artık tahmin edebiliyoruz kim nasıl ilerler diye ama en basarısız çocuk için bile asla olumsuz bir yorumda bulunmadım. Onunda mutlaka öne çıkan baska güzel özellikleri vardır bu konuda ilerlemesi yönünde telkinde bulundum.
Öğretmeniniz patavatsız bir günündeymiş sanırım. İkinci bir şans verin derim ben bu yıl için. Aynı davranışları devam ettirirse o zaman değişikliğe gidersiniz. Belki de alanında iyi biridir şanssız bir ana denk gelmişsinizdir.

İdrak görmüşken sorayım, oğlun ne durumda? Gereken pedagog desteğini sağlayabildiniz mi?

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu bebek henüz anne karnındayken ortaya çıkan, sinir sistemi ve beyin gelişimi üzerinde etkili bir nörogelişimsel rahatsızlıktır üstelik biliyor musınuz bu farklılık GENETİK yani kalıtımsal bir rahatsızlıktır. Çocuğun sadece hareketli olması tanı için de yeterli değildir. Doktor aaaa bu çok hareketliymiş hemen ilaç yazalım demez. Sosyal-eğitim hayatını etkileyecek derecede dikkat bozukluğu, odaklanamama bir çok sorunu da yanında getiriyor. Ve bu hastalığın çözülmesinin temelinde de İLAÇ yoktur. Aile, öğretmen, çevre bilinci çocuğun davranışsal (başlarda pekiştireç temelli) eğitimi söz konusudur. Otizm+ dehp’e sahip bir çok çocukla çalıştım ki anneleri artık yılmıslardı çoğu da ilaç kullanmadılar ama temelde iyi bir aile eğitimi aldılar çocukta da uyguladılar. Siz kalkıp bir çocuğun hayatını bütünden etkileyen rahatsızlığa utanmadan UYDURULMUŞ nasıl dersiniz ya? Ne tuhaf insanlarsınız sizler. Hayret ediyorum. Kanseri olan, grip olan birine de aaaa uydurulmuş bu hastalık mı diyorsunuz? Bir de bilmeden nasıl biliyor ayağına yatıyorsunuz bu rahatsızlığın temel tedavisi ilaç değildir EĞİTİM ve ÖZENDİR.

Çok ilginç olan şu ki okullarda bazı öğretmenler bazı çocuklara gıcık oluyor. Kendilerince çocuk ayıklayıp en kolay en rahat çocukları bir sınıfta birleştirmek istiyorlar. Bu korkunç bir şey. Hele ki çocuğa en baştan böyle yaklaşması akıl karı değil. Çocuk farklı da olabilir ama bunun bile bir gözlem süresi olmak zorunda. Okul müdürü ile konuşup kendinizi anlatıp sınıf değişikliği talep edin.

Ya kıyamam sana oğlum kovuldu demek en son aklıma gelirdi Öğretmenin hakimiyet kabiliyetinin noksanlığından olmuş. Öğretim yalnız mum gibi duran çocuklara verilecek birşey değildir ki.

İdrak görmüşken sorayım, oğlun ne durumda? Gereken pedagog desteğini sağlayabildiniz mi?

Turp gibi maşallah :) çenesi durmuyor. Konuşsun diye pedagoga götürdüğüm oğlan sussun diye kendimi tuvalete kapatıyorum ahajsj. Iki sene önce gitti, pedagogtan ziyade okul ona iyi geldi. Şimdilik bir sorun yok çenesi dışında.

AA kendini deli etmiş bu. Sorunlu ruh hastası. Soru sorduğunuzda dudak büküp bakması gözümde canlandı da ağzının ortasına fırıncı küreği ile vurasım geldi. Ben sizin kadar sabırlı değilim sanırım. Bilemedim belki ilkokul olduğu için ben de temkinli davranırdım ama öyle karşımda soruya cevap vermeyip tespit sunan bir organizma olsa ne kadar sakin kalırım bilemedim. Müdüre durumu anlatıp sınıf değişikliği talep edin diycem de, öğretmenler odası Esra Erol stüdyosu gibi olduğundan talebiniz olumlu karşılanmaz ise öğretmen mutlaka duyar bu talebi. Atanan yerlerine zeval gelmiş, gerildim siz yazdıkça.

Yok oyle bişi görmedim .özel değildi zaten devlet okuluydu
Devlet okulu böyle birşey yapamaz. Anayasa da eğitim hakkı yazar ilçe milli eğitim il milli eğitim vali kaymakama gidip üst düzey yetkililerle iletişim kurun. Çocukta çok büyük zekasal problem olsa bile kovamaz eğitim hakkı anayasal bir haktır, zekasal problemde de onlara uygun okula yönlendirme yapması gerekir. Şikayet edin cimere yazın MEB müfettişleri gelip araştırır. Ama elinizde belge olsun kamuda belge önemli ispat için.

Benim oğlum da bu sene 1.sinifti,bir gün oğlum verilen ödevin ne olduğunu unutmuş,öğretmene sorunca bana verdiği cevap şu oldu,sizinkinin zaten ders dinlediği mi var,şok oldum resmen.okulun ilk günü de çantasını toplamayı bile bilmiyor diye mesaj atmıştı bana, bu arada aynı okulda öğretmeniz bu kişiyle gerçekten üslup, yaklaşımçok onemli.cozum odaklı olmak çok onemli.cinsiyet ayrımi yapmak istemem ama 1.sinifa çocuğu başlayacak olanlara tavsiyem bayan öğretmen tercih etmeleri,hele ki bir de o öğretmen anneyse empati yapması çocuklara olan yaklaşımı çok daha farklı olacaktır.

Olayı eksiksiz mi anlatıyorsunuz acaba? Çünkü genelde başka çocuklara zarar veren çocuklar bir günde gönderilir anaokullarından. Eğer olayın bütünü anlattığınız gibi ise üzücü tabi. Deneyimli bir öğretmene emanet edin .Yeni mezunlar için bu tarz çocuklar ciddi sorun oluyor öğretmene ,öğretmen de bu çocuklara sorun oluyor. Anasınıfı değil branşım ama hiperaktif çocuklar konusunda ilk yıllarımda ben de çok zorlanıyordum deneyim kazanınca farkına vardım ki aslında kendim zorlanırken o çocukları da zora sokmuşum. Tabi ki çocuğunuz hiçbir yerde barınamayacak değil sizin aldığınız destekle hem o değişecek,hem de deneyimli bir öğretmenle daha iyi tolere edilecek. İlaç aldık Dr.a gittik diye düşünmeyin ama oyun terapisini şiddetle tavsiye ederim

Şikayet etmenizi tavsiye edenler olmuş, tabi böyle bir hakkınız var ama şikayet etseniz de göndermeyin . Çocuğunuz orada yarar değil zarar görür.

Duvarla konusmak gibi gercekten ne haliniz varsa gülün.

Ben size katıldım. Hem ameriganın oyunları. Dış güçler şimdi de aşı ile uyutuyorlar bizi. Neymiş korona aşısıymış. Hiperaktif neymiş?Kitap okuyunca geçiyor halbuki. Korona falan hep yalan mesela. Aynı hiperaktivite gibi o da yalan. Eskiden korona mı vardı. Mesela kanserin ilacı bulundu bence. Vermiyorlar çünkü bunlar da hep büyük oyunun parçası. Zaten kanser diye bir şey de yok meselam. İnsanlar çok cahil.

Ayyy baydi artik muhattap olmadikca yazmaya devam takildiniz herhalde siz gidin asinizi olun ilaclari dayayin colunuza cocugunuza banane yahu ben kendi inandigimdan memnunum az ilaç az tv az insan bol huzur bol saglik .

1 yılda koronanin ilacini bulanlar care olsun ozaman kansere sma hastasi cocuklara bir ilacı çok gorenler herkesi asilama derdinde. Siz inandiginizla ben inandigimla lütfen alintilamayi kesin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…