Oğlum kovuldu

Okul zamanı değil ki öğretmen idareyle görüşüp yanına destek verecek kişi alabilsin. Ne yapcaksa kendisi yapacak.

Yaz aktiviteleri diyoruz, dikkati dağıldığı için bir çocuk zarar görse kimse çocuklar çok hareketliydi demeyecek onu suçlayacak. Yaparız ederiz diyip kaldırabileceğinin ötesinde yük almasındansa dürüst olması daha iyi. Alarma basılınca deneyimi de azsa paniklemiştir.

Çok geçmiş olsun, siz doktorun tavsiyelerine odaklanın, okul zamanı güzelce eğitimini alacak toparlayacak inşallah.

Konu sahibi, olayın başından beri camı yok alarm düğmesinin, hem orada ne işi vardı diyerek oğlunuzum yaptığı şeyi normalleştiriyorsunuz. Genel anlamda oğlunuzun yanlış davranışlarından çevre etkenleri suçlu çıkarıyorsunuz bence. Camsız alarm düğmesine basması yanlış. Bilmediği bir düğmeye basması yanlış. 3,5 yaşındaki bir çocuğa bu konuda yeterli bilgi veriyor musunuz? Yoksa basmasının yanlışlığını anlatmak yerine, gönderdiği için öğretmeni, camı olmadığı için düğmeyi, hatta düğmenin o odada olmasını mı suçlu çıkarıyorsunuz. Eğer bunu yapıyorsanız çocuk hatalarını fark etmez. Kuralları önemsemez. Her zaman kendi suçunu başka yerlere atar. Şu olayda biraz da özeleştiri yapıp kendi hatalarınızı düzeltmenizi öneriyorum

e sabırsız öğretmenmiş oda
öğretmenlik sabır işi değil mi?
bir araştırın idareye sorun kovma yetkisi var mıymış?

eğer öyle bişey yoksa gönderin çocuğu
sinir oldum

şunu asıl konu içeriğine de yazar mısınız lütfen?
sizi anlıyorum çocuğunuzun akranlarıyla birlikte olmasını istiyorsunuz ama zira çözger raporu istendiyse çocuğun özel eğitimine gereksinimi var demektir ve her öğretmenin de onu anlaması/uyması beklenemez. zaten o okul kabul etse bir kaç gün içerisinde oğlunuz orada faydadan çok zarar görebilir yanlış yönlendirilerek.
oğlunuz için bu rapora uyumlu eğitim kurumları ile iletişim kurmalısınız.

Kaç yillik ogretmenim ilk defa boyle bisey goruyorum.siz alttan almasaydiniz ne demek istemiyorum napalim yani yaramazsa eve mi hapsedelim.devlet okulunda kimsenin bu ogrenciyi istemiyorum deme hakki yok.daha ilk gunden alişmasini beklemeside ayri sacmalik.hemen bimer cimere yazin bu durumu

Bazı çocuklar cidden fena ama öğretmenlere de acıyın, 7 yaşında bir kız çocuğuna 1 2 ay bakmıştım kendimi zor kurtardım çocuk beni dövüyordu resmen tokat bile attı bana hiç dinlemiyordu beni kalem batırmalar, sürekli peşinde koşturmalar... ama hayır benim çocuğum öyle şeyler yapmaz diyorsanız da suçlu olan okul bence

o sınıfın ya da okulun diyeyim öğrencisi değil ki kovulsun.
doktor ve ogretmenı lıncleyen ,aşı ve bılım karsıtı tayfa lıstesıne yaz kızım
okuma sorunumuz da var
daha konunun basında yazmıs konu sahıbı herkes dıyor kı kımse kovamaz yahu oku hele bı konu sahıbı ne yazmıs

konu baslıklarının önemini yorumlarda gorduk cogunlugun konu baslıgına bakıp bırde ılk bırkac yoruma bakıp yorum yaptıgına yemın edebılırım

Arkadas size cocugunuz canavar dememıs kı
Ogretmen sureklı sızın cocugunuzun basında durursa dıgerlerı egıtım alamaz onlar egıtım ıcın orda ve mahrum kalırlar onların sucu ne demıs sızde benim cocugun canavar mı diyorsunuz Allah askına ama ya

Ogretmene ben cocugumun basında dururum demeniz bıle dunya da herseyden uzak oldugunuz gosterır orası oyun parkı degıl ki cocugun basında beklemek ne demek okulda boyle bırsey olmaz ki, ustelık telafi dersleri yapılıyor siz oraya sosyallessın oyun oynasın dıye goturuyorsunuz size aslında ogretmenin de soylemeye calıstıgı bu

belki de linçleneceğim ama buradaki çoğu annenin konusundan anladığım çocuğu ne olursa olsun hatasız yada problemleri varsa da tolere edilebilir ama karşı taraf hep suçlu.
çocuğun bir sorunu varsa bu elbette onun suçu değil eminim bu konuda bir sürü sorun yaşayan, bu süreci geçiren aile de vardır ama anneler hep karşıdakine kızıp onun söylediklerini çarptırarak olayı dramatize etme peşinde.
bu tip konuların çoğunda bu var.
konu çocuğun kovulması değil hatta eminim usturuplu bir dille de söylenmiştir ama hiçbir anne "evet çocuğumda bir problem var, koskoca öğretmen illa ki kritik birşey farketmiştir" demiyor.
herkesin evladı değerli ama dışarıdan gelen bu tip uyarıları da direkt saldırı olarak görmemek lazım bence, özellikle de çocuğun sağlığı için.

Ben bilmiyodum .hatta yaz bitene kadar falan diye düşünüyodum .kafamda busuru plan .yaz bitince zaten 4 giricek ozamanda oğlum orda olacak falan böyle geçiyordu aklımdan
Iyıde okula kayıt ıcın en azından mudurle konusmadınız mı oyle alıp Cocugu goturup okula mı bıraktınız ki ustelık ilk gorusmede buyuk ihtimal yası Kucuk oldugu ıcın zaten gonullu de degıllermıs

Kızım 5 bucuk yasında
Mudurle ayrı mudur yardımcısıyla ayrı gorustum biraz zaman istedim gozlemlerınız onemlı daha once hıc krese gıtmedı bence hevesli ama sizce yarım gunmu tam gun mu gelsin okul ıcın nasıl hazırlık yapalım bize kitap ne onerırsınız gıbı sorular sordum cunku cocuguma ve okuyacağı ortamdan alacagı verim ıcın maksimum fayda istiyorum kimsenin isine engel olmamak ogretmenı yormamak okul ortamına alıstırmak ıcın anaokul oncesı krese yazdırdım 3 hafta gidecek

Hıperaktif cocugunuz var sızın ekstra sorular ekstra bilgilerle konusmanız gerekti zaten mudurle en basta net konussaydınız mudur en basta yonlendırme yapardı

Daha neden okul acık onu bile bilmiyorsunuz once Bızım veli olarak duruma hakim olmamız gerek

Hala daha oraya yazdırcam onlarla kotu olamam dıye sıkayet etmıyor, cunku ortada sıkayet edılecek bır durum yok. Aynı sekılde kayıtlı olarak da baslasaydı yıne aynı problemlerden velıyle konusma yapılacaktı yanı. Cocuk bu ve türevi okulların öğrencisi olamaz zaten, özel eğitim alması gerekiyor ama konu sahibi ısrarla oraya yazdırcam yakın da bılmem ne de dıye ısrarcı. Hayır sımdı bu cocuga ıyılık mı kotuluk mu? Dıger cocukların egıtım hakkı yok o zaman.

konu sahibi maddi sıkıntılar nedeniyle başka bir yere gönderemeyeceğini söylüyor. haklıdır elbette, gücü yetmeyebilir. ama belli ki çocuğunun özel eğitim alması gerekiyor. o zaman belki burs vs bulabilir mi bunlara bakması lazım

Cok haklısınız kesinlikle katılıyorum
Demın yorumları okurken Bir yorum gordum o da nokta atısı cok dogruydu, veli çocuğum hazır degıl dıye okulu 1 sene ertelemek ıcın rapor alır ama ogretmen cocugunuz hazır degıl dedıgınde lınclenır demıs cok haklı

Ee bu çözüm değil ki, tamam olabilir bu maddi manevi yıpratıcı bir süreç ama sırf çocuğu kaynaşsın, oyun oynamak ıyı gelsın dıye en yakındakı kurumdan fayda göremez ki. Her gıttıgı okuldan asagı yukarı aynı cevapları alacaktır. Insallah yardımcı olacak bırı cıkar da su cocugun en ıyı sekılde egıtım almalarını saglarlar

Cocuga yapılacak en buyuk iyilik eve en yakın okul degıl cocugun kendisine en dogru okul olmalı halbuki

bu aslında bizim sosyal yaramız. ne yazık ki öğretmenler ve öğretmenlik çok değersizleştirildi. eskiden veli öğretmenden 10larca yaş büyük bile olsa saygı duyar ve çocuğunu öyle yetiştirirdi. şimdi veliler sanki mağazadan mal alıyor gibi davranıp öğretmene tezgahtar muamelesi yapıyor.

*elbette düzgün, aklı başında velileri tenzih ediyorum.

Farkındaysanız ne diyeceğiz diye sonunda soru işareti olan bir cümle kurmuşsunuz. Ona istinaden cevap yazdım. Polemiğe girmeyeceğim ama konunun ayrıntılarını bilmeden direkt şikayet edin diyemezsiniz. Belki de size uyup şikayet edecek masum bir insanın hakkına gireceksiniz. İftira en kolay şey zaten. Size aynısı yapılsa hoşunuza gidecek mi?
Arabanızı emanet ettiğiniz valeye gösterdiğimiz saygının birazını çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlere göstersek sıkıntı kalmayacak.

evet, sıkıntı yaşayan bir çocuk olmasa istediği yere göndersin ama belli ki özel ilgi isteyen bir çocuk. böyle bir çocukla diğerlerini hemen bir araya getirip kaynaştırmak da ne kadar mümkün olabilir mesela ?
gerçekten bilmediğimden soruyorum. çocuklar en acımasız sözleri söylerler aslında rahatlıkla. burada onlardan daha farklı davranan bir çocuk varken o çocuklar ne kadar anlayışlı olup ona göre davranabilir ?

Tezgahtarları da tenzih et bence, az sonra siz tezgahtarları mı aşağılıyorsunu, o tezgahtar degıl satıs danısmanı bır kereciler gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…