oğlum olursa bi gün...

:)
Bir de bunun "Yolarım o yellozu!" diye kundaktaki bebeğin gelecekteki eşine saydırma versiyonu var.

Bütün anne ve babalar böyle düşünse ve uygulasa kadına şiddet diye birşey kalmaz dünyada.

çocuklarınıza paşam prensesim diye hitap etmeyin
hiçbirimiz saraylarda yaşamıyoruz, anne baba olarak da kral kraliçe değiliz ddeğil mi?
aslında cocuklarınıza bu şekilde hitap ederken , farkında olmadan zarar veriyorsunuz.
İleride empati yapmaktan yoksun, egosu tavan yapmış, bencil ve hep ben haklıyımcı olmalarına sebep oluyorsunuz.
Biraz araştırın bence.....

Ben de kızım olursa ona aynısını yapacağım. Kızım ezilmesin diye altlı üstlü oturup kv bir şey derse saçını başını yolacağım. Kız benim torun benim diyeceğim

Maddenin birini okuyunca aklima sevgili gorumcem geldi. Bi oglu var hayatta tek oglan bunda var sanki benim ogluma dinyalar feda olsun. benim oglum dunyanin en kiymetli cocugu. Pasam benim. Sende onlara vur oglum hic altta kalma feda olsun sana bütün kizlar bilmem ne bilmem ne. boyle bi cocuk yetistiriyor Allah sonlarini hayr etsin

20. Asla haftasonu ziyarete gelmesini beklemeyeceğim ailesiyle gezsin tozsun
kendi keyifleri ne zaman isterse o zaman gelsinler Güler yüzleriyle

Kendim pazar günü bi kaç saatlik uğramayı Cumartesiye aldırana kadar göbeğim catladı sırf eşim yarım gün çalışıyor,öğleden sonra oraya gidip cumartesi aksamı ve pazar bize kalsın diye....
Walla bulduğum her fırsatta eşime bu maddeyi söylüyorum

Bu çocuğuna göre değişir bence. Çocukta da 'benci' bir yapı varsa o kelimeleri kullanın kulanmayın pek etkilemez. Ego ve ben merkezlilik daha çok kardeş olup olmamasıyla alakalı bana göre.
Zaten bu kelimeler belli bi yaştan sonra çocuğa söylenmiyor.
Önemli olan Sevginizi göstermek kelimelere takılmamak lazım kurallar koyup uygulayabilmeniz daha önemli.
Oğlumu paşam yiğidim aslanım diye seviyorum bunu yaparken egosunu şişirme gibi bi amacım yok içimden öyle geliyor ve anne olarak içimden nasıl geliyorsa öyle sevmek hakkım pek dikkat edeceğim bi mevzu değil.

evet o konuya dun bende yorum yaptım
benım erkek kardeşimide annem ablamlar yıkarlar ama ben yapmam diye ,

eş için kötü bir durum ama olmayacakta bir iş değil yani

Kız anasıyım ona eşek sıpam şaşkaloz ördeğim bal porsuğum ve bilimum sevimli hayvan ismi ayrıca güzel kızım bebeğim bitanem çiçek bahçem bazen de maalesef sevgilim diyorum :)

Ama prensesim, kraliçem her şey sana feda olsun kulun köpeğin olsun, sen ne dersen olsun sultanım vs yok YASAK. Aynı şekilde ben kızımı kimselere vermicem hele bi yan gözle baksınlar onların gözünü oyarım vs bunlar da yasak. Ben kızımı zaten kimselere veremem, kızın tapusu yok ki vereyim, ancak evlenmesine müsadem olabilir :)

Kızları narin kırılgan edilgen küçük prensesler, oğlanları da kükreyen baskın soylu paşalar olarak yetiştirmezsek çok sevinirim, sağolun :)

tiksiniyorum.

hamileyim ve oğlum olursa kesinlikle aynı şeyleri düşünüyorum ,hele kızım olursa ona daha çok şey öğreteceğim.Aşık olduğunda mantığını kaybetmemesi gerektiği ,öğreteceğim ilk şey

bilinçli bir anne bravo
şuanda ortalık minik prenses ve minik paşalardan geçilmiyor

İlave olarak
-Dur ben yaparim sen otur demeyecegim
-Benimle birlikte yemek yapacak,kurabiyeler kekler yapacak
-Oyuncak bebek alacağim(evet alacagim bebek bakmak kadinlara özgü değil)
-Suyunu kendi alacak,dolabini kendi düzenleyecek,odasini kendi toplayacak ki kadinlarin hizmetcilik icin yaratilmadigini anlasin
-Toplum ne der diye yetistirmeyecegim
-Kendini baskalariyla kiyaslamasina izin vermeyecegim
-Özür dilemenin küçültmeyecegini ogretecegim
-Asla erkekler aglamaz demeyecegim,erkeklerin de insan oldugunu ve insanlik vasiflarindan birinin de duygular oldugunu bunu aciga cikarmanin ayip olmadigini ogretecegim
-Sünnet töreni yapmayacagim,cevrede erkek oldun seslerini duyar gibiyim.Pipisi kesilince davul zurna calarsan ilerde kendini tanri da zanneder
NOT:Bir oglum var simdilik yaptigim tek sey işçim çiftćim köylü diye sevmekti.Prens,paşa yok kralci oluyorlar sonra.Hem üretenlerin tüketenlerden üstün oldugunu bilsin dimi

Bu toplumun daha iyi olmasini saglayacak sey erkeklerin de boyle yetismesidir.

Son düzenleme:
10. madde hariç hepsi çok güzel inşallah uygularsınız

sadece adıyla değil oğlummm diye hitap edebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…