Valla o bende önceden böyleydim. Ama uykusuz geceler geçirip o kadar dikkat etmeme rağmen fazla fazla fedakarlık yapmak zorunda kalınca beni 18 yaşından sonra yok bireymis yok istediğim hayatı yaşarım ayağına iplememesine asla izin veremem. O üniversite bitecek! O yuva kurulacak! O torun dizime verilecek!
Sonradan böyle oldum benbir de oglumdan ayrilamam altli üstü oturacaaam adeta bir gölge gibi
Bütün anne ve babalar böyle düşünse ve uygulasa kadına şiddet diye birşey kalmaz dünyada.1.Oğluma dünyanın onun etrafında dönmediğini hissettireceğim
2.Haksızken bile sen hep haklısın demeyeceğim
3.Küfrettiğinde hoş bişeymiş gibi gülmeyeceğim
4.Bi kadını dövmenin güç değil acizlik olduğunu öğreteceğim
5.Hiçbir kızın gezip tozup bırakılmayı hak etmediğini öğreteceğim
6.Ayakları üstünde durabilmesi için imkanlar sağlayacağım
7.Kv olursam o kızın da bi ananın babanın evladı olduğunu unutmayıp kızım gibi kabul edeceğim
8.Oğlumun 18 inden itibaren bi yetişkin olduğunu kabul edip kendi hayatını istediği gibi yaşamasını sağlayacağım
9.Evlendiğinde artık onun da kendine ait bi ailesi olduğunu bilip arkalarında istedikleri zaman dayanabilecekleri bi dağ olacağım ama asla üstlerine düşen onları rahatsız eden bi gölge olmayacağım
10.Paşam,yiğidim,kurban olurum sana ... gibi onu şımartacak kelimeleri kullanmayacağım,sadece ismiyle hitap edebileceiğim
11.Kibarlığın kılıbıklık olmadığını,bi erkeğe ne kadar yakıştığını öğreteceğim
12.Duygularını söylemenin utanılacak bişey olmadığını öğreteceğim
Okuduğum bazı şeyleri görünce bunlar geçti içimden...Eminim bunları uygulayan anneler var ve iyi ki varlar...
14- Evliyken ona banyo yaptırmayacağımaa
çocuklarınıza paşam prensesim diye hitap etmeyin10.Paşam,yiğidim,kurban olurum sana ... gibi onu şımartacak kelimeleri kullanmayacağım,sadece ismiyle hitap edebileceiğim
Hepsine eyvallahta bu maddeyi oğlunu geçtim evladın olursa birgün tekrar görüşürüz.
Kızada prensesim meleğim kurban olurum sana deniyor.
13-ü ben ekliyim. Göster oğlum amcalara teyzelere pipini demiyeceğimm onun gösterilmesi değil gizlenmesi gereken bir organ olduğunu öğreteceğime....
kız ben girer yıkarımda ama birinin kocasını annesi yıkamış sonrada oğlunu nasıl yıkadığını anlatınca karısı ve bazı kadınlar demiş iğrendim/iğrenirimkız ne var sırtını sürsen
Ben de kızım olursa ona aynısını yapacağım. Kızım ezilmesin diye altlı üstlü oturup kv bir şey derse saçını başını yolacağım. Kız benim torun benim diyeceğimValla o bende önceden böyleydim. Ama uykusuz geceler geçirip o kadar dikkat etmeme rağmen fazla fazla fedakarlık yapmak zorunda kalınca beni 18 yaşından sonra yok bireymis yok istediğim hayatı yaşarım ayağına iplememesine asla izin veremem. O üniversite bitecek! O yuva kurulacak! O torun dizime verilecek!
Sonradan böyle oldum benbir de oglumdan ayrilamam altli üstü oturacaaam adeta bir gölge gibi
Bu çocuğuna göre değişir bence. Çocukta da 'benci' bir yapı varsa o kelimeleri kullanın kulanmayın pek etkilemez. Ego ve ben merkezlilik daha çok kardeş olup olmamasıyla alakalı bana göre.çocuklarınıza paşam prensesim diye hitap etmeyin
hiçbirimiz saraylarda yaşamıyoruz, anne baba olarak da kral kraliçe değiliz ddeğil mi?
aslında cocuklarınıza bu şekilde hitap ederken , farkında olmadan zarar veriyorsunuz.
İleride empati yapmaktan yoksun, egosu tavan yapmış, bencil ve hep ben haklıyımcı olmalarına sebep oluyorsunuz.
Biraz araştırın bence.....
kız ben girer yıkarımda ama birinin kocasını annesi yıkamış sonrada oğlunu nasıl yıkadığını anlatınca karısı ve bazı kadınlar demiş iğrendim/iğrenirim
Bende dedim yıkamamak lazımmı demekki
Maddenin birini okuyunca aklima sevgili gorumcem geldi. Bi oglu var hayatta tek oglan bunda var sanki benim ogluma dinyalar feda olsun. benim oglum dunyanin en kiymetli cocugu. Pasam benim. Sende onlara vur oglum hic altta kalma feda olsun sana bütün kizlar bilmem ne bilmem ne. boyle bi cocuk yetistiriyor Allah sonlarini hayr etsin
hamileyim ve oğlum olursa kesinlikle aynı şeyleri düşünüyorum ,hele kızım olursa ona daha çok şey öğreteceğim.Aşık olduğunda mantığını kaybetmemesi gerektiği ,öğreteceğim ilk şey1.Oğluma dünyanın onun etrafında dönmediğini hissettireceğim
2.Haksızken bile sen hep haklısın demeyeceğim
3.Küfrettiğinde hoş bişeymiş gibi gülmeyeceğim
4.Bi kadını dövmenin güç değil acizlik olduğunu öğreteceğim
5.Hiçbir kızın gezip tozup bırakılmayı hak etmediğini öğreteceğim
6.Ayakları üstünde durabilmesi için imkanlar sağlayacağım
7.Kv olursam o kızın da bi ananın babanın evladı olduğunu unutmayıp kızım gibi kabul edeceğim
8.Oğlumun 18 inden itibaren bi yetişkin olduğunu kabul edip kendi hayatını istediği gibi yaşamasını sağlayacağım
9.Evlendiğinde artık onun da kendine ait bi ailesi olduğunu bilip arkalarında istedikleri zaman dayanabilecekleri bi dağ olacağım ama asla üstlerine düşen onları rahatsız eden bi gölge olmayacağım
10.Paşam,yiğidim,kurban olurum sana ... gibi onu şımartacak kelimeleri kullanmayacağım,sadece ismiyle hitap edebileceiğim
11.Kibarlığın kılıbıklık olmadığını,bi erkeğe ne kadar yakıştığını öğreteceğim
12.Duygularını söylemenin utanılacak bişey olmadığını öğreteceğim
Okuduğum bazı şeyleri görünce bunlar geçti içimden...Eminim bunları uygulayan anneler var ve iyi ki varlar...
bilinçli bir anne bravoKız anasıyım ona eşek sıpam şaşkaloz ördeğim bal porsuğum ve bilimum sevimli hayvan ismi ayrıca güzel kızım bebeğim bitanem çiçek bahçem bazen de maalesef sevgilim diyorum :)
Ama prensesim, kraliçem her şey sana feda olsun kulun köpeğin olsun, sen ne dersen olsun sultanım vs yok YASAK. Aynı şekilde ben kızımı kimselere vermicem hele bi yan gözle baksınlar onların gözünü oyarım vs bunlar da yasak. Ben kızımı zaten kimselere veremem, kızın tapusu yok ki vereyim, ancak evlenmesine müsadem olabilir :)
Kızları narin kırılgan edilgen küçük prensesler, oğlanları da kükreyen baskın soylu paşalar olarak yetiştirmezsek çok sevinirim, sağolun :)
İşte buna bazı mallar chp zihniyeti diyor , çok haklısın kuzum arkandayım , hele o paşam diyolar ya deliriyorum ben ya
bencede yuh yani , türkiyemiz saçma sapan yerlere gidiyor artık ne diyeceğimi bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?