oğlum olursa bi gün...

Canım konu sahibi ne de güzel konu açmışsın. Sen sırf oğlanlardan girmişsin ama kız anaları da (misal bendeniz) kendilerini anlatmış.

Çocuk yetiştirmekten daha zor bi sey var mı allahını seven yazsın. Bazen gözüm korkuyor. Daha bebek, tek derdim yorgunluk.. Esas maraton 1-2 yıla başlıyor. Ama böyle düşündükçe, sorguladıkça, yeri geldiğinde de eleştirerek evelallah iyi, hayırlı, kendine güvenen, insan seven, kalp kırmayan, ayakları yere basan insancıklar yetiştiririz.

Sözlerimi sibel can'la noktalamak istiyorum:
Bu devirde kimse sultan değil
Hükümdar değil, vezirgan değil
Bu kadar güvenme hiç kendine
Kimse şah değil, padişah değil

Atmaya kıyamamış, erkeğin bir parçası diye..bikaç kızdan sonra dünyay gelmiş de abim..pek kıymetli yani
Benim kocamda oyle 3kizdan sonra olmus pek kiymetli butun ablalari ona hizmet ederek büyümüş anasi yerinden oynatmamis tek oglum dunyalara deger diye simdi o rahatligi ariyor pasa!!

Offf benim babaannem abimin o pipisinin kesilen parçasını yutmuş

Ne zaman yok artık bundan da fazlası olamaz desem hiç ikiletmiyorlar yahu. Her zaman daha fazlası geliyor. Allah akıl fikir versin. Ben oğlum olursa sünnet de ettirmeyeceğim kendi bilir ilerde istiyosa kestirsin.​

Ben oğlumu tamda böyle yetiştirdim elden geldiği kadar tabii. Ona hep eğer bir kadın senin sosyal fiziksel yada ekonomik gücünden dolayı göz yaşı dökerse sütüm helal değil sana dedim 16 yaşında şimdi. Şunu gözlemliyorum toplum böyle bir bireyi malesef kaldırmıyor. Sevgilileri oluyor çok saygılı diye kılıbık diyorlar. Kız mini etek giyyor oğlum baskı asla kurmaz bu sefer biri gavatmısın sen demiş. Üzülüyorum çocukta üzülüyor. Ama doğru olan bu.

Ne zaman yok artık bundan da fazlası olamaz desem hiç ikiletmiyorlar yahu. Her zaman daha fazlası geliyor. Allah akıl fikir versin. Ben oğlum olursa sünnet de ettirmeyeceğim kendi bilir ilerde istiyosa kestirsin.​
30 yıl önce..ne deseniz haklısınız walla..iğrenç bi bakış açısı erke çocuğuna, maalesef hala süregeliyor

Kesinlikle ve kesinlikle aman sen dur kalkma ben suyunu getiririm. sen dur kalkma ben yemegini getiririm. sen dur yorulma ben gider ekmek alirim sen ustunu cikar ama toplama ben toplarim,yatagin acik kalsin ben orterim ortusunu vs vs.... DEMEYECEGIM....

cocuk sahibi olmadan yapmak istedigimiz cok sey oluyor.bizim istedigimiz gibi biri olacak hersey bizim yetistirmemizle alakali ve kurallar koyarak o cocugun buna uyacagina dusunuyoruz.baska cocuklari gorunce ayy nasil yetistirmis ben asla oyle yapmam v.s v.s..gel görki cocuk dogup iki yasini doldurup kendi isteklerini belirtmeye baslayinca, cok zor bir surec yasiyoruz.o bir birey ve bir karakteri var.daha anne karnindayken bile bellidir bebekler.bazilari cok hareketli bazilari daha sakin.bazilari butun gece tekmeleyen.yani ne kadar kendi prensiplerimizi uygulamaya calissakta bir noktaya kadar.o noktada cocugun kisiligi giriyor devreye.ve ustune gidip inat ettikce cocuk kisiliginden odun vermeye basliyor.benim oglum 8 yasinda cok merhametli ve duygusal bir cocuk.ona hep onu sevdigimizi ama sinirlarimizi kurallarimizi bilerek buyuttuk.yazdiginiz seylerin bir cogundan bahsediyorum.ama bazen oyle seyler oluyorki nerde hata yaptim diyorsunuz? cunku mumkun degil cocugun bizim istedigimiz butun ozelliklere sahip olmasi.elimizden geldigince ugrasacagiz ama cocugunda sinirlarini asmadan.büyük konusmaktan cok korkarim.ben mumkun oldugunca iyi yetistirmeye calisiyorum insallh benim dogrularim onlarinda dogrusu olur.ve kendileri bunlarin bilincinde insanlar olur büyüdüklerinde.Allah herkeze saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insallh..

Bende öğle yemegi için iştah kesici biseyler düşünüyor dum.Simdi kahvaltiyi da cikaracam.
oğlan çocuğu deyince direkt aklıma bu geliyor kusura bakmayın..siz bi de bu ortamda büyüyen beni düşünün, kadın hergün lokmamı sayar, oğlanların yiyeceğini bu yiyor, edeceği masrafı bu yapıyor diye düşman bellemişti beni..hatta bir gün (11-12 yaşlarımdaydım) ayağım takıldı, düştüm. Baktım babaannem gelmiş "aaa ben de oğlan sanmıştım" dedi, döndü arkasını ve gitti...

8 ve 10 haricinde hepsine katiliyorum. 8 haricinde hepsinide yaptim. Simdi 22 yasinda meslek sahibi her yerde sevilen sayilan saygili terbiyeli bir ogula sahibim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…