- 1 Ekim 2011
- 6.339
- 4.851
- 373
Sizi nasıl yetiştirdilerse öyle yetiştirmeyin çocuğunuzu lütfen. Paşam demeye delirirken chp zihniyeti diyen karşıt görüşünüze 'bazı mallar' demenize ne diyelim?İşte buna bazı mallar chp zihniyeti diyor , çok haklısın kuzum arkandayım , hele o paşam diyolar ya deliriyorum ben ya
İlave olarak
-Dur ben yaparim sen otur demeyecegim
-Benimle birlikte yemek yapacak,kurabiyeler kekler yapacak
-Oyuncak bebek alacağim(evet alacagim bebek bakmak kadinlara özgü değil)
-Suyunu kendi alacak,dolabini kendi düzenleyecek,odasini kendi toplayacak ki kadinlarin hizmetcilik icin yaratilmadigini anlasin
-Toplum ne der diye yetistirmeyecegim
-Kendini baskalariyla kiyaslamasina izin vermeyecegim
-Özür dilemenin küçültmeyecegini ogretecegim
-Asla erkekler aglamaz demeyecegim,erkeklerin de insan oldugunu ve insanlik vasiflarindan birinin de duygular oldugunu bunu aciga cikarmanin ayip olmadigini ogretecegim
-Sünnet töreni yapmayacagim,cevrede erkek oldun seslerini duyar gibiyim.Pipisi kesilince davul zurna calarsan ilerde kendini tanri da zanneder
NOT:Bir oglum var simdilik yaptigim tek sey işçim çiftćim köylü diye sevmekti.Prens,paşa yok kralci oluyorlar sonra.Hem üretenlerin tüketenlerden üstün oldugunu bilsin dimi
Bu toplumun daha iyi olmasini saglayacak sey erkeklerin de boyle yetismesidir.
Bunda da mi siyaset yaa yok artik.Bir madde daha ozamanbencede yuh yani , türkiyemiz saçma sapan yerlere gidiyor artık ne diyeceğimi bilmiyorum
Bunlar da hasta ruhlu herhalde. Hayır çocuğunu çok sevebilirsin ama başka çocukların suçu ne?Maddenin birini okuyunca aklima sevgili gorumcem geldi. Bi oglu var hayatta tek oglan bunda var sanki benim ogluma dinyalar feda olsun. benim oglum dunyanin en kiymetli cocugu. Pasam benim. Sende onlara vur oglum hic altta kalma feda olsun sana bütün kizlar bilmem ne bilmem ne. boyle bi cocuk yetistiriyor Allah sonlarini hayr etsin
aynen cnm her bi halta siyaseti karıştırıyolar , benımde hoşuma gitmiyorBunda da mi siyaset yaa yok artik.Bir madde daha ozaman
-Kralli,prensli,padisahli masallar da okumayacagim krali iyi bi sey zannediyorlar sonra.Deli dumrul robin hood falan okurum
Kız erkek farketmez her zaman yanlarinda ve destekcileri olmak lazimBen de kızım olursa ona aynısını yapacağım. Kızım ezilmesin diye altlı üstlü oturup kv bir şey derse saçını başını yolacağım. Kız benim torun benim diyeceğim
Siyaset bilimi okudum bunlar kadar siyaset yapmadim.Yok siyaset olsa yine iyi yaptiklari.Gün dedikodusu gibi ya da kahvede pisti oynarken televizyona bakan amcalar gibi.Kendinize ait cumleleriniz olsun bir kadin olarak durusunuz olsun.Erkekler konusuyor onlar agzini kipirdatiyor.Yazik cok yazik bari kadinlar yapmasin.Medeni kanuna Fransiz kadinlari gibi öle öle sahip olsaydik kiymeti olurdu.Çok üzücü gercektenaynen cnm her bi halta siyaseti karıştırıyolar , benımde hoşuma gitmiyor
Off söylediğim şey neden yanlış anlaşıldı , ben söylemiyorum bunu söyleyen bir erkek , kesinlikle ve kesinlikle ben öyle düşünmüyorum ve size katılıyorumSiyaset bilimi okudum bunlar kadar siyaset yapmadim.Yok siyaset olsa yine iyi yaptiklari.Gün dedikodusu gibi ya da kahvede pisti oynarken televizyona bakan amcalar gibi.Kendinize ait cumleleriniz olsun bir kadin olarak durusunuz olsun.Erkekler konusuyor onlar agzini kipirdatiyor.Yazik cok yazik bari kadinlar yapmasin.Medeni kanuna Fransiz kadinlari gibi öle öle sahip olsaydik kiymeti olurdu.Çok üzücü gercekten
Hayir seni yanlis anlamadim, ben soyleyen bir kadin ve burada söyledi sandim sana degil cumlelerimOff söylediğim şey neden yanlış anlaşıldı , ben söylemiyorum bunu söyleyen bir erkek , kesinlikle ve kesinlikle ben öyle düşünmüyorum ve size katılıyorum
Zaten bunlari ogluna ogretmeyi dusunebilen herkes kizina da en iyi sekilde ogrenmesi gerekenleri ogretir diye dusunuyorumKiziniz olursa da bunlari kiziniza uyarlayarak dusunun ve yapmayin. Evladin cinsiyeti olmaz.
Ek olarak kiziniz olursa ona da erkeklerin maddi bir arac olmadigini ogretin
tamam o zaman rahatladımHayir seni yanlis anlamadim, ben soyleyen bir kadin ve burada söyledi sandim sana degil cumlelerim
19. Oğlumun çocuğu olursa keşke ben de emzirsem demeyeceğim.
Bdvde buna çok rastlar olduk.
doğru yoldasın bacımOğluma bahsettiğiniz gibi 'paşam, yiğidim, aslanım, kaplanım' vb, cinsiyetine yönelik yüceltici hitaplar yasaktır.
Her söyleyeni uyarırım, eşim dahil.
Paşalar, aslanlar gibi yetiştirip sokaklara salıyoruz, sonra gerçekten kendilerini paşa zannedip 'bu çay niye soğuk' diye birilerine kızma, kükreme hakkını kendinde görüyorlar...
Güzel paylaşım için çok teşekkür ederiz. Ben oğluma elimden geldiğince bu maddeleri uygulamaya çalışıyorum. Bir dipnot da geçmem gerekirse; zaten kurban olurum sana cümlesi çok yanlış onun yerine seni yaradana kurban olurum cümlesini kullanmak çok daha doğru olacaktır1.Oğluma dünyanın onun etrafında dönmediğini hissettireceğim
2.Haksızken bile sen hep haklısın demeyeceğim
3.Küfrettiğinde hoş bişeymiş gibi gülmeyeceğim
4.Bi kadını dövmenin güç değil acizlik olduğunu öğreteceğim
5.Hiçbir kızın gezip tozup bırakılmayı hak etmediğini öğreteceğim
6.Ayakları üstünde durabilmesi için imkanlar sağlayacağım
7.Kv olursam o kızın da bi ananın babanın evladı olduğunu unutmayıp kızım gibi kabul edeceğim
8.Oğlumun 18 inden itibaren bi yetişkin olduğunu kabul edip kendi hayatını istediği gibi yaşamasını sağlayacağım
9.Evlendiğinde artık onun da kendine ait bi ailesi olduğunu bilip arkalarında istedikleri zaman dayanabilecekleri bi dağ olacağım ama asla üstlerine düşen onları rahatsız eden bi gölge olmayacağım
10.Paşam,yiğidim,kurban olurum sana ... gibi onu şımartacak kelimeleri kullanmayacağım,sadece ismiyle hitap edebileceiğim
11.Kibarlığın kılıbıklık olmadığını,bi erkeğe ne kadar yakıştığını öğreteceğim
12.Duygularını söylemenin utanılacak bişey olmadığını öğreteceğim
Okuduğum bazı şeyleri görünce bunlar geçti içimden...Eminim bunları uygulayan anneler var ve iyi ki varlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?