Bi yaştan sonra da söyleniyo.. eşim 32 yaşında ve ablası da anası da PAŞŞAAAAMMMM diye bastıra bastıra severler.. ay o haller tavırlar bi görseniz hakikaten insanın saçlarını yolası geliyo.. paşa nedir ya.. hele muhteşem yüzyıl oynarken görümcem oğluna ŞEHZADEM derdiBu çocuğuna göre değişir bence. Çocukta da 'benci' bir yapı varsa o kelimeleri kullanın kulanmayın pek etkilemez. Ego ve ben merkezlilik daha çok kardeş olup olmamasıyla alakalı bana göre.
Zaten bu kelimeler belli bi yaştan sonra çocuğa söylenmiyor.
Önemli olan Sevginizi göstermek kelimelere takılmamak lazım kurallar koyup uygulayabilmeniz daha önemli.
Oğlumu paşam yiğidim aslanım diye seviyorum bunu yaparken egosunu şişirme gibi bi amacım yok içimden öyle geliyor ve anne olarak içimden nasıl geliyorsa öyle sevmek hakkım pek dikkat edeceğim bi mevzu değil.
Onlar işte gelinlerin istemediği kaynana oluyor :) koca koca adamlar paşam diye sevilmez. Kendini, duracağı yeri bilmeli biraz insan saçma sapan nispet yapmaya gerek yok. Kendilerini komik duruma düşürürler sadece öylede olmuş :)))Bi yaştan sonra da söyleniyo.. eşim 32 yaşında ve ablası da anası da PAŞŞAAAAMMMM diye bastıra bastıra severler.. ay o haller tavırlar bi görseniz hakikaten insanın saçlarını yolası geliyo.. paşa nedir ya.. hele muhteşem yüzyıl oynarken görümcem oğluna ŞEHZADEM derdimillet de poposuyla gülerdi.. hatta bigün bi ortamda ay siz padişah soyu musunuz da şehzadem diyosun oldu olcak harem de kur tam olsun demişti
Estağfurullah kusura bakilacak bişey yok.sizi uzmek istemedim.oğlan çocuğu deyince direkt aklıma bu geliyorkusura bakmayın..siz bi de bu ortamda büyüyen beni düşünün, kadın hergün lokmamı sayar, oğlanların yiyeceğini bu yiyor, edeceği masrafı bu yapıyor diye düşman bellemişti beni..hatta bir gün (11-12 yaşlarımdaydım) ayağım takıldı, düştüm. Baktım babaannem gelmiş "aaa ben de oğlan sanmıştım" dedi, döndü arkasını ve gitti...
bencede yuh yani , türkiyemiz saçma sapan yerlere gidiyor artık ne diyeceğimi bilmiyorum
aynen cnm her bi halta siyaseti karıştırıyolar , benımde hoşuma gitmiyor
Oglanlardan bir hayır gördü mu barioğlan çocuğu deyince direkt aklıma bu geliyorkusura bakmayın..siz bi de bu ortamda büyüyen beni düşünün, kadın hergün lokmamı sayar, oğlanların yiyeceğini bu yiyor, edeceği masrafı bu yapıyor diye düşman bellemişti beni..hatta bir gün (11-12 yaşlarımdaydım) ayağım takıldı, düştüm. Baktım babaannem gelmiş "aaa ben de oğlan sanmıştım" dedi, döndü arkasını ve gitti...
bu kk daha neler gorur okur ....:)Offf benim babaannem abimin o pipisinin kesilen parçasını yutmuş
Biz görmedik ,nerde o anneler :)1.Oğluma dünyanın onun etrafında dönmediğini hissettireceğim
2.Haksızken bile sen hep haklısın demeyeceğim
3.Küfrettiğinde hoş bişeymiş gibi gülmeyeceğim
4.Bi kadını dövmenin güç değil acizlik olduğunu öğreteceğim
5.Hiçbir kızın gezip tozup bırakılmayı hak etmediğini öğreteceğim
6.Ayakları üstünde durabilmesi için imkanlar sağlayacağım
7.Kv olursam o kızın da bi ananın babanın evladı olduğunu unutmayıp kızım gibi kabul edeceğim
8.Oğlumun 18 inden itibaren bi yetişkin olduğunu kabul edip kendi hayatını istediği gibi yaşamasını sağlayacağım
9.Evlendiğinde artık onun da kendine ait bi ailesi olduğunu bilip arkalarında istedikleri zaman dayanabilecekleri bi dağ olacağım ama asla üstlerine düşen onları rahatsız eden bi gölge olmayacağım
10.Paşam,yiğidim,kurban olurum sana ... gibi onu şımartacak kelimeleri kullanmayacağım,sadece ismiyle hitap edebileceiğim
11.Kibarlığın kılıbıklık olmadığını,bi erkeğe ne kadar yakıştığını öğreteceğim
12.Duygularını söylemenin utanılacak bişey olmadığını öğreteceğim
Okuduğum bazı şeyleri görünce bunlar geçti içimden...Eminim bunları uygulayan anneler var ve iyi ki varlar...
Haklisin ,hepimiz bunları yapıyoruz ama o ,prensesim bebeğim diye simartilip, büyütülen kızlar evlenince hayal kırıklığı yaşıyor .örnek ben :) evliligimin ilk yılı o prenses hayatımı çok özlemiştim mesela .doğal olarak sıkıntı görünce depresyona girdim :) öyle el bebek ,gül bebek büyütmek de sıkıntı ...Şuanda her türlü imkana sahibim ama kizlarima "yok"u öğretiyorum .her istediklerinde ,isteklerini altın tepsiyle sunmuyorum. Standartları bazen çok düşürüyorum aç gözlü olmasınlar diye (bir hayli kötü örnek var cevremde) çünkü çocuk bu ne kadar verirsen o kadar alır .hem yarın ne olacağımız belli değil hem de evlenecegi kişinin maddi olanaklarını tahmin edemeyiz şimdiden .seviyorum diye maddi imkansizlikları olan biriyle evlenirse durumunu düzeltene kadar mutsuz olmaz en azından .varkende mutlu olur yokken de .ama ben her türlü imkanı sunarsam yarın benim isteklerimi karşılamıyor diye boşar kocasını (benim büyük kızımda var o potansiyel) eğitim şart :) her türlü ,her yaşta10.Paşam,yiğidim,kurban olurum sana ... gibi onu şımartacak kelimeleri kullanmayacağım,sadece ismiyle hitap edebileceiğim
Hepsine eyvallahta bu maddeyi oğlunu geçtim evladın olursa birgün tekrar görüşürüz.
Kızada prensesim meleğim kurban olurum sana deniyor.
13-ü ben ekliyim. Göster oğlum amcalara teyzelere pipini demiyeceğimm onun gösterilmesi değil gizlenmesi gereken bir organ olduğunu öğreteceğime....
Gördü denebilir evet..Oglanlardan bir hayır gördü mu bari
ÖhhhOfff benim babaannem abimin o pipisinin kesilen parçasını yutmuş
Ben de aynen bu fikirdeyim, inşallah bana çeker diyenlerdenim.Nereyi imzalıyoruz?
Bir madde de benden.
"Oğlum sürekli yanıma gelip durursa karın yok mu senin niye yalnız bırakıyorsun yürü git karınla bir aile olmayı öğren "diyeceğim.
Babasına çekerse bana yapışır oğlan. Bana çekerse özgür ruhlu olur
Offf benim babaannem abimin o pipisinin kesilen parçasını yutmuş
oğlan çocuğu deyince direkt aklıma bu geliyorkusura bakmayın..siz bi de bu ortamda büyüyen beni düşünün, kadın hergün lokmamı sayar, oğlanların yiyeceğini bu yiyor, edeceği masrafı bu yapıyor diye düşman bellemişti beni..hatta bir gün (11-12 yaşlarımdaydım) ayağım takıldı, düştüm. Baktım babaannem gelmiş "aaa ben de oğlan sanmıştım" dedi, döndü arkasını ve gitti...
Maalesef gerçekNey ney ney ney??? Lutfen yanlis anladin de bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?