• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OĞLUM SONUNDA CİDDİ ANLAMDA CEZAEVİNE GİRDİ.

Kurtaramadım onu, askere gitmeden maddeyi bırakmıştı.orda tekrarladı… askerden kaçıp geldi. Tekrar gidip askerliğini bitirdi… ve sonrası devam…. Son 10 gün hiç eve gelmemek… sokaklarda kaldı,,, her dk onu ara , peşinden koş,,,, sadece duş almaya geliyordu… üç gün önce aradım onu polis takibindesin dedim… hooarlörü aç arkadaşlarında duysun dedim, halbuki korksunlar diye söyledim… fakat takip edildiğini de tahmin ediyordum… bunca zmn sokakta mutlaka bir şeyler yapıyor ve polis de haberdardır diye düşündüm.

Ve üzerinde fazla miktarda maddeyle yakalandı. 15 yılla yargılanacak… bitti gitti.

Şimdi ağlıyor,anne bn o gelmediğim 10 gün var ya her akşam camiye gidip Allah’a yalvarıyordum beni kurtar diye. Allah sesimi duydu anne , yoksa ben kurtulamazdım….allah beni kurtardı dedi.
Geçmiş olsun. 15 yılla yargılanırsa maksimum yatacağı 2 sene falan olur bence. Bu süreçte belki bağımlılıktan kurtulur. Şer bildiğinizden hayır çıkar belki

Eger satarak sucustu yakalandiysa yatar o kadar bizim komsunun oglu hala icerde yaklasik 8 sene oldu. Ama kendim kullaniyorum diyip kanitlayinca saliveriyorlar.iste deniz sekiyle biecok sanatciyada ayni sekilde huk verildi ya bie cogu ben kullaniyorum diyip yirtti
Satarken yakalanmadı,üzerinde fazla miktar buldukları için…yani atıyorum 10 gr içme hakkın var sende 11 gram var direk satıcı olarak yargılanıyorsun…

Bir de insanlarda hani yanlış eğitilmiş terbiye görmemiş gibi önyargı var. Kardeşimin bir arkadaşı var senelerdir. Çocuğu da tanıdık ailemize girer çıkar. Ailesini de tanıdık dünyanın en tatlı insanları. Ablaları işinde gücünde bu arkadaşı da. Ama arkadaşının bir erkek kardeşi var defalarca hapse girdi çıktı bu maddeden. Çok da içerdi. Davası devam ettiği halde çok büyük miktarda maddeyle yakalandı. Hapse girdi yine ama çıkması zor. Yazık anneciği diyor ki en azından sokaklarda bi köşede ölüp gitmeyecek, nerede olduğunu bilicem. Gerçekten çok zor.

Bir de insanlarda hani yanlış eğitilmiş terbiye görmemiş gibi önyargı var. Kardeşimin bir arkadaşı var senelerdir. Çocuğu da tanıdık ailemize girer çıkar. Ailesini de tanıdık dünyanın en tatlı insanları. Ablaları işinde gücünde bu arkadaşı da. Ama arkadaşının bir erkek kardeşi var defalarca hapse girdi çıktı bu maddeden. Çok da içerdi. Davası devam ettiği halde çok büyük miktarda maddeyle yakalandı. Hapse girdi yine ama çıkması zor. Yazık anneciği diyor ki en azından sokaklarda bi köşede ölüp gitmeyecek, nerede olduğunu bilicem. Gerçekten çok zor.
Bende bu olayların kötü, yada ne bileyim nasıl ifade edilir başıboş insanların başına gelir zannederdim…ilk cezaevine gittiğimde o kdr utandım ki😭
Etrafımda bu maddeyi kullanan ailelerle tanıştım…fen lisesi mezunu dört dörtlük aile,büyük bir fabrika müdürünün oğlu düzgün bir aile ama oğlu kömürlükte yatıyor… diğer ailelerde öyle, inanın evinizin anahtarını teslim edersiniz hepsine … ve o çocuklara da…. Hepsi perişan.

Satarken yakalanmadı,üzerinde fazla miktar buldukları için…yani atıyorum 10 gr içme hakkın var sende 11 gram var direk satıcı olarak yargılanıyorsun…
Ticaret demek için teknik ve fiziki takip yapmışlardır merak etmeyin. Ayrıca siz dediniz oğlumun telefonunu dinlemişler diye. Kimseyi 11 gramdan satıcı yapmıyorlar o iş o kadar kolay değil.

Size geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun

Evet genelde insanlar böyle yargılıyor ama gerçekten tanısan kıyamayacağın çocuklar bile bu bataklığa düşüyor. Ben 2 üniversiteyi de dereceyle bitirmiş bir iyi bir avukatım, ablam aynı anda çift anadal yapmış işinde çok başarılı ve güçlü bir karakter. Ebeveynlerim özellikle de annem parmakla gösterilir. Tüm çocuklarının eğitim hayatı boyunca okul aile birliği başkanlığı yapmış, her biriyle tek tek yakından ilgilenmiş, okusunlar diye nice emekler vermiş bir kadındır. Ancak gelin görün ki benim kardeşim de 16-17 yaşında uyuşturucu kullanmaya başlamıştı, tabii ne kullandığını bilmeden esrar gibi bağımlılık yapmayacağını düşündüğünden daha doğrusu bir maddenin bağımlısı olunabileceğini bile bilmeden. 5 yaşında okuma yazmayı kendiliğinden öğrendi, teşhisli olarak üstün zekalı olduğu kanıtlı ancak liseyi bile bitirmedi. Çok şükür çok uzun yıllar peşinden koşsak da, kabus gibi günler geçirip her birimiz bir doktora dönüşecek kadar bu işin içinde çırpınsak da biz emeklerinin karşılığını alan nadir ailelerdeniz. Kardeşim 4 belki de 5 yıl boyunca kullandığı illetten kurtuldu. Çok uzun süredir de kullanmıyor. O yüzden nice pırlanta gibi ailelerin çocukları bu cehennemin içinde en iyi bilenlerdenim.

Allahım herkesi kurtarsın inşallah her gece herkese dua ederim.

Ticaret demek için teknik ve fiziki takip yapmışlardır merak etmeyin. Ayrıca siz dediniz oğlumun telefonunu dinlemişler diye. Kimseyi 11 gramdan satıcı yapmıyorlar o iş o kadar kolay değil.

Size geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun
Ben takip ettiklerini biliyorum,, işte dönüşü yakalanmış,,,, mantıken fikir yürütüyorum bu telefonlar dinlenebiliyorsa elebaşlarında dinlenebilir… ben oğlumun telefonu dinlendiğini bilmiyorum fikir yürüttüm..aynen teknik takiptedir. Ama dosyada üzerinde fazla bulunması sıkıntı yarattı.. 11 gram değil zaten… 62 gr ve ayrıca bonzai… maddelerin cezalarıda farklıymış…

Teknik takibe takılmasanız da üzerinizde belirlenmiş gramajın üstü sizi satıcı yapıyormuş….

Teşekkür ederim🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Kurtaramadım onu, askere gitmeden maddeyi bırakmıştı.orda tekrarladı… askerden kaçıp geldi. Tekrar gidip askerliğini bitirdi… ve sonrası devam…. Son 10 gün hiç eve gelmemek… sokaklarda kaldı,,, her dk onu ara , peşinden koş,,,, sadece duş almaya geliyordu… üç gün önce aradım onu polis takibindesin dedim… hooarlörü aç arkadaşlarında duysun dedim, halbuki korksunlar diye söyledim… fakat takip edildiğini de tahmin ediyordum… bunca zmn sokakta mutlaka bir şeyler yapıyor ve polis de haberdardır diye düşündüm.

Ve üzerinde fazla miktarda maddeyle yakalandı. 15 yılla yargılanacak… bitti gitti.

Şimdi ağlıyor,anne bn o gelmediğim 10 gün var ya her akşam camiye gidip Allah’a yalvarıyordum beni kurtar diye. Allah sesimi duydu anne , yoksa ben kurtulamazdım….allah beni kurtardı dedi.
Allah islah etsin. Malesef madde kullanip satanlarin ailesi hep iki telefon bekliyo. Ya öldü diye ya yakalandi diye. Ben ilk arandigimda ölmüs mü diye sormustum. Birakin yatsin baska turlu birakmazdi zaten. Disarda ne zaman altin vurus yapacak diye dusunmektense icerde yeri belli olur. Uslu durursa biraz da fazla para gonderirseniz rahat eder icerde.

Evet genelde insanlar böyle yargılıyor ama gerçekten tanısan kıyamayacağın çocuklar bile bu bataklığa düşüyor. Ben 2 üniversiteyi de dereceyle bitirmiş bir iyi bir avukatım, ablam aynı anda çift anadal yapmış işinde çok başarılı ve güçlü bir karakter. Ebeveynlerim özellikle de annem parmakla gösterilir. Tüm çocuklarının eğitim hayatı boyunca okul aile birliği başkanlığı yapmış, her biriyle tek tek yakından ilgilenmiş, okusunlar diye nice emekler vermiş bir kadındır. Ancak gelin görün ki benim kardeşim de 16-17 yaşında uyuşturucu kullanmaya başlamıştı, tabii ne kullandığını bilmeden esrar gibi bağımlılık yapmayacağını düşündüğünden daha doğrusu bir maddenin bağımlısı olunabileceğini bile bilmeden. 5 yaşında okuma yazmayı kendiliğinden öğrendi, teşhisli olarak üstün zekalı olduğu kanıtlı ancak liseyi bile bitirmedi. Çok şükür çok uzun yıllar peşinden koşsak da, kabus gibi günler geçirip her birimiz bir doktora dönüşecek kadar bu işin içinde çırpınsak da biz emeklerinin karşılığını alan nadir ailelerdeniz. Kardeşim 4 belki de 5 yıl boyunca kullandığı illetten kurtuldu. Çok uzun süredir de kullanmıyor. O yüzden nice pırlanta gibi ailelerin çocukları bu cehennemin içinde en iyi bilenlerdenim.

İnşallah benim oğlumuzda hikayesi sizin kardeşiniz gibi biter… oğlum okul birincisiydi,ona hazır süt dahi içirmedim…. El bebek gül bebek büyüttüm…ama pislik babası yüzünden bu illete düştü.

Bende oğlumu 8 ay bu illerten kurtarmıştım. Eski günlerimiz geri gelmişti. Geceleri uyanıp otururdum, kendi kendime derdim ki acaba şimdi hangi anne oğlunu arıyor bulamıyor, hangi anne evladının yolunu bekliyor,, hangi anne telefonuna ulaşamıyor, hangi anne bu gün çocuğunun madde kullandığını öğrendi,,, hangi anne bu gece sokakta çocuğunu arıyor…… ben iyileşmiştim ama diğer çocuklar aileler için acı çekiyordum. Allahım yardım et bize.

Belki de böylesi daha hayırlıdır bilemezsiniz...

Ne kadar güzel darısı diğer ailelerin de başına.

Size uzuldum ama bosverin iyi oldu orda bulamazsa icmesin disarda kendini oldurecegine icerde yatsin daha iyi belki akillanir

Belki de böylesi daha hayırlıdır bilemezsiniz...
Hayrın ve şerrin ne olduğunu bilemeyiz…inşallah bu bizim için hayır olur🙏🏻geçen bir tanıdığım cezaevi hikayesini anlattı.. cezavinde biriyle tanışıyor, bir fiil 13 sene yatıyor ve avukat olarak çıkıyor….inş bizim hikayemiz de iyi biter🙏🏻

son isimde sorumlu oldugum bir cocugun annesi madde bulundurmaktan cezaevine girdi. onun ailesi de diyordu en iyisi hapis, orada birakir diye.
5 ay falan kaldi kalmadi icerde, saldilar. neden bilmem denetimli serbestlik belki. ama sonra tekrar baslamis.
cocugun babasi desen uyusturucu maddeden dişler çürümüş , konusma yetisi , akli melekeleri gitmis. kendi oz cocugunu tanımayacak , gorunce bir sarilmayacak halde, gozleri bos bakiyor. yasli anne babasinin pesinden keid gibi gidiyor.
yitip giden hayatlar yani...
sizin çocuğunuz icin dışarısı cok tehlikeli. sonu aklını ve sagligini kaybetmek olabilir. ya da hirsizliktan,madde etkisi altındayken darptan - tecavüzden iceri girmek, yolda çattigi bir kisi ya da kendi gibi arkadaşları tarafından öldürülmek olabilir, sevgiye ac bir kadin bulup iki guzel sozle kandırıp cocuk dogurtup bakmamak olabilir...
onunde bir suru berbat secenek var.
buradan bakinca en temizi hapishane gibi duruyor

Ablacım biz senin ne kadar güzel ve çabalayan bir anne olduğunu biliyoruz. Sakın daha fazla ne yapabilirdim diye düşünme. Bi ablam vardı iş yerinde oğlu kullanıyordu bıraktım ettim vb. Dedi kız kaçırdı kızda kullaniyomustu bırakmış kadin düğün yaptı vs. Cocuk oldu oğlu durmadı tabi en sonunda yakalandı 6 7 yıl yattı polis resmen söylemiş abla bırakırsa böyle bırakır ne kadar fazla yatarsa o kaşar iyi temizlenir diye çok şükür cikti 1 senedir temiz tabi kız bunu birakti bi başkasına kaçtı zengin bi adama falan inşallah temizlenir çıkar ablam

Abla hiç üzülme. Hapiste en azından maddeden kurtulur. 😔 Bir köşede ölü bulunacağına orda kalsın. En azından yaşadığını bilmek bile iyi gelir bir anneye. Rabbim yardımcınız olsun.

Peki maddeden zehirlenen çocuklar ve anneleri?
Talihsiz bi durum ama cezasını çekmeli her suçlu gibi.

İnşallah benim oğlumuzda hikayesi sizin kardeşiniz gibi biter… oğlum okul birincisiydi,ona hazır süt dahi içirmedim…. El bebek gül bebek büyüttüm…ama pislik babası yüzünden bu illete düştü.

Bende oğlumu 8 ay bu illerten kurtarmıştım. Eski günlerimiz geri gelmişti. Geceleri uyanıp otururdum, kendi kendime derdim ki acaba şimdi hangi anne oğlunu arıyor bulamıyor, hangi anne evladının yolunu bekliyor,, hangi anne telefonuna ulaşamıyor, hangi anne bu gün çocuğunun madde kullandığını öğrendi,,, hangi anne bu gece sokakta çocuğunu arıyor…… ben iyileşmiştim ama diğer çocuklar aileler için acı çekiyordum. Allahım yardım et bize.
Amin inşallah her şey sizin için de geride kalır. Biz de öyleydik inanın, harabe inşaatlar gördüğümüzde bile acaba içinde hangi annenin çocuğu var diye düşünürdük, annem hep diyordu hepsini yakıp yıkasım var diye. Ben yıllarca kardeşim nefes alıyor mu diye kontrol etmekten uyku bozukluğuna sahip oldum. Sabah 4-5e kadar yatağının başında oturup 2 saat uyuyup işe giderdim zombi gibiydim aynı. Hala da deliksiz uykum yoktur ve uykuya dalmam 2 saatten uzun sürer.

Benim kardeşimin de bırakıp geri döndüğü oldu, 3 kere hastanede yatırdık kaç para verdik haddi hesabı yoktur. Sonrasında yok engelleyici çipler, iğneler. Ama yok gerçekten zamanı gelmeden hiçbir şey olmuyor. En son hastanede bile yatmadan bıraktı. Kardeşim eroin kullanıyordu üstelik, yalnız Allah’ıma çok şükür iğne değil de dumanını çekme yöntemiyle yapıyorlarmış. Bu sürede de hiç karakteri değişmedi, yeri geldi 30-40 lira için saatlerce anneme yalvardı ama yine de evde bir kuruşa elini uzatmadı, kaç tane yeni içtiğini bildiği çocuğun ailesine gidip çocuğunuzu kurtarın dedi, bize de kendisi itiraf etti zaten o kadar dikkatli bir aile olmamıza rağmen kardeşimde o kadar değişiklik yoktu ki 5-6 ay geçmesine rağmen anlayamamıştık.

Back
X