oğlum ve eşim..

white moon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
865
898
103
mrblar. Bir sorun var evde. sizinle paylaşıp öneri almak istedim. Dün eşim ve oğlumla avm ye gittik. oğlum avm de oraya gitmem falan filan demiş. ben yanında değildim. eşim azarladı bunu filan. Oğlum da korkusundan telefonundaki oyunu silmiş. telefon da benim eski telefon. sadece oyun oynuyodu . eve geldik. eşim oğlumun telefonunu yere çarpıp kırdı. iki defa yaptı bunu. ben de bağırıp çağırdım nsl böyle bişey yaparsın diye. kavga ettik biz de. eşim oğlumla arama girme diyor.iyi ama ben de oğlumun üzülmesine dayanamıyorum.ve halen sabah gelirken çocuğa seni özel okuldan alıp devlete vericem diyor. yani psikolojik baskıya devam ediyor. iyi dedim ben de tayin isteyip başka ile giderim. oğlumu da yanıma alırım dedim. söz de eşim oğluma eğitim verneye çalışıyomuş. sizce bayanlar böyle eğitim mi olur. daha 7.5 yaşında çocuk. görüşlerinizi alabilir miyim.

Eşinin eğitimden pek haberi yok bence. Çok abartılı tepkileri var. Ama sizde eşinize uyarınızı oğlunuz yokken verin ve çocuğa prens gibi davranmayın.

İşte bunlar hep cahiliyet. 2018’deyiz. Siz öğretmenseniz eşinizin de eğitim düzeyi düşük değildir diye düşünüyorum, çocuğa eğitimin böyle verilmemesi gerektiğini biliyor olması lazım.

Eskide kaldı o gak guk çocuklar şimdikiler her şeyin farkında. Eğer pısırık ve özgüvensiz bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız eşiniz doğru yolda.

mrblar. Bir sorun var evde. sizinle paylaşıp öneri almak istedim. Dün eşim ve oğlumla avm ye gittik. oğlum avm de oraya gitmem falan filan demiş. ben yanında değildim. eşim azarladı bunu filan. Oğlum da korkusundan telefonundaki oyunu silmiş. telefon da benim eski telefon. sadece oyun oynuyodu . eve geldik. eşim oğlumun telefonunu yere çarpıp kırdı. iki defa yaptı bunu. ben de bağırıp çağırdım nsl böyle bişey yaparsın diye. kavga ettik biz de. eşim oğlumla arama girme diyor.iyi ama ben de oğlumun üzülmesine dayanamıyorum.ve halen sabah gelirken çocuğa seni özel okuldan alıp devlete vericem diyor. yani psikolojik baskıya devam ediyor. iyi dedim ben de tayin isteyip başka ile giderim. oğlumu da yanıma alırım dedim. söz de eşim oğluma eğitim verneye çalışıyomuş. sizce bayanlar böyle eğitim mi olur. daha 7.5 yaşında çocuk. görüşlerinizi alabilir miyim.
Eşinizle oğlunuzun arasında geçenleri anlayamadım. Kızdı diye çocuk korkusundan niye oyunu siliyor? Eşiniz o sildi diye mi telefonu kırdı?
Eşinizin yöntemi hatalı, baskıyla çocuk eğitilmez.
Eşinizle bu konuyu tartışacaksanız bunu çocuğun önünde yapmayın. Hem çocuk kendini suçlu hisseder hem de annem arkamda diye daha sonraki hatalı davranışlarında ısrarcı olur.

neden oyunu sildi eşiniz telefonu neden kırdı anlaşılmıyor

kesinlikle çocuğun gözü önünde yapmayın bu tavırları

eşiniz de çocuk isterken iyi.. sabırlı olayı da bilmeli

Normalde eşim, oğlumuza eğitim dsiplin verirken müdahil olmayaya çalışırım , haksızda olsa ama sizin eşinizin yaptığı çocuğa zarar verir.
Tehdit ediyo çocuğu , seni okuldan alır başka yere veririm , belkide en değer verdiği oyuncağı olan telefondaki oyunu kırarak gönlünde kocaman yaralar açıyor
Bu kocalar bu işi niye tutturamıyor anlamıyorum. İçlerinde baskılanmış erkek modeli mi vardır nedir , gücü gücü yetene modundalar sanki geneli.
Siz sakin kalıp eşinizle tekrar konuşun o konuyu.

Eşiniz tam olarak neye kızdı? Çocuk ben oraya gitmicem dediği için kızmamıştır heralde. Başka bir şey vardır diye düşünüyorum. Ama evet, abartmış bayağı.

Oğlun, baba telefonu kırar diye mi oyunu sildi ?Eşin,çocuk tel de çok takılıyor diye mi tel.i kırdı ?Sabah niye tehdit ediyor,tam olarak neye kızdı esin ? Konudan hiç bir şey anlaşılmıyor.
Ama eşin belli ki çok sinirli biri, aşırı tepki vermiş.Bu da çocuğa zarar verir.

eşim oğlumun çok şımardığını düşünüyor kendince. normalde çok sever herşeyi ile ilgilenir benden daha fazla.Ama çocuk bu işte bazı istekleri olmuş.şu oyunu alalım. tablet alalım filan diye.oyunu silme de işte eşimin dediklerinden etkilenip korkusundan silmiş.ya ben de doğal olarak kızdım. eşimde eğitim fakültesi mezunu. Ama kayınpederin bunları küçükken baskı ile büytüütüğünü düşünüyorum. çok despot idi. kv öyle analtıyor. dediğim gbi oğlumla çok ilgilenir. uğraşır. ama böyle huyları da var.

Önce eşin eğitimini tamamlasın. Sonra belki eğitim verebilecek seviyeye gelir. Psikolojik sıkıntılı hareketlere bak.

Evde hafif dozda otoriter olmasi gereken kisinin hep anne olmasina inanirim.. cunku babalar terbiye edecegiz derken cizgiyi asabiliyorlar.. ozel okulda okumak cocugun tercihi degil, bunun yaninda cocugu devlet okuluna yollamakla tehdit etmek cocugun bilinc altinda orada okuyanlara karsi ayrimcilik yaratabilir, esinize soyleyin bununla tehdit etmesin.. cocuk bir gun kalkar verirsen ver der, esiniz de hem elindeki kozu hem de otoritesini yitirir..

Telefon kirmak ise cocugun gozunde acziyet ve kontrolsuzluk gostergesidir.. eger telefon ya da tablet onunsa, istedigini silip yukleyebilir.. onun alanina bu derece mudahil olmayin, birakin silsin.. puanlarini veya canlarini kaybedince zaten daha kontrollu olmasi gerektigini ogrenir.. esinizin ciddi bir ofke kontrol sorunu var, sizin halledebileceginiz bir konu gibi durmuyor mutlaka bir uzmana gitsin, aksi halde baba ogul iliskisindeki ufak catlaklar gelecekte yarik halini alir..

Benzer durumları, hatta aynısını ben yaşadım. Hala arada devam ediyor. Çocuğun yanında eşinize bir şey söylemeyin. Çocuk uyuduğunda felan alın karşınıza konuşun. Yaptığının yanlış olduğunu felan söylemeyin kabul etmeyecektir. Özel okuldan alırım dememelisin çünkü özel okulu bir lütuf olarak görmemeli oğlum deyin. Telefonu kırmak doğru değil, ondan mahrum etmeliyiz, hakettiğinde tekrar telefonu verebiliriz deyin. Oğlunuza karşı sabırlı olması gerektiğini, şartların eskisi gibi olmadığını, onun daha çocuk olduğunu eşinize hatırlatın. Sonra baba yokken oğlunuzla konuşun. Babasının yanında daha dikkatli olması gerektiğini, çok çalıştığını, sizin için neler yaptığını, daha iyi şartlarda yaşamak için, daha iyi eğitim alabilmesi için çok fedakarlık yaptığını, sizin de ona karşı saygılı olmanız gerektiğini anlatın. Babasıyla anlaşmanın en kolay yolunun onun yanında ne derse Tamam demesi gerektiği olduğunu söyleyin. Ben çok uğraştım sonunda bu yolu buldum. Şimdilik sorun yok. Eşim ona bazen çıkışlarda bulunsa da oğlum Tamam der gözümün içine bakar ben de aferim hareketi yaparım mutlu olur. Eşinizi değiştiemezsiniz. Kendi yaşadıkları zorlukları malesef çocuklara yüklüyorlar. Eşinizi değiştirmek yerine oğlunuzu mutlu etmeye çalışın. Okulda rehberlik servisinden yardım almayı deneyin.

Ben babanın veya annenin çocuk yanında rleştirilmemesi gerektiğine inanmıyorum, aksine hatalı kimse düzgünce belirtilmelidir, ama sözcükler çok iyi seçilmeli.

Babanın öfke problemi varsa terapi alsın, yazık küçük korkmuştur çok.

Ama siz de kaosu yönetememişsiniz, çocuğun hakkını korumanız güzel ama tayin isterim oğlumu alır giderim cümlesi daha da kötü etkileyebilir çocuğu. Bunun yerine, kaos halindeyken çocuğu babadan uzak tutup, babayı ayrıca yanlızlen haşlayıp, herkes sakinleştikten sonra da çocuğun yanında babanın davranışının hatalı olduğunu belirtin, elbette çocuğa da bazı davranışlarının şımarıkça olduğu düzgünce söylenmelidir.

Acaba oğlunuz şu mavi balina denen oyunu mu yüklemişti? Tabiki eşinizin hareketleri çok saçma ama çocuğun yanında eşlerin birbirlerini müdahale etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çocuğun karakteri bozuk oluyor sonra.
Siz eşinizle konuşun, asıl sebebi öğrenin ve daha sakin olması gerektiğini, yaptığı şeyin hata olduğunu söyleyin.

Back
X