oğlum ve eşim..

Eşinizin davranışları biraz abartılı olmuş.
Ancak eşler,çocuğun önünde birbirine muhalefet etmemeli.Tutarsız davranmamalı.Biri evet derken diğeri hayır dememeli.
Çocuk, ikilemde bırakılmamalı ve yüz bulmamalı.
Anne-baba, baş başa kaldıklarında düşündüklerini birbirlerine aktarmalı.
Bu şekilde davranmak,çocukta davranış bozukluklarına sebep olur.
Birkaç yıl sonra söz dinlemeyen,asi,her istediğini yaptırmaya çalışan bir çocuğunuz olacak karşınızda.
Eşinizle ortak bir tavır sergileyin.

Eşiniz çocuğunuza kötülük ediyor , oğlunuz büyüdüğünde bunu fark eder ve babasından nefret eden bir evlat daha topluma karışır psikolojisi bozulmuş bir şekilde.Eşiniz normal değil.Çocuğunuza psikolojik şiddet uyguluyor.Çocuğunuza gerçekten çok üzüldüm.Alsın özel okuldan madem.Sanki çocuk kendi istedi dünyaya gelmeyi.Hey Allahım ya !

İşte bunlar hep cahiliyet. 2018’deyiz. Siz öğretmenseniz eşinizin de eğitim düzeyi düşük değildir diye düşünüyorum, çocuğa eğitimin böyle verilmemesi gerektiğini biliyor olması lazım.

Eskide kaldı o gak guk çocuklar şimdikiler her şeyin farkında. Eğer pısırık ve özgüvensiz bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız eşiniz doğru yolda.
Çok çok doğru.

eşim oğlumun çok şımardığını düşünüyor kendince. normalde çok sever herşeyi ile ilgilenir benden daha fazla.Ama çocuk bu işte bazı istekleri olmuş.şu oyunu alalım. tablet alalım filan diye.oyunu silme de işte eşimin dediklerinden etkilenip korkusundan silmiş.ya ben de doğal olarak kızdım. eşimde eğitim fakültesi mezunu. Ama kayınpederin bunları küçükken baskı ile büytüütüğünü düşünüyorum. çok despot idi. kv öyle analtıyor. dediğim gbi oğlumla çok ilgilenir. uğraşır. ama böyle huyları da var.
Eşiniz iyi ki eğitim fakültesi mezunuymuş.Kendi gibi bir çocuk büyütmeye çalışıyor.Emin olun oğlunuza yaptıklarını kendi babası da kendisine yapmıştır.Yazık bu çocuklara ya.Anne babaların her dediğini doğru sanıp hayatları kararıyor sözüm ona mutlu yuvalarda.

Üzgünüm ama uyguladığınız yöntem oğlunuza işini yaptırana kadar ayıya dayı de modeli. Saygı bu değil.
Birey karşısındaki hatalıysa babası bile olsa konuşabilmeli. Sırf evde hep sukunet olsun diye bu yöntemi buldunuz ama doğru değil. Çok uğraşmamışsınız yani.
Siz şu anda sadece günü kurtarıyorsunuz ama çocuğunuz zihnine "gemin yürürken sus" mesajını yerleştiriyorsunuz..

Siz oğlunuza sadece susmayı öğretmişsiniz. Bunun okul ve iş hayatında kendinden büyüklere veya yüksek mevkidekilerle muhatap olurken de devam edeceğini biliyor musunuz?

Malesef çocuğunuz -ki karakter 7 yaşına kadar gelişir- hep kendi çıkarları için bazı şeylere 'tamam' deyip işi olmazsa eyvallah demeyecek biri olur..
Bence bunu bir uzmanla konuşun..
Ağzına sağlık aynısıni düşündüm evet bu bi metot olamaz ya da terbiye etme deniyor ya oda olamaz zira çocuğuna büyük bir kötülük yapıyor dediğin gibi sen ne derse tamam de eee yarın bu çocuk dışarda da aynı şeyi yapicak bu sefer onaylayan belki patronu belki karısı yada herhangi biri hep işine geldiği gibi davranacak bu gerçekten çok kötü bir durum

Ağzına sağlık aynısıni düşündüm evet bu bi metot olamaz ya da terbiye etme deniyor ya oda olamaz zira çocuğuna büyük bir kötülük yapıyor dediğin gibi sen ne derse tamam de eee yarın bu çocuk dışarda da aynı şeyi yapicak bu sefer onaylayan belki patronu belki karısı yada herhangi biri hep işine geldiği gibi davranacak bu gerçekten çok kötü bir durum
Bu yanlış anlaşılmalar ve sert yorumlar yüzünden kk de yorum yapmak da konu açmak da istemiyorum. Azıcık dikkatli ve önyargısız okumaya çalışsanız yazılanşarı? Benim iki oğlum var ve çok şükür ikisi de çok mutlu ve özgüven sahibi çocuklar. Evet kavga sırasında gerekirse sessiz olup beklemek lazım tıpkı kk de anlamadan okuyanların yargılayanların tepkilerine cevap vermemek gibi. Malesef şimdi yapamadım bunu. Umarım evlatlarım daha başarılı olır da böyle insanlarla tartışmaktan kaçınırlar. Evet tekrat söylüyorum. Uzmandan aldığım taktği uygıluyorum ve oğlumun babasıyla kavga etmesinin önüne geçmek için kavga sırasında susmasını söylüyorum . Başarılı da oldum şuan oğlum da babası da daha iyi iletişim kurabiliyor. Oğlumun özgüveni felan da yerinde şükür. Evet gerekirse patronuna karşı da karısına karşı da ilk susan o olsun ve ortam sakinleşince konuşsun. Ama yok size kalsa karşıdaki bağırınca Aman ezilmeyelim hoop biz de bağırıp üste çıkalım kavga büyüsün kimin sesi çok çıkarsa o kazanson. Bu mu terbiye? O zaman babasının tutumu çok doğru. Babası terbiye için bağırsın oğlu da babaya bağırsın süper terbiywli aile ortamı. Yeter ki çocuk kendini ezdirio pasif birey olmasın.

Bu yanlış anlaşılmalar ve sert yorumlar yüzünden kk de yorum yapmak da konu açmak da istemiyorum. Azıcık dikkatli ve önyargısız okumaya çalışsanız yazılanşarı? Benim iki oğlum var ve çok şükür ikisi de çok mutlu ve özgüven sahibi çocuklar. Evet kavga sırasında gerekirse sessiz olup beklemek lazım tıpkı kk de anlamadan okuyanların yargılayanların tepkilerine cevap vermemek gibi. Malesef şimdi yapamadım bunu. Umarım evlatlarım daha başarılı olır da böyle insanlarla tartışmaktan kaçınırlar. Evet tekrat söylüyorum. Uzmandan aldığım taktği uygıluyorum ve oğlumun babasıyla kavga etmesinin önüne geçmek için kavga sırasında susmasını söylüyorum . Başarılı da oldum şuan oğlum da babası da daha iyi iletişim kurabiliyor. Oğlumun özgüveni felan da yerinde şükür. Evet gerekirse patronuna karşı da karısına karşı da ilk susan o olsun ve ortam sakinleşince konuşsun. Ama yok size kalsa karşıdaki bağırınca Aman ezilmeyelim hoop biz de bağırıp üste çıkalım kavga büyüsün kimin sesi çok çıkarsa o kazanson. Bu mu terbiye? O zaman babasının tutumu çok doğru. Babası terbiye için bağırsın oğlu da babaya bağırsın süper terbiywli aile ortamı. Yeter ki çocuk kendini ezdirio pasif birey olmasın.
Evet ben gayet dikkatli okudum da neden bu kadar agresif olduğunuzu anlamadim doğrusu es sizin evlat sizin kaldı ki bakim sadece ben değil yanlış yazmış olmalısınız kavga da susmak la her dediğine evet diyip susmak arasında çok fark var kaldı ki sizi kimsiniz ki beni bu şekilde yargiliyor atıp savuruyorsunuz ben de herkes gibi bana yanlış gelen tarafı söyledim ama aile es evlat senin nasıl yetiştirirsen yetiştir

Evet ben gayet dikkatli okudum da neden bu kadar agresif olduğunuzu anlamadim doğrusu es sizin evlat sizin kaldı ki bakim sadece ben değil yanlış yazmış olmalısınız kavga da susmak la her dediğine evet diyip susmak arasında çok fark var kaldı ki sizi kimsiniz ki beni bu şekilde yargiliyor atıp savuruyorsunuz ben de herkes gibi bana yanlış gelen tarafı söyledim ama aile es evlat senin nasıl yetiştirirsen yetiştir
Evet haklısınız. Teşekkürler... :KK14::işsiz:

Oglunuz kendi kendini cezalandırmak için oyunu silmiş farkında mısınız . Eșin çok hatalı o ne tarz öyle. Evladına çok kötü örnek

Böyle eğitim olmaz. Oğlunuzu babasina karşı savunursaniz babasına kin güdebilir babasından soğur yani bu şekilde de olmaz eşiniz haklı. Eşinizle konuşup onu ikna etmeniz çocuğa karşı her konuda aynı fikirde olmanız gerekiyor. Tutarlı olmak gerekiyor.

Eşiniz de siz de oglunuza tercih hakkı sunmalısınız.
Eğer bir yere gitmek istemiyorsa(gitmeyi kendi teklif etmediyse) gitmeyebilir bu azarlama mevzusu olmamali.
Dahasi tehdit ederek bir seyleri yaptirmaya calismak cocukta algi yaratir
Eger tehdit edilen sey gercekleştirilirse zorbalikla elde etmeyi;tehdit edilen sey gerceklestirilmezse otorite boslugunu kesfeder. Kısacası ikisi de zararli.
Eşiniz pedagoji bilgisine sahip olmayabilir ancak nenem zamanindan kalma teknikler uygulamamasi icin siz onunla konusun bence.
Ve lutfen lutfen cocugunuzun korkutulmasina firsat vermeyin. Her olumsuz duygu travma yaratir ancak sadece korkuyla ilgili olanlar kalici hasar birakir bilginize.

Back
X