Oğlum ygs ye çalışmıyor,eşim kafahı yemek üzere

Diana

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2008
153
105
303
51
Delirecem yakında,çok az kaldı.Sbs de ilk 4000 e giren oğlum,ygs de 60.000 inci oldu.Çok üzüldük tabi ama zaten yeterince çalışmadığını biliyorduk.Eşim bu sonucu bir türlü kabullenemiyor.Yıllarca dershaneye gönderdim,koleje gönderdim,bir gün olsun kalbini kırmadım,bu çocuk niye böyle oldu diye diye çıldıracak,beni de çıldırtacak.Dünyanın sonu değil,bu yıl olmazsa seneye olur,yeterki sağlığı yerinde olsun diyorum anlamıyor.24saat bu konuyu konuşuyor,iş yerinden arıyor,oğlum ne yapıyor,çalışıyor mu,okula zamanında gitti mi,kaçta geldi,gelince ne yaptı.Yok bu çocuk kazanamaz,bu çalışmayla hiç bişey yapamaz.O konuştukça mideme kramplar giriyor,eve gelmesini istemiyorum yaa bıktım artık.Bu gençlerin derdi ne,ne yapmak istiyorlar,amaçları ne anlamıyorum.Çocuğu böyle olan,ya da oğlum gibi sınava girecek olanlar yardımcı olur musunuz lütfen

Çocuğun değil de babasının derdi ne diye düşündüm istemsizce.

Sizi anlıyorum bir sürü emek verildi masraf yapıldı karşılığını almak istiyorsunuz ama belliki oğlunuz ders çalışmaktan bunalmış, belki bir derdi vardır oturup ders çalış demek dışında bir muhabbete giriyor musunuz oğlunuzla?

Çocuk ergen, arkadaşları, kız meseleleri, kişilik bunalımları, kendini bulma çabası gibi nedenlerden dolayı eskisinden farklı davranması normal de, 35-40 yaşındaki adamın çocuğun her anının raporunu istemesi garip.
24 saat bunu konuşması ise dehşet verici. Eşinizin ciddi bir saplantı sorunu var benden demesi.
Her türlü imkan, çalışması yönündeki telkinler, ödüller vs. bir yere kadardır. Önce çocuk öğrenmek isteyecek, kendi kendine motive olacak. Bunu da her saat başı arayarak sağlayamaz eşiniz.
Eğer çocuk çok tuhaf davranıyorsa konuşun, eğer daha vahim diyorsanız uzman yardımı alın. Ama sakın kavgaya dönüştürmeyin olayı. Bu daha beter eder çünkü.

Çocuğunuzun bilmediğiniz bir sıkıntısı olabilir mi? Arkadaş ortamı yada kız arkadaş gibi. Bunun haricinde ergenlik sorunları ve babanın beklentilerinin farkında olması da onda böyle bir etki yapabilir

Son zamanlarda arkadaş çevresi değişmiş olabilir...siz de haklısınız ama türkiye gibi bir ülkede baba da haklı kaygılanmakta...malesef iyi bir üniversiteden iyi bir meslek sahibi olamazsa,pek işe yaramıyor sadece üniversite mezunu olmak...emek vermiş ve meyvesini almak istiyor...
Bence oğlunuzla bi konuşun,arkadaşları öğretmenleri demoralize edecek sebebleri araştırın

Bakin ben bir ogretmenim ve sunu net bir sekilde soyleyebilirim ki basari surekli degildir. Liseye giriste basarili olmus olabilir ama aradan 4 yil gecti. Cocugunuz ergenlige girdi, arkadas cevresi degisti. Bunlar olumsuz seyler degil beni yanlis anlamayin. Babasinin boyle baski yapmasi daha da ters teper benden soylemesi. Oglunuzu not icin ders basarisi icin sevmeyin. Onu sadece evladiniz oldugu icin sevin. Cocugunuza deyin ki, seni seviyoruz, geleceginin iyi olmasini istiyoruz, sana sevgimiz sonsuz ama belli bir yastan sonra hayatla basetmen gerekecek. Bu asamada meslegin senin en buyuk kazancın olacak.

Ben sunu soylim duyduklarim ve gorduklerimden dayanarak siz bu cocugu biktirdiniz o zaten bunun farkindaysa istiyorsa calisir zaten, biliyorum cok istiyorsunuz ama esinizin tavirlari cok yalnis oglanin yapacagi varsada yapmaz ustunde bu baski oldukca, hepimiz cocuklarimizin basarili olmasini ister ama bir sınırı var, cocugun kendisinin istemesi onemli bunalmis olabilir bence hatta piskolojiside bozulmus olabilir bukadr baskiya,bunu uzmanlar soyluyor olmuyorsa olmuyordur, ben bile okuyunca esinizin baskili tavirlarini korktum, malesef oglunuz umursamiyorsa onu anlamaktan baska care goremiyorum

basarili bir cocugun aniden notlarinin dusmesi her zaman odaklanilmasi gereken bir konudur, esiniz bilincli bir baba olarak durumla ilgili. asiri bir durum goremedim ben.
ote yandan bu yil olmazsa seneye olur dusuncesini katiyen cocuga hissettirmemenizi oneririm, keza ogrencilikte kopukluk yasayanlar - okul sorumlulugundan uzaklasinca tamamen kopuyorlar ders disiplininden.
Dershaneye ve ozel okula gittigine gore her iki kurumdaki rehber ogretmeni ile gorusmenizi oneririm, bakalim okula yansiyan bir sikintisi mi var?

Başarı hikayeleri içeren etkileyici belgeseller izletin, beni gaza getirirdi böyle şeyler. Facebookta bile 3-4 dakikalık bazı videolar oluyor, izlemeyi sık tekrarlayınca etki eder belki.

60.000 kötü değil ki tıp istiyosanız ancak bu kadar kötü görmenizi anlayabilirim. 40.000 le giremeyeceği yer var mı? Değişti mi bu işler. Kaldı ki kolejlerde okutmaya devam edeceksiniz bu puanla hukuğada girer :)

60.000 çok iyi bir rakam. Bunu rahatlıkla çekebilir. Ayrıca herkes çocuğunu dersaneye gönderiyor artık, yapmayın allah aşkına. Ygs bilgi sınavı değil ki. Eşiniz haksızlık ediyor oğlunuza.

Çocuğu rahat bırakın. Üniversitede üçüncü yılım, dört yıl önce aynı durumdaydım ve benim de tepemde bik bik konuşan bir ordu vardı. Ders çalışma isteği olsa bile olan enerjiyi sömürüp alıyorsunuz böyle yaparak. Zaten bunalmış ve sıkılmış durumda bırakın biraz nefes alsın 17 18 yaşına gelmiş insanı o kadar kontrol etmeye çalışmayın. Ne zaman çalışacağına, uyuyacağına çıkıp hava alacağına kendisi karar verebilir.
Hayatın sonu değil bu sınavlar. Sağlığından etmeyin çocuğunuzu. Ben vize dönemlerinde bütün vücudumda çıkan döküntülerle, sebebi bulunamayan baş dönmeleri ve habire düşen bi tansiyonla uğraşıyorum bugün ve sebebi biraz da eğitim konusunda üzerime fazlasıyla gelinmiş olmasıdır.
Çocuğunuza bunu yapmayın, en kötü ihtimalle bir yıl daha hazırlanır.
Ayrıca lise sınavına daha az seçilmiş kişi giriyor. Sayı olarak benzerdir belki ama sistem biraz daha farklı. Bununla kıyaslayıp kendinizi yok yere üzmeyin.

60.000 çok iyi bir rakam. Bunu rahatlıkla çekebilir. Ayrıca herkes çocuğunu dersaneye gönderiyor artık, yapmayın allah aşkına. Ygs bilgi sınavı değil ki. Eşiniz haksızlık ediyor oğlunuza.
Kesinlikle ygs mantık sınavı. Sadece çalışarak yapılacak bir şey değil.
Ygs den 70 bin yapıp LYS ile 17 18 bine kadar çekmiş bir arkadaşım var. Adam mantık değil ezber insanıydı, bu işler kişiden kişiye çok değişiyor.

Ben bile bu sene 65 bininci olmuşum. Kitap açmayalı seneler oldu seneler. Tantiscim, bu arada bırakma sakın okulu, anladım sanırım o okulu ben. Metrobüse yakın mı cınım o okul?? Böyle yaparak çocukları uzaklaştırıyoruz ne yazık ki. Konu sahibi necasetten taharet, agnostisizm, tasdik ne demek biliyor musunuz. Bakın bunlar din sorularıydı? Çok ilgimi çekmişti. Bunlara çalışmak aklınıza gelir mi?

kardeşim girdi sınava 13 bin sıralaması; "liseye girerken de 10 bindim demek ki lisede ilerlememiş olabilirim ama en azından gerilememişim" diye bir yorum yaptı. benim aklıma gelmemisti ama sbs deki seviyesi. aklıma ilk gelen istedigi hedefi tutturabilecek mi? oldu.

eşinizin oğlunuza yaptığının benzeri bir tavır takındım ben de (bizim ailede kardeşim için asıl otorite benim gibi gozukuyor) ki farklı illerdeyiz; beni telefonuna gestapo diye kaydetti. 1 haftadır rahat bıraktım bu yüzden artık haftalık takip yapacağım.

eşinizi anlayabiliyorum; kendi aranızda konuşup cocugunuza cok bir sey belli etmezseniz daha iyi olur.

Benimde babam beni dershanelere yolladi 1 kurusumu eksik etmedi. Ama ne annem nede babam hayatimdaki hic bir kararima karismadi. Dersin var mi sinavdan kac aldin odev yap kacta ciktin yok okulla gelelim toplati var mi vs. Laflarini hic duymadim ben ilk okulda bile.

Kendi kendime okudum ettim. Hala babam der senin kararina guvenirim. Okursan boyle olur okumazsan boyle diye anlattir hep.

Yaptiginiz cok cok yanlis. Hele o kadar para harcadim okusun diyen baba daha da yanlis o laf ne oyle.

Insanin icinde varsa okur yoksa isterse kahin calistirsin o cocugu yine okumaz.

İki sınav dönem olarak çok farklı,birbirlerine emsal olamazlar bence.
Şöyle düşünün aynı okulda okuyan ve aynı dershaneye giden 2 ayrı öğrenci,aynı puanı yapamıyor.Hatta ikiz olsalar,aynı çatıda yaşasalar bile yapamıyorlar.O yüzden kolejlerde okuttum,dershanelere gönderdim kısmını geçin derim.
Çocuğunuzun okul başarısı,derslere ilgisi tamsa elinden gelen bu kadar olabilir.
Okulda da başarısı düşmüşse,umursamaz tavırları varsa başka bir sorunu olabilir.
Çocuğu derece için zorlamayın.Önce bölümüne karar verip ona göre puanla yetinebilir.Sırf puanı boşa gitmesin diye istemediği bölümde okuyup mutsuz olanlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…