eşin gitsin bence, çok takmış kafasını.Ankara hukuk istiyor ama yeterince çalışmıyor.Netten baktım lys de oğlumla aynı neti yapanlar girmiş ama oğlum umudu yokmuş gibi davranıyor.Allah bütün öğrencilerin ve ailelerin yardımcısı olsun,çok zor.Psikoloğa götürsem yanlış mı olur acaba ne dersiniz hanımlar,faydası olur mu sizce?Eşim bir taraftan oğlum bir taraftan,o kadar üzülüyorum ki iki gündür midem ağrıyor
Delirecem yakında,çok az kaldı.Sbs de ilk 4000 e giren oğlum,ygs de 60.000 inci oldu.Çok üzüldük tabi ama zaten yeterince çalışmadığını biliyorduk.Eşim bu sonucu bir türlü kabullenemiyor.Yıllarca dershaneye gönderdim,koleje gönderdim,bir gün olsun kalbini kırmadım,bu çocuk niye böyle oldu diye diye çıldıracak,beni de çıldırtacak.Dünyanın sonu değil,bu yıl olmazsa seneye olur,yeterki sağlığı yerinde olsun diyorum anlamıyor.24saat bu konuyu konuşuyor,iş yerinden arıyor,oğlum ne yapıyor,çalışıyor mu,okula zamanında gitti mi,kaçta geldi,gelince ne yaptı.Yok bu çocuk kazanamaz,bu çalışmayla hiç bişey yapamaz.O konuştukça mideme kramplar giriyor,eve gelmesini istemiyorum yaa bıktım artık.Bu gençlerin derdi ne,ne yapmak istiyorlar,amaçları ne anlamıyorum.Çocuğu böyle olan,ya da oğlum gibi sınava girecek olanlar yardımcı olur musunuz lütfen
Anne babaya amma yüklenilmiş. Çocuklarının iyiliğini, güzel bir okula gitmesini istiyorlar.
Çocuk ergen, şimdi aklı 5 karış havada sevgilisiyle takılıp ders çalışmayası var ama ilerde arkadaşları kendine iyi bölümlerden el sallarken bu çocuk pişman olur.
4 yıllık bölüm mezunları işsiz, ya da asgari ücretle. Kendi çocukları da asgari ücrete sürünmesin , kalburüstü bir mesleği olsun diye aile para ve emek koyuyor, çocuğun geleceğine yatırım yapıyor bunda ne kötülük var? Gayet bilinçli bir aile, veli efendi yarış atı vs yazılmasını ben gereksiz buldum.
Konu sahibesi çocukla güzel güzel siz bir konuşun derim. Gel biz anne oğul biraz laflayalım diyin, motivasyonunu düşüren bir şey var mı sorun. Biraz daha dişini sık, son dönemeçtesin benzeri motivasyon verin.
Alternatif olarak , mezun kartınız varsa:) pazar ODTÜ'ye ailece pikniğe gidin biraz etrafa bakınsın. Kampüsü görünce şevki gelir:)
Başarılar dilerim.
Delirecem yakında,çok az kaldı.Sbs de ilk 4000 e giren oğlum,ygs de 60.000 inci oldu.Çok üzüldük tabi ama zaten yeterince çalışmadığını biliyorduk.Eşim bu sonucu bir türlü kabullenemiyor.Yıllarca dershaneye gönderdim,koleje gönderdim,bir gün olsun kalbini kırmadım,bu çocuk niye böyle oldu diye diye çıldıracak,beni de çıldırtacak.Dünyanın sonu değil,bu yıl olmazsa seneye olur,yeterki sağlığı yerinde olsun diyorum anlamıyor.24saat bu konuyu konuşuyor,iş yerinden arıyor,oğlum ne yapıyor,çalışıyor mu,okula zamanında gitti mi,kaçta geldi,gelince ne yaptı.Yok bu çocuk kazanamaz,bu çalışmayla hiç bişey yapamaz.O konuştukça mideme kramplar giriyor,eve gelmesini istemiyorum yaa bıktım artık.Bu gençlerin derdi ne,ne yapmak istiyorlar,amaçları ne anlamıyorum.Çocuğu böyle olan,ya da oğlum gibi sınava girecek olanlar yardımcı olur musunuz lütfen
Ben Türkiye derecesi yaptım, derecemi söylemeyeyim burdan ama yakın bir arkadaşımın hikayesini anlatayım o yeter. Bir arkadaşım Anadolu lisesi birincisiydi hukuk istiyordu ygsye girdi 90.000 deydi. Yok yapamayacağım dedi saldı biraz kendini. Yapma etme dil döktük baya kendi de çalıştı 8.000 r girdi. Şu an Marmara hukuk son sınıf. Ben de Boğaziçi'ni kazandımmDelirecem yakında,çok az kaldı.Sbs de ilk 4000 e giren oğlum,ygs de 60.000 inci oldu.Çok üzüldük tabi ama zaten yeterince çalışmadığını biliyorduk.Eşim bu sonucu bir türlü kabullenemiyor.Yıllarca dershaneye gönderdim,koleje gönderdim,bir gün olsun kalbini kırmadım,bu çocuk niye böyle oldu diye diye çıldıracak,beni de çıldırtacak.Dünyanın sonu değil,bu yıl olmazsa seneye olur,yeterki sağlığı yerinde olsun diyorum anlamıyor.24saat bu konuyu konuşuyor,iş yerinden arıyor,oğlum ne yapıyor,çalışıyor mu,okula zamanında gitti mi,kaçta geldi,gelince ne yaptı.Yok bu çocuk kazanamaz,bu çalışmayla hiç bişey yapamaz.O konuştukça mideme kramplar giriyor,eve gelmesini istemiyorum yaa bıktım artık.Bu gençlerin derdi ne,ne yapmak istiyorlar,amaçları ne anlamıyorum.Çocuğu böyle olan,ya da oğlum gibi sınava girecek olanlar yardımcı olur musunuz lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?