Oğlum ygs ye çalışmıyor,eşim kafahı yemek üzere

Ayrıca yorumlarıyla yardımcı olmaya çalışan herkese çok çok teşekkür ederim

Sayfaları okumadan yazıyorum

Çocuklar bizim projeleriniz değil eşiniz sanki projesi yeterince iyi değil gibi karalar bağlamış

O bir kişi

Bölümünü gerçekten isteyip istemediğini bilmiyorum okurum birazdan ama eğer isteği dışında bir mesleğe de yönlendirirse eşiniz çocuğa yazık olur

Ankara hukuk istiyor ama yeterince çalışmıyor.Netten baktım lys de oğlumla aynı neti yapanlar girmiş ama oğlum umudu yokmuş gibi davranıyor.Allah bütün öğrencilerin ve ailelerin yardımcısı olsun,çok zor.Psikoloğa götürsem yanlış mı olur acaba ne dersiniz hanımlar,faydası olur mu sizce?Eşim bir taraftan oğlum bir taraftan,o kadar üzülüyorum ki iki gündür midem ağrıyor
bence sadece çocuk değil
eşiniz de gitmeli
hem zaten sadece çocuğunuzu götürürseniz çocukta ben sorunluyum algısı oluşur
inanın bunları bizzat daha sert şekilde yaşamış biri olarak söylüyorum
bana yapılan hataları oğlunuza yapmayın diye

Ders calismaktan sıkılmıştır. Ben sinava sadece 1 ay calismistim cunku ondan onceki tum yillarim surekli ders calismakla gecmisti ve kusacaktim artik kitap gordugumde.

Benim oğlum da ygs ye girdi. Çok ta çalıştı.elinden geleni uaptığına inanıyoruz ama babamız daha iyi yapabilirdi diye ilk gün şok oldu.ellibinde sıralaması sayısaldan şiimdi daha çok çalışıyor lys de daha iyi sonç alır diyor eşimin mesleği üniye öğrenci hazırlamak oda eşiniz gibi davranıyor sürekli takipde

Ankara hukuk istiyor ama yeterince çalışmıyor.Netten baktım lys de oğlumla aynı neti yapanlar girmiş ama oğlum umudu yokmuş gibi davranıyor.Allah bütün öğrencilerin ve ailelerin yardımcısı olsun,çok zor.Psikoloğa götürsem yanlış mı olur acaba ne dersiniz hanımlar,faydası olur mu sizce?Eşim bir taraftan oğlum bir taraftan,o kadar üzülüyorum ki iki gündür midem ağrıyor

Kendi mi istiyor babası mı

Zira oraya girmek değil çıkmak zor

60000 hangi puan türü
Ben bu sınava 18 yıl önce girmiştim

O zaman 45 matematik vardı 43 yapmıştım dershane hocaları bile şok olmuştu

Öys de vardı o zaman bilgi sınavı aynı şimdiki gibi

Türkçe tarih coğrafya felsefe bir kaç yanlış ve 30 civarı mat ile girdim daha az mat daha çok sözlerle de giriliyordu o zaman tanii

Bu sene ygs ye girdim 40 matematikten 28 yaptım 52800 en iyi sıralamam

O söylediğiniz okula giremem diye düşünüyorum

Ama lys önemli daha belirleyici gibi çalışırsa girer fakat o istiyorsa girsin babası istiyorsa girmesin zira okumak daha da zorrrr

Eşiniz oğlunuzu dershaneye, kolejlere göndereceğine 2 saatini kendine ayırıp bir psikologa gitsin bence. Döktüğünüz paralarla insan başarısı aynı orantıda olmuyor maalesef. 60 bin sıralaması girmesine üzüldük diyorsunuz sizin de eşinizden eksik kalır yanınız yok.

Çocuğunuzun başarısı sizin yüzünüzden mi olur bilemiyorum ama başarısızlığı sizin yüzünüzden olur bu gidişatla.

Ben de ygs'ye girdim, o zamanı-stresi bilirim. Çok fazla abartmıyor musunuz? Çocuğunuz mükemmel olmak zorunda değil, mükemmel yapmaya çalıştıkça o çocuk başarısız olacak.

anne ve baba olarak tabiki cocuklarınızın iyi okullarda okumasını, iyi yerlere gelmesini istersiniz. ama ilk önce cocuğun bunun bilincinde olması gerekir. yoksa siz naparsanız yapın onu değiştiremezsiniz.

Ayrıca yorumlarıyla yardımcı olmaya çalışan herkese çok çok teşekkür ederim
Bence çocuğu bu stres içinde direkt psikoloğa götürmeyin. Önce siz ve eşiniz gidin. Oğlunuzun durumunu anlatın. Psikolog size çocuk ta gelemeli der bir randevu daha verir gerek duyarsa. Yada size izlemeniz gereken yolu öğretir. Aşırı evham dan size teşhis koyma olasılığı da var. Ama en başta oğlunuz bilmeden siz eşiniz ile gidin ve durumu anlatın

Anne babaya amma yüklenilmiş. Çocuklarının iyiliğini, güzel bir okula gitmesini istiyorlar.

Çocuk ergen, şimdi aklı 5 karış havada sevgilisiyle takılıp ders çalışmayası var ama ilerde arkadaşları kendine iyi bölümlerden el sallarken bu çocuk pişman olur.

4 yıllık bölüm mezunları işsiz, ya da asgari ücretle. Kendi çocukları da asgari ücrete sürünmesin , kalburüstü bir mesleği olsun diye aile para ve emek koyuyor, çocuğun geleceğine yatırım yapıyor bunda ne kötülük var? Gayet bilinçli bir aile, veli efendi yarış atı vs yazılmasını ben gereksiz buldum.

Konu sahibesi çocukla güzel güzel siz bir konuşun derim. Gel biz anne oğul biraz laflayalım diyin, motivasyonunu düşüren bir şey var mı sorun. Biraz daha dişini sık, son dönemeçtesin benzeri motivasyon verin.

Alternatif olarak , mezun kartınız varsa:) pazar ODTÜ'ye ailece pikniğe gidin biraz etrafa bakınsın. Kampüsü görünce şevki gelir:)

Başarılar dilerim.

Son düzenleme:
Benim bir arkadaşım var. Mesela kızı eczacı olucam diyor annesi gidip eczacılar la konuşup olumsuz olan herşeyi başlıyor anlatmaya. Yada kız hemşire diyor aynı. Kız bilgisayar mühendisliği diyor babası ortalık muhendis dolu işsiz güçsüz diyor. Annesi birgün diş ile ilgili bir bölümde okuyan bir kızı öyle övdü öyle övdü ki yanında. Ertesi hafta kızı o bölümü okumak istediğini söyledi. Yani çocuklar bakıyor ki aile onların seçimlerini yok sayıyor. Seçeceği bölümü sadece ailenin gözüne görebilmek için seçiyor. Kıza diyorum herkesi boşver hayalin ne. Meselaa kız x meslek diyor annesi ordan sennn diyip garip garip gülüyor. Ve defalarca annesini uyarmama rağmen anlamıyor. Gerçi anladı ama o zamana kadar kızı ile arasında büyük duygusal bir uçurum açtı. Çok korkuyorum böyle bir ebeveyn olmaktan ışte.

Kız aslında cin gibi. Çikom abla çalışıyorum deniyorum ama olmuyor. Annem anlamıyor. Birkere deneme sınavında yüksek aldım diye annem beni dahi sanıyor yoköyle bişey diyor. Ben ne alabileceğimi biliyorum annemin gösterdiği bölümler deki puanı alamayacağımı da biliyorum diyor. Ve bu çocuk çok bilinçli. Ben tanıdım tanıyalı bir kere bile annesi hadi dersçalış dememiştir. Kendi düzeni var. Tv saati ders saati yemek arası vs . ve sürekli ders çalışır. Bende bukadar çalışan çocuk nasıl kötü notlar alır dedim ama. Çocuk biliyor nedenini. Ayrıca 70 alan çocuğa laf mı söylenir söylüyor böyle aileler. Ahmet 95 almış sen ondan daha zekisin demek bile bana itici geliyor.

Anne babaya amma yüklenilmiş. Çocuklarının iyiliğini, güzel bir okula gitmesini istiyorlar.

Çocuk ergen, şimdi aklı 5 karış havada sevgilisiyle takılıp ders çalışmayası var ama ilerde arkadaşları kendine iyi bölümlerden el sallarken bu çocuk pişman olur.

4 yıllık bölüm mezunları işsiz, ya da asgari ücretle. Kendi çocukları da asgari ücrete sürünmesin , kalburüstü bir mesleği olsun diye aile para ve emek koyuyor, çocuğun geleceğine yatırım yapıyor bunda ne kötülük var? Gayet bilinçli bir aile, veli efendi yarış atı vs yazılmasını ben gereksiz buldum.

Konu sahibesi çocukla güzel güzel siz bir konuşun derim. Gel biz anne oğul biraz laflayalım diyin, motivasyonunu düşüren bir şey var mı sorun. Biraz daha dişini sık, son dönemeçtesin benzeri motivasyon verin.

Alternatif olarak , mezun kartınız varsa:) pazar ODTÜ'ye ailece pikniğe gidin biraz etrafa bakınsın. Kampüsü görünce şevki gelir:)

Başarılar dilerim.
Kampüs fikri süper gerçekten. Valla amaç gaza getirmekse üniversitelerin bahar şenlikleri var. Gözü boyanmayacak liseli tanımam:)

Kampüs fikri süper gerçekten. Valla amaç gaza getirmekse üniversitelerin bahar şenlikleri var. Gözü boyanmayacak liseli tanımam:)

Şenlik zamanı da geldi değil mi :eek: nisan mayıs ayları gevşer gönül yayları temalı şenliğin aklını çelmicek çocuk yok bence de gayet çakalca bir fikir:KK73:

Azcık rahat bırakın çocuğu çok çalışıp aileme iyi olayım derken çocuklar psikolojikmen bunalıma giriyor

bende ailesine neden yuklenilmis anlamiyorum. sanki herkes bilincli ana baba. aile cocuklarinin universiteye gitmesinii istiyor. bunun icinde calismasi sart. turkiyede baska bir sanslari var mi cocuklarin. bende genclerin bu kadar bilincsiz olmalarını anlamiyorum ve çok kiziyorum.

arkadaş çocuk ne güzel sıralama yapmış, eşiniz çocuğunuzun adına hangi üniversiteye hangi mesleğe karar verdi de bu kadar üsteliyorsunuz, bırakın kendi geleceğine kendi karar versin sonra sizi suçlayacak, bırakında kendi elde ettiği başarıyla tatmin olabilsin çocuklar yaa. Benim babam da böyle bölye sıktı beni düşük puan aldın da aldın diye cehennnem etti hayatı bana, şimdi en üst seviyede bir mesleğe sahibim. noldu o bütün tantanalar bütün eziyetler boşa çıktı, herşey gene gene ve gene olacağına vardı. sadece ben arada durup durup sövüyorum geçmişte yaşattıkları için ona, herşeye benim yerime o karar verdiği için içten içe sevmiyorum onu. çok mu güzel oldu yani az biraz dengeli davranın şu çocuklara.

inşallah çocuğu bunalıma sokmazsınız. bu sene olmasa seneye olur. benim kardeşim okuldan nefret ettiği için sınava zorlamamızla girdi, sonuç sıfır. kendi istediği bir işte çalışıyor senelerdir, hayatından memnun. tamam üniversite önemli ama nice mezun işsizlikten kafayı yiyor. eğer çalışmayı seven bir çocuksa geleceği için kaygılanmayın.

Back
X