Oğlum :(

Ogretmen1981

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
940
822
23
43
Ikidir çocuklarımla ilgili konu açıyorum.bu sefer farkli ,baya üzgün ve çaresiz hissediyorum kendimi.oglum 5 yaşında bu sene anasınıfına gidecek.arada ablasıyla dışarı çıkıp oynuyorlardı .dün dissrdalardi bir anda bağırma sesini duydum.sonra bir kız ağlamaya başladı eşimle balkona koştuk.sonra ablasıyla eve geldiler oğlum nasıl ağlıyor .ne oldu diyoruz o kız bana tembel çocuk dedi deyip duruyor.meger kızı ısirmış hemen asagi kostum kızı bulamadım.esim de o kadar sinirlendi ki .balkondan bir adam ve çocuğun güvenliğe birşeyler sorduğunu gördük.sonra kapıya geldiler.babasi tabi.kiza baktım koltuk altı resmen çok kötü olmus ordan isirmis bir de.adam da kibar biriydi biz de baya özür diledik konuştuk gitti.tabi moralimiz sıfır resmen rezil olduk.bir de ev sahibiyiz burda.kiraci olsak geçici olsak neyse.bir de ogretmenim okulum yakın veliler falan da oturuyor sitede.ben bu çocuğu ne yapcam.aslinda arkadaşların çocuklarıyla falan güzel oynar böyle ısırma vurma yaşamayız ama hiç yspmsysn bir çocuk da değil ablasına bize çok vurdugu da olur.en çok dert ettiğim de ben anasinifi ogretmeniyim benim okulumda baska bir ogretmene verecektim orda boyle sorunlar cikarirsa ben ne yaparim veliler demez mi kendi cocuguna birsey ogretememis diye.of başka bir okula verirsem nasıl olacak baya zor bizim için saatler farklı baya sıkıntılı durum bizim için.sastim valla ben kızımda hiç böyle şey görmedim.oglumun bağırsak problemleri vardı küçükken baya sıkıntılı büyüdü.sinirli bir çocuk oldu ve zor buyuttuk.boyle olunca hatalar da oldu tabi.pedagoga da goturcem ama zor günler beni bekliyor sanirim

Adı üstünde çocuk.
Tepkisel bir dönemde şu an.
Siz daha iyi bilirsiniz işiniz gereği lakin çocuk durduk yerde yapmamış.
Elbette alın karşınıza konuşun dicem ama yaptığınıza eminim.

Tek önerim asla kendi sınıfınıza almayın,yan sınıfta olsun ama sizinle olmasın bu büyük bir sorun yaratır. Kavram karmaşası, ego patlaması vs gibi..

Erkek çocuk büyütmek zor hocam,bende de var bir tane ben de şimdiden okul hayatinda neler yaşarım 'ın derdindeyim.

En sevmedigim cocuk tipi. Durup durup sana vuranlar. Iki tane de ben patlatmak istiyorum suratina ki annesinden gizli etini azcik burmuslugum var oyle beni darlarken. Annesi gorse ben cocuga siddet uyguluyo olurdum ama benim yedigim tekme tokadin hesabi yoktu. Pedagog icin gec bile kalinmis sizin durumda ama neresinden donerseniz kardir. Cunku bi gun birinden bi tokat yer felegi sasar.

Benim ailem eğitimciydi aynı okuldaydık kardeşim anne ve babam bizi kendi sınıflarına almadılar sizede tavsiye etmem naçizane.
Bu kadar üzülmeyin yaşı gereği yanlış bir tepki vermiş aldığınız eğitimle zaten nasıl yaklaşmanız gerektiğini biliyorsunuzdur o yöntemleri uygulayın umarım tekrarlamaz geçmiş olsun..

Tabi kızımı da almadim hiç kendi sınıfıma.evet erkek çocuk başkaymış.ne vuran çocukları degistirdim aileleri çok sevindi değişti okula başlayınca diye ama kendi çocuğuma ne yapacağımı sasirdim

Bu ısirmayi birinden ogrendigi kesin .Apartmandaki ogretmen anne de cocugunu ısirip sigara söndurüyormus .Ayni ana okulundaydilar benim oglumla .Sonra dedim ısiriyor vuruyor .Oda vursun eli armut mu topluyor dedi bana
Kafa bi milyon .
Tayini ciktı gitti kurtulduk .

terzi kendi sökügünü dikemez diyip
bu davranışından dolayı dışarı sevdigi şeyden uzak kalmalı kısa bir süre.
ödül varsa ceza da olmalı.
karşısında ki daha güçlü bir çocuk olsaydı itip kakma kaçınılmaz olurdu.
üstelik size de vuruyor caydırıcı şeyler planlayın

evet asla almam sınıfıma .zaten oğlum için en kötüsü olur bu bana bağımlı biraz da

ay allah korusun bana öyle diyene öyle cevap vermem zaten de ısırmayi nerden öğrendi bilmiyorum.vururdu ama ısırdığı hiç olmazdı.hatta kızım ısırdı deyince şaşırdım vurmuştur belki dedim ısırdı dedi.canimi sikan da o gunden beri bizi ısırıyor.bir de ısıracak gibi yapıyor tam ısırmıyor da.bir de bunu öğrenmesin diye üstüne basmıyorum canım sikiliyor

Lütfen yanlış anlamayın ama o sizin çocuğunuz en küçük hatasında ondan utanıp kaçacak misiniz?
Öyle bir anlatmışsınız ki sanki başkasının çocuğundan bahsediyor gibisiniz. .

Yapmayın etmeyin belli ki çocuğunuz sıkıntılı bir durum yaşıyor.

Ve lütfen başkaları ne der ne düşünür diye yaşamayın o sizin evladınız okulunuzun rehberlik öğretmeniyle konuşsanız bile size destek olur.
Tabi siz,babası ve ablası durumlara karşı nasıl bir tepki veriyorsunuz ilgi ve alakanız nasıl biraz kendinizi de gözlemleyiniz..Mutlaka örnek aldığı birileri vardır.

Isirirken dişlerin orada kalir deyin ama ciddi ciddi .
Dişsiz kalirsin hepsi dökulur ben aglarim kan olur deyin .

evet yine çıkmak istiyor o günden beri çıkarmıyoruz.esim de bir hata yapınca hemen olayı hatırlatıyor.guvenlik gelecekti o gün evimize bak falan diyor.bunu deme diyorum anlamıyor.insan başkasını da yönetemiyor ki

çocuğunu fazla kollayan annelerden değilim.baskasinin çocuğunu o halde görünce gerçekten çok mahçup oldum.tabiki gece oğluma çok üzüldüm çok korktu uyuyunca basında ağladım etkilendi diye.aslinda hatalarımızı biliyorum

Yigenlerimde dahil kimsenin çocuğu nu dövmedim ama evime gelen bir misafir çocuğu birde akraba çocuk tırnaklarını koluma geçirdi ve ayağımı tepikliyor nasıl canım yandı anne ve babası arsız arsız gülmekle yetindi gerçekten o çocuğu dövmek istemistim .

Aynen onu anlamasını sağlamaya çalıştım sürekli o bana tembel dedi o kötü bir kız deyip duruyor hiiç anlamadi
Benimde 6yaşında bir oğlum var hiç bi zaman böyle durum yaşamadım belki oyüzden bu konularda anlaşması kolay oluyor tabi her çocuk farklı ama anaokulu kreş döneminde biri hoşuna gitmeyen bişi dediğinde anlatıyordu yanlış konuşmuş bilememiş deyip geçiştiriyorduk tabi sizinki vurma meselesini çözmeli şiddeti nasıl öğrendi ki bukadar rahat uyguluyor

Tabi ki diğer çocuk için üzüldüğünüzün farkındayım. Belli ki naif bir yapınız var ama her zaman savunduğum şey önce kendi çocuğunuz. .Tabi yapacağı haksızlıkları,şiddeti savunun demiyorum.

Ama o daha 5 yaşında ve onun da hisleri var. Siz zaten bir egitimcisiniz iyi bir pedegogla bu durumu çözersiniz.

Ama yok komşular ne der ,okulda ki veliler ne der başka okula mı yazdırsam diye söylemleriniz bana biraz abartı geldi.
Burda daha çok cocugunuzun hislerini düşünseniz aldığınız eğitimle bu durumu çözersiniz

Işte hiç öyle anne babalardan değiliz.en sevmediğim şey .
nasıl öğrendiğini gayet iyi biliyorum.bebeklikten beri çok sinirli bir çocuk.baya da zor.ama yoğun karın ağrıları yaşadı bu yüzden hiç sakin olamadı.ben fazlaca sabır gösterdim tabi çok da yıprandım ama eşim benim kadar gösteremedi.hep çığlık bağırma karşısında eşimin de bir yerde sabri taşıp kızdı bağırdı.tabi bu da sinirine tavan yaptırdı.esim iyi bir baba kotulemeyim şimdi ama benim kadar sabırlı değil .bir de kp im oğluma çok düşkün ama onun sınırlı halini çok seviyor.surekli kızdırıyor hatta vurmasına izin veriyor sonra da gülüyor aslında eşim de sürekli söylüyor annesine babam şöyle yapmasın çok sıkıntı oluyor bize diye ama malesef yine de yapıyor.boyle şeyler hep sıkıntı.yani ben ne yapsam boş .etrafı da yönetemiyorsun.bu olay gibi de bir olay yaşamamıştık daha önce ama bu olay da olunca artık insallah o da dikkat edecek diye düşünüyorum söyledik yine cunku

Ya işte aslında ben baya üzülüyorum bu söylediklerinizi söylüyorum eşim de sen o çocuğun kolunu gördün mu bu kadar bencil olma diyor.bencillik değil ki ben de zaten düşünüyorum çevreyi.mahcubum ama kendi çocuğum dışarıda oynamaktan bile mahrum kaldı ona da üzülmez miyim hiç.esim de canımı sikiyor

Bence kesinlikle oglunuzu kendi sinifiniza koymayin oflunuz icin iyi olmaz. Kiziniz kac yasinda? İkisini beraber disari yollamaniz iyi degil sanki başında siz olsaydiniz öbür cocugu isiramazdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…