Oğluma aldığım oyuncak hakkında

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
43
Özgür düşünüyorum aslunda.yani pembe kız rengi değil mavi erkek rengi değil.yaşı küçükken soun etmiyordum.ama şimdi dört yaşımda ve ben o pembe renkli meşhur sarı saçlı bebeğin berber seti çıkmış.hamuru alttan koyuyorsun.saç çıkıyoe.mekanizması 100 liralıklarla aynı ve ben o ıyuncağı aldım.sizce pembe renk dört yaş çocuğunu negatif etkiler mi

Benimki 6yaşında ponyleri seviyor önce almak istemedim bir iki derken koleksiyonumuz oldu hiç kuyruğunu yada yelesini tararken görmedim öğrenci yapıyor onları bazen at yarışı oynatıyor zaten okulla beraber oynayacak vakti de kalmadığından unutuyor yavaş yavaş. Hiç kız oyuncağı demediğim halde gizli gizli bakıyordu kendisinde biliyor aslın da ama utandığı halde bakıyordu çok müdahele etmedim iyimi ettim kötümü bende bilmiyorum en azından farklı bi eğilim görmedim

Etkileyip etkilemediğini bilmiyorum ama komşum oğlunu kızımla evcilik oynuyorlar diye kızımın yanına yaklastirmiyordu.(sebep:çocuğun psikolojisi bizuluyormus yemek filan yapiyorlardi. Bahcede tastan kumdan agac yapraklarindan)Şimdi hamile haliyle cam siliyor. Oh olsun ona.

Ellerine saglik, daha lohusayken yemek yapip bir de cam silecek.. erkek egemenligini sindiren toplumun koleligi hobi edinmis kadinlari..

Konu sahibi, ben oynattim cocuklarima o hamurlardan, hicbir sey de olmadi :) cocuk her seyle oynamali bence..

Etkileyip etkilemediğini bilmiyorum ama komşum oğlunu kızımla evcilik oynuyorlar diye kızımın yanına yaklastirmiyordu.(sebep:çocuğun psikolojisi bizuluyormus yemek filan yapiyorlardi. Bahcede tastan kumdan agac yapraklarindan)Şimdi hamile haliyle cam siliyor. Oh olsun ona.
O konuda sıkıntı yok.çok arkadaşı olsun.kız ve erkek.fark etmez.oyuncak frklı bişi.

Abimle küçükken kiz oyunlari oynardik suan hicbir sorunu yok

Ellerine saglik, daha lohusayken yemek yapip bir de cam silecek.. erkek egemenligini sindiren toplumun koleligi hobi edinmis kadinlari..

Konu sahibi, ben oynattim cocuklarima o hamurlardan, hicbir sey de olmadi :) cocuk her seyle oynamali bence..
O dediğim sarı saçlı bebeğin kız oyuncağı olduğunı biliyor

Aslınds fazla mı anlam yüklüyoruz bu oyuncaklarabilemedim

Pembe giyen, pembe duvarlı evlerde yaşayan, herhangi bir cihazın pembesini alan adamların psikoloji mi bozuk oluyor? Renk bu. Rengin cinsiyeti olmaz. 4 yaşada uygundur 40 yaşada.

Sizden etkilenşr çocuk. Niye gidip renkten etkilensin. Renk algısını biz oluşturuyoruz kafalarında. Erkek şöyle yapar kadın böyle yapar rol dağılımlarını da biz yerleştiriyoruz akıllarına.
Cinsel yönelim anlamında soruyorsanız o doğuştan gelen bir durum zaten
Algı oluşturmadım ssla ama o biliyo.tv den görüyo hrrşeyi

Benim 2 kızım iki oğlum var, iki büyükler (kız oğlandan bir kaç yaş büyük) oynarken ablasının abiyelerini giyer pembe peruk takardı:), hem bebeklerle hem arabalarla oynardılar, eşim sen erkeksin diye diklendikce eşime kızdım, hayal dünyasını kardeşler arasında doya doya yaşasınlar diye. Şimdi diğer ikisi çok güzel oyun arkadaşları, keyifle hem barbilerle hem arabalarla oynuyorlar, hatta kına gecesi bile yapıyorlar:)).

Bence renklerin cinsiyeti Yok evet , ama çevrede maalesef öyle bir algı var, ha ben oğullarıma toz pembe oyuncak almadım ama çok isterse küçüğüme alırım ❤️

Eğer sizde dıştepkilerden rahatsız olmasını istemiyorsanız sadece Evde oynamasına izin verin

Pembe giyen, pembe duvarlı evlerde yaşayan, herhangi bir cihazın pembesini alan adamların psikoloji mi bozuk oluyor? Renk bu. Rengin cinsiyeti olmaz. 4 yaşada uygundur 40 yaşada.
Ben se öle düşünüyoum ama ya öle olursa diye de korkmuyo değilim.geçen sene pembe mutfak seti aldım.60 liraydı.kap kacak aldım.iyi yemek yapsın istiyoym.kendi karnını ünv giderken doyursun.yetenekli olsun.

Valla bizimkinin pembe pembe cay setleri vardi 2 yil oldu alalı harika cay demler cümle aleme:dondurma: ben katilmiyorum bu dusuncelere. Bir sey olmaz ama ergenlik doneminde cok dengesizlikler gel gitler yasayip ailesiyle uzaklasip tercihini degistirmek isteyenlere çözüm bulmak lazim bence. Her seyle oynadi bizimki kiz oglan diyip oyuncaklari renkleri ayirt etmedim

Ben se öle düşünüyoum ama ya öle olursa diye de korkmuyo değilim.geçen sene pembe mutfak seti aldım.60 liraydı.kap kacak aldım.iyi yemek yapsın istiyoym.kendi karnını ünv giderken doyursun.yetenekli olsun.
Onu mutfak seti alarak değil, mutfakta gerçek görevler vererek yapabilirsiniz. Rahatlıkla bir şeyleri kesebilir, karıştırabilir, hatta kontrolünüz altındayken pişirebilir.

Algı oluşturmadım ssla ama o biliyo.tv den görüyo hrrşeyi
Tvde gördüğü herşey doğru değil. Gerekli açıklamayı yaparsınız olur biter.
Yoksa tvde metresler dayak yiyen kadınlar mafyalarda var. Onları gördü diye öyle bir algı oluşturup hayatı boyunca öyle davranacak değil,Siz doğrusunu söyleyip öyle davranmasını beklersiniz değil mi? Oyuncaklar ve renklerle ilgili de gerekirse açıklama yaparsınız.

Back
X