• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluma aldığım oyuncak hakkında

Benimde benden 6 yaş büyük abim var ilk oyun arkadaşım abimdi onla atari taso traktörlerle falan oynardık yama bende hiç bir sıkıntı olmadı

Benimde benden 6 yaş büyük abim var ilk oyun arkadaşım abimdi onla atari taso traktörlerle falan oynardık yama bende hiç bir sıkıntı olmadı
kızlar erkek oyuncaklariyla oynar ben de abimle araba oyunları oynardım, bilimsel olarak da araştırılmış, kız çocuklar oyuncaklara cinsiyetçi bir yaklaşım göstermezmiş. ancak erkek çocuklar 4-5 yaşından itibaren asla kız oyuncaklarıyla oynamaz hatta renk ayrımının farkında olur ve kızlarla oynayan erkek arkadaşlarını gruplarından dışlarmış. istisnaları vardır tabi

bir süredir size denk geliyorum bütün yorumlarınız olumsuz agresif konulara.neden gay olsun .ben 6 yaşımdan 12 ye kadar bebekten çok hep erkek arkadaşlarımla ya da kuzenlerımle askercılık polisçilik oynardık.hatta o zamanlar meşhur kung fu karekterleri vardı onlardan olurduk .inşaat kumundan yol yapar kamyoncu olurduk.E şu an gayet kadın kadınım narininden hem de .kızımda 2 sene oncesıne kadar hep arabalarla oynardı asla müdahale etmedim .

ironi, kinaye... bu kelimelere aşina mısınız?

Renk seçiminde sorun yok. Pembe renk ile oynamaları kaç yaşında olurlarsa olsunlar algıda problem olusturmuyor.

Kız çocuklarının arabayla oynaması da normal , çünkü araba erkek oyuncağı değil.

Ancak 6 yaşından sonra uzmanlar erkek çocuklarının bebekle oynamamasını söylüyor. Eğer tek eğilimi bebekle oynamak uzerineyse dikkat dağıtılması gerekiliyormus.

Ne kadar doğru bilemiyorum.

Benim de 2 oğlum var.
Bir tanesi 4 yaşında ve çok iyi anlaştığı bir kız arkadaşı (aile dostumuzun kızı) var 6 yaşında.
Bir arada olduklarında bizim evde bulunan sebze oyuncakları ile yemek yapıyorlar.
Karşı tarafın evine gittiğimiz zaman haliyle kız oyuncakları var ve birlikte çok güzel oynuyorlar.

Ben kız oyuncağı - erkek oyuncağı diye ayırt etmedim hiç birşeyi.
Çocuklar özgür olmalılar, o an neye ilgi duyuyorsa, onu görmeli, öğrenmeli.
Sonrasında zaten yapısı gereği tercih yapacaktır.

Mesela ben oğluma öğretmediğim halde, kreşe gittiği için sanırım birşeyleri öğrendi, oyuncakçıya girdiğimizde "anne bunlar kız oyuncakları, erkek oyuncakları neredeki" diye sorduğu oluyor.
Malum kızlar için envayi çeşit oyuncak varken, erkekler için alan kısıtlı. (şahsi görüşüm).

Bırakın pembe ile oynasın yeri geldi mi de pembe giysin.
İnanın psikolojisi bozulmayacaktır eğer kendisine "kız mısın sen? Kız gibi mi giyindin sen? kız oyuncakları ile mi oynuyorsun sen?" gibi davranışlar gösterilmediği sürece.
Asıl psikolojiyi bu bozar, cinsiyet ayrımı bu şekilde beyinlerine giriyor zaten.

Yoksa çocuklar için yeşil nasıl bir renkten ibaret ise, pembe de mavi de bir renk onlar için.
Cinsiyet belirleyici değil.
Biz ve çevremiz cinsiyeti çocuklara empoze ediyoruz.

Back
X