Oğluma çok üzülüyorum 😢

Aklıma ilk gelen dil terapisti ama çok pahalı olduğunu biliyorum
Umarım devlet hastanesinde bir çözüm bulunur
Bence konuşuyorsa hızlı çözülür sorun

Sesleri çıkarabiliyor mu, hatalar kelime bazindaysa düzeltilmesi daha kolay, bir de anne olarak sakın kalıp sohbet etmek çok önemli, uzman değilim ama eğitim fakültesi mezunuyum,çocuklarıma katı gıdaya geçtiğimizde beri meyveleri kabuklu,çiğneyerek yedirmeye çalışırım ,sakız da cignenetebilirsiniz dil kaslarını geliştirir, dünyanın en iyi Hatibi Cicero bile ileri derecede kekemeymis, iyi bir eğitimle üstesinden gelirsiniz inşallah

Ben kizimi terapiste goturdum.. konusma geriligi yuzunden…buarada kizim 4,5 yasinda suan derdini daha iyi anlatiyor ama ana okulunun oncesinde kresin vs faydasi oldu.

Terapistin yaptigi sey, sirayla oyun oynamak ve yeni kelimeler ogretmek.. ama senin cocugunda konusma geriligi yok sanirim, sadece telaffuz sorunu var gibi.. sanirim baska bir teknik kullanirlar ona..

Dil terapisti aşırı pahalı olduğu için kreşe gönderiyorum, ama devlet hastanelerinde öyle bir imkan var mı acaba bugün aradım çocuk ergen psikolojisi için randevu alıcam en azından yol gösterirler
Bazı üniversite hastanelerinde var. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bir araştırın.

Dil terapisti aşırı pahalı olduğu için kreşe gönderiyorum, ama devlet hastanelerinde öyle bir imkan var mı acaba bugün aradım çocuk ergen psikolojisi için randevu alıcam en azından yol gösterirler
Devlet hastanelerinde var merak etmeyin. Yaşadığınız yere sorun, olmazsa civar ilçeleri araştırın. Büyük kartonlar veriyor üstünde resim var. Mesela eeellllmaaa diye vurgulayarak hangi harfi ödev verdiyse yazdığım şekilde çalıştırmanızı istiyor. Evde de yaptırabilirsiniz kendiniz

Zeki çocuklar hızlı düşündüğü için konuşurken bu şekilde bocaladıklarını duymuştum. Eski eşimin kızı da bu şekildeydi. İlkokul çağında hatta. Şimdi üniversitede okuyur zamanla düzelecektir allahın izniyle

Çoğu kişi bu şekilde söylüyor inşallah düzelir çok sağolun

Araştırıcam çok teşekkür ederim

Aynen her kelimeyi söylüyor ama yuvarlanarak çoğunu

Seslerin bazılarında sıkıntımız var. Kelimelerdede öyle ama çoğu zamanda çok iyi beni şaşırtıyor inşallah çok teşekkür ediyorum

Keşke kıyıda köşede olsa ama elimden geleni tabi yapıyorum evladım için

Dil terapisti demeye geldim bende.
. kizim da vardi bu sorun. 5 yasinda yolladik ,3hafta gitti (haftada 2 gun) sonra koronadan heryer kapandi. Terapi yarim kaldi. O Kisa süre bile fayda ettim 1ay sonra sorun kalmadi.

Halledilecek bir durum, okula baslamadan cozmek en mantiklisi

İçim rahatladı götürcem çok teşekkür ediyorum

Bende götürcem Allahın izniyle

Kesinlikle öyle elimizde olsa en iyisine zaten götürü her anne ve baba ister

Artikülasyonuda araştırdım oğlumla aynı belirtiler

Yardimi olur mu bilmiyorum. Terapist ,sen degilde dilin bazi seyleri soyliyemiyor diyordu. Biz evde asla duzeltmiyorduk,dogrusunu soyluyorduk kelimelerin. Bazen bende anlamiyordum,tekrarlatiyordum. Abisi anliyordu neyseki.
Fakat baska cocuklar acimasiz olabiliyor. Niye kediye dedi diyorsun demeye baslamislardi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…