Oğluma çok üzülüyorum 😢

Ankarada olsaydınız Ankara üniversitesini tavsiye edecektim.İnşallah en kısa zamanda çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu desteği alabilirsiniz
Bana tavsiyede bulunursanız sevinirim ankaradayım kızım 5.5 yaşında d k Gibi harfler çıkmıyor nerden başlamam gerek

Eger rapor cikartirsaniz ozel egitim merkezlerinin dil terapileri ucretsiz oluyor ve hatta servisleri bile oluyor,evden alip eve birakiyorlar

Bana tavsiyede bulunursanız sevinirim ankaradayım kızım 5.5 yaşında d k Gibi harfler çıkmıyor nerden başlamam gerek
Arkadaşın tavsiyesine uyup doğrudan dil konuşma merkezine götürebilirsiniz.Bir değerlendirme istersiniz.. sizin çocuğunuzun işitme kaybının olup olmadığına dair bir şüphe yok anladığım kadarıyla..yoksa Ankara ünv odyoloji bölümünü ve orada çalışan kişilerin çocuğa davranışlarını çok çok beğendim. Eğer ses çıkarma değil de "sosyal etkileşim " problemi olsaydı Egemen Nakışcı gibi floortime uygulayan kişileri tavsiye ederdim ama sizin çocuğunuzun tek yaşadığı sorun bazı sesleri çıkarırken ağzının alması gereken pozisyonları bilmiyor olması...bu yüzden doğrudan konuşma terapisti olan herhangi bir kişiyle çalışabilirsiniz.İster konuşma terapistini kendiniz bulun,ister bir merkeze gidin çocuğunuzla çalışacak kişinin " konuşma terapisti" ünvanlı olmasını talep edin.Yoksa genelde "çocuk gelişimi mezunu " kişiler karşınıza çıkacaktır.

Ama cocuklarda donem donem isitme durumu degisebiliyormus dimi?

Ama cocuklarda donem donem isitme durumu degisebiliyormus dimi?
Evet değişebiliyor ama yazan arkadaşın çocuğu konuşuyor sadece bazı harfleri çıkaramıyor ..Ben arkadaşın çocuğunun işittiğini düşündüm bu yüzden. Muayenede çocuğun "sese verdiği tepki " üzerinde özellikle duruluyor..Mesela gecikmiş konuşmada işitme testi çok önemli..basınç dengesizliği bile hem işitme kaybına,hem gelişimini etkileyen sorunlara yol açabiliyor.

Benimki genel bir soruydu zaten canim…konu sahibinin cocugu icin cok endiselenmedim ben acikcasi.. cunku sadece belli harfleri cikaramiyormus zamanla duzeliyor genelde.. cocuk derdini anlatabiliyorsa anliyorsa karsidaki bence kotu durumda degildir

Merhabalar . Devlette de dil terapisi var ama öncelikle. RAM ( rehberlik araştırma merkezi ) bulundunuz il nerdeyse ordan Google yazıp randevu alın . Çocuğunuzu gösterin. Daha sonra eğer uygun görürlerse çocuğa eğitim gereklidir diyip rapor verip dil eğitimi raporu bu yanlış anlaşılmasın engelli raporu fln degil. 2 yıl geçerli eğer gerek görülürse uzatılabilir. Raporu alınca özel rehabilitasyon okulu da olsa fark etmiyor siz 5 kuruş bile ödemeden devlet sizin yerinize ödüyor . Haftada 2 saat kadar dil terapisi yada herhangi bir eksikliği olduğu tespit edildiği neyse onunla ilgili eğitim alabilir . Araştırın ve aklınıza raporlu olucak çocuğum demeyin bu sadece eğitim için olan bir rapor siciline vs işlenen bir şey değil.

Ay neden öyle abartiniz anlamadım bazı cocuklar hızlı konuşur siz o unla oturup harfler yazılı kağıtlara ve o harf için bir kelime orneyi olsun ve cocugunuzla harfleri seslerini doğru düzgün soylemesini öğrettin. ve konuşurken tane tane konuşması gerektiğini öğretin.. çocuk daha 5 yaşında hastalıklı gibi neden buyuttunuz anlamadım... benim dediğim yöntemle cocugunuz hangi harflerde sıkıntı yaşadığını anlarsiniz ve o harflere daha çok oyunlar yapın onunla emin olun duzelecektir sana yazanlarda sanki sen kötü bir anneymisin gibi yazmasina da gıcık oldum açıkçası yani bir çağre çıkış yolu bulmaya çalışan anneleri işi gücü olmayan alaycı kişiler cevap vermese engellene bilinse ne güzel olurdu.. dediğim gibi çocuğunuzun en doktor sizsiniz onunla oyun yoluyla bu sorunu çözersiniz.. ALLAH yardımcınız olsun..

iyi günler bulunduğunuz ilde rehberlik araştırma merkezi (RAM) Varsa oraya başvurabilirsiniz. Ücretsiz devlet kurumu sizi yönlendirirler.

Yazan arkadaşlar vardır ama devlet hastanesinde pediarti bölümünde dil ve konuşma bozukluğu heyet raporu alarak ilinizde bulunan milli eğitim bakanlığı rehberlik ve araştırma merkezine başvurursanız çocuğunuza devlet destekli dil konuşma yardımı alabilirsiniz. Ücretsiz ya da çok düşük bir ücretle bu yardımı almanız mümkün.

Gerekli raporlar tebliğ edildiğinde ücretsiz terapi sağlanıyor, hanımlar çok güzel açıklamış.
Lakin anlamadığım kısım neden çocuklarınızın bir raporu olmasından korkuyorsunuz? Böyle birkaç yorum gördüm. Bizim okulumuzda her sınıfta en az iki öğrenci var bu şekilde çeşit çeşit. Eğitimlerine engel değil, ayrım yapılmıyor.
Ama şunu eklemek isterim, bu problem sizin evde çözebileceğiniz bir durum değil. Fark etmeden üstüne çok gidebilir, içine kapanmasına sebep olabilirsiniz. Lütfen hem siz üstüne gitmeyin hem rapordan korkmayın.

ben misal o rapordan korkanlardan biriyim. oğlum ilerde asker yada polis olmak istediğinde önüne çıkartabilirler. rapor siliniyor, Ancak canım ülkemizde yarın bir gün ne olacağı belli değilken riske girmek istemedim...

mutlaka gitmeli, gerçekten faydasını görüyoruz. artık k sesini çıkartabiliyor. diğer harfler üzerinde de çalışıyoruz. güzel sonuçlar aldık ve almaya da devam ediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…