Deniyorum bende ara ara bu şekilde s harfi başta olunca çıkaramıyor o harfi ama bazen kelimenin ortasında ise söylüyorBana çok abes bir durum gibi gelmedi açıkçası. Konuşabiliyor ama paytak paytak konuşuyor anladığim kadarıyla. O yaşlarda ben de öyle konuşuyormuşum mesela. Kolonyaya dolonya diyordum. Kolonya dedirtmeye çalışırken " ko ko kolonya" de diyorlardı ben de "ko ko dolonya" diyordum. Muhtemelen o sekilde söylemek daha kolayıma geliyordu. Yani ko yu soyleyebilen kolonyayı da söyleyebilir ama yok işime o şekilde konuşmak geliyordu. Misal hala konuşulan bir diyaloğum vardır benim; bi keresinde denizdeyken tanıdık birisine dönüp "den de bidimle denize delden mi" yani "sen de bizimle denize gelecek misin?" Demişim.biraz zorlayın bakalım harfleri söyleyebiliyor mu? Harfleri söyleyebildigi halde kelime şeklini o sekilde söylüyorsa muhtemelen kendini zorlamak istemediginden tembellikten dolayı yapıyor olabilir. Bu durum sizi çok endişe ediyorsa ve uzamana goturmek icin param yeterli degil diyorsanız kendi kendinize çabalayabilirsiniz kelimeleri doğru söyletme konusunda. Atıyorum "su" söyletmeye çalışırken tıslayarak 'sssssssssssuuuuu" dedirtmeye çalışın bakalım 'ccccccuuuu" diyemeyeceği için muhtemelen 'sssss' harfini cikartabilecektir.
Üslubun fazla sert Calci. Alaydan ziyade fazla üstten konuşmuşsun kusura bakma ama öyle hissettim. Durumu olmayabilir parası çıkışmayabilir. Devletten yararlanmak istiyor olabilir. Veya buradaki üyelerden, benimde çocuğum böyleydi düzeldi diye telkin edilmek istiyordur.
Daha önce eşinin covidliyken işe göndermesi çocuğunun temaslıyken kreşe göndermesi şuanın konusu değil. Her zaman şartlar aynı olmuyor insan yaşamında. Sevgiler.
Maşallah bende randevu açılınca hemen alıcam inşallah bizde alabiliriz raporu hemen başlarızEvet var doktor yönlendirir rapor çıkarırsa ücretsiz terapiler eşimin kuzeni çocucuğunu 2 yada 3 yıl terapiye götürdü. Onun konuşması hiç anlaşılmıyordu ve çocuk içine kapanıktı. Şimdi gayet iyi maşallah
Yeğenim l ve r harflerini hiç söyleyemiyodu ben çalıştırarak hallettim .şimdi sorun kalmadı. Ama şunu unutmayin konusamdikca agresiflesir.5 yaş cok erken ama üzülmek için. Bu yaştan sonra egzersizler yapiliyo zatenDoğru söylüyorsunuz
Merhaba konuşma terapisi ile büyük oranda çözebilirsiniz bu durumu.Kızlar merhaba Temmuz 21 'de inşallah oğlum 5 yaşında olacak iki yıldır kreşe gidiyor. Her söylenilen anlıyor yapıyor 3 yaşına girmeden tuvalet eğitimini aldı yanlız konuşmada sıkıntı var çok aceleci konuşuyor bazen anlıyorum, bazen anlamıyorum anlamadığımda tekrar anlatıyor ama yine anlamıyorum ağlıyor, bu sefer ne yapıcam şaşırdım bazı harfleri çıkaramıyor. Suya cu diyor. Mesela 'anne ben hadda (hasta) ondum'(oldum) diyor. Bazı cümleleri geçiştiriyor seneye devlet ana okulu yaşı ve ben çok terdettülüyüm algısı açık bir çocuk uyanık ama konuşma sıkıntılı çoğu harf eksik. Ne yapabilirim pedegoglar aşırı pahalı şuan gidemiyorum. Ne önerirsiniz. Lütfen bir şeyler yazın kızlar
Bu rapor eğer ram raporu ise almadan önce iyi araştırın.Maşallah bende randevu açılınca hemen alıcam inşallah bizde alabiliriz raporu hemen başlarız
Çocuk ve Ergen psikiyatrisine götürün öncelikle devlette ücretsiz zaten. Sonrasında sadece dil ile sınırlı mi yoksa farklı bir süreç mi var onlar anlarlar gerekli yönlendirmeyi yaparlar. Siz sadece dil konusunda geri olduğunu düşünüyorsunuz bizim kuruma ( özel eğitim) gelen çoğu çocuğun hafif işitme sorunu ve farkli sorunlarin olduğunu da yine psikiyatrislerin yönlendirmesiyle anladık ( sizin çocuğunuzda olmayabilir de).Keşke çok iyi durumum olsa evladım için yaparım tabi görüşmedim değil gittim dil terapistine her gitmede 800 TL ödemem lazım ve haftada iki gün gitmeliyim elimde olsa zaten direkt giderim haydi yine alay konusu yapın lütfen
Ankara'da yaşıyorsanız benim bulunduğum ilçenin Belediyesi ücretsiz 5 seans pedagog desteği veriyor ben oğlum için gittim çok ilgili bilgili bir pedagogdu öneririm.Kızlar merhaba Temmuz 21 'de inşallah oğlum 5 yaşında olacak iki yıldır kreşe gidiyor. Her söylenilen anlıyor yapıyor 3 yaşına girmeden tuvalet eğitimini aldı yanlız konuşmada sıkıntı var çok aceleci konuşuyor bazen anlıyorum, bazen anlamıyorum anlamadığımda tekrar anlatıyor ama yine anlamıyorum ağlıyor, bu sefer ne yapıcam şaşırdım bazı harfleri çıkaramıyor. Suya cu diyor. Mesela 'anne ben hadda (hasta) ondum'(oldum) diyor. Bazı cümleleri geçiştiriyor seneye devlet ana okulu yaşı ve ben çok terdettülüyüm algısı açık bir çocuk uyanık ama konuşma sıkıntılı çoğu harf eksik. Ne yapabilirim pedegoglar aşırı pahalı şuan gidemiyorum. Ne önerirsiniz. Lütfen bir şeyler yazın kızlar
Bende çoğu kez deniyorum ama terapist şart artık halledemezsem devlette kredi çekicez gerekirse teşekkür ediyorumBen kendimde yaptığım yöntemi anlatayım.
Benim cocuk 3 yaşındayken bazı harfleri hiç çıkaramıyordu.
Hani öğretmen düşünün.
Harfleri öğretiyor çocuğa.
Örneğin.
Ş harfini çıkaramayan bir çocuk var diyelim. Ş , ş, ş diyerek yanına e harfini koymadan sadece o sesle oyunlar oynayıp hadi şelale su sesi çıkaralım nasıl akıyor su hadi taklit edelim.
Diyerek bu yöntemle cocuk bile üzerine gittiğinizi anlamadan oyun eşliğinde bu ses üzerine kendini az zorlayacak belki çıkaracaktır 5-6 deneme sonrası.
Buna rağmen tüm çabanız rağmen hiç ilerleme katedemiyorsaniz, kesinlikle dil terapistine gidin.
Anne baba evlatları için tüm fedakarlığı yapmalı.
Paraysa para.
Belki 1 ayda bile düzelecek bilemezsiniz ki.
Para bulunur ama bozulan psikoloji ve hastalık bunlar tedavisi zor şeylerdir.
Ne kendi psikolojinizi bozun ne de çocuğuza zaman kaybettirin.
Evet ilk önce o birimden randevu alıcam sürekli arıyorumÇocuk ve Ergen psikiyatrisine götürün öncelikle devlette ücretsiz zaten. Sonrasında sadece dil ile sınırlı mi yoksa farklı bir süreç mi var onlar anlarlar gerekli yönlendirmeyi yaparlar. Siz sadece dil konusunda geri olduğunu düşünüyorsunuz bizim kuruma ( özel eğitim) gelen çoğu çocuğun hafif işitme sorunu ve farkli sorunlarin olduğunu da yine psikiyatrislerin yönlendirmesiyle anladık ( sizin çocuğunuzda olmayabilir de).
Dil konuşma, pedadog ( Türkiye'de pedadog diye bir ünvan yoktur) v.b branşları çocuk ve ergen psikiyatrisi yönlendirmeden direk gidilmez çünkü ayrıntılı incelenmesi lazım.
A karada yaşamıyorum ama bizim bölgemizde var mı onuda araştırayımAnkara'da yaşıyorsanız benim bulunduğum ilçenin Belediyesi ücretsiz 5 seans pedagog desteği veriyor ben oğlum için gittim çok ilgili bilgili bir pedagogdu öneririm.
Çok hızlı konuşup bitirmek istiyor oğlum yavaş konuşalım dediğimde yavaşlıyor hemen olsun bitsin istiyorMerhaba konuşma terapisi ile büyük oranda çözebilirsiniz bu durumu.
Birde siz her zaman tane tane ve yavaş yavaş konuşmaya özen gösterin.
Yaptığınız her şeyi söyleyin.
Mesela yanında su içiyorsanız şuan su içiyorum gibi yavaş ve tane tane olacak şekilde sürekli konuşun.
Kendinizi üzmeyin her çocuk farklı yollardan geçiyor ama mutlaka aşacaktır bu problemini.
Sürekli araştırma içindeyim inşallah oğlumunda dili de tam anlamı ile açılırYeğenim l ve r harflerini hiç söyleyemiyodu ben çalıştırarak hallettim .şimdi sorun kalmadı. Ama şunu unutmayin konusamdikca agresiflesir.5 yaş cok erken ama üzülmek için. Bu yaştan sonra egzersizler yapiliyo zaten
Bizim evde de üç dil birden konuşuluyor ve iki çocuğum da konuşma problemi vardı. Götürdüğüm pedagoglar konuşulan dilleri bahane gösterdiler. Şimdi cok güzel konuşuyorlar , zaten sorun sadece konuşmaya geç başlamak oluyor.Bununla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. İsviçre'de biri küçük bir bölgede kullanılsa bile 4 resmi dil var. Ailelerin kökeni başka ülkeler olduğu için çocuklar doğdukları andan itibaren çok dile maruz kalıyorlar.
Kreşlerde 72 milletten çocuk var. Uzak doğu, Kuzey Afrika doğu Avrupa... her çocuk anadilini ve yaşadığı yerin dilini çok rahat konuşuyor. Kendi kızlarım da biri 2.5 yaşında diğeri 2 yaşında kreşe başladılar. Bizde yurtdışına giderken önce korktuk, bize de geç konuşur çocuklar dendi. Çocuk doktorumuza danıştık ve tam tersi çok esnek olurlar daha iyi dedi. Doktorun kendi eşi de yabancıydı ve kendi çocuğunu örnek gösterdi.
Mesela anne kökeni İtalyan, baba kökeni Fransız ve yaşadıkları yerde konuşulan dil İsviçre Almancası. Evde çocuklarla her üç dil birden konuşuluyor ve çocuk normal zamanda konuşmaya başladı.
Diğeri yine anne Finlandiya baba Alman kökenli ve evde yine İsviçre Almancası, Fince ve normal Almanca konuşuluyor. Yine başkasının baba Hollandalı anne İsviçreli ve bu çocukta iki dille büyüdü. Ben bu çocukları doğumundan beri tanıyorum. Abileri ve ablaları büyük kızımın kreş arkadaşlarıydı.
2,5 - 3 yaşında çocuğa resimli kitapta bu ne diye birşey sorduğunuzda hangi dilde sorarsanız o dilde cevap veriyor.
Baktırdık yokDil bağı olabilir mi?
Bebek gibi konuşmuyoruz onu bende duymuştumÇocuğum yok ama bir yerde okumuştum. Anne baba bebek gibi konuşunca çocukta bozuluyormuş.karşınız da yetişkin varmış gibi konuşun diyordu. Tam hatırlamıyorum ama uzamanı daha iyi bilir
Sevindim çocuklarınız adına.Bizim evde de üç dil birden konuşuluyor ve iki çocuğum da konuşma problemi vardı. Götürdüğüm pedagoglar konuşulan dilleri bahane gösterdiler. Şimdi cok güzel konuşuyorlar , zaten sorun sadece konuşmaya geç başlamak oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?