Oğluma çok üzülüyorum 😢

Deniyorum bende ara ara bu şekilde s harfi başta olunca çıkaramıyor o harfi ama bazen kelimenin ortasında ise söylüyor

Her konuda bir önceki konuyu ıslayıp getiriyor arkadaş ne alakaysa bende anlamıyorum. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için

Maşallah bende randevu açılınca hemen alıcam inşallah bizde alabiliriz raporu hemen başlarız

Doğru söylüyorsunuz
Yeğenim l ve r harflerini hiç söyleyemiyodu ben çalıştırarak hallettim .şimdi sorun kalmadı. Ama şunu unutmayin konusamdikca agresiflesir.5 yaş cok erken ama üzülmek için. Bu yaştan sonra egzersizler yapiliyo zaten

Merhaba konuşma terapisi ile büyük oranda çözebilirsiniz bu durumu.
Birde siz her zaman tane tane ve yavaş yavaş konuşmaya özen gösterin.
Yaptığınız her şeyi söyleyin.
Mesela yanında su içiyorsanız şuan su içiyorum gibi yavaş ve tane tane olacak şekilde sürekli konuşun.

Kendinizi üzmeyin her çocuk farklı yollardan geçiyor ama mutlaka aşacaktır bu problemini.

Maşallah bende randevu açılınca hemen alıcam inşallah bizde alabiliriz raporu hemen başlarız
Bu rapor eğer ram raporu ise almadan önce iyi araştırın.
Raporsuz sorununuzu çözmek daha iyi olabilir belki.

Ben kendimde yaptığım yöntemi anlatayım.
Benim cocuk 3 yaşındayken bazı harfleri hiç çıkaramıyordu.
Hani öğretmen düşünün.
Harfleri öğretiyor çocuğa.
Örneğin.
Ş harfini çıkaramayan bir çocuk var diyelim. Ş , ş, ş diyerek yanına e harfini koymadan sadece o sesle oyunlar oynayıp hadi şelale su sesi çıkaralım nasıl akıyor su hadi taklit edelim.

Diyerek bu yöntemle cocuk bile üzerine gittiğinizi anlamadan oyun eşliğinde bu ses üzerine kendini az zorlayacak belki çıkaracaktır 5-6 deneme sonrası.

Buna rağmen tüm çabanız rağmen hiç ilerleme katedemiyorsaniz, kesinlikle dil terapistine gidin.
Anne baba evlatları için tüm fedakarlığı yapmalı.
Paraysa para.
Belki 1 ayda bile düzelecek bilemezsiniz ki.
Para bulunur ama bozulan psikoloji ve hastalık bunlar tedavisi zor şeylerdir.
Ne kendi psikolojinizi bozun ne de çocuğuza zaman kaybettirin.

Çocuk ve Ergen psikiyatrisine götürün öncelikle devlette ücretsiz zaten. Sonrasında sadece dil ile sınırlı mi yoksa farklı bir süreç mi var onlar anlarlar gerekli yönlendirmeyi yaparlar. Siz sadece dil konusunda geri olduğunu düşünüyorsunuz bizim kuruma ( özel eğitim) gelen çoğu çocuğun hafif işitme sorunu ve farkli sorunlarin olduğunu da yine psikiyatrislerin yönlendirmesiyle anladık ( sizin çocuğunuzda olmayabilir de).
Dil konuşma, pedadog ( Türkiye'de pedadog diye bir ünvan yoktur) v.b branşları çocuk ve ergen psikiyatrisi yönlendirmeden direk gidilmez çünkü ayrıntılı incelenmesi lazım.

Ankara'da yaşıyorsanız benim bulunduğum ilçenin Belediyesi ücretsiz 5 seans pedagog desteği veriyor ben oğlum için gittim çok ilgili bilgili bir pedagogdu öneririm.

Bende çoğu kez deniyorum ama terapist şart artık halledemezsem devlette kredi çekicez gerekirse teşekkür ediyorum

Evet ilk önce o birimden randevu alıcam sürekli arıyorum

Ankara'da yaşıyorsanız benim bulunduğum ilçenin Belediyesi ücretsiz 5 seans pedagog desteği veriyor ben oğlum için gittim çok ilgili bilgili bir pedagogdu öneririm.
A karada yaşamıyorum ama bizim bölgemizde var mı onuda araştırayım

Çok hızlı konuşup bitirmek istiyor oğlum yavaş konuşalım dediğimde yavaşlıyor hemen olsun bitsin istiyor

Sürekli araştırma içindeyim inşallah oğlumunda dili de tam anlamı ile açılır

Bizim evde de üç dil birden konuşuluyor ve iki çocuğum da konuşma problemi vardı. Götürdüğüm pedagoglar konuşulan dilleri bahane gösterdiler. Şimdi cok güzel konuşuyorlar , zaten sorun sadece konuşmaya geç başlamak oluyor.

Çocuğum yok ama bir yerde okumuştum. Anne baba bebek gibi konuşunca çocukta bozuluyormuş.karşınız da yetişkin varmış gibi konuşun diyordu. Tam hatırlamıyorum ama uzamanı daha iyi bilir

Sevindim çocuklarınız adına.
Bana da önce mantıklı gibi gelmişti ama kendi iki çocuğum dahil başka hiç bir çocukta görmedim konuşma problemi. Avrupa’daki çocukların çok büyük çoğunluğu en az iki lisanla büyüyor. Ülkeler küçük ve sınırlar açık olduğu için herkes başka ülkede rahatça yaşayıpnçalışabiliyor.

Şimdi mesela Singapur’dayım burası da çok dilli bir ülke. Her çocuk ana dili + İngilizceyle büyüyor.
Görümcem bebekliklerinden beri hem Almanca hem İngilizce hem Türkçe konuşuyor 4-6 yaşlarındaki kızlarıyla. Yeğenimin teyzesi İngilizce öğretmeni ve doğduğundan beri hep İngilizce konuştu çocukla. Belki 100 çocuktan birinde bu sorun oluşabilir sonuçta bu işin uzmanı değilim. Önümde bu kadar çok örnek varken, çok dil konuşulması problem değil gibi gözüküyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…