Oğluma çok üzülüyorum 😢

Zeki çocuklar hızlı düşündüğü için konuşurken bu şekilde bocaladıklarını duymuştum. Eski eşimin kızı da bu şekildeydi. İlkokul çağında hatta. Şimdi üniversitede okuyur 🤗 zamanla düzelecektir allahın izniyle
Kızımda her cümlede nefes alma var tüm Sağlık kontrollerinden geçti doktor sadece aceleci yapısı var dedi. Bir ilk okul öğretmenine danıştım sizin söylediğinizi söyledi,dili aklına yetmeyenlerde bu dedi ve ilkokul da okumayı sökünce aşarmış …

Benim oğlum da 5 yaşında. 3 yaşında konuşmaya başladı. Şu an gayet güzel konuşuyor ama ‘k’ harfi hiç yok. Onun yerine ‘d’ tercih ediyor 😄
Sizdeki tam nasıl bir bozukluk anlayamadım ama ses hatalarıysa birçoğu ilkokulda okuma yazma eğitimi sırasında düzeliyor. Daha ileri bir problemse tabiki dil terapisti görmeli.

Artikülasyonuda araştırdım oğlumla aynı belirtiler
Tabiki önce doktora götürün teşhis konsun
Bize teşhis konuldu artikülasyon bozukluk dendi
Benimkide konuşuyor ama sesler çok farklı çok alakasız tane tane güzelken arka arkaya anlamak imkansız
Yeni yeni kelimeler söylüyor her geçen gün ama farklı söylüyor işte

Özel eğitim, dil terapisi gibi eğitimler maalesef çok pahalı eğitimler. Söz konusu çocuğunuz bile olsa ciddi bir maddi imkana sahip olmanız gerekiyor...yani burda yazıldığı gibi vereceksin mecbur diyemiyorsunuz, yoksa neyi vereceksin??? 2 yıla yakın bir süredir özel eğitime devam ediyoruz, bu eğitimler için evini arabasını satan insanlar var.

Kızlar merhaba Temmuz 21 'de inşallah oğlum 5 yaşında olacak iki yıldır kreşe gidiyor. Her söylenilen anlıyor yapıyor 3 yaşına girmeden tuvalet eğitimini aldı yanlız konuşmada sıkıntı var çok aceleci konuşuyor bazen anlıyorum, bazen anlamıyorum anlamadığımda tekrar anlatıyor ama yine anlamıyorum ağlıyor, bu sefer ne yapıcam şaşırdım bazı harfleri çıkaramıyor. Suya cu diyor. Mesela 'anne ben hadda (hasta) ondum'(oldum) diyor. Bazı cümleleri geçiştiriyor seneye devlet ana okulu yaşı ve ben çok terdettülüyüm algısı açık bir çocuk uyanık ama konuşma sıkıntılı çoğu harf eksik. Ne yapabilirim pedegoglar aşırı pahalı şuan gidemiyorum. Ne önerirsiniz. Lütfen bir şeyler yazın kızlar
Tek çözüm konuşma terapisi.88 doğumlu kardeşimde yaşadı bunu ama o zamanlar ne sımdıkı ımkanlar ne de bilinç vardı tabi.İlkokul 2 ye kadar sürdü bu durum.Okumaya cok gec gecti çünkü kendi heceledigi haliyle yazmaya çalışıyordu.Mesela ava?tabı diyordu ayakkabıya; o soru işareti koydugum yerdekı sesi karşılayan bir harf yok alfabede, kalakalıyordu ne yazacagını bılemedıgınden.Birinci sınıfın sonunda okumaya gecti.Annem çok evhamlı bir kadın her gun okulda bu cocugun zekasında sorun mu var neden okuyamıyor dıye öğretmeni bezdırmışti.Okuma yazma ıle birlikte konuşması da düzeldi.Zeka sorunu da yok tabi herşey konuşma probleminden kaynaklıymış, şu an doktora mezunu.

Dil terapisti ilk seçenek.cikarilamayan seslerde çoğunlukla başarılı olunuyor

Kızımın sınıfında da konuştukları pek anlaşılamayan bir ogrenci vardı şimdi biraz daha anlaşılır şekilde konuşuyor ama hala çok net değil

Bazende dil bağı olabiliyor eğer varsa küçük bı operasyonla onunda çözümü var

Merhaba sınıf öğretmeniyim . Biyle bir ogrencim var aileyi gecen sene yönlendirdim rapor aldırdık aynı zamanda rehabilitasyon merkezinde eğitim alıyor . Anasınıfı ve ilkokul da ayrıca destek odaları açılır dezavantajlı çocuklar icin kendi öğretmeni veya okuldan başka bir öğretmen 10 saate yakın bire bir ücretsiz ders verir .
YouTube da çıkaramadığı harfler icin cok güzel videolar var .
9 yaşına kadar sesleri tam çıkaramamayo normal karşılaşıyoruz . Bazen sesleri cikaramama dış yapısıyla alakalı olabliyor ana dişler çıkınca sorun çözülüyor .
Sormak istediğiniz birsey olursa mesaj atabilirsiniz .
Kolaylıklar diliyorum .

Keşke çok iyi durumum olsa evladım için yaparım tabi görüşmedim değil gittim dil terapistine her gitmede 800 TL ödemem lazım ve haftada iki gün gitmeliyim elimde olsa zaten direkt giderim haydi yine alay konusu yapın lütfen
Sizi çok iyi anlıyorum. Benim oğlum da 3 buçuk yaşında ve doğru düzgün konuşmuyor, otizm değil çok şükür ama dil terapistine götürmeniz lazım ona da bu şartlarda durumumuz el vermiyor. 😔

Bir tanıdığımin oğlu da bu şekildeydi onlar biraz parasızlıktan biraz ilgisizlikten götürmemisler çocuk ilkokul seviyelerinde dalga konusu olduğu için okulu bırakip ise giriyor bildiğiniz çırak olarak ailenin de işine geldi gelir kapısı oldu ama bahsettiğim kişi şuan evlenemiyor psikolojisi çok bozuk kendini ifade edemediği için hala aynı şekilde konuşuyor siz bu şekilde olmayın diye anlatıyorum ne yapın edin bir şekilde götürün dil ifadesi gerçekten tüm yaşamı etkiliyor gerekirse ikinci el satın kıyafet vs götürün cimere yazın valiliğe kaymakamlığa gidin ben olsam ortalığı yıkar yine de tedavisini yaptırırım

Cocuk psikeatristi dul terapisi yada ozel egitime yonlendirebilir raporla oze egitimin bir kismini devlet karşılıyor dil terapisini karsiliyormu bilmiyorum ama bir yerden baslamaniz lazim 5 yas erken degil gec kalmayin

Kızlar merhaba Temmuz 21 'de inşallah oğlum 5 yaşında olacak iki yıldır kreşe gidiyor. Her söylenilen anlıyor yapıyor 3 yaşına girmeden tuvalet eğitimini aldı yanlız konuşmada sıkıntı var çok aceleci konuşuyor bazen anlıyorum, bazen anlamıyorum anlamadığımda tekrar anlatıyor ama yine anlamıyorum ağlıyor, bu sefer ne yapıcam şaşırdım bazı harfleri çıkaramıyor. Suya cu diyor. Mesela 'anne ben hadda (hasta) ondum'(oldum) diyor. Bazı cümleleri geçiştiriyor seneye devlet ana okulu yaşı ve ben çok terdettülüyüm algısı açık bir çocuk uyanık ama konuşma sıkıntılı çoğu harf eksik. Ne yapabilirim pedegoglar aşırı pahalı şuan gidemiyorum. Ne önerirsiniz. Lütfen bir şeyler yazın kızlar
Yanında bol bol kitap okuyun ve eğitici setler var konuşmaya yardımcı için deneyin isterseniz bir

Tek çözüm konuşma terapisi.88 doğumlu kardeşimde yaşadı bunu ama o zamanlar ne sımdıkı ımkanlar ne de bilinç vardı tabi.İlkokul 2 ye kadar sürdü bu durum.Okumaya cok gec gecti çünkü kendi heceledigi haliyle yazmaya çalışıyordu.Mesela ava?tabı diyordu ayakkabıya; o soru işareti koydugum yerdekı sesi karşılayan bir harf yok alfabede, kalakalıyordu ne yazacagını bılemedıgınden.Birinci sınıfın sonunda okumaya gecti.Annem çok evhamlı bir kadın her gun okulda bu cocugun zekasında sorun mu var neden okuyamıyor dıye öğretmeni bezdırmışti.Okuma yazma ıle birlikte konuşması da düzeldi.Zeka sorunu da yok tabi herşey konuşma probleminden kaynaklıymış, şu an doktora mezunu.
Oğlumunda algısı iyi çok şükür dediğiniz gibi harfleri yuvarlıyor ağzının içinde bazen çok iyi cümle kuruyor bazı harfleri tam anlamıyla oturtamıyot çoğu zamanda

Merhaba sınıf öğretmeniyim . Biyle bir ogrencim var aileyi gecen sene yönlendirdim rapor aldırdık aynı zamanda rehabilitasyon merkezinde eğitim alıyor . Anasınıfı ve ilkokul da ayrıca destek odaları açılır dezavantajlı çocuklar icin kendi öğretmeni veya okuldan başka bir öğretmen 10 saate yakın bire bir ücretsiz ders verir .
YouTube da çıkaramadığı harfler icin cok güzel videolar var .
9 yaşına kadar sesleri tam çıkaramamayo normal karşılaşıyoruz . Bazen sesleri cikaramama dış yapısıyla alakalı olabliyor ana dişler çıkınca sorun çözülüyor .
Sormak istediğiniz birsey olursa mesaj atabilirsiniz .
Kolaylıklar diliyorum .
Allah razı olsun hocam ne güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim ilginize 🌼🥰

Bir tanıdığımin oğlu da bu şekildeydi onlar biraz parasızlıktan biraz ilgisizlikten götürmemisler çocuk ilkokul seviyelerinde dalga konusu olduğu için okulu bırakip ise giriyor bildiğiniz çırak olarak ailenin de işine geldi gelir kapısı oldu ama bahsettiğim kişi şuan evlenemiyor psikolojisi çok bozuk kendini ifade edemediği için hala aynı şekilde konuşuyor siz bu şekilde olmayın diye anlatıyorum ne yapın edin bir şekilde götürün dil ifadesi gerçekten tüm yaşamı etkiliyor gerekirse ikinci el satın kıyafet vs götürün cimere yazın valiliğe kaymakamlığa gidin ben olsam ortalığı yıkar yine de tedavisini yaptırırım
Tabi bizde şuan araştırıyoruz eşim bir yandan ben bir yandan

Devlet anaokul yaşı sizin orda 6 mı

Konuşma terapisine gidiceksiniz ve düzenli olarak verdiği egzersizleri evde çalışcaksınız. Başka çözümü yok. Psikolog, pedagog bunlarla vakit kayıpetmeyin boşuna. Sorun belli, tedavisi belli. Psikolog ne yapacak? Oda konuşma terapisi diyecek. Kulağı ağıran birini göz dr.una mı getirirsiniz yoksa direk alanında uzaman birinemi?

Keşke çok iyi durumum olsa evladım için yaparım tabi görüşmedim değil gittim dil terapistine her gitmede 800 TL ödemem lazım ve haftada iki gün gitmeliyim elimde olsa zaten direkt giderim haydi yine alay konusu yapın lütfen

Merhaba, benimde temmuz 17 dogumlu kizim var. Gecen yil bu zamanlar gerileme farkettik. Zaten 27 aylikken tekrarlamalari baslamisti, geç konuşmuştu. Geçen yil Mayıs ayinda devlet hastanesi psikologa götürdük. Kreş ya da dil terapisi dediler. Ayni zamanda ergoterapi almaya basladik. 2.5 ay oraya 3 4 seans olarak devam ettik.
Ama ben bu süreçte sosyallesmesi icin surekli disari çıkardım. Cizgi film kisitli izletmeye basladim. Telefona cok düşkündü kesinlikle youtube izlenmedi. Daha sonra Eylül ayinda kreşe başladik ve konuşmamız büyük ölçüde duzeldi. Bana soylenen şu idi, eger şimdi duzeltme saglayamazsaniz okul doneminde utanma duygusu ve kendinde ki eksiklik duygusu başlar, arkadaşlariyla ogretmeniyle anlaşmasi zor olur ve sosyal hayatini etkiler denildi. Sağlık raporu almamistik, kreş fayda sagladigi için. Şuan cok nadir kelimeleri soyleyemiyor ama çoğu harf çıkmaya başladi.

Lutfen bir an evvel devlet hastanesi psikologuna götürün, gerekli egitimlere başlayin. Telefon, tablet, tv yi kaldirin. Bol bol kitap okuyun, tekerleme soyleyin, asla soylemesi için zorlamayın. Bir an evvel sağlık raporu alarak dil terapisine başlayin ki anasinifi ve 1. Sinifta zorluk yaşamasin inşallah. Allah yardımcınız olsun ❤️

Konuşma terapisine gidiceksiniz ve düzenli olarak verdiği egzersizleri evde çalışcaksınız. Başka çözümü yok. Psikolog, pedagog bunlarla vakit kayıpetmeyin boşuna. Sorun belli, tedavisi belli. Psikolog ne yapacak? Oda konuşma terapisi diyecek. Kulağı ağıran birini göz dr.una mı getirirsiniz yoksa direk alanında uzaman birinemi?
Psikolog saglik raporu icin heyete yonlendiriyor. Bu raporla ucretsiz terapi almaya hak kazaniyorlar

Back
X