Ogluma kardes fikri

Valla benimki 21 aylıktı korunmayı bıraktım, şuan 32 aylık hala gelen giden yok...
olacağından nası bu kadar eminsiniz de planlardasınız?
Ben çocuk konusunda yaptığım her planda ortada kaldım. Sonunda planı bıraktım... kaderdeki neyse odur diyorum...
Bende polikistik var olacağından elinde değilim işte.ilkçocuğuma evliliğinin ilk ayı hamile kaldım. Doktor tedaviye başlaman gerek dediği ay.Rabbim verdi.sok oldum.ama şimdi hiç emin değilim. Çünkü polikistik ilerledi.korkumda bundan.hadi.olmazsa diye.plaj değil aslında bu bir öngörü diyelim.Rabbim ne verirse basım üstüne

Oğlunuz küçük...
Önce kendini kurtarsın bi
Tuvalet eğitimi alsin, kendini ifade etmeyi tam olarak öğrensin.
En azindan 2 seneniz var clcuk için bence
Bir de ikinci çocukları birinci cocuk icin yapmayın lütfen.
Ikıncı bir evlat isteği ile yapın.
Ben yazdım ama gormediniz sanırım kız çocuk aşkı var içimde yazdım:) tabiki önce sağlık.yani 2.çocuk isteği var içimde.ben birde kardeşlik olarak baktım olaya.ikisi arasındaki bağı görmek acısından.yoksa oğlum için düşünmüyorum sadece.

Herkese merhaba hanımlar...
Bir oğlum var 21 aylık. Ben öğretmenim kamuda.esimde kamuda çalışıyor. 3 yıla yaklasti evliyiz.evimiz yok.cok şükür bir arabamız var. Borclarimiz var biraz.onlari ödeyip ev almak istiyoruz.Rabbim nasi9 ederse.( bunları anlatmanın nedeni 2.çocuk için maden konuları soracak arkadaşlar olabilir diye )
Ben 2.çocuk istemiyordum ama kardeşlerin birbirlerine olan sevgilerini bağını gördükçe istemeye başladım.
Ama bir yandan ev borcu da beni düşündürüyor.acaba diyorum ev kredisi öderken bir yandan da çocuklara yetebilir miyiz?
Küçük bir ılçede yaşıyoruz ama seneye tayinimiz çıkacak nereye çıkacağı belli değil.
Kalbim çocuğun yalnız kalmasın yap bir tane daha diyor.
Mantığım evi alıp borcu hafiflet hiç sıkıntıya girme diyor.
Bana bir akıl verin arkadaşlar:KK43:
Bu arada gurbette oldugumuzdan asla ailemden çocuklara bakım konusunda destek görmüyorum .cocuguma simdi bakan ablamız var 2 senedir o bakıyor..2. De öyle olacak yani ailemden de destek yok.
Eşimin iş yoğunluğu çok fazla.hafta sonu bile çalışıyor yeri geliyor.
Bunları da eklemek istedim :)
Bana önerileriniz neler olur.simdiden teşekkür ederim.
Çocuğunuz çok küçük. Ev almak gibi ciddi bi borcun altına gireceksiniz. Yani bu durumda iki çocuk ve borçla muhtemelen ücretsiz izin almadan çalışmaya devam edeceksiniz. Zaten arkanızda bırakıp işe gittiğiniz bi çocuk varken ikinci çocuğa gerek var mı? Yani işten kalan vaktiniz ikisine de yetecek mi?

• Beğen
Reactions: 000
Bence çocugunuz çok küçük kardeş için 2 sine zaman ayırabılecekmısınız ikisi de bebek de ondan soruyorum
Eşiniz haftasonu bıle çalısıyormuş.İlk çocuguma ilgimi bu şekilde sürdürebılecegım diyorsanız maddi açıdan yine çocugum aynı şekilde devam edecek diyorsanız siz bilirsiniz.
Fakat 2 bebegınız olacak ve digerı daha size bagımlı.

Kendi annem için konuşmam gerekirse ki babam yardım ediyordu hem de çok ona ragmen zorlandı.

Ve çocuklar buyudukce dertlerı istekleri o kadar artıyor ki psikolojik açıdan ikisine de yetmeniz gerekiyor her zaman .

Alırsak oturmayı düşünüyoruz. Hayırlı olsun :) aynıymışız nerdeyse.peki ilk çocuğunuz da herhangi bir kıskançlık ve oluştu mu ? Daha çok küçük kullanmayı bilmeyebilir.o yönden şanslı olabilirisniz diye dusundum:)
Dedigim gibi henuz cok yeni. O da alismaya calisiyor. Cok siddetli bir sıkıntiyla karsilasmadik henuz. Evde bana yardimci annem ve kv oldugu icin onunla birebir ilgilenebiliyorum. Tabi bu onceden onunla gecirdigim zamanin cok cok azi, o yuzden hircinlastigi zamanlar oluyor. Baba daha cok zaman geciriyor onunla. Bugun butun gun gezmedelerdi. Boyle boyle atlatacagiz insallah.

Geçiyor dediğiniz yaş 29 daha çok gençsiniz. Bence böyle bir konuda duygulardansa mantık dinlenmeli. Çocuğunuza şimdi bakıcı abla var ama aynı abla 2 çocuğa bakmayı kabul ediyor mu konuştunuz mu? Kabul ediyorsa illa aldığı ücret değişecektir bu ücret+ ev kredisi+ 2 küçük çocuğun bakımını eşiniz tek maaş ile sağlayabilir mi? Aileniz destek değil, eşiniz yoğun çalışıyor üstelik.
Ayrıca kardeşler arasındaki yaş farkının belli bir önemi olduğunu sanmıyorum. Ne birbirinden nefret eden kardeşler var illa onların aralarındaki yaş farkı çok mu? Benim kuzeninlerim arasında 15 yaş var biri kadın biri erkek olmasına rağmen onlar kadar iyi anlaşan 2 kardeş görmedim. Bunun yaşla falan ilgisi yok bence. Ayrıca ben tek çocuğum eksiklik de hissetmedim uygun şartlar oluşmadan 2.çocuk çok büyük risk. Bu durumda 1.çocuğun faydalanabileceği imkanlar da kesintiye uğruyor. Bence bir süre borcunuzu hafifletin çocuğu öyle düşünün

Bu devirde kamuda çalışan iki memurun 2 çocuk sahibi olması bana çok cesaret işi geliyor.
Tepki çekeceğim ama eğer eşiniz devlet hastanesinde cerrah değilse, tahminen evinize 8 bin - 10 bin civarı maaş giriyordur.
Daha eviniz yok, borçlarınız var.
Ben olsam önce ev alırdım. Borçlarımı kapatırdım. Sonra da tek çocuğumu maddi ve manevi çok donanımlı yetiştirmeye çalışırdım. İleride ucuz iş gücü olmasın diye.

Bana bu kadar enflasyonun olduğu, yaşamın git gide ağırlaştığı, eğitimin, sağlığın pahalı olduğu bir yerde, eğer gelir 20 bin ve üstü değilse iki çocuk çok cesaret işi geliyor. Başka bir yer deseydiniz mesela (Finlandiya, Norveç, İsveç, Almanya..vb ) daha farklı bir cevap yazardım. :KK66:
Not: Yukarıdaki görüşlerim, içinde yaşadığım sosyo-ekonomik çevre baz alınarak yazılmıştır.

Benim kucuk de su an sizinkiyle ayni yasta. Ben su an onun kosturmacasiyla hamile halimi dusunemiyorum. Ama erkek olsam esimin su an hamile olmasini isterim 😂 dogana kadar 3 yasinda olur cunku. 3 yas iyi bir yas farki gibi geliyor bana.

Benimkilerin arasi 4,5 yas. Cocugun biraz kendini kurtarmis olmasi iyi oluyor..en azindan kendi kendine oyalanabiliyor..tuvaletini yapiyor. Biraz da olsa yemegini yiyebiliyordu. Ama bana yine de zor gelmisti. 9-10 yas farki daha iyi olurmus dedim kendim acisindan. Simdi ikisi oynuyorlar falan. Cocuklar acisindan düşündüğümde 3 yas fark olsa daha da iyi vakit gecirirlermis gibi geliyor.

Zor bir konu ama ücretsiz izin alacaksanız evi erteleyin 2 yil sonra alin evi derim. Almayacaksaniz cocugu erteleyip ev alip burcu hafifletin derim.

Cocugu en azindan tayindan sonra düsün. Nereye gidecegini belli degil. Kim cocuga bakacak? Borclariniz birazda hafiflesin. Hic degilse, yardimci kadin, kres icin bütce acilir.

Kardesler daima birbirlerini sever. Ister arada 1 yas fark olsun, ister 10 yas fark. Önemli olan cocuklara iyi ve kaliteli bir hayat sunmak. Yani esin yardimci olamayacak, ailede yok, bir bebek gece aglarken, digeri gündüz ilgi isteyecek. Nasil yapacaksin?

Çok yakın bir arkadaşım sırf çocuğuna kardeş olsun diye bir çocuk daha yaptı. Ama bu sefer de ikisi ile başetmek onu çok zorladı. Ayrıyetten maddi ve ailevi sıkıntılar da girince psikolojik tedavi görmeye başladı. Dikkat edin eğer gerçekten kendiniz değil de sırf kardeş olsun diye istiyorsanız daha bir zor geliyor sanırım, benim gördüğüm kadarıyla.

• Beğen
Ben kesinlikle kardes taraftariyim. Eger anne baba arasinda bi gecimsizlik yoksa, bir cocuk mutlaka bir kardesi hak ediyor diye dusunuyorum. Nacizane fikrim.
Ama hem siz gencsiniz, hem bebeginiz cok küçük. Yani önünüzde bu karari verecek yillariniz var. Tayinciyseniz ev almak cok mantıklı gelmedi bana açıkçası. Ama aileniz uzakta, bebeginiz küçük, iki kucuk cocuk bakimi sizi zorlayabilir. En azindan 2 3 yil daha buyuse daha iyi olabilir, krese gider, kendi yemegini yer, tuvaletine gider, giyilebilir vs

Hemen hamile kalmıssınız, ve 21 aylık hala baya baya bebek demek. Bunu dusunmenız bile mucize suanda. Biri bana bebek yapsana dese sanırım kafa goz dalarım kucugu 21 aylık. Bence kendinize zaman verin hayat cocuktan ibaret degıl. Evlendıgınızden berı hayatınızda cocuk var zaten

4 sene sonra maddi anlamda evet çok rahat oluruz.ama ben rahatlığa alışırsam ya hiç istemezsem? Çünkü çok rahat bir yapım vardir. Rahatlığa alışırsam istemyebilirim diye düşünüyorum
Tayinciymişsiniz öyleyse çocuğu maddiyata göre değil şimdiki eğitim sistemimize göre yapmalısınız :) . Yani 4+4+4 O zaman aralarında tam 4 yaş olacak şekilde yapmalısınız. tabi denk getirebilirsiniz
Neden çünkü tayininizin çıktığı yıl ikisinin de yeni bir okula başlayacağı yıl olursa gittiğiniz şehirde kayıt yaparsınız okul zaten değişeceği için çok sorun olmaz, ama aralarında 3 yaş olursa hem şehirleri değişecek hemde aynı okulu 2 kere değiştirmek zorunda kalacaklar en azından biri 2 kere okul değiştirecek.

Sizin kardesiniz yok herhalde.
Ya da var ve aranız muhteşem kardes bağlarınız güçlü,ama şunu bilin her kardes aynı olmuyor . Gordukleriniz de birer yanılsama olabilirmDuydunuz mu hic birbirinden nefret eden kardesler.
Oglunuz yalniz kalmaz. Tek çocuk olmak kötü birsey değil.
Bir de burdan biz ne diyebiliriz ki sizin aile planlamaniza. Boyle isler planla da olmuyor ki. Gönlünüzdeki neyse o olsun insallah.
Bu arada ben sizin şartlarınızda olsam 2.cocuk yapmazdım.

• Muhteşem
Sizin kardesiniz yok herhalde.
Ya da var ve aranız muhteşem kardes bağlarınız güçlü,ama şunu bilin her kardes aynı olmuyor . Gordukleriniz de birer yanılsama olabilirmDuydunuz mu hic birbirinden nefret eden kardesler.
Oglunuz yalniz kalmaz. Tek çocuk olmak kötü birsey değil.
Bir de burdan biz ne diyebiliriz ki sizin aile planlamaniza. Boyle isler planla da olmuyor ki. Gönlünüzdeki neyse o olsun insallah.
Bu arada ben sizin şartlarınızda olsam 2.cocuk yapmazdım.
Kardeşlerim var aramda iyi :) o yüzden bu fıkra kapilmistim

Bu devirde kamuda çalışan iki memurun 2 çocuk sahibi olması bana çok cesaret işi geliyor.
Tepki çekeceğim ama eğer eşiniz devlet hastanesinde cerrah değilse, tahminen evinize 8 bin - 10 bin civarı maaş giriyordur.
Daha eviniz yok, borçlarınız var.
Ben olsam önce ev alırdım. Borçlarımı kapatırdım. Sonra da tek çocuğumu maddi ve manevi çok donanımlı yetiştirmeye çalışırdım. İleride ucuz iş gücü olmasın diye.

Bana bu kadar enflasyonun olduğu, yaşamın git gide ağırlaştığı, eğitimin, sağlığın pahalı olduğu bir yerde, eğer gelir 20 bin ve üstü değilse iki çocuk çok cesaret işi geliyor. Başka bir yer deseydiniz mesela (Finlandiya, Norveç, İsveç, Almanya..vb ) daha farklı bir cevap yazardım. :KK66:
Not: Yukarıdaki görüşlerim, içinde yaşadığım sosyo-ekonomik çevre baz alınarak yazılmıştır.
Aylık gelirimiz 10 bin üzeri . Ev meselesi olmasa direk yapardım zaten.ev beni düşündürüyor.ev krediside 5 6 yıl sürecek.

Ben kızım 10 yaşına gelince 2.yi belki yaparım, çok yoruldum. Bu arada hep kız çocuk istiyorum demişsiniz de ya 2.de erkek olursa ?

Benim kucuk de su an sizinkiyle ayni yasta. Ben su an onun kosturmacasiyla hamile halimi dusunemiyorum. Ama erkek olsam esimin su an hamile olmasini isterim 😂 dogana kadar 3 yasinda olur cunku. 3 yas iyi bir yas farki gibi geliyor bana.

Benimkilerin arasi 4,5 yas. Cocugun biraz kendini kurtarmis olmasi iyi oluyor..en azindan kendi kendine oyalanabiliyor..tuvaletini yapiyor. Biraz da olsa yemegini yiyebiliyordu. Ama bana yine de zor gelmisti. 9-10 yas farki daha iyi olurmus dedim kendim acisindan. Simdi ikisi oynuyorlar falan. Cocuklar acisindan düşündüğümde 3 yas fark olsa daha da iyi vakit gecirirlermis gibi geliyor.

Zor bir konu ama ücretsiz izin alacaksanız evi erteleyin 2 yil sonra alin evi derim. Almayacaksaniz cocugu erteleyip ev alip burcu hafifletin derim.
Ücretsiz izin almayı düşünmüyorum:( çünkü çalışmazsam psikolojim bozulur. Maddi anlamda da çalışmam lazım

Ben kızım 10 yaşına gelince 2.yi belki yaparım, çok yoruldum. Bu arada hep kız çocuk istiyorum demişsiniz de ya 2.de erkek olursa ?
2.de erkek olursa basım üzerine.sadece istediğim kız:) ama kız olacağını düşünüyorum.cunku ilkinde erkek olduğunu rüyamda görmüştüm.2. Kız olacağını da gördüm.genelde rüyalarım çıkıyor:)

Hemen hamile kalmıssınız, ve 21 aylık hala baya baya bebek demek. Bunu dusunmenız bile mucize suanda. Biri bana bebek yapsana dese sanırım kafa goz dalarım kucugu 21 aylık. Bence kendinize zaman verin hayat cocuktan ibaret degıl. Evlendıgınızden berı hayatınızda cocuk var zaten
Evethaklısınız evlendigimden beri hayatimda çocuk var :) sanırım 2.çocuk kararını 2 yıl erteleyecegim

Back
X