Oğluma kayınpederin ismini vermek istemiyorum!

Ben kv nin ismini ilk ismi yaptım kızımın. Biz yeni evliyken vefat etmişti kayınvalidem ve müthiş bir kadındı. Eşim benim hakkımda olumsuz bir şey söylese şakayla karışık, eşime kızardı. Ben kızım olacağını öğrendiğim gün kızımın ismi için eşime annenin ismi olsun dedim ama iyi biri olduğu için dedim. Hak etmiyorsa asla koydurma.

Kabul etmeyin, gerekirse ismi kendiniz koyup kimliği çıkartın. Erkek çocuk isteyen siz, 2.çocuğu isteyen siz, 9 ay taşıyan siz, sancı çekip doğuran siz. Ortak karar olsa yine anlarım ama tek eşiniz diretiyorsa kabul etmeyin bence ki eminim kendi ailesinin dolduruşuna gelmiştir.

Başkasının ismini koymak çok saçma geliyor bana.
Benim kardeşimin ismi babamın babasının ismi.Kimliğini o çıkarmış ve kendi adını koymuş(kulağina başka isim okunduğu halde)Kardeşim 22 yaşında hala babamın başinin etini yer bu ismi istemiyorum diye.Haklı da.Tesadüf mu nedir bilmem ama çoğu özelliği de ona benziyor.

Madem eşiniz bu kadar ısrar ediyor
İki isim takın sizde

Sana birsey soyleyim mi?
Kardesine de ki begenmiyorsa mutlaka mutlaka ismini degistirsin.

Kimseyi takmasin
Isim cok onemli.

40 yasinda bir arkadasim var
Yillarca isminden sikayet etmis ama degistirmeye cesaret edememis.
Bu yastan sonra da gereksiz diyor cunku butum devlet resmi ozel banka vs kurumlarda, yeni arladasliklarda artik isim degisikligi yapsam ne ise yarar? Ama hayatim ismimden nefret etmekle gecti cook pismanim keske 18 yasina gelince degistirseydim
Diyor

Kardesin de ilerde pisman olabilir

Benimde oğlum olacak kısmetse. Eşimin de benimde babalarımız vefat etti,iki ismi de koymayı düşünmüyorum. Hem çok ağır isimler hemde doğru bulmuyorum ben aile büyüklerinin isimlerinin minicik bebeklere konulmasını.
Ne gerek var?
Ayrıca eşinize de hiç üzülüp vicdan yapmayın,lohusa halinizle sizi üzüp ağlatan adama acımayın yani.
Olmayıversin babasının ismi,sanki 9 ay kendi taşıyor karnında. Ayrıca sizin babanız baba değil mi? Madem öyle sizin babanızın adı konulsun. Asla geri adım atmayın,illaki vazgececek bir yerde.

Yani anlamadığım sonunu bildiğin filme ikinci kez niye girdin ? Çocuk değilsiniz artık insanlar pat diye değişmez çıkarlar değişir hiç mi hayatta bir şey görmediniz hadi birincisi olur da lafının sözünün geçmediği aileye niye ikinci çocuk ?

Bence oğlunuz ve kendi sağlığınız için direnmeyin iki isim konusunda anlaşın siz diğer ismiyle hitap edersiniz
İlla tek isim istiyorsa ona bişey diyemeyeceğim Allah yardımcınız olsun

Çok haklısınız.
Ben senin yerinde olsam çoktan değiştirirdim diyorum kardeşime.Ama o herkes beni bu isimle tanıyor diyor.Gereksiz artik diyor.Cesaret edemiyor galiba.

Bende hep bi oglum olsun isterim esim babasi vefat ettikten sonra cocugumuz olursa erkek olursa babamin ismini koyariz dedi ve icimdeki oglan cocuk sevgisini öldurdu

ya ben gerçekten anlamıyorum siz sapsız üzüm müsünüz? sizinde babanız var sizde bilirdiniz babamın adı olacak demeyi... eşiniz bunu düşünemiyor mu? o dede ve dede ismi olarak kalsın onun adı. böyle bir diretmeyi size yapamazlar oh ne güzel 9 ay taşı,doğur zahmetsiz çocuk sahibi olsun sonra babamın adı. yok öyle bir dünya... siz ne istiyorsanız onu söyleyin eşinizde bıraksın babasının adınıda çocuğuna isim düşünsün sizinle birlikte..

Benim oğlumun ilk adı kayınpederimin adı.
Ama şöyle bir şey var, çocukluğumdan beri bana erkek ismi sorsalar o ismi söylerim :) yanı kayınpederimin adı olmasa da o isim olacaktı.
Ona rağmen bir ismi daha var. Çünkü iki isim seviyorum.
İkinci oğlumda iki isimli, onun da ilk adı kendi babamın adı.
Bunu da eşim teklif etti. Babam Yok istemem falan dedi ama bence gönlü hoş oldu.
Daha güzeli gelinimiz ferahladı muhtemelen artık benden istemezler diye :)) ki babamın isteme ihtimali söz konusu değil :)
Ben seviyorum dede ismi koymayı. Abuk sabuk isimler değilse neden olmasın? Ama gönlünüz hiç yoksa sizi kıracak kadar ısrar yanlış, yazık lohusalığınız zehir olmuş.
Eğer orta yol bulalım bitsin bu çile derseniz iki isim. Yoksa alın çocuğun Doğum kağıdını yazdırın kendiniz istediğini. En azından sürüncemede kalmaz. Kavgası yapılır ve biter

Hayır eşiniz zaten densiz bir insan onu anladıkta sizin de onun üzülmesine üzülüyorum demeniz çok tuhaf.
Yahu sütüm kesilecek diyorsunuz lohusa kadına eziyet ediyor adam egosu yüzünden ne üzüleceğim şöylesine üzülmekten kahrolabilir hatta mümkünse az ötede.
Bence aylarca isimsiz gezsin ama tavrinizda ısrarcı olun yani inadimdan yine koydurtmam o ismi.

Yaşı küçükken değiştirebilir bence..

Cok sinir bozucuu.. ama gidin ismi kendinz yazdirin. Bunun icin babaya ihtiyac yok

Sükür esimin annesi bastan babasinin ismi verilmesine karsi cikti. Böylece kizim olsaydi onun ismi de verilmicek. Böylece sorun bastan ortadan kalkti. Istemediginiz ismi vermeyin. Ama isim ne ki merak ettim ( bu arada ilk ogluma ikinci isim olarak rahmetli babamin ismini verdim. Karsi cikan da olmadi )

Madem eşiniz bu kadar ısrar ediyor
İki isim takın sizde
Yazmayı unutmu
Sağlık ocağına topuk kanı verdik ama gönderemediler kimlik olmadığı için,3gün durur hemen kimliği çıkartın gelin dediler ve yarın son gün,annem de koy eşinin gönlünü kırma falan diyo eşimde arkadaşım oğluna babasının ismini koymuş eşin bişey dedimi diyorum hayır niye desin dedi diyo neden sorun yapıyosun her şeyi neden biz normal insanlar gibi değiliz diyo bu sefer kendimin abartılı tepki verdiğini düşünüyorum.Bu arada yazmayı unutmuşum eşim iki isim olsun ikinci ismi sen bul diyo fakat bunuda istemiyorum.
ay ben sizin eski konularınıza baktım da madem eş ailesi bu kadar berbat neden içli dışlı olmayı kabul ettiniz ki?
herkes baskı yaptı ailemde eşimde.Hatta mesafe koymam konusunda ki ısrarım sonucunda artık ben suçlanmaya başladım,lanet olsun dedim eşim tek çocuk bi de o yüzden tekrar

Evet kesinlikle yapılanların kârı olarak bir de çocuğumun onların adını taşımasını istemiyorum.
Tek isim değil iki isim olsun diyo eşim fakat yine de istemiyorum.
Ya ben de çerkesim eşim türk,hep isterdim ki çocuğum olsun çerkes isimlerimizden koyayım ama bu mümkün değil kabul etmiyo etmezde bende ısrar edemem zaten,o neden bu olaya böyle bakmıyo,bana tamamen aptalca ve ters gelen bir şey bu isim aktarımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…