Oğluma kayınpederin ismini vermek istemiyorum!

Bunu ya
Cok sinir bozucuu.. ama gidin ismi kendinz yazdirin. Bunun icin babaya ihtiyac yok
bunu yaparsam şiddetli tartışmalar olur,eşimde aynı şekilde gidip koymaya cesaret edemez zaten,o beni pes ettirip kabul ettirme çabası içinde şu an
Kv söylemiş zaten babanın ismini koyacaksınız dimi diye o da ya eski eski adetlerle uğraşma diyip kapatmış konuyu bana güvenmediği için annesigili umutlandırmadı demekki.eşimin babaannesi bile dedi bana ilk ismi babasının ismini koyarsınız zaten diye
Ilk sevgilimin adi da babanin adiyla ayni de kocana
bunu denedin,zaten yalanda değildi önce bi kara kara düşündğ falan sonra bi o mu sanki bu isimde diyip ısrara devam etti
Madem eşiniz bu kadar ısrar ediyor
İki isim takın sizde
yazmayı unutmuşum,o da iki isim olsun diyo fakat onuda kabul edemiyorum,onlar hep babasının ismiyle seslenecek çünkü biliyorum bir de huyu da çeker diye korkuyorum,çocuğumu da düşünmek zorundayım
Bence oğlunuz ve kendi sağlığınız için direnmeyin iki isim konusunda anlaşın siz diğer ismiyle hitap edersiniz
İlla tek isim istiyorsa ona bişey diyemeyeceğim Allah yardımcınız olsun
yok o da iki isim olsun diyo
Tabii ki kp ismini vermek zorunda değilsiniz. Israrcı olunması ne saçma. Fakat çok fazla huzursuzluk olacaksa ve kayinpederin ismi kötü bi isim değilse inatlaşmayın huzurunuz için

Sonuçta tek eşinin çocuğu deil koyma sen o kadar diyetini çek ama ismini vereme ne güzel ya

Madem iki ismi kabul ediyor aranızı bozmayın siz öyle hitap edin onlar öyle zamanla sizin istediğiniz isme dönerler
En çok okulda hitap şekli sizinki gibi olur

Ya ben anlamıyorum 9 ay karnında taşı sonra kocani doldursunlar kv ismi bu olsun diye sana gelip söyleseydi o zaman ama gelemez tabi sözü onlara geçer bencede geri adım atma sakin seni sinir Edip dururlar kendin istemiyorsun zaten boşver o yüzden canını da sıkma net tavrını koy o kadar acıyı sen çekmişsin bide üstüne konuyorlar

Diren o zmn. Da cocuga yazik. Sen kendi koydgn ismiyle seslen bari. Ayip ya lohusalikta yaptigi seye bak.

İki isim koy sen öteki ismiyle hitap et herkesede öyle tanıştır. İnan bana o isim sadece hastanelerde söyleniyor :)

Sizi çok iyi anlıyorum. Herkes sizin bir inat uğruna böyle yaptığınızı düşünüyorlar ama anlamıyorlar. Ben de benzer durum yaşadım ama yok kabul edemedi. Dilim kabul etse de gönlüm hayır diyordu. Çok ısrar edildi ama kızıma eşimin ve benim istediğimiz isimler konuldu. Ben kimseye inat olsun diye değil her çocuk özel bir birey olarak doğuyor ve herşeyi ile özel olmalı. Benim çocuklarım da benim adımı koymasinlar.

Erkek kardeşim doğduğunda herkes dedesinin adını verirsiniz diye alttan alttan doldurdu annem ağzını bile açmadı ama sağolsun amcamın eşi hayır koymaya ak biz ogullarimiza koyduk mu dedelerinin ismini o da koymayacak dedi. Herkes sustu. Bu yüzden o yengemi çok severim ve takdir ederim.

Aranızda problem olmasa bile kp ismini koymak zorunda değilsin çok saçma ya eskide kalmış o adetler. Saygı isimle mi gösteriliyor ya sadece elalem ne derciler yüzünden ömür boyu içinde ukte kalacağına hiç koyma daha iyi.

Yine bir erkek evlat muamelesi,herşey erkek evlattan bekleniyor. Kızlardan hiç böyle bir beklenti olmaz ama gelın koymak zorunda (!)

Bence sen kendi istediğin ismi ver,olur mu öyle şey canım. Hadi vefat etse vermek istese adını yaşatmak ister falan derim ama adam hayattayken neden vericeksin zaten eşine bakmak büyütmek zorundaydı aman aman bişey mi yaptı eşine bina mı dikti eşin için? Ya da çok büyük maddi imkanlar mı sağladı. Bence verme. Kendi istediğin ismi ver.

Aileniz hala yok mu sayılıyor o kısmı anlamadım. Vallahi iyi cesaret ediyorsunuz böyle çalkantılı evliliklere çocuk yapmaya.

Nereli bu insanlar ya? Benim koca sülalemde babasının adını oğluna veren yok.

Sanırım doğum belgesıyle gıder istedıgım ismi verırdım, 12 günde toparlanmısınızdır gidecek kadar. Çocuk isimsiz olsa da kavga var öyle ya da boyle olacak bari ismini kendım vereyım öyle kavga olsun. Kızımın hamılelıgınde cınsıyet belli olana kadar kp ismini isteyen bir cins aile de benım basımda..

Komik ama di mi :)
Yapacaksa dedelik,babalık,büyüklük çalışsın çabalasın dişe dokunur bir miras bıraksın helal diyelim
İsim mirası nedir ya
Sultan Süleyman düşmedi bu kadar isim derdine

Vallahi yaaa bende de var o dert ortada daha fol yok yumurta yok kv isim derdine düştü bu

Allah analı sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inşallah hayırlı bir evlat olur.

Bu gibi bi durumda neden iki isim koymayı teklif etmediniz? Sizin istediğiniz ve kp adı. Siz kendi istediğiniz isimle seslenin.

Doğum belgesi elindeyse git ismini de koy ,
En fazla konuşur konuşur susar o ailede . Veya iki isim koymayı teklif et .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…