Oğluma kayınpederin ismini vermek istemiyorum!

Aileniz hala yok mu sayılıyor o kısmı anlamadım. Vallahi iyi cesaret ediyorsunuz böyle çalkantılı evliliklere çocuk yapmaya.
Ailem eşim tarafından değil annesi tarafından yok sayılıyor,hiç laflarını etmiyo hal hatır sormuyo kızımda anneme çok benzer,akrabaları bunu söylediğinde derin bir sessizliğe bürünüyo,annemlerde her seferinde hallerini hatırlarını sorar eşime,selam gönderirler falan,annem memleketine gidip dönerken onlarada bir şeyler getirir o ağzının ucuyla iyi sağolsunlar der getirdiklerini bi kenara atar gibi bşr sürü şey.Başta gerçekten büyük sıkıntılar yaşadım fakat geride kaldı eşimde değişti bende.Eşimi seviyorum kötü bir evlilik olsa tabi ki ikinci çocuğu düşünmezdim,bilinçsiz üreyecek tiplerden değilim.

İlk oğlumda yaşadım aynısını ve koydum.
Aslında koydum denemez benim söz hakkım bile yoktu.
Koymamak için maddi manevi taleplerde bulundum, hepsini de yerine getirdi eşim.
Çocuğuma aylarca ismiyle hitap edemedim, en iyi ben anlarım sizi.
Ama ahdım var, ola ki benim çocuklarım böyle bir şey yapmaya kalksa, evlatlıktan reddederim.
Benim yaşadığımı gelinime yaşatmam.
Bizler böyle böyle bitireceğiz bu buldumcuk tavırları.

Nereli bu insanlar ya? Benim koca sülalemde babasının adını oğluna veren yok.
Aynı şekilde benim sülalemde de yok.Ankaralılar hani öyle insan azmanıda değiller babası zaten asker,bütün büyükşehirleri gezmişler,kalmışlar,yaşamışlar.annesi çok tanınmış iyi bir ailenin kızı ama kafa geride kalmış.
Hayır bir de babası evin en büyük oğluymuş ve onun babası o üniversitedeyken ölmüş,evin babası bu olmuş herkesi okutup büyütmüş neyse kendi evlenmiş oğlu olmuş e kendi koymamış babasının ismini eşime

Tam da sizin gibi içimde ki acıyla yıllar boyu yaşamaktan korkuyorum.Ve bende bunu kaldıracak olgunluk gerçekten yok,20 yılda geçse bu ismi verdin diye kavga ederim ben

Tam da sizin gibi içimde ki acıyla yıllar boyu yaşamaktan korkuyorum.Ve bende bunu kaldıracak olgunluk gerçekten yok,20 yılda geçse bu ismi verdin diye kavga ederim ben
Ben Allah’ a havale ettim ve bundan sonrali tğm çocuklarımın isim hakkını ben aldım.
2. bebeğim oldu, çift isim koydum.
Şu isim güzelmiş dediğinde ‘senin bir hakkın yok boşuna konuşma’ gibi şeyler söyledim.
Herhangi bir yerde lafı açıldığında ‘onun hakkı yok, ben koyuyorum isimleri’ diye de cümle aleme ilan ettim, hırsımı aldım.
Ancak böyle soğudum.
2. Bebeğime babamın adını koydum, benimki de iskele babası değil yani...

Son düzenleme:
Onları affetmişsin şükretsinler bence. ben görüşmüyorum aynen siz gibi aklımdan çıkmıyo yaptıkları barışmam da.tabiki verme adını onu doğuran ve buyuten sensin.nasil mutlu olacaksan o ismi koy.israrci ol.

Allah yardımcınız olsun. Bende aynı bu tip bir ailede gelinim. Aileme karşı sanki beni ağaçtan toplamış gibi bir yok sayma, bir kıskançlık içindeler. Ne kadar zor olduğunu biliyorum.

İsim konusunda bence geri adım atmayın. Herkesten evvel sizin hakkınız istediğiniz ismi koymak. Ayrıca bu sekilde kız babalarının yok sayılmasına da cok fazla sinirleniyorum. Bir büyük ismi konulacaksa bu neden erkegin babasının ismi oluyor? Ama eşinizden habersiz, doğum belgesiyle gidip isim yazdırmak eşinizle aranızı bozar bence, sorunu daha da büyütür. Nihayetinde o da babası. O gidip emrivakiyle babasının ismini yazdırıp getirse siz de ömür boyu unutmazsınız.

Geri adım atmadan, sebepleriyle anlayana kadar konuşun bence. Damardan girin biraz. Doğurduğum çocuga isim koymak hakkım degil mi falan gibi. Artık siz bilirsiniz kocanızın hangi dilden anladığını.

Ama baktınız yok hicbir sekilde olmuyor, iki isim koyun. Kendi koyduğunuz isimle hitap edin. Emin olun çocuk annesinin hitap ettiği isme alışır :) onu kullanır. Çevremde gördügüm hep böyle. Iki isimli ve dedesinin ismini taşıyan çocuklar, erkek tarafı ne kadar dede ismini kullanırsa kullansın annesinin hitap etttigi ismi kullanıyor :)

Ben de iki isim koyanlardanım. Eşimin babası biz daha tanışmadan vefat etmiş. Kendi isteğimle kendim eşime teklif ettiğim halde bazen ben bile pişman oluyorum.(Allah'ım affetsin) Hatta ben teklif ettiğim zaman cinsiyet bile belli değildi yani. Ama mesela bunu kv ye ilk soyledigim zaman bı sevinsin mutlu olsun diye bekledim ama hiç tepki vermedi. 5 aylik hamileyim o zaman yalan yok alındım baya. Gun gecti olsun dedim içimden ben eşim mutlu olsun diye koyuyorum. Neyse cocugum sağlıkla dogdu çok şükür. Biz ailecek benim koyduğum ilk ismiyle hitap ediyoruz, eşim de dahil. Geçenlerde annesi bize geldi kalmaya, şehir dışında kendisi. Hangi ismiyle hitap ediyorsunuz dedi. Ben de söyledim. Bana inat mı yaptı bilemiyorum iki ismiyle birden sesleniyor çocuga. Ne diyim ben şimdi. İlk söylediğim zaman kızım iyi düşünmüşsünüz sağolun bile demeyen kadın. Eşim de annesinden yüz mü buldu ne. Niye iki isim kullanmıyoruz diye soruyor. Çünkü ben sen mutlu ol diye koydum babanin ismini, sevdiğim veya kullanmak istediğim için değil dedim. Konu kapandi.
Ayy çok dolmuşun valla konu baya saptı. İşin özü kimsenin gönlünü edemezsin ben sana söyleyeyim. Canının istediği ismi koy kafan rahat etsin en azından. Zaten bu çocuk konusunun en zor kısmı isim. Sonra çok kafan takılır valla.

Bende hamileyim bizde de vardı aynı beklenti evin büyük oğlu eşim ve bebek erkek olsaydı ailede ilk erkek bebek olacaktı , kv hemen başladı erkek olursa kayınbabanın adını koyarsınız diye sinirden migrenim tutmuştu neyse ki bebeğim kız olacak kv yi reddetmek daha kolay oldu ailenin ilk kız bebeği olmadığı için.
Allah yardım etsin sana da, sende iki isim koy önce kendi istediğin ismi yazdır , başka çaren yok gibi...

Peki yarın koymanız gerekiyor ve anladığım kadarıyla hala karar veremediniz, ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Ben de istemiyorum o yüzden biz insanlıkla anlaştık oğlumun adını da kizin adını da hem kp adını daha önce koymuşlar en küçük oğlanı almanın avantaji

Peki yarın koymanız gerekiyor ve anladığım kadarıyla hala karar veremediniz, ne yapmayı düşünüyorsunuz?
İnan bilmiyorum,ben bu tutumumu koruyum aman ya tamam diyen taraf olmuyum diyorum e o da demezsede yarını geçirirsek çocuğun topuk kanı olayı nolacak diyorum.iki isim koymakta inan içimden gelmiyo.Kayınvalidemde bugün diyo ki,erkek çocuğuna peygamberimizin ismini vermek eve bereket getirirmiş teyzemin kızı öyle dedi bugün,peygamberimizin ismini koysunlar dedi diyo.Muhammed Mustafa ya,kayınpederimin adıda Mustafa,kendiniz koysaydınız,teyzenin kızı koysaydı maden

5 senedir oglum olursa adini kayinbabamin ismi + hayalimdeki ismi koymak istedigimi esime her firsatta soyluyorum ve esim daha yeni yeni o isme alisti. Eger ikinci bir isim koyabiliyorsaniz koyun koyamiyorsaniz esinizi ikna etmek icin istemiyorum demek yerine babanin yaninda babanin adiyla nasil seslenicem diyebilirsin , ayni isimde olmanin zararlarini anlatabilirsin. Mesela ben babaannemin adini almişim. Birgun babami aradilar x hanimin neyi oluyosunuz dediler babamda annem olur ben ogluyum dedi. Kadin birdaha sordu. Babam yine ayni cevabi verdi.
Kadinda dershaneden ariyorum x hanim burs kazandi deyince babam idrak etmiski benden bahsediyo. Ve bu sorunlar bitmiyo. Ya ikinci bir isim ya da koymayin ismi.

İsimle huy çekmez canım,ama şu konularda öyle içim sıkılıyorki,ne gereksiz aksiyonlar.3 çocuğum var,eşime sordum,senin eskiden beri beğendiğin,özel olduğunu düşündüğün bir isim var mı,yok deyince,benim var dedim,hepsi gönlüme göre şükür ki.
Artık büyüdüler ve birebir muhatap olan,isimlerin en çok kullanan benim,artı kendi anne babamınkini koymamışım, eş ailesinin üstünlüğü nedir?
Çocuklarım da bana sormasın,gönüllerine göre isim koysun ilerde,bizde öyle bir adet yok,olsa da yaptırmam...

Bizdede aynı durum var babamın tek oğluyum hayalim babamın ismini koymaktı tek senin çocuğun degil diyip duruyor illa koyduracak küstü hatta bu konuda..iki isim koyalım biri senin babanın biri bnm babamınki olsun dddi inş koydurtmucam ben

Ilk sevgilimin adi da babanin adiyla ayni de kocana

+1 Aaa bu çok mantikliymis :)

Ilk bebeğime kp ismini koyduk. Eşim küçükken babasi vefat ettiği için eşimi kirmak istemedim ve isim hosuma gittigi icin koymayalım diye diretmedim. 2. benim hakkim hic bir sekilde karıştırmam diye de sözünü aldım ama tabi nasip bakalim uzun bir süre düşünmüyorum 2. hamileligi.

Ben de verdim dedesinin ismini. İstemiyodum aslında. Kb söyluyodu hhep. Severim kendisini ama vermek istemiyodum. Eşim de istemiyorum diyodu ama ben verelim desem sevinirdi biliyorum. Sonra erkenden sancîm geldi hastanede yattım. İkizler benimkiler. Birinin kalp atışlari yavaşladı diye tetikte hep dua ediyoduuk. Eşimi aradım. İstersen babanın ismini verelim dedim. İkinci isim olarak verdik ama kullanmıyoruz pek. Pişman değilim o ismi sadece hastanede doktor ekranında görüyoruz. O elimiz böğrümüzde ettiğimiz dualar ve ruh halimiz geliyo aklıma. Ama eşim diretseydi o zaman vermezdim.

Tam karşına oturtup, göz teması kurarak, temiz bir ses tonuyla konuşun ikiniz.
Böyle konular sanki, konusulmuyor da ayakta, yüz yüze bakmadan, laf atar gibi, sözü ediliyor gibi geliyor bana.

İçinize sinmeyen ismi koymayın. Bebeğinize bir ömür siz bakacaksınız. Neredeyse bir çok sorumluluğu sizin üzerinizde olacak ama ismi siz koyamayacaksınız. Keşke eşler ve aileleri böyle konularda bencil olmasa. Onlar sizin üzülmenizi umursamazken sizde onların isteklerini umursamayın. Umarım çok üzülmeden hallolur isim işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…