Ailem eşim tarafından değil annesi tarafından yok sayılıyor,hiç laflarını etmiyo hal hatır sormuyo kızımda anneme çok benzer,akrabaları bunu söylediğinde derin bir sessizliğe bürünüyo,annemlerde her seferinde hallerini hatırlarını sorar eşime,selam gönderirler falan,annem memleketine gidip dönerken onlarada bir şeyler getirir o ağzının ucuyla iyi sağolsunlar der getirdiklerini bi kenara atar gibi bşr sürü şey.Başta gerçekten büyük sıkıntılar yaşadım fakat geride kaldı eşimde değişti bende.Eşimi seviyorum kötü bir evlilik olsa tabi ki ikinci çocuğu düşünmezdim,bilinçsiz üreyecek tiplerden değilim.Aileniz hala yok mu sayılıyor o kısmı anlamadım. Vallahi iyi cesaret ediyorsunuz böyle çalkantılı evliliklere çocuk yapmaya.
Mustafa.Sorun adın hoş/kötü olması değil ama,kayınpeder ismi olması,onun adıyla sahiplenilmesi ve huyunun ona benzeyebilme ihtimali...O değil de kayinpederin adı neydi ki ?
Aynı şekilde benim sülalemde de yok.Ankaralılar hani öyle insan azmanıda değiller babası zaten asker,bütün büyükşehirleri gezmişler,kalmışlar,yaşamışlar.annesi çok tanınmış iyi bir ailenin kızı ama kafa geride kalmış.Nereli bu insanlar ya? Benim koca sülalemde babasının adını oğluna veren yok.
Tam da sizin gibi içimde ki acıyla yıllar boyu yaşamaktan korkuyorum.Ve bende bunu kaldıracak olgunluk gerçekten yok,20 yılda geçse bu ismi verdin diye kavga ederim benİlk oğlumda yaşadım aynısını ve koydum.
Aslında koydum denemez benim söz hakkım bile yoktu.
Koymamak için maddi manevi taleplerde bulundum, hepsini de yerine getirdi eşim.
Çocuğuma aylarca ismiyle hitap edemedim, en iyi ben anlarım sizi.
Ama ahdım var, ola ki benim çocuklarım böyle bir şey yapmaya kalksa, evlatlıktan reddederim.
Benim yaşadığımı gelinime yaşatmam.
Bizler böyle böyle bitireceğiz bu buldumcuk tavırları.
Ben Allah’ a havale ettim ve bundan sonrali tğm çocuklarımın isim hakkını ben aldım.Tam da sizin gibi içimde ki acıyla yıllar boyu yaşamaktan korkuyorum.Ve bende bunu kaldıracak olgunluk gerçekten yok,20 yılda geçse bu ismi verdin diye kavga ederim ben
Ailem eşim tarafından değil annesi tarafından yok sayılıyor,hiç laflarını etmiyo hal hatır sormuyo kızımda anneme çok benzer,akrabaları bunu söylediğinde derin bir sessizliğe bürünüyo,annemlerde her seferinde hallerini hatırlarını sorar eşime,selam gönderirler falan,annem memleketine gidip dönerken onlarada bir şeyler getirir o ağzının ucuyla iyi sağolsunlar der getirdiklerini bi kenara atar gibi bşr sürü şey.Başta gerçekten büyük sıkıntılar yaşadım fakat geride kaldı eşimde değişti bende.Eşimi seviyorum kötü bir evlilik olsa tabi ki ikinci çocuğu düşünmezdim,bilinçsiz üreyecek tiplerden değilim.
İnan bilmiyorum,ben bu tutumumu koruyum aman ya tamam diyen taraf olmuyum diyorum e o da demezsede yarını geçirirsek çocuğun topuk kanı olayı nolacak diyorum.iki isim koymakta inan içimden gelmiyo.Kayınvalidemde bugün diyo ki,erkek çocuğuna peygamberimizin ismini vermek eve bereket getirirmiş teyzemin kızı öyle dedi bugün,peygamberimizin ismini koysunlar dedi diyo.Muhammed Mustafa ya,kayınpederimin adıda Mustafa,kendiniz koysaydınız,teyzenin kızı koysaydı madenPeki yarın koymanız gerekiyor ve anladığım kadarıyla hala karar veremediniz, ne yapmayı düşünüyorsunuz?
selam arkadaşlar.12 gün önce ikinci çocuğumu oğlumu dünyaya getirdim ve hala isimsiz.çünkü eşimle anlaşamıyoruz.
İlk hamileliğimde eşimle ve ailesiyle çok büyük sorunlar yaşadım işitmediğim kalmadı aileme demedikleri kalmadı bunların üstüne 29.haftasında doğdu kızım.2ay küvözde kaldı.Çocuk doğunca eşim çok değişti artık ondan yana bir sorunum kalmadı,görüşmem dediğim ailesiylede görüşmeye başladım,bana iyi davranıyorlar çok hizmetkarlar yedirip içiriyolar ayağıma kadar getiriyolar ama annesi bi anda annemin ya da benim arkamdan köpürebiliyo,anasına böyle dedi anasına böyle yaptı gibi.ailemin adını dahi geçirmiyolar zaten,onlar olmasın biz bize böyle yaşayıp gidelim istiyolar.Annesi her defasında kızım için o benim,oğlanda eşimin diyo,sahiplenmesi de canımı sıkıyo zaten.İyiler mi kötüler mi anlayamıyorum vicdanımıda sızlatıyolar ama kin de tutturuyolar.Geçmişi zaten bi türlü tam manasıyla unutamadım.
Şimdi de benim çocukluğumdan beri hayalim olan erkek evlat isteğime kavuştum.Kızıma çok düşkünüm fakat hep bir oğlum olsun istedim ve ikinci çocuğa eşim çok sıcak bakmasada kızım 1,5 yaşında çünkü,ısrarlarımla kavuştum çok şükür Allah bana bir erkek çocuk nasip etti.Bu doğumumuda 37.haftamda gelişimi yavaşladığı için suni sancıyla yaptım.Tarifi zor acılar çektim.Şimdi eşim babasının ismini vermek istiyo.Babası yaşlanmışta,gözünün önünde yaşasın istiyormuşta,babasının çok desteği olmuş bu günlere gelmesinde de...
Yahu tamam baba bu tabi ki sana destek olacak bu güne getirecek,benim ki de baba benmki de yaşlı yani.O vefa borcunu ödesin diye mi doğum yapıyorum,büyütme zahmetine giriyorum.Hem neden oğlum onun babasının ismiyle sahipleniliyo hak mı bu,benim babamında torunu değil mi? Babası bana altınları ya da başka bir maddi şey taliçep etmeyeceksen boşanın o zaman diyen adamdı.Şu an pervane oluyo evet ama unutamıyorum ailemin yok sayıldığı saygı görmediği bir ortamda yaşanılanları tam manasıyla sineye çekemiyorum.Ne saçma süregelen bir adet bu nasıl bir megolamanlıktır.Bunları eşime söyledim beni kıskanç ilan etti,damarlarına kadar işlemiş kıskançlık diyo. Onu üzüyo olmakta beni çok üzüyo keşke kabul edebilsem ama yapamıyorum.Eşimle konuşmuyoruz sütüm desen azaldı ağlamaktan,ne yapıyım nasıl bir yol izliyim bilmiyorum,siz ne düşünüyorsunuz?
İsimle huy çekmez canım,ama şu konularda öyle içim sıkılıyorki,ne gereksiz aksiyonlar.3 çocuğum var,eşime sordum,senin eskiden beri beğendiğin,özel olduğunu düşündüğün bir isim var mı,yok deyince,benim var dedim,hepsi gönlüme göre şükür ki.Bunu ya
bunu yaparsam şiddetli tartışmalar olur,eşimde aynı şekilde gidip koymaya cesaret edemez zaten,o beni pes ettirip kabul ettirme çabası içinde şu an
Kv söylemiş zaten babanın ismini koyacaksınız dimi diye o da ya eski eski adetlerle uğraşma diyip kapatmış konuyu bana güvenmediği için annesigili umutlandırmadı demekki.eşimin babaannesi bile dedi bana ilk ismi babasının ismini koyarsınız zaten diye
bunu denedin,zaten yalanda değildi önce bi kara kara düşündğ falan sonra bi o mu sanki bu isimde diyip ısrara devam etti
yazmayı unutmuşum,o da iki isim olsun diyo fakat onuda kabul edemiyorum,onlar hep babasının ismiyle seslenecek çünkü biliyorum bir de huyu da çeker diye korkuyorum,çocuğumu da düşünmek zorundayım
yok o da iki isim olsun diyo
Bizdede aynı durum var babamın tek oğluyum hayalim babamın ismini koymaktı tek senin çocuğun degil diyip duruyor illa koyduracak küstü hatta bu konuda..iki isim koyalım biri senin babanın biri bnm babamınki olsun dddi inş koydurtmucam benselam arkadaşlar.12 gün önce ikinci çocuğumu oğlumu dünyaya getirdim ve hala isimsiz.çünkü eşimle anlaşamıyoruz.
İlk hamileliğimde eşimle ve ailesiyle çok büyük sorunlar yaşadım işitmediğim kalmadı aileme demedikleri kalmadı bunların üstüne 29.haftasında doğdu kızım.2ay küvözde kaldı.Çocuk doğunca eşim çok değişti artık ondan yana bir sorunum kalmadı,görüşmem dediğim ailesiylede görüşmeye başladım,bana iyi davranıyorlar çok hizmetkarlar yedirip içiriyolar ayağıma kadar getiriyolar ama annesi bi anda annemin ya da benim arkamdan köpürebiliyo,anasına böyle dedi anasına böyle yaptı gibi.ailemin adını dahi geçirmiyolar zaten,onlar olmasın biz bize böyle yaşayıp gidelim istiyolar.Annesi her defasında kızım için o benim,oğlanda eşimin diyo,sahiplenmesi de canımı sıkıyo zaten.İyiler mi kötüler mi anlayamıyorum vicdanımıda sızlatıyolar ama kin de tutturuyolar.Geçmişi zaten bi türlü tam manasıyla unutamadım.
Şimdi de benim çocukluğumdan beri hayalim olan erkek evlat isteğime kavuştum.Kızıma çok düşkünüm fakat hep bir oğlum olsun istedim ve ikinci çocuğa eşim çok sıcak bakmasada kızım 1,5 yaşında çünkü,ısrarlarımla kavuştum çok şükür Allah bana bir erkek çocuk nasip etti.Bu doğumumuda 37.haftamda gelişimi yavaşladığı için suni sancıyla yaptım.Tarifi zor acılar çektim.Şimdi eşim babasının ismini vermek istiyo.Babası yaşlanmışta,gözünün önünde yaşasın istiyormuşta,babasının çok desteği olmuş bu günlere gelmesinde de...
Yahu tamam baba bu tabi ki sana destek olacak bu güne getirecek,benim ki de baba benmki de yaşlı yani.O vefa borcunu ödesin diye mi doğum yapıyorum,büyütme zahmetine giriyorum.Hem neden oğlum onun babasının ismiyle sahipleniliyo hak mı bu,benim babamında torunu değil mi? Babası bana altınları ya da başka bir maddi şey taliçep etmeyeceksen boşanın o zaman diyen adamdı.Şu an pervane oluyo evet ama unutamıyorum ailemin yok sayıldığı saygı görmediği bir ortamda yaşanılanları tam manasıyla sineye çekemiyorum.Ne saçma süregelen bir adet bu nasıl bir megolamanlıktır.Bunları eşime söyledim beni kıskanç ilan etti,damarlarına kadar işlemiş kıskançlık diyo. Onu üzüyo olmakta beni çok üzüyo keşke kabul edebilsem ama yapamıyorum.Eşimle konuşmuyoruz sütüm desen azaldı ağlamaktan,ne yapıyım nasıl bir yol izliyim bilmiyorum,siz ne düşünüyorsunuz?
Ilk sevgilimin adi da babanin adiyla ayni de kocana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?