Iste her bebek farkli benim oglum coook hareketli o boyle oturup kitap falan karistirmaz yani karistirsada sadece 5 dk sonra o boyle dolap karistircak tencere tava dokcek cekmeceleri dokcek oturma odasindaki dolaptakilerinj dokcek boyle yani15 aylik cocuk bence kitap karistirmaya baslayabilir. Ona boyle cok renkli buyuk boy kitaplar alabilirsiniz. Hadi gel beraber calisalim diyerek hem oyun hem ders yapabilirsiniz. Tv karsisina oturtmayin bence. Ev islerine fazla takilmayin birakin daginik kalsin. Cocugunuzla konusarak ona bu sureci anlatib. Anlamaz demeyin anlayacaktır bir de planli olun. O cocugunda mutlaka oyuna ihtiyaci var. Mesela yemek yedirirken zaten ilgileniyorsunuz. Yemekten sonra bir saat kedi basina birakip bir saat sonra hadi beraber oynayalim diyerek yarim saat ilgilenin. Daha sonra hadi beraber ders calisalim diyerek onu da Oturtun yaniniza eline verin masal kitabini. O da onunla oyalansin.
Işte napcami sasirdim inan ingilizce ogretmeniyim bian once atanayim kurtulayim surekli ugrasmayim demistim ama bebegim tabiki cok onemli benim icin dedim aceba benim durumda olan anneler nasil yapiyoCocugu tv'ye buyutturmeyin bence.
Boyle yapan evden calisan, cocugu tv nin karsisina koyan arkadasin cocugu 4 yasinda daha konusamiyor. Ustelik 1 yildir krese gidiyor.
Ustelik bagiriyorum diyorsunuz. Yani insan hic tanimadan bile uzuluyor biliyor musun? Sonucunda ne olacagi belli olmayan, atanma garantisi olmayan bir kpss ugruna bu sekilde olmasi cok mu harika?
Naptiysam cozemedim inanin 15 aydir yalniz buyuttum diyebilirm bebegimi bide oglum kolikti ilk baslarda nelrr cektim yapayalniz bi allah biliyo bj benkadının kaderi bütün durumları yönetmek ve bunların üstesinden gelmek değil. kocam uykucu deyip bunu normalleştirmeyin. çalışıyorsa çalışıyor siz de çalışıyorsunuz bu sene içerisinde o da özveride bulunmak zorunda oturun konuşun bunu ondan isteyin. işe gitmeden 1 saat önce değil de 2 saat önce uyansın. siz de evi haftada 1 temizleyin bırak biraz dağınık kalsın. günde en az 2 saatinizi çocukla kaliteli zaman geçirmeye ayırın. burda kilit nokta çok ev işi yapmamak ve kocanın desteği. bu kısmı çözersen her şey çözülür.
Haklısınız, 5 te kalkmak yerine 3 te kalkmayı deneyebilir en azından. Sınav süresi geçene kadar. İki tarafta biraz feragat etmeli. İnşallah böyle olumlu yönde destekler eşini.en azından biraz oynar, çocuğun oyun ihtiyacı da karşılayabilir.evet sizin önerileriniz gayet yerinde, inş düzen kurabilir konu sahibi de.
ama ben işte kızıyorum, tüm fedakarlığı kadın ve çocuk yapıyor, e adam da 2 saat fedakarlık yapmalı bana göre. Ben de uykuyu çok severim ama kalkıyorum gece emzirmek için veya başka sebeple. koca da biraz sorumluluk almalı, böyle olmaz ki.
Dogru duzgun uyku duzenim yok zaten 15 aydir uyanik uyuyorm desem yeri cunku oglum emmeye cok duskun geceleri de surekli emmek istiyo. Zaten gece uykumu tam almadan 8 de kalkiyoz gun icinde 1 saat uyursa oglum ne yaparsam ozaman biseyler yapmaya calisiyorm. Zor gercekten yalnizlikİşe girdikten sonra çocuk yapsaydınız bu sefer de çalışıyorum ilgilenemiyorum diyecektiniz. Siz kendinizden değil çocuktan feragat talep ediyorsunuz. 3 çeşit değil bir çeşit yemek yapın, temizlikten Ziyade etrafın hafif bir toplanması yeter, çocukla parka bahçeye çıkın, temiz hava alsın, hareket etsin yorulsun size de değişiklik olur tüm haftayı evde geçirirseniz tabi ki canınız sıkılır. Uykudan feragat etmeden kpss kazanılmaz. Eşiniz erken uyansın 2 saat kadar o bebek ile ilgilenirken siz de çalışın vs
4 yil emek verdim okudum ayrica 1 maasla olmuyo yetismiyo. Bide oglum evlatlarim daha iyi hayat sursunler diye. Ingilizce ogretmenligi cocukluktan beri hayalimdiKonu sahibi atanmayi tam olarak neden istiyorsun yani iş hayatına atıldığında hayatında ne gibi değişikliklerin olmasını bekliyorsun?
8 saat uyuyormuş. Normal ama anlamadığım geriye kalan 16 saat mi çalışıyorAbartmiyorum surekli uyuyo sabah 9 da uyur aksam 5 te kalkar yemegini yer ise gider
Malesef bu saydiklarinizin heepsini ben yapmak durumundaym esimin yuzunu zor goruyorm esim polis gece calistigi icinde gunduz uyur gece iste olur insallah geri 1+1 donerlerse cocuga baksin ozaman bi gun calisiyo bi gun evde oluyoÇizgi film izlemesin. Onun dışında kendi kendine oynasın. Mümkünse saatli plan yapın. İşte kahvaltıdan sonra 45 saat ders 15 dk onunla birlikte oyun. Sonra uyku vs gibi. Ev işi yapmayın bir müddet. Eşiniz akşamları geldiğinde o yemek, çamaşır, ütü evi süpürme toplama gibi işleri yapabilir. Ondan yardım isteyin.
Walla canım biz böyle böyle sınav kazandık. O yüzden sana bildiğim tavsiyeyi verebilirim.Dogru duzgun uyku duzenim yok zaten 15 aydir uyanik uyuyorm desem yeri cunku oglum emmeye cok duskun geceleri de surekli emmek istiyo. Zaten gece uykumu tam almadan 8 de kalkiyoz gun icinde 1 saat uyursa oglum ne yaparsam ozaman biseyler yapmaya calisiyorm. Zor gercekten yalnizlik
Cok yalnizim arkadaslar hersey benim sorumlulugumda 5 dk kendime vakit ayiramiyorm afedersinz lavaboya bile oglumla giriyorm dusunun artik veya ne bilim enerji toplamam gerekiyo bazen bi disari cikip yalniz nefes almam gerekiyo ama birakacak hic kimsem yok burda havalar soguk beraber cikamayz
Sen nasil calisiyosn peki nasil bi duzen sagladin.
Aynen oyle 14 saat calisiyo esim polis memuru8 saat uyuyormuş. Normal ama anlamadığım geriye kalan 16 saat mi çalışıyor
Bana bencilce geldi. Kpss ye herzaman çalışabilirsiniz. Ama çocuğunuzla oluşacak bağ için geçen zaman bir daha geri gelmeyecek. Ayrıca şu şekilde yapabilirsiniz. Gece 3-5 arası kalkın 2 saat ozmn çalışın. 2 saatte akşam veya gündüz arası çalışın . Günlük 4 saat verimli çalışırsanız gayet yeterli sınav için. Geri kalan zamanda yemekte yapılır temizlikte . Zaten yemek 1 saat sürse temizlik hergün evde olduğunuz için fazla zamanınızı almaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?