Ben bunu masumlaştıramam. Tecrübesizsen tecrübeliden donanımlıdan eğitimliden yardım alırsın. Mağarada kırsalda dağda bayırda yaşamıyorsan yol yordam var bu sorunlar için. Ne isterse annesi yapmış tamam da hiç bir çocuk bu yaşa kadar annesiyle aynı yatakta uyumak istemez. Tam tersi kapı çalmadan odasına girmenizi istemez, banyodayken rahatsız edilmek istemez, dolabını açıp baktırmaz bile. 16 yaşında kız babasıyla aynı yatakta uyusa yine aynı şeyi yazar mıydınız? Kız-erkek fark ediyor mu? Burada açılan konuların çoğu kötü eş, nişanlı, erkek arkadaş üzerine. Kazık kadar adamlar annelerinin lafıyla oturup kalkıyor. Çocuk boşanma zamanı 10 yaşındaymış, o zamana kadar ayrı yatıyordu da birden annesinin yatağına gelmeye mi başladı? Bize gelene kadar hiç mi aile akraba arkadaş çevreleri yoktu, bir Allahın kulu demedi mi ne yapıyorsun sen diye? Sizin var mı 16 yaşında çocuğunuz, bende iki tane var. Ergenlik sorunları yaşadınız mı? Geçici sorunlar kalıcı travmaya sebep olmasın diye ip üstünde yürüyorsunuz ve bazı davranışların hataların geri dönüşü olmuyor. Beyinlerine kazınıyor. Doğurduk diye çocuğa her şeyi yapma hakkımız olamaz, gerekirse ilgili kurum araştırıp peşine düşmeli.
Benim iki çocuğum da 7 yaşında kendi yıkanıp giyinip soyunmaya başladı. Kızım bana kendi söyledi, o bana öğretti mahremiyetine saygı duymayı. Odası özel alanı nasıl olmaz bu yaşta çocuğun? İsteyen linçlesin isteyen istediğini yazsın ama ben bunu çocuğun istediğini değil annenin bilinçli yaptığını düşünüyorum. Babasız kaldığını yalnız olduğunu hissettirmeyeyim, hep yanında olayım tamam ama aynı yatakta yatmak ne demek? Çocuk 10 yaşındayken hiç psikolog aklına gelmemiş ama asıl o zaman lazımmış. Baba figürü hiç yok diyor sonra da babasına söyleyemem diyor. Baba var mı yok mu, oğlunun annesiyle uyuduğunu biliyor mu bilmiyor mu?
Ne var canım bize sordu öğrendi diye geçiştirilecek bir konu değil. Hanginiz kızınızın böyle erkek arkadaşı olsun ister, hanginiz böyle yetişmiş bir gençle evlenir?