Oglumla kucuk bir derdimiz var, yardimci olan varmi??

D-E

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2014
1.041
1.230
133
36
Mehaba, 21 aylik bir oglum var. Hamile kaldigimda calismadigim icin, hala calismiyorum ve ogluma kendim bakiyorum. Esim kuafor oldugu icin gec saate kadar calisiyor ve oglumda sadece biraz sabah ve aksam, ve de pazar ilgileniyor.
Oglum benimle oldugu surece cok iyi bir cocuk, beni dinliyor hic problem yapmiyor, beni de seviyor, opuyor. Ama esim evde oldugunda, yada esimle disari ciktiginizda, oglum cok degisiyor, sadece babasi ile oturmak istiyor, ben yokmusum gibi davraniyor, ustelikde cok huysuzlasiyor. mesela 1 yasindaylken tatile gittik, tatilin hic tadini cikaramadik, sadece esimle vakit gecirmek istiyordu, esimle denize girdi onula oynadi, ustelikde dedigim gibi onunla cok huysuz, ne istedigini bilmiyor. O yokken cok cok iyi bir cocuk. Esim oldugu surece benimle sadece yemek yer ve uyur.
Ama koronavirus nedeni ile esim hep oldugunda boyle degildi, benimle de vakit geciriyordu, gelip beni opuyordu, simdi calismaya basladi hersey yine degisti, yine ayni yere dokduk.
Gercekten bu durum zoruma gidiyor ve beni cok sinirlendiriyor, ucumuz hic iyi vakit geciremiyoruz, babasi olgugu zaman beni sevmiyor, istemiyor. Lutfen yardim edin, bu gecici mi? Ne yapmaliyiz?

Çok yanlış yorumlamışsınız çocuğun davranışlarını. Babası işe gittiği zaman onu özlüyor sadece. Sizi istememe ya da sevmeme gibi bir durum yok.
Belki yanlis olabilir, ozluyor olabilir, ama gercekten ucumuz hic iyi vakit geciremiyoruz, onunla cok huysuz, beni bakmiyor bile

Babasını özlediği için onunla vakit geçirmek istiyor. Kızım da öyle bazen babayı hiç istemez onunla uyumak istemez ama bazen de o kadar özler ki yemeğimi babam yedirsin, bezimi babam değiştirsin diye ağlar. Bizi koşulsuzca seviyorlar annem bunu yaptı sevmeyim gibi bir mantıkları yok. Babayla vakit geçirmek istedi diye anneye sevgisi de azalmış olmuyor

Ayni sıkıntı benim kizimda da vardi, biz kalabalik yasiyoruz babane dede hala ve babasi, hepsi calisan insanlar. Gunduz kizimla mukemmel vakit geciriyoruz cocuk cok mukemmel aksm isten bi geliyolar kizima biseyler oluyodu bagirmalar tuhaf tuhaf hareketler. Bazen beni gozu gormuyodu. Gozlemlemeye basladim sonra kizimi sessiz kaldim hic tepki vermedim neden boyle oluyo diye gunlerce izledim. Sadece bana bagirmaya baslasa sıkınti bende diycem ama degil cocuk herkese hersey tuhaf hareketler yapiyor cok akillli bi cocuk aslinda. En sonunda cozdum olayi ve rahata erdim

Belki abartiyorum, ama gercekten bazen zoruma gidiyor, mesela kayinvalideme gidiyoruz, babasinin yanindan ayrilmiyor, onunla oynuyor, orda herkez aaa sadece seni seviyor, sadece seni istiyor diyorlar, gercekten bu beni o kadar uzuyor ki

Meger evdekiler cocula yalandan zorla ya da sadece kendi istedikleri sekilde ilgilendikleri icinmis. Benim verdigim ilgiyi ve sevgiyi cocuga uygun sekilde veremedikleri icin. Yanlis anlasilmasin hepsi cani veriri kizim icin ama cocuk dilinden anlamiyolarmis megeese. Kizimda onlari cok sever ve bekledigi samimi ilgi ve sevgiyi alamadigi icin deliriyormus megerse. Bu olayi cocukla konussam anlamiycak. Bende evdeki buyuklerle konustum gunlerce her olayda anlattim eski dusunlei inaanlar zarzor da olsa yola geldiler, hersey duzeldi

Reactions: D-E
Muhtemelen babasindan bekledigi ilgiyi alamiyor samimi olmasi lazim

Muhtemelen babasindan bekledigi ilgiyi alamiyor samimi olmasi lazim
Ben babasi cok simartiyor saniyorum, her dediginu yapiyor, ve onunla istekleri hic bitmiyor, cok iyi konusmadigi icinde derdini anlatamiyor huysuzlasiyor, agliyor. Ama benile mukemmel bir cocuk, onun icin bu beni sinirlendiriyor

Belki abartiyorum, ama gercekten bazen zoruma gidiyor, mesela kayinvalideme gidiyoruz, babasinin yanindan ayrilmiyor, onunla oynuyor, orda herkez aaa sadece seni seviyor, sadece seni istiyor diyorlar, gercekten bu beni o kadar uzuyor ki
Ay onlara da gül geç. Çocuk 7-24 anneyi görünce heralde babayla oynamak istiyor. Her çocuk böyledir. Senin sinirini bozmak istiyorlardır

Babasının ilgisini çekmeye calısıyor, cocuk sizden istediği ilgiyi ve sevgiyi aldığı için baba tarafı eksik kalıyor. Davranışları bu yüzden değişik , Annesi ilgili Sevgili ama babası yarım... Davranışları na karşı sakin olun

donem donem degisiyor bu duskunluk,
ama benim sipalar da genel olarak babaya daha cok duskundurler, tamamen bana duskun olduklari zamanlar da oluyor.
Bilmem hem ilgiye gore hem sizin babanin kisiligine gore degisiyordur,
bizde esim daha cok oyun arkadasi, ayrica baba ile takilmak daha havali, ben de daha cok ihtiyac tedarik ediciyim aclarsa bana gelirler mesela, ya da TV icin pazarlik yapacaklari zaman, ama kosturmak icin babanin pesindedirler gibi.

Eşiniz çocukla ilgilenirken siz de kendinize vakit ayırın. Eşimin eve gelmesini dört gözle bekliyorum ki cocuklarla ilgilensin ben de biraz dinleneyim diyorum.

Az gördüğün tatlıdır.
Çocuk özlem duyuyor çok normal.

Eşiniz çocukla ilgilenirken siz de kendinize vakit ayırın. Eşimin eve gelmesini dört gözle bekliyorum ki cocuklarla ilgilensin ben de biraz dinleneyim diyorum.
Haklisiniz, virusten once bazen alisverise gidiyordum, arkadaslarimla kahve icmeye disari cikiyordum, ama simdi evde oldugum icin sinirleniyorum

Benimkiler de işten gelen babayı görünce beni unutuyorlar hic böyle bakmadım olaya ben sürekli yanındayım benim varligimdan eminler ama baba ise gidiyor ve gün boyu babayı bekliyorlar ozluyorlar esim evde olduğunda da aynı sürekli baba, baba diyorlar ihtiyaçlarıyla babaları ilgilenir ben hiç rahatsız olmadım

Sorun cocukta degil babada
Cocugun babasini ozlemesi cok normal ama baba ona dogru sekilde davranmadigi icin cocuk ariza veriyor
Burada olay yetiskinin davranislarindaki yanlislik , çocuğunuzda kusur aramayin

Benim 19 aylık bebeğim de babacıdır. İkimiz yan yana durur kucak açarız babasına gider, o kucağına alsın o gezdirsin ister. Ay valla benim hoşuma gidiyo açıkçası sabahın köründe 7de uyanınca eşim bakıyor ben uyuyorum, kahvaltısını yaptırır oyunlar oynar. Yükümü hafiflettiği için çok memnunum zaten ev işidir gece bebeğin uyutmamasıdir perişan oluyoruz. Bırak babasına gitsin ne güzel

geçici evet ama çocuk babasini özluyor.
benim esim her aksam 5 de evde olur sanki 1 senedir gormuyomus gibi esim gelince bana sen git biz burda oynicaz der.
5 dk sonra aglaya aglaya gelir e huzursuzlae cunku anlamiyolar birbirlerini.
sakinlestiriyorum 2 dk sonra yine sen git diyor bana.
ama ben 1 saat bir yere gideyim arkamdan kusana kadar agliyor.
zamanla gecer diye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…