oğlumlla başım dertte

HHerkesin akıl hocası arkadaşım oturduğu memlekette psikolog demiyorum (psikiyatri )yok galiba bende S3n in yazdiklarindan
Boşverin okumayın, çünkü okusanız da birşey değişmeyecek belli ki. Cahilsiniz, kitabın da tedavi edemeyeceği bir cahillik bu...

Bu zamana kadar ne burada ne gerçek hayatta kimse için söylemedim bu sözü. Ama siz hakediyorsunuz...

Yazılan şeyleri algılayamıyorsunuz. Ben sizin eğitim seviyenize ya da okuma yazma bilmemenize yorum yapmadım. Çocuğunuz için kendinizi geliştirmemenize yorum yaptım. Bunu anlayabilecek durumda değilmişsiniz ne yazık ki.

Senin yazdiklarindan aşağılık kompleksi insan olduğun çıkıyor

Olay kekimete dönmüş de konu kelime değil üslup

O mu bu mu dedik ama siz sürekli savunma modundasınız

Küçük diyorsunuz başarısız değil yaramaz diyorsunuz bu durumda el kası vs değil sorun yaramazlık var demek ki

Belki arkadaşından etkilendi belki ortam hoşuna gitmedi vs vs

Küçük deyip savunmaya geçmek yerine sorunu bulup çözmeye çalışmak lazım

[QUOT derdim de buda bazilari anlama kitligi cekiyor arkadasim aE="damdan, post: 50402130, member: 370851"]Olay kekimete dönmüş de konu kelime değil üslup

O mu bu mu dedik ama siz sürekli savunma modundasınız

Küçük diyorsunuz başarısız değil yaramaz diyorsunuz bu durumda el kası vs değil sorun yaramazlık var demek ki

Belki arkadaşından etkilendi belki ortam hoşuna gitmedi vs vs

Küçük deyip savunmaya geçmek yerine sorunu bulup çözmeye çalışmak lazım[/QUOTE]
Benim

Nihayet aklı başında olan biri başımın üstünde yeriniz var arkadaşım kaç defadir yaziyorum konu dışına çıkmayın olayı cahilligime kadar getirdiler nasıl becerdiler anlamadım insanı çileden çıkardılar benim oğlum da bu insanlardan problemin çok şükür yarısı bile yok en azından

Arkadaşlar lütfen diyorum lohusa olabilirsiniz,eşiniz sizi altat
Evet çocuğunuza üzüldüm. Sebebini de söyledim; çocuğunuza hikaye kitabı dahi okumadığınızı düşünüyorum...

Siz aksini iddia ediyor musunuz? Bebekliğinden beri her gün bir hikaye okuyorum diyebiliyor musunuz?

Cocugunuz küçük degil benim cocugum 2008 dogumlu 4'e gidiyor.Hic de sorun olmadi. Haylaz cocuklarda haylaz olanlari buluyor kavgalarida hic bitmiyor. Ama sanirim yetistirirken kural konmayan cocuklarda sikinti oluyor.
Aynen katılıyorum. Maalesef ben sıkmadan pek de kural koymadan yetiştirdim suçumu kabul ediyorum geçen seneden beri düzeltmeye çalışıyorum. Artık okuldan şikayet almıyoruz anladım ki çocuk yaramaz veya yapamıyor diye bişey yokmuş onu yaramaz yapan da benmişim zaten :(
Dedim ya geç olsun güç olmasın artık tam disiplinli bir şekilde yetiştiriyorum çocuklarımı.

Cocugunuz küçük degil benim cocugum 2008 dogumlu 4'e gidiyor.Hic de sorun olmadi. Haylaz cocuklarda haylaz olanlari buluyor kavgalarida hic bitmiyor. Ama sanirim yetistirirken kural konmayan cocuklarda sikinti oluyor.
Arkadaşlar suna açıklık getireyim ben, bazı çocuklara kural çok koyuyoruz yaramaz oluyorlar ,bazılarında hiç konmadigi için yaramaz oluyorlar ben uzun uzun yazmasını sevmiyorum ondan evet bazı şeyleri eksik anlatıyorum kabul ediyorum (ben çocuğumun üzerine çok düştüğüm için yaramaz olmuş )aslında pedagog ' un söylediği şu 2 seans gittim ve en son şunu anladım "benim kaygılarım bosunaymis ve olmasi gerektiği gibi çocuğunuz dedi ve ayrıca çocuğunuz her dediğinizi dinleme ot gibi okula gitse gelse daha mı mutlu olacaksınız "dediğinde düşündüm doğru söylüyor çünkü bu çocuk ve biz toplum olarak ya çok sıkıyor ya çok serbest bırakıyoruz ayrica (benim cocugum kimsenin çocuğuna zarar vermedi bu güne kadar ) ama anne olarak tedırgın oldum acaba zarar veririm diye bazı şeylerin önlemini en başta almak lazım ben sorumsuz insanlar gibi aman birsey olmaz diyemiyorum çünkü birinin çocuğuna zarar verse ben bunun vebalini nasil veririm? O yüzden bazılarının da dediği gibi sorumsuzluktan değil aşırı disipline bunlara yol açabiliyor siz çocuğunuzu bilin online olan bu

3 3 5 ?
O psikolog değil de, psiyatr olmasın ilaca başlamak için erken, gözlemleyelim demiştir belki.

O da değil de, zerre inanmadım psikoloğa ya da psiyatra gittiğinize
Gelecek cevapları tahmin edip, yazıvereyim bari olmuş sanki
Uzun yillardir girmiyordum bu siteye.çok önceleri yazmişim oglum 5. Sinif şuan ..ama iyiki girmemişim diyorum sizin gibi ön yargili insanlarin yazdiklarini okumamak bir şey kaybettirmiyor inanin.gerçi siz hiç bir şeye inanmamişsiniz evet cocugumu o zamanlar devlet hastahanesinede özelede götürmüştüm çok şükür.siz inanmamaniz hiç bir şeyi degiştirmiyor.

bence sinif okul degisikligindrn once onunla siz konusun. bunu bir kerede anlamasini da beklemeyin. gerekirse hergun ama cocugu sikmadan ayni sekilde ayni seyleri tekrarlayin.
nasilsin, dersler nasildi, ne yaptiniz? ark. ne oynadiniz? ne okdunuz? aa bana da okur musun? arada taktir etmek lazim.
bunu ogretmenle de konus.
ugrasamam oglunuzla diyebilir. o zaman sabirsiz ve ogretme yetisi dusuk bir ogretmendir. kaldi ki hiperaktif veya algilama zoru bir cocuksa bunu gorup degerlendirip size aktarmasi gerekiyor. ve sizi yonlendirmesi gerekiyor.
ogretmende bir sorun varsa ogretmen degistirmen lazum.
ek: cocuk duzgun okuyabiliyor mu?
okuyamiyorsa evde alistirmalar yapmaniz ii olur.
ve cocugunuz evde de sorununu aglayarak, bagirarak, red ederek , kuserek size bir seyleri anlatmaya calisan bir cicuksa bunu da siz duzekteceksiniz.
nasil dersen .boyle davranislari cocuk ilk evde sizlerden ogrenir. once kendinizi ( anne baba ) degistireceksiniz sonra cocugu.
tum bunlari yaparken de tutarlilik onemli. anne a derken yaparken baba b yaparsa olmaz. anane babanne artik etrafinizda kim varsa hepiniz ayni tavirda olmalisiniz.
telden yaziyirum ve arada karisik seyler yaxmis olabilirim. ekrani yazarjen kaydirdim galiba... :)

Sene sonuna yakın doğan çocuklar bence birdaki sene gönderilmeli.
Ocak Doğumluyla aralık Doğumlunun Hem fiziksel hem beyin gelişimi o yaşlarda çok farkettiriyor.

Sorun bundan mı kaynaklı bilmiyorm ama annemde bende benzer sıkıntıları yaşamış. Kafam dersleri alıyordu ama ben ders yapmak değil oynamak istiyordum ders yapmamak için kavga çıkarmaca kalemin arkasını kemirme gibi hareketler yapıyordum.
Umarım en kısa zamanda atlatırsınız
Senelerdir girmiyordum siteye.çok güzel yazmişsiniz gerçi ben burda derdimi bile tam anlatamamişim ama siz anlamişsiniz.sizin yazdiklarinizin aynisi o dönemde pedegogda söyledi.çocukvoyun istiyor dedi.gerçi ögretmeni degiştirince butün derdim bitmişti zaten.

Daha ilkokul 1. SINIFA gitmesine rağmen sürekli sikeyet alıyoruz. Cok bunaldim. Öğretmeninin okutmak isteği şeyi okumuyormus, arkadaşlarıyla kavga etse 'hemen sikayet ben şimdiden baş edemiyor muyum ?acaba sınıfta 3 veya 5 tane çocuk var aynı bunu gibi diğer vekilerden bir şikayet almadım ama o hep 3 veya 5 çocuğun anneleri ne yapacagimi şaşırdım psikoloğa götürdüm daha 6 yasinda oyun çocuğu diyor erken yollamasim okula ama müfredat böyle biz biraz pasif kalmışız çoğu rapor alıp yollamiyormus sizden ricam arkadaşlar mecbur degilseniz çocuğunuzu 7 yasindan önce İlkokula yollamayin bide suda var kendinden 1 yas buyuk olanlar eziyor
2,5 yasinda okul oncesi egitim baslayan ulkeler var onlar nasil yapiyolar
5yasinda egitim mecburi yasadigim ulkede
Ve hemen hemen halkin yuzde 90 askin 2bucuk yasinda okula veriyor

Bu arada gecmis olsun umarim bi cozum bulabirsiniz

Evet 2,5 yaşında okula başlayan ülkeler var ben de kızımı o yaşta anaokuluna verdim ama orda oyun oynuyorlar çünkü oyun çağındalar. Günde 6 saat masa başında oturmasını beklemiyor çünkü kimse çocuktan. İlkokul eğitimi ise çok başka bir boyut. Türkiye’de 72 ay dolmadan çocuğun ilkokula gönderilmemesi taraftarıyım. Bunu matematik öğretmeni olarak söylüyorum ilkokulu çocuk bir şekilde hallediyor ama esas zorluğu biz ortaokulda soyut işlemlerde görüyoruz. Çocuk cebirsel ifadelere, denklemlere vs. geldiğinde farkı anlayabiliyoruz.(bireysel farklılıklar tabi ki var ama genel durum bu) 5-6 yaşındaki çocuklar için ilkokul Türkiye şartları için erken. Bizde Ocak gibi okuma yazma öğreniyor çocuk hızlı ilerliyor kazanımlar

Evet 2,5 yaşında okula başlayan ülkeler var ben de kızımı o yaşta anaokuluna verdim ama orda oyun oynuyorlar çünkü oyun çağındalar. Günde 6 saat masa başında oturmasını beklemiyor çünkü kimse çocuktan. İlkokul eğitimi ise çok başka bir boyut. Türkiye’de 72 ay dolmadan çocuğun ilkokula gönderilmemesi taraftarıyım. Bunu matematik öğretmeni olarak söylüyorum ilkokulu çocuk bir şekilde hallediyor ama esas zorluğu biz ortaokulda soyut işlemlerde görüyoruz. Çocuk cebirsel ifadelere, denklemlere vs. geldiğinde farkı anlayabiliyoruz.(bireysel farklılıklar tabi ki var ama genel durum bu) 5-6 yaşındaki çocuklar için ilkokul Türkiye şartları için erken. Bizde Ocak gibi okuma yazma öğreniyor çocuk hızlı ilerliyor kazanımlar
Tabikide siz turkiye sartlarini egitimini benden daha iyi bilirsiniz ona diyecek biseyim yok
Cocuklar 2bucukdan 6bucuga kadar oyun oynamiyor. Ilkokula geldiginde (orn kendi kizimdan bahsedim 6bucukda ilkokul 1) harfleri sayilari alfabeyi gunleri bilmis oluyo simdi bicok sey aklima gelmiyo ama suna deginicem bence cocuklarin kapasitesi var ama turkiyenin sistemi berbat.

Daha ilkokul 1. SINIFA gitmesine rağmen sürekli sikeyet alıyoruz. Cok bunaldim. Öğretmeninin okutmak isteği şeyi okumuyormus, arkadaşlarıyla kavga etse 'hemen sikayet ben şimdiden baş edemiyor muyum ?acaba sınıfta 3 veya 5 tane çocuk var aynı bunu gibi diğer vekilerden bir şikayet almadım ama o hep 3 veya 5 çocuğun anneleri ne yapacagimi şaşırdım psikoloğa götürdüm daha 6 yasinda oyun çocuğu diyor erken yollamasim okula ama müfredat böyle biz biraz pasif kalmışız çoğu rapor alıp yollamiyormus sizden ricam arkadaşlar mecbur degilseniz çocuğunuzu 7 yasindan önce İlkokula yollamayin bide suda var kendinden 1 yas buyuk olanlar eziyor
Kızım 5 yaşında anaokuluna 6 yaşında ilkokula başladı ve şu an ortabirinci sınıf yani 5. Hiçbir sirun yaşamadık erken gidildiği için.bence çocukla alakali

Bende 3.5 yaşinda yolladim okul öncesinde hiç şikayetimiz yoktu.burda biraz kısa anlatmişim olayi 5 sene önceydi.sorun ögretmenmiş malesef herkes ögretmen olabiliyor ama egitimci olamiyor.çünkü okulu degiştirice sorun kalkti ortadan.

Kızım 5 yaşında anaokuluna 6 yaşında ilkokula başladı ve şu an ortabirinci sınıf yani 5. Hiçbir sirun yaşamadık erken gidildiği için.bence çocukla alakali
Ne mutlu size ama her cocuk bir olmuyor malesef.

Back
X