oğlumlla başım dertte

Arkadaşlar ben konu sahibi olarak şunu deyim sizlere şimdi daha yeni pedikolog dan geldim ve ruhsal hicbirsey yok dedi çocuğunuzun el kasları yaş itibarıyla gelişmemiş zorlanıyor dedi öğretmeni dinletemiyorsa ondada var bir sorun dedi çocuğun yadindan fazla şey istediğiniz için bunaltmisiniz oda yaramazlık vuruyor kendini dedi uzmanindedigi şu sorun varsa ortada tek taraflı değil

El kasları gelişmemiş olabilir ama o yaş ile değil kasları küçük yaşlarda yeterince desteklenmediği içindir

Ağustos 2010 doğumlu oğlum ya da aynı sınıftaki ekim kasım hatta aralık doğumlu olanlar yaramaz değil de ocak doğumlular yaramaz

Kası gelişmeyen daha çok gayret etmek zorunda kalır yaramazlığa Zaman olmaz ki

Öğretmenin derse ilgisini çekip sorumluluk vermesi lazım aman boş ver zaten yapamıyor deyip bırakırsa çocuk da boş kalırsa çevreye sarar tabii

Bizim sınıfta erken bitirenler yaramazlık yapabiliyor işte zira diğerleri yetiştirmeye çalışıyor

Kaslarını geliştirecek faaliyetler yaptırın hamur yoğursun kessin hiçsin gazete verin yırtsın hem yaramazlık hissi tatmin olur hem kası gelişir

Sabrı ve okuması Nasıl

Bizimkilerin 16 sayfalık hikaye ya da masal kitapları var bir oturuşta okuyabiliyor mu

Ödevler çok mu yapmak uzun mu sürüyor

Arkadaşlar ben konu sahibi olarak şunu deyim sizlere şimdi daha yeni pedikolog dan geldim ve ruhsal hicbirsey yok dedi çocuğunuzun el kasları yaş itibarıyla gelişmemiş zorlanıyor dedi öğretmeni dinletemiyorsa ondada var bir sorun dedi çocuğun yadindan fazla şey istediğiniz için bunaltmisiniz oda yaramazlık vuruyor kendini dedi uzmanindedigi şu sorun varsa ortada tek taraflı değil

Öğretmeni ile konuşun. Bunları anlatın. 1. Sınıflarda hep benzer problemler oluyor sonuçta. Deneyimlı ve iyi öğretmenler bu sıkıntıları çözebilecek kapasiteye ve özveriye sahip oluyorlar ama işte her öğretmen bir değil. Önce bir öğretmen ile konuşun çocuk özelinde nasıl bir yol izlemek istiyormuş onu öğrenin ben sizi nasıl destekleyebilirim diye sorun. Bakalım öğretmen size nasıl yaklaşacak. Belki onun da aklın da bir çözüm yolu vardır. Ama şunu söyleyeyim sizin öğretmen ile çözüm aramanız lazım. Sadece öğretmen çözecek bu sorunu diye birşey olamaz. Diğer yandan aynı şekilde öğretmen de bu sorunu aile çözmeli diyemez. İş birliği esas nokta burada.

Bu arada her çocuk da farklıdır

İkizi yapıyor kendi yapamıyor diye evde her akşam ağlayan çocuk varmış mesela

Daha fazla ilgi başarı getirir o da çocuğun ilgi çekmek için yaramazlık yapmasını azaltır

Okulunuzda rehberlik servisi yok mu ? Önce oraya bir danissaniz.
şimdiye kadar hiçbir rehber öğretmenin bunlarla ilgilendiğini görmedim ben. bizim
Kavgaci kızın ailesi ne diyor. O dişler süt dişi değil artık ömür büyünca çocuk o dişler ile yaşayacak. Ben ilkokulda oyun oynarken düşüp dişimi küçücük kırmıştım. O dış ben liseye geldiğimde mosmor olmuştu. Üniversitede kaplama yaptılar. Küçücük kırma diye bir şey olamaz.
kadının eşi bunları arayıp bi de kızmış ne bilişim ya gerçekten problemli çocukların aileleri de bu garip oluyor. öğretmende diğer yaramazlar a laf ediyor ama o ayrı diyor anlamıyorum. özel etüte birlikte gidiyorlar dı ordan attılar çocuğu uyum sağlayamıyor diye. bizim sınıfta aşağı kırılan bile oldu öğretmen fark etmemiş kangren oluyormuş çocuk.

Sınıf toplamda 20 kişi benimkide beraber yaramaz olan 4 çocuk daha var ben bu aya kadar diğer vekilerden bir şikayet duymadım sadece bu 3 çocuğun annesi ayrıca açıklık getireyim 3 3 5 anlamı bu tam sayısını bilmiyorum babinda

Ama arkadaşlar d.r arayışına girdim ben adana dayım ve devlet hastaneleri hariç pedikolog yok burda ve onlardan randevu almak çok zor özel araştırıyorum bir d.r buldum netten yarın bakacak ücretleri çok uçuk değildir insallah

Biz tam 4 ay uğraştım olmuyor etüt verdik yani hersey ailede bitmiyor ogretmendevonemli

Taşlanacağım şimdi muhtemelen ama söylemeyeden edemeyeceğim...

Biraz kitap falan mı okusanız? Yazdıklarınıza bakınca, çocuğunuza üzüldüm. En azından çocuğunuza hikaye kitabı okusaydınız biraz daha düzgün kullanırdınız herhalde dilimizi...

Elinizin altında internet var, kitap da vardır muhtemelen... En azından çocuklarımız için kendimizi biraz geliştirsek mi?

Taşlanacağım şimdi muhtemelen ama söylemeyeden edemeyeceğim...

Biraz kitap falan mı okusanız? Yazdıklarınıza bakınca, çocuğunuza üzüldüm. En azından çocuğunuza hikaye kitabı okusaydınız biraz daha düzgün kullanırdınız herhalde dilimizi...

Elinizin altında internet var, kitap da vardır muhtemelen... En azından çocuklarımız için kendimizi biraz geliştirsek mi?
Ordan ilgilenmeyen anne modeli olarak gorunuyormu yum sizin algıda problem var galiba bir kere ilgilenmiyorv9lsam cozsun ogretmeni derdim nasil olsa kimsenin cocugunun gozunumu cikardi sanku derdim gecerdim 250 tl verip d.r goturmez baska harcama yapardim peki siz bir anne misiniz bir annenin duygularını bukadar göze almadan yorum yapabiliyorsunuz evet sorun bende arkadaşım çocuğumunustune çok dusuyormusum uzmanın söylediği bu ama doğru düzgün okumadan yorum yapanlara birsey demiyorum artık allaha havale ediyorum sizinde olduğunuzda bu lafını hatırlayın derim ayrıca siz pardon kimsiniznyazima laf söylüyorsunuz akıllı telefon diye birşey var aralık verdiginizde bazı yazıları kendi duzeltiyor

Ordan ilgilenmeyen anne modeli olarak gorunuyormu yum sizin algıda problem var galiba bir kere ilgilenmiyorv9lsam cozsun ogretmeni derdim nasil olsa kimsenin cocugunun gozunumu cikardi sanku derdim gecerdim 250 tl verip d.r goturmez baska harcama yapardim peki siz bir anne misiniz bir annenin duygularını bukadar göze almadan yorum yapabiliyorsunuz evet sorun bende arkadaşım çocuğumunustune çok dusuyormusum uzmanın söylediği bu ama doğru düzgün okumadan yorum yapanlara birsey demiyorum artık allaha havale ediyorum sizinde olduğunuzda bu lafını hatırlayın derim ayrıca siz pardon kimsiniznyazima laf söylüyorsunuz akıllı telefon diye birşey var aralık verdiginizde bazı yazıları kendi duzeltiyor
Benim çocuğum üzülmek en son sizin gibilerin hakkıdır esas sizin varsa bu kullandığınız cümleler karşısında ben ona üzüldüm

Çocuğunuzla ilgilenmiyorsunuz demedim zaten. "PEDİKOLOĞA" verdiğiniz para da beni ilgilendirmez, ama sizin çok içinize oturmuş burada rakam telaffuz ettiğinize göre...

Yazımınızdan bahsettim ben. Ve bundan yola çıkarak da çocuğunuza hikaye kitabı bile okumadığınızı düşündüm. Çünkü en azından çocuk kitabı ya da gazete okuyan bir insan dahi daha güzel ifade eder kendini.

Son olarak çocuğum var. Ama bir annenin duyguları, bir çocuğun yararından sonra geliyor benim için. Bu yüzden sizi değil, çoçuğunuzu düşünerek yazdım.

Dediğim gibi, biraz okuyun, dilimizi daha güzel kullanın. Okumaktan zarar gelmez!

Daha ilk okul 1. SINIFA gitmesin rağmen sürekli sikeyet alıyoruz çok bunalım öğretmeni okutmak isteği şeyi okumuyormus arkadaşlarıyla kavga etse hemencsikayet ben şimdiden baş edemiyor muyum acaba sınıfta 3 3 5 tane çocuk var aynı bunu gibi diğer vekilerden bir şikayet almadım ama o hep 3 3 5 çocuğun anneleri ne yspscagimi şaşırdım psikoloğa götürdüm daha 6 yasinda oyun çocuğu diyor erken yollamas im okula ama müfredat böyle biz biraz pasif kalmışım çoğu rapor alıp yollamiyormus diziden ricam arkadaşlar mecbur degilseniz çocuğunuzu 7 yadindan önce İlkokula yollamayin bide suda var kendinden 1 yas buyuk olanlar eziyor
Bizde bunu diyoruz velilere sene basinda ama ogretmen ugrasmak istemiyor oluyor adi. ogretmeni bunu uygun ve gerekli goruyorsa dilekce verip cocugunuzu okulda birakin. Egitim hayatini kurtarmak icin bir sansiniz var.
.1. Sinifta 3 ay konustum velimle anasinifina yollayalim uzuluyor yapamiyor gelisimini tamamlamadigi icin. Psikolojisi bozulur diye istemedi. 2. Sinifta aglaya aglaya geldi ben kizima ne yaptim evde agliyor yapamadigi icin keske sizi dinleseydim hocam niye dinlemedim ben diyor. Ogrencim halen 1 sinif geriden geliyor neredeyse ve boyke gidecek umarim toparlar bi yerde. Lutfen ayni hatalari yapmayin.

Benım kızımda sene sonu.yanı kasım doğumlu..bende düşünüyorum napsam.sene olarak okul yaşı ama kasımlı oldugundan o seneyı hızçc yasamamıs oluyo.yınede arkadaslarına nazaran kucuk sayılır.napucagımı bılemedım bende
Tavsiyem cocugunuz icin 1 sene daha bekleyin. Inanin en dogrusu.

bence sinif okul degisikligindrn once onunla siz konusun. bunu bir kerede anlamasini da beklemeyin. gerekirse hergun ama cocugu sikmadan ayni sekilde ayni seyleri tekrarlayin.
nasilsin, dersler nasildi, ne yaptiniz? ark. ne oynadiniz? ne okdunuz? aa bana da okur musun? arada taktir etmek lazim.
bunu ogretmenle de konus.
ugrasamam oglunuzla diyebilir. o zaman sabirsiz ve ogretme yetisi dusuk bir ogretmendir. kaldi ki hiperaktif veya algilama zoru bir cocuksa bunu gorup degerlendirip size aktarmasi gerekiyor. ve sizi yonlendirmesi gerekiyor.
ogretmende bir sorun varsa ogretmen degistirmen lazum.
ek: cocuk duzgun okuyabiliyor mu?
okuyamiyorsa evde alistirmalar yapmaniz ii olur.
ve cocugunuz evde de sorununu aglayarak, bagirarak, red ederek , kuserek size bir seyleri anlatmaya calisan bir cicuksa bunu da siz duzekteceksiniz.
nasil dersen .boyle davranislari cocuk ilk evde sizlerden ogrenir. once kendinizi ( anne baba ) degistireceksiniz sonra cocugu.
tum bunlari yaparken de tutarlilik onemli. anne a derken yaparken baba b yaparsa olmaz. anane babanne artik etrafinizda kim varsa hepiniz ayni tavirda olmalisiniz.
telden yaziyirum ve arada karisik seyler yaxmis olabilirim. ekrani yazarjen kaydirdim galiba... :)
Bu saydiklariniz guzel ve etkili yontemler. Gelisimini tamamlayan cocuklarda ise yariyor. Ancak gelisimini tamamlamadan verilen sorumluluklar fazladan yuktur cocuklara.

Çocuğunuzla ilgilenmiyorsunuz demedim zaten. "PEDİKOLOĞA" verdiğiniz para da beni ilgilendirmez, ama sizin çok içinize oturmuş burada rakam telaffuz ettiğinize göre...

Yazımınızdan bahsettim ben. Ve bundan yola çıkarak da çocuğunuza hikaye kitabı bile okumadığınızı düşündüm. Çünkü en azından çocuk kitabı ya da gazete okuyan bir insan dahi daha güzel ifade eder kendini.

Son olarak çocuğum var. Ama bir annenin duyguları, bir çocuğun yararından sonra geliyor benim için. Bu yüzden sizi değil, çoçuğunuzu düşünerek yazdım.

Dediğim gibi, biraz okuyun, dilimizi daha güzel kullanın. Okumaktan zarar gelmez!
Sen kendi çocuğunu düşün ayrıca cok oku alim olursun tatliim bizim derdimiz ney senin takıldığı ney

5,5 yaşında ilkokula başladım. neden o yaşta gittim kimse de buna itiraz etmedi bilmiyorum. Herşey ben den büyüktü çok ürkerdim okula ve okumaya çok zor alışmıştım travma gibi. Çocuklarınızı çok küçükken yollamayın. Ay aklıma geldi içim sıkıldı yine kaç yıl oldu:))))))

Bu saydiklariniz guzel ve etkili yontemler. Gelisimini tamamlayan cocuklarda ise yariyor. Ancak gelisimini tamamlamadan verilen sorumluluklar fazladan yuktur cocuklara.
bu cocuk 6 veya 7 yasinda degil mi? 5 yasinda mi?
ben 7 ye girmis gibi anladim da yazdim?

Arkadaşlar Kisacası bu konuyu acmamdaki neden benim gibi problemi olanlar ve çocuğunu 6 yasinda okula göndermek te kararsız olanlar lütfen 1 kere daha düşünün sonrasıni sonuç ortada

AĞUSTOSTA 7 yaşına girecek 6 yasinda ama her çok bir değil malesef okul öncesinde gitti ama el kasları gelişmemiş yoksa zeka yerinde tescilli
el kasi icin lutfen evde siz aktiviteler yapin. okul evde baslar. cocugu imrenmesi icin elinizde kitap dergi gazete olsun, beraber okuyun. ona hitap edecek cok guzel hijaye kitap. var.
boyama, hamurla oyun, yapistirmalar yapin vb.
pedegog degilim ama ilgi bekleyen bir cocuk gibi anladim tum yazdiklarinizdan sevgiler...

Daha ilk okul 1. SINIFA gitmesin rağmen sürekli sikeyet alıyoruz çok bunalım öğretmeni okutmak isteği şeyi okumuyormus arkadaşlarıyla kavga etse hemencsikayet ben şimdiden baş edemiyor muyum acaba sınıfta 3 3 5 tane çocuk var aynı bunu gibi diğer vekilerden bir şikayet almadım ama o hep 3 3 5 çocuğun anneleri ne yspscagimi şaşırdım psikoloğa götürdüm daha 6 yasinda oyun çocuğu diyor erken yollamas im okula ama müfredat böyle biz biraz pasif kalmışım çoğu rapor alıp yollamiyormus diziden ricam arkadaşlar mecbur degilseniz çocuğunuzu 7 yadindan önce İlkokula yollamayin bide suda var kendinden 1 yas buyuk olanlar eziyor
Göndermezsen en fazla ce
hayır maalesef herhangi bir test yok, 69 ay ve üzeri doktor raporu ile ertelenebiliyor sadece, bunun altı dilekçe ile yollamayabiliyor.
çocuğunı göndermezse ve raporda almaz sa ne oluyor peki para cezası filan mı var bilgim olmadığı için size soruyorum

Göndermezsen en fazla ce

çocuğunı göndermezse ve raporda almaz sa ne oluyor peki para cezası filan mı var bilgim olmadığı için size soruyorum
Normalde cezası var ama bir çok okul bunu bildirmiyor.

Back
X