Onun bucuk olmasi icin insanlar araya virgul koyuyor ki uc uc bes seklinde okumasin. Ne guzel dusunmusler degil mi.
Devlet hastanelerinde degil, dunya uzerinde pedikolog bulamazsiniz ki. Bulursaniz valla helal olsun.
Ben ilkokula basladigim sene bir yas erken basladim. Sinifimizda 2 ogrenci daha vardi bu sekilde. Bir de ben gelisim olarak fazla gerideydim. Oldukca minyon oldugum icin 5 yasinda gorunuyordum. Buna ragmen okuma yazmayi ilk ogrenenler ben ve diger erken baslamis cocuklar oldu. Cunku geride oldugumuz icin annelerimiz evde takviye yapiyordu. Bu bahane degil bence. Yaramazlik konusuna gelince, bir arkadasin dedigi gibi daha fazla ugrasmasi gerektigi icin yaramazliga vakit kalmamasi lazim. Ben yetistirme tarziyla alakali olabilecegini dusunuyorum.
Soyleyince de sen TDK'misin diyorlar. Olmadi telefon degistirdi diyorlar. Pedagogu pedikolog diye ceviren, bucuklu rakamlardaki virgulu silen, noktalama isaretlerini kafasina gore kaldiran telefon mu yapmislar?
Az okuyalim arkadaslar. Hele de anneler...
Iyi de cevremde okula baslayan cocuklarin tamami 6 yasinda ve hicbiri sorun yasamadi. Soylenmis ama yine soyliyim, acaba bakis acinizi mi
Okurken benim "gözlerim kanadı" . Acaba ne demek istemiş diye üzerinden geçip tahminlerde bulunmak zorunda kaldım. Hiçbir noktalama işareti kullanmamış. Yine de haksızlık etmek istemiyorum. Bu coğrafyada anadili Türkçe olmayan vatandaşlarımız da yaşıyor, Türkçe'yi sonradan öğrenmiş de olabilir. Herbirimiz ne yazık ki eşit şartlarda eğitim almıyoruz. O yüzden bu konuda biraz daha hassas yaklaşabiliriz diye düşünüyorum.