Oğlumu bırakamam vol. 454545421

Üzgünüm ama çözümü yok sanırım. Eşiniz terslese sizde tersleseniz ben yanlış yapıyorum demek yerine ağlayabilir ben ne yaptım falan der düzelmez yani. Evlendikten sonra peki hangi sıklıkla görüştünüz özel olmazsa sormak isterim ? Annemde babamdan ilgi göremedi bana çok düşkündü sürekli gitmemi istersi 10 dakikalık mesafe ama çoğu zaman işim olmasada gitmedim alışsın bensizliğe diye.

İlk başlarda her hafta gidiyorduk 1 yıl böyle gitti.
Sonra pandemi falan zaten arayı açtık ama sürekli çağırır gelin gidin diye.
Hafta içi gitmezsek hafta sonu çağırır.
Bir kaç kere eşimle çok ciddi tartıştım hafta sonları olayı kesildi artık.

Gitsem gelme demez ama gitmiyorum

İlk başlarda her hafta gidiyorduk 1 yıl böyle gitti.
Sonra pandemi falan zaten arayı açtık ama sürekli çağırır gelin gidin diye.
Hafta içi gitmezsek hafta sonu çağırır.
Bir kaç kere eşimle çok ciddi tartıştım hafta sonları olayı kesildi artık.

Gitsem gelme demez ama gitmiyorum
Aslında sık değilmiş alışması gerekiyordu kadının yani haftada 3 5 gere gitmiyormuşsun ki. Demekki dnası böyle. Allah sağlık versin kayınvalidenize yoksa oğlum oğlum gel dur bak bana diye başlar.

Tamam da o adam sesini çıkarmıyor

Çünkü o alışkın, annesine rest çekmiyor

Şöyle sorayım, arkadaşız, bir sebeple eşim annesi sen ben oturuyoruz, kv dem aynı seninkine yaptığı hareketleri yapsa ne düşünürsün

Ya “ne yapmacık” ya “ne hadsiz” der geçersin

İşte eşin için de tepkin bu olmalı

X kişinin yapması ile senin kv nin yapması arasında fark yok

O oğlu sana yönelik değil hareket en fazla güleriz “yaaa koca kadın, şu hale tavra bak” deriz

Konu kendi kv demiz ve eşimiz olunca ne değişiyor

Eşimize yönelik her hareket bize karşı değil hatta bir çoğu bizi fark dahi etmeden yapıyor o hareketi

Eşimin tavrını mı değiştirmesi gerekiyor

Geçen mesela annemlerde bizdeydi yine bu gitme konusu açıldı anneme de aynısını demiş ben oğlumu bırakamam bir tanecik oğlum diye annem de demiş ki hani artık evliler morrenk var yanında yok olsun ben bırakamam demiş.
Beni mi yetersiz görüyor kendini mi çok üstün görüyor bilmiyorum ama gelip bana ne yemek yapan, ne iş yapan insandır (beklentimde yok zaten)
Gitmesi de mesele değil benim derdim beni böyle yok sayması, kıyas haline gelmemiz hiçte öyle bir duruma sokmadım kendimi ama bakıyorum bazen eşime benden daha yakın cilveli davranıyor.
Onun oğlu evet hala onun evladı ama artık evli yani onunda bir eşi var keşke anlasa.
Damadına yapamaz ama gelinine benim oğlum der.

Zaten gitmiyorum Megg yemin olsun eşim 2-3 kez gider ben 1 kere.
Aman benim kvde de kapıyı çalardı oğluna oğlum nasılsın seni görmeye geldim derdi bende ikram yapar otururdum konuşmazdım bile kv ile. Eşim o gittiğinde neden asık suratlı durdun dediğinde eh senin için gelmiş öyle söyledi ben neden ağzımı yorayım derdim. Çok atıştık böyle sebeplerden. Bu konulardan tartıştıkça daha da soğudum kadından. Dedim kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Arkamdan istediği kadar konuşsun ama yanımda canımı sıkacak şeyler söyleyemez. Söylerse bende söylerim iyi olmaz dedim. Sorunlu kv dikenli yol gibi cidden. Ben artık hiç görüşmemeye karar verdim. Eşim gider görüşür onun sorunu. Ben kulaklarımı tıkadım böyle can sıkan insanlar için günümü mahvedemem çünkü.

Aslında sık değilmiş alışması gerekiyordu kadının yani haftada 3 5 gere gitmiyormuşsun ki. Demekki dnası böyle. Allah sağlık versin kayınvalidenize yoksa oğlum oğlum gel dur bak bana diye başlar.

2 kızı şehir dışında evli, diğeri de çalışıyor diye bir oğluşu varmış ona yakın.
Beni bağlamaz ki bu ama anlamıyor.

Daha gitmeden ne zaman gelirsiniz diye soruyor :işsiz:

Benim babam bana hiç yapmamıştır :KK43:

Seni üzmek eski konuları kapat dediğim defterleri deşmek istemem

Ama bu duygularının bir sebebi bu

Sen bu tarz bir ortam görmemişsin, sana çok yapmacık geliyor “olsa olsa bana nispet yapıyordur” deyip sinirleniyorsun

Belki cidden nispet yapıyor da umursanacak bir durum değil de bu kadın da böyle de geç

Sen rahatsızsın ama eşin değil ya da işte üff tamam anne deyip yan cebime koy diyor

O ikisinin ilişkisi, senin çocuğunun da sevgilisi eşi vs olacak iki ilişkinin yeri ayrı

Artık eşi var ben farklı seveyim ya da şimdi gelin yanlış mı anlar acaba ile ömür geçmez ki

2 kızı şehir dışında evli, diğeri de çalışıyor diye bir oğluşu varmış ona yakın.
Beni bağlamaz ki bu ama anlamıyor.

Daha gitmeden ne zaman gelirsiniz diye soruyor :işsiz:
Ayyyy inanmıyorum. Aslında annemde abime çok düşkünkü her gün arardı neden aramıyorsun derdi 5 senede anca alıştırdılar annemi 🤣

Aman benim kvde de kapıyı çalardı oğluna oğlum nasılsın seni görmeye geldim derdi bende ikram yapar otururdum konuşmazdım bile kv ile. Eşim o gittiğinde neden asık suratlı durdun dediğinde eh senin için gelmiş öyle söyledi ben neden ağzımı yorayım derdim. Çok atıştık böyle sebeplerden. Bu konulardan tartıştıkça daha da soğudum kadından. Dedim kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Arkamdan istediği kadar konuşsun ama yanımda canımı sıkacak şeyler söyleyemez. Söylerse bende söylerim iyi olmaz dedim. Sorunlu kv dikenli yol gibi cidden. Ben artık hiç görüşmemeye karar verdim. Eşim gider görüşür onun sorunu. Ben kulaklarımı tıkadım böyle can sıkan insanlar için günümü mahvedemem çünkü.

Benimkinin bir de mutfak olayı var daha o konudan dolayı da çok soğudum gitmek gelmek istemiyorum hiç.
Eşime de söyledim haklısın diyor ama kadın laftan anlamıyor.
Görüşmemek en güzeli, insanın yüzüne bakıp da oğlum senin için geldim ne demek ya sanki sen orada bostan korkuluğusun.

Gıcıklar bazıları bilerek yapıyor.

Bak ben niye empati kuramadığımı fark ettim şimdi
Benim babam da sever mesela hala beni
Sabah kalkar öper, meyvemi verir, istesem ütümü de yapabilir belki
Öyle bi ilgi durumu 😂
Eşim bunu samimi bulmuyorum dese bana çok farklı gelirdi sanırım ondan empati kuramadım

Ha kızımdan asla ayrılamam filan da demez
Ama dese bile eşimin bunda söz hakkı olmazdı büyük ihtimalle

Seni üzmek eski konuları kapat dediğim defterleri deşmek istemem

Ama bu duygularının bir sebebi bu

Sen bu tarz bir ortam görmemişsin, sana çok yapmacık geliyor “olsa olsa bana nispet yapıyordur” deyip sinirleniyorsun

Belki cidden nispet yapıyor da umursanacak bir durum değil de bu kadın da böyle de geç

Sen rahatsızsın ama eşin değil ya da işte üff tamam anne deyip yan cebime koy diyor

O ikisinin ilişkisi, senin çocuğunun da sevgilisi eşi vs olacak iki ilişkinin yeri ayrı

Artık eşi var ben farklı seveyim ya da şimdi gelin yanlış mı anlar acaba ile ömür geçmez ki

Aslında orada anlatmak istediğim neden oğluna yapıyorlar da kızlarına yapmıyorlar ?
Ben babamdan görmedim ama annemden gördüm annem yapar hala yapar ama hepimize yapar sadece bana değil.
Nispet dediğim nokta oradan geliyor.

Bak ben niye empati kuramadığımı fark ettim şimdi
Benim babam da sever mesela hala beni
Sabah kalkar öper, meyvemi verir, istesem ütümü de yapabilir belki
Öyle bi ilgi durumu 😂
Eşim bunu samimi bulmuyorum dese bana çok farklı gelirdi sanırım ondan empati kuramadım

Ha kızımdan asla ayrılamam filan da demez
Ama dese bile eşimin bunda söz hakkı olmazdı büyük ihtimalle

Benim annem daha resmi belki de bana ondan tuhaf geliyordur

Benimkinin bir de mutfak olayı var daha o konudan dolayı da çok soğudum gitmek gelmek istemiyorum hiç.
Eşime de söyledim haklısın diyor ama kadın laftan anlamıyor.
Görüşmemek en güzeli, insanın yüzüne bakıp da oğlum senin için geldim ne demek ya sanki sen orada bostan korkuluğusun.

Gıcıklar bazıları bilerek yapıyor.
Bende kvnin mutfaktaki hijyenini beğenmiyorum orda pek birşey yiyemem ilk zamanlar gideceksek hep tatlı çörek yapar götürürdüm götürdüklerimden tadardım. Kv ile küs olduğumda bile eşime sen iletişimi kes demedim o gitti gördü ben karışmadım. Sadece bana ordan laf getirme git gör otur dedim. Ben çözümü böyle buldum ama benim kv fena biri, bana kötülük yapınca iyi hissediyor olmalı ki ben gidip gelmeyince eşim de her konuda bana destek olunca görümceye yöneldi ilgisi, oğluşunu unuttu 🥴 benle yıldızı barışmamış sjdjwjddj bende yıldızlar da kayar durmaz yerinde dedim ve kapanış 😂

Eşimin tavrını mı değiştirmesi gerekiyor

Bence hayır

çünkü eşin senin kadar şikayetçi değil gibi

bunu böyle içinde büyütmüyor

bence senin tavrını değiştirmen gerekiyor, umursamaman gerekiyor

benim kayınvalidem bu tavrı sergileseydi ne yapacaksan aynısını kendi eşin kendi kv den için de düşünmen gerekiyor

Ondan senden farklı iki insan istedikleri gibi sevgilerini sergileyebilirler hiçbir şekilde sana karşı bir davranış değil bu

Evet anlıyorum sana batıyor ama oğlumu bırakmam dediğinde ben varım duygusu neden oluşuyor

Kadın kendisi ve oğlu arasındaki ilişkiden söz ediyor, oğlum aç kalır poposunu kim silecek demiyor ki

Bebeğin bakıcısı değilsin ki sen beni yok sayıyor diyesin, sen o kadının hayatında yoksun, o da seninkinde olmasın

Hayatlarınız aynı adam üstünde azıcık kesişmiş ama hayatlarınız oralardan ibaret değil

Benim annem daha resmi belki de bana ondan tuhaf geliyordur
Benim de annem resmidir
Ama babam tam tersidir işte
O yüzden çok farklı geldi bana bakış açısı
Kendinle ilgili sebepler derken de bunun çıkacağını hiç bilmiyordum
Ama büyük ihtimalle kendi aile yaşantınla ilgili sebeplerden bu kadar büyüdü gözündebu olay

Bence hayır

çünkü eşin senin kadar şikayetçi değil gibi

bunu böyle içinde büyütmüyor

bence senin tavrını değiştirmen gerekiyor, umursamaman gerekiyor

benim kayınvalidem bu tavrı sergileseydi ne yapacaksan aynısını kendi eşin kendi kv den için de düşünmen gerekiyor

Ondan senden farklı iki insan istedikleri gibi sevgilerini sergileyebilirler hiçbir şekilde sana karşı bir davranış değil bu

Evet anlıyorum sana batıyor ama oğlumu bırakmam dediğinde ben varım duygusu neden oluşuyor

Kadın kendisi ve oğlu arasındaki ilişkiden söz ediyor, oğlum aç kalır poposunu kim silecek demiyor ki

Bebeğin bakıcısı değilsin ki sen beni yok sayıyor diyesin, sen o kadının hayatında yoksun, o da seninkinde olmasın

Hayatlarınız aynı adam üstünde azıcık kesişmiş ama hayatlarınız oralardan ibaret değil

Olaylara keşke senin baktığın açından bakabilsem damdan ne isterim

Back
X