Oğlumu bırakamam vol. 454545421

Benimkinin öyle bir şey deme şansı yok eşimden yana yemez biliyor.
Evet ayda bir görüşmek en güzeli kafa daha rahat.
Bende öyle yapıyorum gidiyorum geliyorum merhaba falan, sosyal medyada uzak duruyorum.

Sosyal medya deyince fotoğraflara yorum yazıyor diye geçen hikaye attım kadın ona bile yazdı

Olabilir tabi bağlantısı vardır

Onu dün yazdım ya toplumsal cinsiyet ayrımcılığı

oğlu o, paşası

bu seninle değil erkek olması ile ilgili bir durum

Kayınvalidenin gücü erk i

Ama o erk kalktı gitti sen hala benim erk imsin duygusunu tatmin etmeye çalışıyor

Ben seni anlıyorum bu hareketlerin yapmacık olduğuna da eminim

sadece anlatmak istediğim bu hareketler sana karşı değil yapmacık ama kendi içselliği ile yapmacık

Kızlarına yapmıyor çünkü kızlarla kendini aynı görüyor

kendi ile aynı konumda konumlandırıyor oysaki erkeklik üstün görünüyor üstün kişiye yakın olma duygusu, üstünün annesi olma, ona hükmetme, üstünün üstünde olma duygusu

Oğluna tatlı yapıyor o güçlü erk bana muhtaç benden tatlı yedi diye kendini tatmin ediyor

Gelin de yani sen ben de “ama o üstün artık bana devredildi tatlısı da tuzlusu da bende” hissine kapılıyor

Burada şimdi sana yazıyoruz da bunları biz de yaşadık yaşamadık demiyorum ki

en sinir olduğum şey eşimin evde bürünmek kıvırdığı yemekleri annesinin evinde ekmek bana bana yemeseydin

Sonra gelip ab midem diye şikayet ederdi Eğer iştahlı yemezse annesi üzülürmüş

Burada sorun kv de değil ama o da hemencecik demem ki oğlum aç bu kadın ona yemek yapmıyor moduna giriyor

Çözüm umursamamak 15 yıl geçti he deyip geçiyorum oldu bitti

Ben burada ilk başlarda bir konu açmıştım mutfağımıza çok fazla müdahale ediyor diye beni hatta linçlediler o zaman.
Anlatmak istediğim buydu aslında.
Ben çalışıyor olmama rağmen daha evde yemeğim eksik olmamıştır, eşim aç kalmamıştır ama kv deye gidiyoruz yaptığı yemekleri alın götürün diyor.
Dolaptan sürekli bir şeyler veriyor hayır diyorum olmaz olmaz al sen diyor.
Ya onu o an çok fena kıracağım yada alacağım ama aldım.
Artık geçen kış evde konserveden çıkamadık o kadar abarttı.
Bana bir sor dimi almak istiyor musun istemiyor musun.
Defalarca dile getirdim evde yemeğim var yapıyorum diye ama yok az da koymuyor.
Geçen aradı beni yaprak koyacağım sana dedi dedim anne çok az olsun vaktim kalmıyor saramam.
6 poşet koymuş gidince de hemen alın benim buzluğumda yer yok dedi.
Eve dönerken eşime dedim ki bana yardımcı olduğunu sanıyorsa yanılıyor.
Buzluğa yaprak atarken kimse bana sormadı ayrıca dedim beni bu kadar düşünüyorsa yaprağı sarsın versin boş yaprak benim ne işime yarar.
Vaktim olsa yaprağı alır ben sararım zaten.
Ben kv den daha iyi yemek yaparım ama hiç bir zaman dile getirmedim.

Kendisi her fırsatta söyler.

Ben olsam biz Bodruma yerleşmeyi düşünüyoruz diye inat ederdim. Sürekli bunları dinlemek benim sinirimi bozardı. Alakasız bir yerlerin hayalini kurun, söyleyin. Güzel güzel sohbet etmek varken insanların gelinlerini böyle itmesini anlamayacağım. Benimki de bana oğlum bakacak, bir tanecik oğlum çünkü der 6 yıldır. Adamı zorla memleketine gönderiyordum, artık gitmiyor bile. Ben de her telefonda aynı muhabbet olduğu için aramıyorum. Hayat zaten zor, milletin günümü daha da çekilmez hale getirmesini istemiyorum. Bir de notdefteri beni dinlemedi, ben böyle dedim o bana böyle cevap verdi diye kızlarına şikayet eder, onlar arar. Ayy hiç uğraşmıyorum, görüşmüyorum artık. Aile büyükleri mutluluğumuz için uğraşmayacaksa, gıcık etme yarışına girecekse ben böyle iyiyim. Her seferinde de eşimden uzaklaşıyorum böyle olunca. Ellerine ne geçiyor anlamıyorum. Temelli göndericem koynuna o olacak.

Bende ondan korkuyorum.
Kv nin eşim sevdası yüzünden ya boşanırsak yani mutlu mu olacak ?
Sorsan ben hiç karışmam der ama bu lafları hareketleri beni delirtiyor.
Bende ilk başlarda arardım sık sık gider gelirdim ama yapmıyorum artık notdefteri.
İnsanı her şeyden soğutuyorlar.
Geçenler de ev alma muhabbeti oldu.
İzmir'in Menderes ilçesi var 45 dakika falan İzmir'e oradan alalım dedi eşim, döndü dedi ki ee ben ne olacağım ?

Biz her şeyi ayarladık sen kaldın.

ya aslında bu durumları biraz da atıl olmaktan

yani onların ikram anlayışı o

yedirmek yıkamak temizlemek vs vs

kadın, anne rolü bu

gelinler çalışıyor bunlar kesin eksiktir hissi

kp yatalak kv 75 yaşında o hastaya tek bakıyor yaşamı çokkkk zor

ama geçen sonbaharda domates alıp salça yapmış

gelin bile yapmış o yapmasa olmazmış

görümcem delirmişti derdin salça ise yaptığımın hepsini vereyim diye

konu salça vs değil, o tarz görevler onda olmalı

hep yazarım

bir sene görümcemler heveslendi yılbaşı sofrası kurduk

3 biz, kv kp, görümcem, eşi ve bekar görümce

kadın akşam boyunca trip attı, evinizde pişirip de yeseydiniz dedi

hatta görümceme demiş öyle denmez anne demiş ama bize de gelip ayrıca dedi

sorun neydi biliyor musun yemeği ben yapmıştım görümcem de değil ben yaptım

tvdeki gibi mükellef sofra kurduk güzelce yedik içtik vs vs

onun evinde onun mabedinde eline sağlıklar bana söylendi, kadın hasta oldu hırsından

yani şimdi bunlar onun içsel sorunları şahsıma değil aslında

ha belki de ben kendimi kandırıyorum ama ben böyle sağlıklı kalabiliyorum, sağlam olabiliyorum

oğluna kurban olabilir, oğluma da kurban olabilir hiç sıkıntı değil gerçekçi değil bunu 3 yaşındaki çocuk bile anlıyordu

galiba konu ona değer atfetmemekte

yani kv rakibim değil, annesidir, o kişi için çok kıymetli de olabilir, laf etsen seni de susturabilir ama bana ne

benim için zerre önemli değil, komşu ile dahi daha çok ortak yönüm, ortak yaşamım var, evim ayrı köyüm ayrı ayda yılda bir gider misafir gibi gider, iş ortamındaki cici insan maskemi takar oturur gelirim

ha yeri geldiğinde lafımı da esirgemem ama artık benimle konuşurken tartıyor zira kızları yahut oğluşları gibi susmadığımı biliyor

lakin ben oğlunu seviyor diye değil de sabah 5 te çamaşır yıkıyor diye laf sokarım, temizlik yapıyor diye laf ederim vs vs

Ben seni çok iyi anladım canım sen merak etme

Gerçekten oğlunu sevse, aman yeter ki evinizi alın, yuvanızı kurun, kiradan kurtulun beni düşünmeyin oğlum der. Her gün oğluşunu arayan kv eşim işsiz kalınca bir kere aramadı. Gösterişte anne bunlar. Cork cork öpmekle anne olunmuyor, onun mutluluğunu istemek, eşini kızın gibi benimsemekle oluyor. Tamam öpmeye alışmış bir anne olur da ne var yani gelin yokken yapsan, gözüne soka soka yapınca insanın aklına gelmese bile kocasını bir tuhaf görüyor o an. Büyük konuşmayım da çocuğum benim yüzümden eşiyle tartışsa, ya da beni düşünerek ayağına sürekli dolansam düzenini kuramasa vicdan azabı çekerim. Böyle anneler evlendirmesinler çocuklarını, ya da beraber yaşamayı kabul eden bir gelin bulsunlar, oğullarından ayrılma anksiyetesi ile uğraşmazlar, herkes huzurlu olur bence.

Bende ondan korkuyorum.
Kv nin eşim sevdası yüzünden ya boşanırsak yani mutlu mu olacak ?

işte bunun için neden boşanılsın ki

ya şimdi sana pata küte giriyorum, belki fazla da yükleniyorum ama cidden kv nin oğluna düşkünlüğü ile evlilik bitmez

eşin onun etkisinde kalması ile biter, eşin sınır çizmemesi ile biter ama kv oğlum da oğlum diyor diye evlilik bitmez ki

hadi altlı üstlü oturmak birlikte yaşamak vs bu etki daha sıkıntılı olur da ayrı evlerde bu neden aklına geliyor

mesela bazı insanlar vardır gelinlerini sever hatta bir çoğu görücü usulü ile gelini beğenip almıştır ama konu boşanma ise oğlu haklı olur zira onun oğlu tabii ki onun tarafında olacaktır

hiç kimse oğlu boşandı diye mutlu olmaz zira herkes daha adliyeden çıkmadan "aman oğlan boşlukta kalmasın" (kullanılan kelimeler aynen bunlar) diye kız arayışına çıkar

Evet dikkat ediyorum aynı ortamda eşim iltifat edince kv hemen bozuluyor.
Diyorum ya ben hiç bir zaman yarış halinde olmadım o annesidir zaten hep saygı duydum.
Keşke oda benim yaptığımı bana yapabilse

oooffff
benim ki de bi gün eşimi köşeye sıkıştırıp ''beni mi daha çok seviyorsun yoksa karını mı '' deyip cevap almadan bırakmamıştı, eşim de bu şekilde sorarsan %51 seni demem gerekiyor değil mi ? demişti....

bu %51 için baya laf saydım ama yok yani kadın küstah neden niçin böyleler bilmiyorum çok kıymetli oğluşları

Bende çok fazla karışacağımı sanmıyorum yeter ki mutlu olsunlar derim.
Hele gelinin/damadın istemediği hiç bir şeyi yapmam.
Evladımdır derim severim ama 3 yaşındaki çocuk gibi herkesin önünde sevmem öpmem mesela.

Benim sabrımda bir yere kadar damdan düzelmediği sürece daha ne kadar savaşabilirim ki.
Eşime de bir yere kadar oda bıkıyor artık.
Ya kadını tamamen görmemezlikten geleceğim ya da

Ama eşimi çok seviyorum onunla hiç sorumuz yok

Ne oldu onu duyunca ?
Tatmin olmuştur senden fazla sevilmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…