• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumu en iyi şekilde yetiştirebileceğim güzel bir ülke istiyorum.Yurtdışında yaşayanlar yardım edin

Yılbaşında bir gece kulubu basıldı bu ülkede.
Cuma günü tüm camilerde yılbaşının günah olduğuna dair fetva verildi biliyor musunuz ?
Özgürlükler ülkesi olalım isterdim. İsteyen kapalı isteyen açık...
Ama gelgelelim maalesef birbirimize tahammülümüz yok.
Umarım ülkem için güzel günler yakındır.
Eğer imkanınız varsa Finlandiya , İsveç , İtalya olabilir.
Ben de gitmek isterdim ama istesem de gitmezdim.
Kimseye bırakamam ülkemi. Ancak oğlumu lise sonrası yurtdışına göndereceğim.
Bunun için elimden geleni yapacağım. Tabi ozaman sağ kalırsak.
Malum toplu toplu ölüyoruz
cami islam dininin uygulama yeri.
bununla ilgili ayet,hadis varsa oraya gelen zaten ona inanandır ve orda bunun insanlara bildirilmesi gayet doğal.

ki bu her yıl yapılır.

terör saldırısı olmadan da .

sapkın amerika güdümlü bir terör örgütü yaptı,camideki hocalr ya da bu ülkenin inananları değil.

Sulandı zaten... Daha ne kadar ölmek gerekir sizce ?
Mesela youtube a bir girin ve şehit haberi verilen aileleri izleyin.
1 tanesi de bu arkadaş mı olsun ? Ben mi olayım ?
Eğer savaş olursa endişe etmeyin Atatürk'ün evlatları en ön safda olur.
Ama maalesef bu bir savaş değil. Savaş heryerde olur.
Siz üstü başı bomba sarılı bir adam tarafından patlatılınca savaşmış olmuyorsunuz.
Sadece kurban oluyorsunuz. Bir Kemalist memleketi için savaşmaktan asla kaçmaz...

Son düzenleme:
Başörtüsü yasağının tavan yaptığı yıllarda okudum, eğitim hayatım şehirler arası geçti bu yasak yüzünden. Zaten sonunda da iş bulamadım ki, üniversiteye dereceyle girdim, okulda da bölümün en parlak öğrencilerindendim. Bölümüm yabancı dil, aylarca kanada da yaşamış, üniversiteye girmeden 20 den fazla ülke gezmiş bir insan olarak, oldukça zihni açık, bilgiye aç bir insandım. En büyük isteğim, akademisyen olmaktı.

Sağolsun üniversitedeki hocalarımız, derslere gelmeye lutfetmeyip, bizden not isteyen, sınavdan bir gün önce çalışmayı yeterli gören arkadaşlarımıza referans verdiler de; bizi layık görmediler referans vermeye, üniversiteye almaya. Halbuki eşittik hak olarak, ve ben aldıkları dönem arkadaşlarımdan daha çok hakediyordum orada olmayı çalışmamla. Bütün bu engeller beni türkiye den soğutmadı. Kaçma isteği uyandırmadı.

Çevresi, veli ve öğrencisi gelişmemiş bir okulda öğretmenlik yaptım. Çocuklarda imkan da yok hedef de, çünkü ailede yok öyle bir fikir. Benim ders için hazırladığım materyallere, çabama bir arkadaşım gülüyordu. Çünkü present perfect tense i öğrenmeye zorlamak yerine, yabancı dille kendimize hangi kapıları açabiliriz, ingilizce bir ders değil, bir iletişim aracı fikrini vermeye çalışıyordum çocuklara. Arkadaşım gülüyordu; bu çocuklara böyle fikirler vererek kötülük ediyorsun, atölyede çalışmanın faydalarını anlatsan daha faydalı olursun diyordu şakasına. Ama ben o çocuklara bir kaç kelime öğretebilmişsem, biraz ufuklarını açıp bu sırada küçük sorunlarını azıcık paylaşabilmişsem, bunu kar sayarım. Yıllarca okuduğum ülkeme, küçücük bir katkı sayar ve mutlu olurum.

Üniversiteyi yurt dışında okumayı düşündüm, kanada ya bu yüzden gittim, kaldım ama burada derece yapınca ailem, başka bir ülkeye göndermek istemedi. Gitsem de geri gelecektim, pek çok arkadaşım da böyle yaptı. Bu ülke bizim ülkemiz, bütün geri kalmışlığı, eksi ve artılarıyla.

Daha konforlu bir hayat arayışıyla gitmeyi düşünebilirsiniz ama sadece ideolojik sebeplerle gitmemeli bence. Bu ülke hepimizin ülkesi. Kendinizi ait hissetmeyip gitmeyi düşünebilirsiniz ama burası benim de demek bana daha doğru geliyor.
Evet, muhafazakar kesime ayrımcılık yapıldı, kim en çok zarar gördü? Kadınlar. Haklısınız. Ama bu ayrımcılığın tabanda karşılığı olmadığı için insanların yaşam tarzlarına müdahale olmadı ve açıktan hedef gösterilmedi kimse. Şimdi bir linç kültürü var ve ben bundan çok korkuyorum...

Canim oncelikle kendini azinlik görmen kendi adima uzuldugumu belirtmek isterim neden boyle dusumuyosun ki bu ulkede herkes özgür bundan birkere emin ol bakk bende Atatürkçüyüm küçüklüğümden bu yana annem ilgilenmistir bizimle annem bana sewdirmistir Atamı ama Atamı sewdiren annem sirf kapali oldugu icin ilkokul ogretmenim tarafindan hep asagilandim cezalara maruz kaldim buyudum okudum ama o hocayi hic unutmadim annemden kucukken utaniyordum ama o ogretmen bozuntusu yuzunden neysee benim ailemde goruşlerimize karisilmaz benim ateist sagci solcu gey sunni alewi yani her kesimden arkadasimda wardi benim icin sorun yoktu cok iyi bi meslegim wardi yoruldugumi farkettim isten ayrildim 28 yasinda kapandim cogu arkadasim sirf kapandom diye benimle iletisimini kesti isin icine başprtusu girince Atama karşi aldilar beni dislandim yalniz kaldim sadece bi ailem kaldi bukadar yasanmisliklara karsi ben hala Ataturkcuyum ben gene ulkemden nefret etmedim ulkemi terketmedim de umarim biseyler anlamissinizdir ayrilan hor gorulen sizler degilsiniz bizleri kabul etmediginiz icin sindiremediginiz icin ulkemden gitmek istiyorsunuz cok yazikk diyorum uzuluyorum sizin gibi zihniyetlere ayricaaaa Azerbaycan gideceginiz son yer olsun bilmiyorum biliyomusunuz ama azerbaycan zamaninda rusya somurgesinde cok kaldigi icin genel olarak rus watandas fazlalikta turkleri sadece para olarak bakiyolar insanliklari sifir
Gidicekseniz isvicre idealdir orada daha huzur bulabilirsiniz
Saygilarimla efemmm

Bak ne güzel olduk di mi? SİZ VE BİZ

Evet, muhafazakar kesime ayrımcılık yapıldı, kim en çok zarar gördü? Kadınlar. Haklısınız. Ama bu ayrımcılığın tabanda karşılığı olmadığı için insanların yaşam tarzlarına müdahale olmadı ve açıktan hedef gösterilmedi kimse. Şimdi bir linç kültürü var ve ben bundan çok korkuyorum...
ülkemizde bunu yapmak istiyorlar.
kimse kimseyi linç edemez.
biz biz olarak farklılıklarımızla varız.
size zarar verecek site vs. uzak durun.

biz olmamızı zedelemeye çalışan provakatörlerin ekmeğine yağ sürmeyelim.

cami islam dininin uygulama yeri.
bununla ilgili ayet,hadis varsa oraya gelen zaten ona inanandır ve orda bunun insanlara bildirilmesi gayet doğal.

ki bu her yıl yapılır.

terör saldırısı olmadan da .

sapkın amerika güdümlü bir terör örgütü yaptı,camideki hocalr ya da bu ülkenin inananları değil.

Algı yaratmak önemlidir. Mesela oh olsun diye gezinenler var orta da...
Her yerde el ilanları dağıtıldı.
Ayrıştırmak yerine birleştirmektir İSLAM.
Babam hocadır arkadaşım.
Ben açığımdır.
Ailem öğretir, baskılamaz...
Yılbaşı kutlamakla Noel kutlamanın farklı olduğunu anlatamadık yıllardır.
Artık denemiyoruz bile zaten :)
Ama unutmayın ki bu algıyı yaratanların da en az o terörist kadar suçu var.
Çünkü o teröristi şakşaklayanlar işte bu algı operasyonunun yarattığı kafalardır.:KK66:
.

Şu "her yerde terör var" diyenler ne kadar komik yahu. Brezilyada,portekizde,danimarkada,hollandada,isveçde,norveçte,isviçrede nerde terör olayı varmış? Bu ülkelerde her ay bomba patlıyor muymuş? İnsanlar silahla öldürülüyor muymuş, eğitim konusuna gelince, bu ülkelerde satranç günahtır diyen dini kişilikler ve bu saçma sapan kişilerin konuşmasına müdahale etmeyen devlet büyükleri var mıymış? Ya da o ülkelerde çocukların beyinlerini yalan dini düşüncelerle adeta yıkayan okullar,yurtlar,hocalar var mıymış? Terör her yerdeymiş. Peh.
+1

Algı yaratmak önemlidir. Mesela oh olsun diye gezinenler var orta da...
Her yerde el ilanları dağıtıldı.
Ayrıştırmak yerine birleştirmektir İSLAM.
Babam hocadır arkadaşım.
Ben açığımdır.
Ailem öğretir, baskılamaz...
Yılbaşı kutlamakla Noel kutlamanın farklı olduğunu anlatamadık yıllardır.
Artık denemiyoruz bile zaten :)
Ama unutmayın ki bu algıyı yaratanların da en az o terörist kadar suçu var.
Çünkü o teröristi şakşaklayanlar işte bu algı operasyonunun yarattığı kafalardır.:KK66:
.
hepsi bize karşı işte.
bilinçli bir ayrıştırma.

oh olsun diyen de,ülkesine hakaret eden de insani değerlerden mahrum bana göre.

bir insan nasıl yaşarsa yaşasın öldürülmeyi,katledilmeyi,asla hak etmez.

herkes kendi halinde yaşıyor.
karşı karşıya getirmeye çalışmak,inançları fikirleri kullanmak kasıtlı bir bozgunculuk.

Hangi patron istemiş? Bunun bir sebebi vardır.Performasini etkileyen bir işse bunu isteme hakkını kendinde bulmuştur.Bi futbolcu vardı maç günü oruç tutuyordu o aklima geldi.Hocasıyla kavga etmişti falan.Böyle bir durum mu?
Çünkü oruç bizim ülkemizde dinden öte artık bir gelenek.Tutulmasa bile karşı olan çok çok az.Oruç tutmayın gibi bir durum pek görmedim.
Patronun işi dinine karışmak değildir performans dusuklugu görürse işten çıkarabilir buna karar verebilir ama oruç tutma diyemez. Mesela bi markette ankarada basortusu yasağı var halen. Ne kadar trajik ama sırf karşı gorusten diye savunacak bi yerini arıyoruz yanlışa yanlış demeliyiz. Kendi özgürlüğüm derken başkalarının özgürlüğünün kısıtlanmasına amalarla dolu açıklamalar yapmaya calismamaliyiz.

hergün kafamdan bombalar yağsada ille de vatanım ille de vatanım
napıcaksınız yurtdışında daha mı rahat ediceğini sanıyorsunuz güle güle

Suriye'nin okumuş,varlıklıları önce terk etti.
Avrupa yolunda her türlü acıyı yaşadılar.
parasız kalanlar esedin bombaları altında kaldılar.

sosyal medya vs. şu an ırkçılık,ayrım için seferber.

herkes konuşup atıp tutsa da sokağa çıkınca hepimiz biriz.
birlikte yaşıyoruz.

başkalarının istediği gibi kendimizi azınlık,yalnız,gruplaşmış halde göremeyiz.

tam da istene güvensiz ülke psikolojisini topluma yaymak.

sonra ayrıştırmalar,gruplar.

dünya tarihinde hep bu şekilde talan edilmiş ülkerler.

suni ırkçılıkla birbirini yerken toplum ne var ne yok sömürmüş sömürgen vampir ülkeler.

biz bu ülkenin evladıyız.

bize gösterilmek istenen negatif tabloyla zihnimizi bozmamalıyız.

binlerce insanımız neci olursa olsun devletin kurumlarında hizmet veriyor.

ayrıştırma amerikada zencilere yapılıyor.
en iyi mesleklere gitmeleri engelleniyor psikolojik baskıyla.
her türlü yasa dışı suç onlarda.
Bakın yerden göğe kadar hak veriyorum. Amaç bu ama buna prim veriliyor. Dün televizyona biri çıkmış, tüm Alevi federasyonu başkanları öldürülecek diyor. Biri çıkmış DAEŞ terör örgütü değil diyor ve bu insanlar ceza almadıkları için cesaretlendiriliyorlar. Ayrımcılığa karşı mücadele edilmiyor. Böyle olunca da kendi tedbirinizi kendiniz almak zorunda hissediyorsunuz.

sizin
yoktu, ya da benim yaşadığım şehirden kaynaklıydı belki.
mesela yılbaşı gecesiyle noelin aynı şey olmadığını bilirdi herkes, en dindarından ateistine kadar herkes meyvesini çerezini alır yeni yıla girişi kutlardı, ben hiç yeni yıla girmeyi kutlamak günah diye bir şey duymamıştım çocukluğumda.
şimdi toplumun yarıdan fazlası bunun günah olduğunu, kutlayanların cehennemlik olduğunu savunuyor.
tuhaf...
yaşım 34, az kaldı 35 e, benim çocukluğumda insanlar çok daha hoşgörülü, çok daha aydın, çok daha mutluydu, şimdi herkeste kin, nefret, öfke var. korkuyorum ben insanlardan.
sizin çocukluğunuzda da muhafazakar kesim sizin şuan hissettiklerinizi hissediyordu siz farkında değildiniz belki ama gerçekten ezilen ve aşağılanan insanlar vardı o dönemde.onlar da okuyabilmek için yurtdışına gitmişlerdi malesef

Back
X