• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumu en iyi şekilde yetiştirebileceğim güzel bir ülke istiyorum.Yurtdışında yaşayanlar yardım edin

Bakin burda. Ister inanin ister inanmayin amacim tartisma cikarmak degil. Simdi mesajinizi tekrar okuyun bence. Kullandiginiz ithamlar cok agir degil mi sizce de? Kendini Ataturkcu diye nitelendirmek icin kimden icazet almak zorunda? Ama siz bu kimseleri korkak, bencil, ulkelerine sirt cevirenler olarak etiketliyorsunuz.
Her neyse muhtemelen banlanacagim ama ben kimseyle surtusme yasamak istemem yine de.
Orada yazım yanlışı yok , şöyle izah edeyim ; yarın işte olacağını düşünmüyorum. Bu cümledeki kullanımla benim cümlemdeki kullanım aynı. Bugün iş de olacağımı düşünmüyorum yazsaydım yanlışlık olurdu , umarım anlatabilmişimdir. Sadece de/-de'yi cümleden çıkarıp yazılışına karar vermek doğru değil cümle anlamını, bütünü düşünmek lazım. Ben kesinlikle insanların şuyum buyum demesi için belli kalıplara girmesi gerektiğini düşünmüyorum burada da birinden icazet alınmalı gibi bir tavır sergilemek istemedim. Haklısımız yorumum biraz sert ama benim tutumum kesinlikle gitmek istemesine değil neden olarak gösterdiği şeye. Çünkü üyenin gösterdiği neden konunun tamamına bakıldığında tehlikeli olabilecek bir yere varıyor benim düşünceme göre. Benim de amacım kalp kırmak, tartışmak değil

Orada yazım yanlışı yok , şöyle izah edeyim ; yarın işte olacağını düşünmüyorum. Bu cümledeki kullanımla benim cümlemdeki kullanım aynı. Bugün iş de olacağımı düşünmüyorum yazsaydım yanlışlık olurdu , umarım anlatabilmişimdir. Sadece de/-de'yi cümleden çıkarıp yazılışına karar vermek doğru değil cümle anlamını, bütünü düşünmek lazım. Ben kesinlikle insanların şuyum buyum demesi için belli kalıplara girmesi gerektiğini düşünmüyorum burada da birinden icazet alınmalı gibi bir tavır sergilemek istemedim. Haklısımız yorumum biraz sert ama benim tutumum kesinlikle gitmek istemesine değil neden olarak gösterdiği şeye. Çünkü üyenin gösterdiği neden konunun tamamına bakıldığında tehlikeli olabilecek bir yere varıyor benim düşünceme göre. Benim de amacım kalp kırmak, tartışmak değil
Konudan asiri sıkıldım bu sebeple yorum yapmayacagim. Ama ilk cumlenizde yazim yanlisi var. Bende degil ben de olacak. Uzun uzun aciklama yazmissiniz ama hatali. Istediginize sorabilirsiniz.
Hayirli ugurlu gunler.

Şanslısınız ne diyeyim..Fransızca öğrenmeye çalıştım ama dili çok zor. Orada da ırkçılık var galiba. Peki hangi şehirleri önerirsiniz? Bir de hayat pahalı mı, eşim kolay iş bulur mu? Eşimin İsveç'te akrabaları var aslında, oraya mı gitsek??

illa gidecekseniz İsveç'e gidin hiç düşünmeden...

Bakın illa siyasete doğru gidiyor belki gelen mülteci ler den bahsediyorsunuz

Ama sunu bilin ki bir çok ülke çok.uluslu

Çok.demisimdir bu forumda ben göçmenim ha tabi dedelerin babaları karaman dan götürülmüş o ayrı ama ben kendimi azınlık hissetmiyorum,n eden ,burası benim ülkem

Sadece biz değiliz ki ülke büyük nüfus çok her millet de olması normal

Bakın zor bir zamandan geçiyoruz ama bunun tek.sorumlusu birileri değil

Biz bir.olucaz ülkemizde kalmazsak,.ülkesinden kaçıp gelenleri eleştirme hakkımız da ortadan kalka
Biz genciz sahip cikicaz ülkemize

O lider Amerika ne halde siyaset dışı konuşuyorum kuzenim üniv için gitti banklar sokaklar dolu milyonlarca insan asevinden yemek yiyor berbat halde gosteeilen kısmı ile ülke genelinin alaksi yok diyor, insan hakları yok.polis kelime etmeden vuruyor,

Hiç Amerika'ya gittiniz mi? Bence gitmelisiniz. Medeniyet görmelisiniz.İnsanların birbirlerine saygılarını görmelisiniz.

Polis vuruyormuş.Dönün bizim polise bir bakın isterseniz.Adalet sistemimize bir bakın.

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş

azeriler kosa kosa Turkiyeye geliyor..
burada egitim maas her yonden oradan daha ileri.. irkcilik ve teror yok tek farki bu..
ben makedonyayi cok sevmistim hem Turk insanini cok seviyorlar hemde cok guzel bir ulke sakin sessiz ve istanbula 1 saat uzaklikta..
ama maaslarini bilmiyorum.. ohride hayran kalmistim bir arastirin derim :)

Oruç tutanlara oruç tutulmaması patronları tarafından "tavsiye" edilebiliyor. Bu arada reinadaki patlamayı daes yaptı halk değil lütfen başka algılanmasın. oh olsun diyenler ve b.kunda bogul diyen şahıs bizden olamaz. Bu iki ornek iki uç kesim o örneklerle sadece daha fazla kutuplasiriz.

Hangi patron istemiş? Bunun bir sebebi vardır.Performasini etkileyen bir işse bunu isteme hakkını kendinde bulmuştur.Bi futbolcu vardı maç günü oruç tutuyordu o aklima geldi.Hocasıyla kavga etmişti falan.Böyle bir durum mu?
Çünkü oruç bizim ülkemizde dinden öte artık bir gelenek.Tutulmasa bile karşı olan çok çok az.Oruç tutmayın gibi bir durum pek görmedim.

Alakası var hanımefendi.

Bu yazdığınız sizsiniz, toplumun geri kalanı sizin gibi değil.

İnsanlarımız laiklik sevmiyor, açıkça din içerikli yönetim taraftarı çoğunluk söylemekten de çekinmiyorlar. Devlet görevlilerinin de ağzında sürekli din lafı, insanlar da destekliyor oy veriyor.

Demokrasi zaten bizim topluma fazla, insanlar reisti başkanlıktı derken monarşi istiyor. Halkımız demokrasi kafasında değil, padişahım çok yaşa kafasında. Bu işin eğrisi doğrusu bu. İnsanlarımız demokrasi istemiyor.
Öncelikle şunu söyleyim : her siyasi partinin kendini yakın bulduğu kesim vardır. Bir parti daha laik daha çağdaş olduğunu iddia ederken diğeri daha milliyetçidir ülkemizde mesela. Yani parti ideolojilerine göre hareket eder. Bir kaç yıl önce laik parti iktidarken nasıl muhafazakar kesim bunu kabullenip normal karşıladiysa şimdi bu parti de öyle olmalı. Secmen tabanı dindar olabilir bu anormal değil kaldiki onların başkanlık istemeleri de yine seçimle belirlenecek. Ben oy ile karar verilecek

Şu "her yerde terör var" diyenler ne kadar komik yahu. Brezilyada,portekizde,danimarkada,hollandada,isveçde,norveçte,isviçrede nerde terör olayı varmış? Bu ülkelerde her ay bomba patlıyor muymuş? İnsanlar silahla öldürülüyor muymuş, eğitim konusuna gelince, bu ülkelerde satranç günahtır diyen dini kişilikler ve bu saçma sapan kişilerin konuşmasına müdahale etmeyen devlet büyükleri var mıymış? Ya da o ülkelerde çocukların beyinlerini yalan dini düşüncelerle adeta yıkayan okullar,yurtlar,hocalar var mıymış? Terör her yerdeymiş. Peh.

azeriler kosa kosa Turkiyeye geliyor..
burada egitim maas her yonden oradan daha ileri.. irkcilik ve teror yok tek farki bu..
ben makedonyayi cok sevmistim hem Turk insanini cok seviyorlar hemde cok guzel bir ulke sakin sessiz ve istanbula 1 saat uzaklikta..
ama maaslarini bilmiyorum.. ohride hayran kalmistim bir arastirin derim :)

+1
Azerbaycan iyi bir yer olsaydı bunca insan gelmezdi.

Başörtüsü yasağının tavan yaptığı yıllarda okudum, eğitim hayatım şehirler arası geçti bu yasak yüzünden. Zaten sonunda da iş bulamadım ki, üniversiteye dereceyle girdim, okulda da bölümün en parlak öğrencilerindendim. Bölümüm yabancı dil, aylarca kanada da yaşamış, üniversiteye girmeden 20 den fazla ülke gezmiş bir insan olarak, oldukça zihni açık, bilgiye aç bir insandım. En büyük isteğim, akademisyen olmaktı.

Sağolsun üniversitedeki hocalarımız, derslere gelmeye lutfetmeyip, bizden not isteyen, sınavdan bir gün önce çalışmayı yeterli gören arkadaşlarımıza referans verdiler de; bizi layık görmediler referans vermeye, üniversiteye almaya. Halbuki eşittik hak olarak, ve ben aldıkları dönem arkadaşlarımdan daha çok hakediyordum orada olmayı çalışmamla. Bütün bu engeller beni türkiye den soğutmadı. Kaçma isteği uyandırmadı.

Çevresi, veli ve öğrencisi gelişmemiş bir okulda öğretmenlik yaptım. Çocuklarda imkan da yok hedef de, çünkü ailede yok öyle bir fikir. Benim ders için hazırladığım materyallere, çabama bir arkadaşım gülüyordu. Çünkü present perfect tense i öğrenmeye zorlamak yerine, yabancı dille kendimize hangi kapıları açabiliriz, ingilizce bir ders değil, bir iletişim aracı fikrini vermeye çalışıyordum çocuklara. Arkadaşım gülüyordu; bu çocuklara böyle fikirler vererek kötülük ediyorsun, atölyede çalışmanın faydalarını anlatsan daha faydalı olursun diyordu şakasına. Ama ben o çocuklara bir kaç kelime öğretebilmişsem, biraz ufuklarını açıp bu sırada küçük sorunlarını azıcık paylaşabilmişsem, bunu kar sayarım. Yıllarca okuduğum ülkeme, küçücük bir katkı sayar ve mutlu olurum.

Üniversiteyi yurt dışında okumayı düşündüm, kanada ya bu yüzden gittim, kaldım ama burada derece yapınca ailem, başka bir ülkeye göndermek istemedi. Gitsem de geri gelecektim, pek çok arkadaşım da böyle yaptı. Bu ülke bizim ülkemiz, bütün geri kalmışlığı, eksi ve artılarıyla.

Daha konforlu bir hayat arayışıyla gitmeyi düşünebilirsiniz ama sadece ideolojik sebeplerle gitmemeli bence. Bu ülke hepimizin ülkesi. Kendinizi ait hissetmeyip gitmeyi düşünebilirsiniz ama burası benim de demek bana daha doğru geliyor.

Ben gitmeyi düşünsem heralde koşarak Finlandiya'ya giderim.Eğitim sistemleri çok güzel oturmuş.Çocuklar da insanlar da mutlu.Pisa ve Tims sınav sonuçlarında da öndeler hep.

Bi belgeselde günlük 4 saat ders yaptıklarını görmüştüm.Çocuklara öğrenmeyi,araştırmayı sevdirip kenardan izliyorlar sanki.

Hiç Amerika'ya gittiniz mi? Bence gitmelisiniz. Medeniyet görmelisiniz.İnsanların birbirlerine saygılarını görmelisiniz.

Polis vuruyormuş.Dönün bizim polise bir bakın isterseniz.Adalet sistemimize bir bakın.

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş

Burada daha insan haklarının ne olduğu bilen yok.Anlattığın zaman gerekli bulan da yok.Ama Amerikayi eleştiriyoruz bu konuda:işsiz:

Bakın ban yememek ve konu başka yerlere gitmesin diye size cevap yazmak istemedim. Ama olan oldu artık..Neden Atatürk'ü gösterdim biliyor musun? Ben laik eğitim istiyorum ama bu ülkenin çoğunluğu bunu istemiyor. Ben de şöyle düşünüyorum, madem bu ülkede insanlar bu şekilde yaşamak istiyor o zaman ben çocuğumu istediğim şekilde yetiştireceğim yere gideyim. Kimseyi aşağılamıyorum, yadırgamıyorum, eleştirmiyorum. Efendi gibi pılımı pırtımı toplayıp gitmek istiyorum. Ben nasıl çocuğum için bir gelecek hayal ediyorsam, herkesin de çocuğu için dilediği bir gelecek var ve ben saygı duyuyorum. Ama bana saygı duymayan bir kesim var. Bu yüzden endişe taşıyorum. Benim her milletten arkadaşım var, çocuğum da hoşgörülü olsun, hatta kendi dinini kendisi seçsin benim bu konuda asla dayatmam olmayacak. Ama endişe duyuyorum ya böyle yetiştiği için dışlanırsa diye..Ayrıca Atatürk ömrünü cephelerde bu millet için çürütürken, Anıtkabir'e oyun parkı yapıldı, heykeli yıkıldı. Bunlar toplumu ayrıştırmıyor mu? Ayrıştırıyor. Ne yapılıyor? Hiçbir şey. Tek taraflı bir tutum varken bana bencillikten şundan bundan bahsetmeyin. Olan tek bir şey var: Haksızlık..

Öncelikle şunu söyleyim : her siyasi partinin kendini yakın bulduğu kesim vardır. Bir parti daha laik daha çağdaş olduğunu iddia ederken diğeri daha milliyetçidir ülkemizde mesela. Yani parti ideolojilerine göre hareket eder. Bir kaç yıl önce laik parti iktidarken nasıl muhafazakar kesim bunu kabullenip normal karşıladiysa şimdi bu parti de öyle olmalı. Secmen tabanı dindar olabilir bu anormal değil kaldiki onların başkanlık istemeleri de yine seçimle belirlenecek. Ben oy ile karar verilecek

Arkadasim sen hiç anayasayı okumadın herhalde.Ya da bu ülkeyi kuranların laik bir ülke kurduğunu bilmiyorsun.Laik parti diye bir şey olamaz.Zaten bütün partilerin laikliğe uyması zorunludur.

Suriye'nin okumuş,varlıklıları önce terk etti.
Avrupa yolunda her türlü acıyı yaşadılar.
parasız kalanlar esedin bombaları altında kaldılar.

sosyal medya vs. şu an ırkçılık,ayrım için seferber.

herkes konuşup atıp tutsa da sokağa çıkınca hepimiz biriz.
birlikte yaşıyoruz.

başkalarının istediği gibi kendimizi azınlık,yalnız,gruplaşmış halde göremeyiz.

tam da istene güvensiz ülke psikolojisini topluma yaymak.

sonra ayrıştırmalar,gruplar.

dünya tarihinde hep bu şekilde talan edilmiş ülkerler.

suni ırkçılıkla birbirini yerken toplum ne var ne yok sömürmüş sömürgen vampir ülkeler.

biz bu ülkenin evladıyız.

bize gösterilmek istenen negatif tabloyla zihnimizi bozmamalıyız.

binlerce insanımız neci olursa olsun devletin kurumlarında hizmet veriyor.

ayrıştırma amerikada zencilere yapılıyor.
en iyi mesleklere gitmeleri engelleniyor psikolojik baskıyla.
her türlü yasa dışı suç onlarda.

Yılbaşında bir gece kulubu basıldı bu ülkede.
Cuma günü tüm camilerde yılbaşının günah olduğuna dair fetva verildi biliyor musunuz ?
Özgürlükler ülkesi olalım isterdim. İsteyen kapalı isteyen açık...
Ama gelgelelim maalesef birbirimize tahammülümüz yok.
Umarım ülkem için güzel günler yakındır.
Eğer imkanınız varsa Finlandiya , İsveç , İtalya olabilir.
Ben de gitmek isterdim ama istesem de gitmezdim.
Kimseye bırakamam ülkemi. Ancak oğlumu lise sonrası yurtdışına göndereceğim.
Bunun için elimden geleni yapacağım. Tabi ozaman sağ kalırsak.
Malum toplu toplu ölüyoruz

Eh ben de bunu diyorum zaten. İnsanlar demokrasinin gidip padişahın gelmesini oylayacaklar çünkü insanlarımızda demokrasi bilinci ve zihniyeti yok. Yani bu ülke hepimizin, herkes çevre,sağlık,ülke yönetimi konusunda bilinçli olsun kafası yok; padişahımız en iyisini bilir o her şeyi yapsın kafası var.

Dindar olabilirsiniz ama devleti dinle yönetemezsiniz. Devlet kafayla yönetilmeli. O zaten çok ayrı bir hikaye.

Son olarak Platon'dan alıntı yapmak istiyorum bakın ne güzel demiş:

Demokrasi eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse sonu oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler türer.

Eh ben de bunu diyorum zaten. İnsanlar demokrasinin gidip padişahın gelmesini oylayacaklar çünkü insanlarımızda demokrasi bilinci ve zihniyeti yok. Yani bu ülke hepimizin, herkes çevre,sağlık,ülke yönetimi konusunda bilinçli olsun kafası yok; padişahımız en iyisini bilir o her şeyi yapsın kafası var.

Dindar olabilirsiniz ama devleti dinle yönetemezsiniz. Devlet kafayla yönetilmeli. O zaten çok ayrı bir hikaye.

Son olarak Platon'dan alıntı yapmak istiyorum bakın ne güzel demiş:

Demokrasi eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse sonu oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler türer.

:KK9::KK9::KK9::KK9:

Maalesef doktorlarımızın diplomaları iyi ülkelerde geçmiyor diye biliyorum. İyi araştırın. Doktor kabulü zor diye biliyorum ben.

Back
X