Soyle bir durum var bir ulkenin dis bir ulke ile savasmasi ayri bir sey icten bir karisiklik olmasi, toplumun farkli fraksiyonlarinin birbirine dusmanlastirilmasi, birbirlerinin varliklarina kast etmeleri farkli. Ikincisi cok ama cok tehlikeli ki her yerde bu dile getiriliyor, kutuplasmis bir toplum var Turkiye'de, tabi ki korkuyor insanlar, bundan daha dogal bir sey yok. Ayrica toplumun hatiri sayilir bir kesimi farkli yerlerden maximum 150 yil icinde Anadolu'ya gocmus insanlar,yani insanin en temel durtusu olan yasama durtusu insanlari oradan oraya surukler ki surukluyor, suriyelilere de boyle bakmak lazim. Ayrica su yasima geldim bu vatan mllet edebiyati yapan insanlardan bir tanesinin ailesinde ne birinci dunya savasi cephelerinde ne de kurtulus savasinda savasmis birini gormedim, bir tek kendi ailem ve yakin cevremde var, hatta canakkale savasi cehpesinde oldu diye toplanan ve sonrasinda esir olarak yillarca olumu bekleyen bir buyuk dedenin torunuyum, sonuc ne soyleyeyim mi: yillar sonrasinda anadoluya esir degisimi sonrasi donen,bu surecte iki cocugu ve karisi savasta yokluktan acliktan olen, diger cocuklari yetimhaneye dusen bir dede, kus ucmaz kervan gecmez dag tepesindeki koyunde 90 yil sonra bile okul olmayan, su sebekesi olmayan, 4 kusak sonra bile yosullukla bogusan torunlar, yetmezmis gibi 90larda turkiye ye gelen ama kendini biraz daha sarisin diye senden daha burali goren tiplerin "ankara'nin dogusundan gelenlerin istanbul'a gecmelerine izin vermeyeceksin"diyecek kadar terbiyesiz insanlarla muhatap olmak zorunda olmalari da cabasi. Yani diyecegim bakmayin siz gazlara, ve sizi elestirenlere, kafaniz rahat edecekse gidin, ama ben gibi bedeni disarida kafaniz anavatanda olacaksa nerede oldugunuz pek farketmiyor.